Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#361 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 07 October 2010 - 05:08 AM

Vezi postareaDaniella, la 30 September 2010 - 06:29 PM, a spus:

Fetita mea nu ma lasa:
- sa o curat pe gatut (tine capul in piept strans)
- sa o curat pe limbuta incarcata cu preparatul special (tine gurita inchisa si buzele stranse)

Ce pot sa fac?

oh, faza cu gitu' o sa dureze mai bine de-un an. la andrei ii aratam ceva in sus, ridica capu' sa se uite (e curios ca uo mitza) si intre timp il operam.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#362 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 October 2010 - 08:47 AM

Vezi postareaCalugaru, la 07 October 2010 - 05:06 AM, a spus:

Vezi postareaPisoi, la 06 October 2010 - 04:21 PM, a spus:

Despre educatie...

Vrem sa o invatam pe Cati sa adoarma si sa doarma singura. Azi e prima zi... am pregatit putin terenul inainte, am discutat cum va dormi ea singura, dar nu prea mult. De cam o ora sta sotul cu ea si ii explica, apoi iese din camera; e liniste cam jumate de minut dupa care ince purletele. Daca nu urla il cheama. El se duce si incepe sa-i explcie iar. Acum deja nu se mai potoleste din plans. Mi se rupe inima, dar nu stiu altfel cum sa facem. Trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca poate sa adoarma si singura. O sa revin cu rezultatul...

uau. creca e greu cu fetele. al meu duarme singur de la 6 luni. din pacate inca nu poa' sa urce singur in pat. inainte de culcare spune bye la toata lumea (mie, la mitze, la papag) p-orma il ia mami de minutza, il duce in pat, el zice naninani si se intinde pe burta. citeodata mai povesteste cu ursu' sau cu hipopotamu' (sau cu crocodilu') da' pina la urma adoarme. ei, daca e bolnav nu mai merge treaba, plinge si ne cauta. da' e de inteles.

eniuei, la fiimiu in camera is treij' de grade. :lol:

fain l-ai obisnuit!!!!

#363 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 October 2010 - 08:49 AM

Daniela , incearca sa faci mai rece o noapte....

Vaxile , poate sa fie la tine si 40 de grade , acolo e umiditatea mult mai mare si decat in Germania , darmite fatza de Ro. In Ro e mult mai uscat aerul.

#364 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 October 2010 - 08:53 AM

Despre adormit:

A mea adormea seara cu chiu cu vai aici in sufragerie si apoi o muta tati sus la ea in camera. Mai nou nici nu mai vrea sa adoarma la 6.00 dupa-masa ...ne chinuim pana pe la 7.00 , chiar mai mult....apoi se trezeste de la orice zgomot ca nu adoarme ca lumea....ieri am zis GATA , ai sa adormi la tine in camera seara !!!

A durat de la 6.15 pana pe la 7.30 , poate chiar 7.45.!!!! A mieunat intruna. N-a plans DELOC , maraia numai. Apoi radea la ursuletzii de sus. ( i-am pus ieri un mobil nou deasupra patutzului). Nici gand sa doarma!!! Am lasat-o maraind , am dat drumul la aparat si am plecat in treba mea!!!Pana la urma a adormit si s-a trezit numai la 12.00 noaptea!!!

Apropos aparat , am luat unul de la Avent , ( merci Maya) , e SUPER!

#365 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 October 2010 - 08:56 AM

A mea mananca la 3 ore ziua , si noaptea o data doarme 6 ore . Ieri a dormit aseara alea 6 ore ( mai bine zis a dormit 4 si 2 ne-a mancat nervii) si noaptea s-a trezit la 3 ore. Ziua , daca vrea sa manance mai des , o mint cu ceai , cu uite aia , uite ailalta , hai in leagan, hai in Wipppe si e OK. A plans rau la inceput dar e OK. Cand nu merge cu mintzitul o pun in carutz si hai afara!

E ora 9.00 ,nu mai are rabdare :lol:

#366 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 10:45 AM

Vezi postareasimonaro29, la 07 October 2010 - 08:47 AM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 07 October 2010 - 05:06 AM, a spus:

Vezi postareaPisoi, la 06 October 2010 - 04:21 PM, a spus:

Despre educatie...

Vrem sa o invatam pe Cati sa adoarma si sa doarma singura. Azi e prima zi... am pregatit putin terenul inainte, am discutat cum va dormi ea singura, dar nu prea mult. De cam o ora sta sotul cu ea si ii explica, apoi iese din camera; e liniste cam jumate de minut dupa care ince purletele. Daca nu urla il cheama. El se duce si incepe sa-i explcie iar. Acum deja nu se mai potoleste din plans. Mi se rupe inima, dar nu stiu altfel cum sa facem. Trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca poate sa adoarma si singura. O sa revin cu rezultatul...

uau. creca e greu cu fetele. al meu duarme singur de la 6 luni. din pacate inca nu poa' sa urce singur in pat. inainte de culcare spune bye la toata lumea (mie, la mitze, la papag) p-orma il ia mami de minutza, il duce in pat, el zice naninani si se intinde pe burta. citeodata mai povesteste cu ursu' sau cu hipopotamu' (sau cu crocodilu') da' pina la urma adoarme. ei, daca e bolnav nu mai merge treaba, plinge si ne cauta. da' e de inteles.

eniuei, la fiimiu in camera is treij' de grade. :lol:

fain l-ai obisnuit!!!!

pai in mediu' asta o sa traiasca o buna parte din viata. zic eu ca am obligatia (ca parinte) de a-l aclimatiza. si sa stii ca andrei alearga si se catara pe tobogan si pe alte dracii in timp ce copiii tinuti in aer conditionat cedeaza dupa citeva minute. al meu transpira, se face ca porcu' da' ii da inainte. pina cind e asa de transpirat ca nu mai aluneca pe tobogan oricum s-ar invirti.

#367 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 10:46 AM

Vezi postareasimonaro29, la 07 October 2010 - 08:49 AM, a spus:

Daniela , incearca sa faci mai rece o noapte....

Vaxile , poate sa fie la tine si 40 de grade , acolo e umiditatea mult mai mare si decat in Germania , darmite fatza de Ro. In Ro e mult mai uscat aerul.

nu prea. aici cind is 34 de grade e canicula. umiditatea asta moduleaza la fix temperatura. desi radiatia solara cade cam perpendicular, daca nu stai in soare esti ok.

#368 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 10:48 AM

Vezi postareasimonaro29, la 07 October 2010 - 08:53 AM, a spus:

Despre adormit:

A mea adormea seara cu chiu cu vai aici in sufragerie si apoi o muta tati sus la ea in camera. Mai nou nici nu mai vrea sa adoarma la 6.00 dupa-masa ...ne chinuim pana pe la 7.00 , chiar mai mult....apoi se trezeste de la orice zgomot ca nu adoarme ca lumea....ieri am zis GATA , ai sa adormi la tine in camera seara !!!

A durat de la 6.15 pana pe la 7.30 , poate chiar 7.45.!!!! A mieunat intruna. N-a plans DELOC , maraia numai. Apoi radea la ursuletzii de sus. ( i-am pus ieri un mobil nou deasupra patutzului). Nici gand sa doarma!!! Am lasat-o maraind , am dat drumul la aparat si am plecat in treba mea!!!Pana la urma a adormit si s-a trezit numai la 12.00 noaptea!!!

pai a ta se trezeste de foame. astia micii au stomacu' mic. plusca laptele nu dureaza mult pina e asimilat. si ghici, mai vrea o portie!

de aia nici n-ai cum s-o educi sa doarma nushcind pina nu incepi sa-i ingrosi laptele, sau sa-i dai si altceva. foamea rulz, n-ai ce-i face.

#369 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 October 2010 - 10:53 AM

Vezi postareaCalugaru, la 07 October 2010 - 10:45 AM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 07 October 2010 - 08:47 AM, a spus:

fain l-ai obisnuit!!!!

pai in mediu' asta o sa traiasca o buna parte din viata. zic eu ca am obligatia (ca parinte) de a-l aclimatiza. si sa stii ca andrei alearga si se catara pe tobogan si pe alte dracii in timp ce copiii tinuti in aer conditionat cedeaza dupa citeva minute. al meu transpira, se face ca porcu' da' ii da inainte. pina cind e asa de transpirat ca nu mai aluneca pe tobogan oricum s-ar invirti.

Ma refeream la faptul ca doarme singur in camera , nu la temperatura :lol:

#370 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 October 2010 - 10:57 AM

Vezi postareaCalugaru, la 07 October 2010 - 10:48 AM, a spus:

Despre adormit:

pai a ta se trezeste de foame. astia micii au stomacu' mic. plusca laptele nu dureaza mult pina e asimilat. si ghici, mai vrea o portie!

de aia nici n-ai cum s-o educi sa doarma nushcind pina nu incepi sa-i ingrosi laptele, sau sa-i dai si altceva. foamea rulz, n-ai ce-i face.

Nu pot sa-l ingros , ca oricum e cam constipata. Dar se obisnuieste ea....nu vrea sa pape decat 90 de ml in loc de 120.....asta e....ne obisnuim mai greu.

Dar vaxile , daca plange de foame , de ce-i trece foamea cand o iau in bratze? :lol:

Si ..nici nu plange , mai mult miauna. Astea-s ramasitze de cand a fost buni aici si erau numai ele amandoua ca eu nu puteam sa ma misc , atunci cu bolile mele.....

#371 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 11:09 AM

Vezi postareasimonaro29, la 07 October 2010 - 10:57 AM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 07 October 2010 - 10:48 AM, a spus:

Despre adormit:

Nu pot sa-l ingros , ca oricum e cam constipata. Dar se obisnuieste ea....nu vrea sa pape decat 90 de ml in loc de 120.....asta e....ne obisnuim mai greu.

Dar vaxile , daca plange de foame , de ce-i trece foamea cand o iau in bratze? :-*

Si ..nici nu plange , mai mult miauna. Astea-s ramasitze de cand a fost buni aici si erau numai ele amandoua ca eu nu puteam sa ma misc , atunci cu bolile mele.....

lasa ca-n timp intelegi tu :lol:

#372 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 October 2010 - 10:14 PM

am reusit cum mi-ai spus Geany sa o sterg pe gatut

cu glicerina ... nu are afte, asa ne.a dat pediatra o reteta de glicerina cu nistatin, pentru curatat limbuta prin badijonari in cavitatea bucala, doar cand are limbuta incarcata

cu temperaturile astea joase la care trebuie sa tii bebelusul e complicat de taiat cu o taietura unica de cutit ce e bine de ce e rau, atata timp cat oricum scoti copilul afara de ex vara cand sunt saptamani multe cu peste 35 grade... Ce faci atunci umbli cu copilul sub clopot de sticla?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#373 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 October 2010 - 10:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2010 - 10:14 PM, a spus:

am reusit cum mi-ai spus Geany sa o sterg pe gatut

cu glicerina ... nu are afte, asa ne.a dat pediatra o reteta de glicerina cu nistatin, pentru curatat limbuta prin badijonari in cavitatea bucala, doar cand are limbuta incarcata

cu temperaturile astea joase la care trebuie sa tii bebelusul e complicat de taiat cu o taietura unica de cutit ce e bine de ce e rau, atata timp cat oricum scoti copilul afara de ex vara cand sunt saptamani multe cu peste 35 grade... Ce faci atunci umbli cu copilul sub clopot de sticla?

Ma bucur daca ti-am fost de ajutor,pupa printesa...

#374 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 10:31 PM

am fost la dr cu printesa azi, ca noaptea iar a horcait
si ne.a spus:
- sa nu folosim batista bebelusului mai mult de 1 data, max 2 pe zi, ca pe masura ce extragi, de aia secreta mai mult
- sa continuam cu serul fiziologic pus de cat mai multe ori pe zi si in cantitate mare (2 ml in fiecare nara, picatura cu picatura)
- sa cumparam un aparat de aerosoli. Am comandat azi unul cu ultrasunete, ajunge in 2-4 zile. Mi-au spus multe mamici ca il folosesc cu succes in perioadele cand sunt raciti si au probleme respiratorii (atat copiii, cat si adultii)
- vase cu apa in camera

Acum ca a plecat buni, Elena doarme in camera ei, Simona?
Cum te descurci fara buni?

#375 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 October 2010 - 10:48 PM

Imi pare rau sa aud astea de printesa :) asculta medicul si fa intocmai....

#376 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2010 - 04:57 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2010 - 10:31 PM, a spus:

si ne.a spus:
- sa nu folosim batista bebelusului mai mult de 1 data, max 2 pe zi, ca pe masura ce extragi, de aia secreta mai mult
- sa continuam cu serul fiziologic pus de cat mai multe ori pe zi si in cantitate mare (2 ml in fiecare nara, picatura cu picatura)
- sa cumparam un aparat de aerosoli. Am comandat azi unul cu ultrasunete, ajunge in 2-4 zile. Mi-au spus multe mamici ca il folosesc cu succes in perioadele cand sunt raciti si au probleme respiratorii (atat copiii, cat si adultii)
- vase cu apa in camera

hihi, aparatu' cu aerosoli. pe care andrei il numeshte "biz-biz". aici se poate inchiria de la doftur sau cumpara. intrebarea e, cine-tz da doctoriile?

#377 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 October 2010 - 08:33 AM

Cei-i ala aparat cu aerosoli???

Ne e dor de buni , si mie dar mai ales ei , ca eu n-o iau in bratze la fiecare mrrr...

E Ok . Ne descurcam.

Da , doarme in camera ei dar cu mama ei :)

tat'su doarme in camera de oaspetzi. O sa mai dureze vreo 2 saptamani , apoi ne mutam in dormitorul mare. In camera de oaspe´tzi nu era loc asa cum am vrut eu pt ea. In dormitorul mare mai sunut scule ´si tampenii , ca pana n-am terminat garderoba si cat am lucrat la baia mare l-am folosit pe post de depozit.

Ieri a facut numai tampenii , i-am dat si eu sa manance intre mese , apoi mai tarziu ii era , dar nu-i era foame....pana la urma seara dupa ce am venit de la cumparaturi s-a uitat vreo ora la ursuletzi si s-a cerat cu ei si a adormit pana la 3.00!!!! Cam flamanda ca seara n-a vrut decat 60 ml. La 3.00 a mancat 120 , asa mananca ea noaptea. Pe la 6 si jumate ( azi ne-am trezit mai tarziu) a mancat normal , 90 , dar ar mai fi mancat.

Azi mergem la tati la servici cu papa bun , asa ca tre sa manance acum la 9.00 si apoi pe la 12 .........daca vrea inainte de 12 ii dau , daca nu mananca dupa 12, dupa ce ajungem la tati la servici.

La asta-i place in masina tare ,dar cand stam la stopuri e prapad!!! Numai in miscare , d'le!!!

#378 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 08 October 2010 - 12:03 PM

hai sa va zic una tare. ai mei au stat 3 lni cand am nascut-o pe sara. am lasat-o pe mama sa stea cat vrea c fata, sa o imbaieze, sa o plimbe, etc
nu o vad des si am vreut sa fie fericita
ii canta in fiecare seara la adormit, masaj dupa baie, stiti si voi tot tacamul

cine credeti ca urla ca din gura de sarpe cand a plecat? sara
am zis ca mor,nu se potolea deloc si am ajuns de o sunam pe mama cand au ajuns acasa sa ii cante si sa vb cu ea la telefon adormea pur si simplu pe vocea ei, se insenina la fata.
era mica dar a trecut ceva timp sa se dezvete de vocea ei ca telefonul costa mult :)

#379 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2010 - 02:59 PM

Vezi postareaCalugaru, la 08 October 2010 - 04:57 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2010 - 10:31 PM, a spus:

si ne.a spus:
- vase cu apa in camera

hihi, aparatu' cu aerosoli. pe care andrei il numeshte "biz-biz". aici se poate inchiria de la doftur sau cumpara. intrebarea e, cine-tz da doctoriile?

deci ai folosit aparatul cu aerosoli. Pai de-aia am luat cu ultrasuete sa nu faca biz biz. Aici nu se inchiriaza nik, am luat si pompa de san si acu am comandat si ap de aerosoli. Pentru solutii ne-a dat reteta doctorita: ori ser fiziologic simplu, ori daca nu o agita prea tare ser fiziologic cu 1% (dar vad ca toanta asta a sris 1 la mie, care o fi adevarul???) adrenalina :wub: O sa-i fac eu numai cu ser fiziologic faza 1.
Si ai avut rezultate cu apararatul de aerosoli? sau se sperie andrei de zgomot si nu primeste?
asta cu ultrasunete, nu face zgomot si mi-au spus lumile si dr. ca il accepta usor, dar ca il poti pune si cand doarme copilul

Oricum horcaila a fost mai redusa azi noaptea a dormit program normal.
In schimb am racit eu: rosu si usturime in gat si mi-e frigulet.

#380 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2010 - 03:05 PM

Vaxile la 6 luni cum a fost sa-l muti in camera lui? Usor? sau cu perioada de acomodare ...?
Nu se invatase deja? Mai ales ca de acu era mare, vedea bine, stia locul...

Dark, sunt convinsa ca se obisnuieste copilul cu persoana cu care sta mai tot timpul si apoi dezvatul e greu. Si mai ales daca i se fac si toate poftele printesei ... :wub:

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic