Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#461 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 20 October 2010 - 12:23 PM

Multumim frumos de complimente :rolleyes:
Inseamna ca io platesc destul de ieftin la gradinita particulara 263 de euro progam prelungit plus mancare, din astia 263 imi da statul 50 de euro si platesc numa 213 si daca il duc si pe al doilea copil tot la ei , pt al doilea platesc un pic mai putin.La voi e obligatoriul la gradinita, aici e obligatoriu de la 5ani.
Cum stati cu colicii, noi nu mai avem probleme, poate si din cauza ca beau eu ceai pt stimularea laptelui

#462 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 20 October 2010 - 12:24 PM

Vezi postareaPisoi, la 20 October 2010 - 11:59 AM, a spus:

Faina descrierea cu galeata, am inteles cum functioneaza si sunt convinsa acum ca e fuarte usor si comod, si pt tine si pt bebe. Io o sa raman la chiuveta o vreme ca nu mai am spatiu sa depozitez lucruri noi.

Io n-am chiuveta!!!!

Nu glumesc!!!

Noi avem jos baia de oaspetzi ( care a fost gata de cand ne-am mutat) si aia are o chiuveta minuscula!!! Baia fetii e inca depozitu' lu' tat-su ca ma gandesc ca pana peste 2 ani n-are nevoie...si baia noastra e gata pe jumate: avem vana montata , avem WC functzional si chiuvete si dush in cutie :)....asta e...ne-am grabit sa terminam afara ca vine iarna.

Ma gandesc ca o sa mai incapa o vreme in galeata. Cumnata-mea ii face la al ei si la 1 an , dar cica i se intzepeneste fundu' in ea :), nu cred ca are rost atata vreme....pe la 6-8 luni ii iau un suport d-ala rotund si o bag in vana .

#463 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 October 2010 - 12:38 PM

Io platesc (voi plati) 350 pe luna la cresa particulara , pana la 14.00-14.30. La stat e tot cam atata , numai ca e program pana la 17.00. Numai ca acolo....de unde locuri????

Acu' cateva zile m-am dus la aia de stat ( e chiar langa mine )si mi-a zis ca n-am sanse sa primesc loc. Atunci am intrebat-o pe tipa ( adjuncta , ca directoarea era in concediu) daca le ofera copiilor ore de limbi straine. Ea zice ca nu....

I-am spus in fatza: Daca primesc loc , sunt gata sa fac BENEVOL ore de franceza si /sau engleza cu copiii dupa-masa !!!

Stitzi ce a zis??? Ca , stitzi , noi avem multzi Ausländer-i , si deja vorbesc 2 limbi , cum sa mai invetze alta???

In loc sa-i spun ca-i proasta i-am explicat frumusel cum sta treaba cu invatzatul limbilor la copii pana la 11 ani....si ca eu am in familie copii care vorbesc FLUENT germana , romana , persana , intzeleg araba si invatza la scoala engleza si spaniola si au numai note bune !!!!

Ah , so???

Si , pe langa , asta , stiu si eu cum sta treaba cu Ausländer-ii , ca si io mi-s !!!!

Ah , so????

Atata o stiut sa zica!!!

Are al meu 2 pretini :) la primarie , tot vrea sa vorbeasca cu ei dar n-o apucat sa vorbeasca serios....cum poate sa ´dea statul cu piciorul la asemenea oferta si educatoarea sa zica---Ah , so????

Asta-i ca MDA-ul lu' aia a lu' Geany cu purecii....

De ce vreau io la stat??? Ca are program pana la 17.30. NU ; nu vreau sa las copila acolo pana la 5 dupa masa , o sa o iau la 14.00 , dar, cand am sedintze ce fac??? Pt ca desi io termin orele la 13.00 eu am obligatzia sa stau la servici pana la 17.00 in caz de nevoie. De fapt , tot in Dienst sunt pana la 17.00 !!!

Sorry de off-topic , dar venii vorba de gradinitze si crese....

#464 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 October 2010 - 03:11 PM

Moaaaaama, Pisoi 1.000€ / luna cresaaaaa??? 12.000€ /an!?
si scoala e cu bani sau e obligatorie/gratuita?

Sissi ce frumos s-a mai facut Patrick!!!! se vede ca papa bine sugacelul! a fcut falcute dulci!

Io nu sh't ce chiuvete aveti voi de incape cupilul culcat!?

Da, nu se intoarce chiar de pe o parte pe alta singur, dar daca o pui pe o parte se intoarce pe spate si in plus "inoata"-da din manute si picioruse si astfel se deplaseaza ...asa ca si eu zic Simona, sa o blochezi cu o pernuta la marginea patului cand o lasi singura pe canapea.

Dupa ce spalati cupilul stand pe spate, il intoarceti si pe burtik spre a-l spala pe spate?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#465 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 October 2010 - 07:59 PM

La noi cresa (pana la 3 ani) costa in jur de 380 euro la particular si tin sa va spun ca-mi convine mai mult decat la stat unde-mi cere 500. Bine aici mai ai parte si de ceva facilitati in functie de venit, dar trebuie sa umbli cu dosarelul pe la primarie.
In cei 380 de euro e inclus totul si programul e de la 8 la 16h.
La cei de 3-5 ani se schimba povestea... scad costurile. Anul acesta platesc 115 euro/luna, plus educatia motorie 60 euro/an si engleza 80 euro/an. Deja la anul cand o voi duce si pe Giulia voi plati mai putin pt ea. Spre ex, de la al 3lea copil nu se mai plateste nimic.
Si aici e totul inclus: transport, mancare, varii cursuri. Programul e de 8,30h la 16h. Daca vrei sa-ti duci copilul de la 7,30h nu e nici o problema, doar ca trebuie sa platesti 10 euro in plus la luna.
Sorina

#466 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 21 October 2010 - 03:44 AM

Vezi postareaDaniella, la 20 October 2010 - 03:11 PM, a spus:

Moaaaaama, Pisoi 1.000€ / luna cresaaaaa??? 12.000€ /an!?
si scoala e cu bani sau e obligatorie/gratuita?

Sissi ce frumos s-a mai facut Patrick!!!! se vede ca papa bine sugacelul! a fcut falcute dulci!

Io nu sh't ce chiuvete aveti voi de incape cupilul culcat!?

Da, nu se intoarce chiar de pe o parte pe alta singur, dar daca o pui pe o parte se intoarce pe spate si in plus "inoata"-da din manute si picioruse si astfel se deplaseaza ...asa ca si eu zic Simona, sa o blochezi cu o pernuta la marginea patului cand o lasi singura pe canapea.

Dupa ce spalati cupilul stand pe spate, il intoarceti si pe burtik spre a-l spala pe spate?

sincer, mi-o ramas ceaiu-n git cind am vazt suma ...

la noi pina-n 18 luni e cam 1000 de iepu'. de la 18 luni la 3 ani e cam 500, de la 3 la 5 e cam 300, pina la 6-7 ani e 200 iar scoala e cam 50 pe an :floare:. odata ce-au ajuns la scoala esti salvat. statu' subventioneaza cam 100%.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#467 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 21 October 2010 - 07:44 AM

deci io sant cea mai castigata dintre voi, ce scoruri aveti :)
ada merge la gradi de stat, unde nu se plateste nimic, doar donatii pe an, noi dam 190aud pe an :floare: doar ce venira hartiile, ia ca va fac o poza sa vedeti cum si pe ce :)

la scoala poate o sa o dam la privat, deocamdata e f bine unde e;)

#468 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 October 2010 - 08:46 PM

A mea si-a facut un obicei: seara , pe cand tre sa faca nani , plange ca-i e foame dar nu vrea sa manance. Ii scot biberonul din gura si-i dau ceai sau apa , trage din el de mama supararii , ca si cand ar fi moarta de sete . Azi n-am mai chinuit-o , am lasat-o in pace. A tot baut la ceai , lapte nu voia ....s-a linistit , eu am lasat-o in camera , am coborat...si dupa vreo 5-10 min da-i plans!!! M-am dus iute la ea si i-am dat laptele , a fost bun. Si aseara a fost bun mai tarziu , si alaltaseara............

Oare ce are? O fi obosita? DE LA CE???

#469 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 October 2010 - 10:55 PM

Si Beatrice este nervoasa seara si nu stie ce vrea. Are o masa din seara cand tipa atunci cand o hranesc. Am vazut ca functioneaza daca o mai las atunci ... si mai incerc putin mai tarziu dupa ce ii trec bazdacii.

Noi ne culcam dupa 12 spre 1 noaptea. Tati adoarme si fata nu! Nu stiu cand s-o regla programul asta oare?! Noroc ca de cateva zile bune a inceput sa vada juacriile de deasupra capului de la patut si a descoperit suzeta, ca altfel era tare plangacioasa dupa 10 si pana adormea.

Ai vostri au program de masa si de culcare?

#470 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 October 2010 - 02:07 AM

Vezi postareaDaniella, la 21 October 2010 - 10:55 PM, a spus:

Si Beatrice este nervoasa seara si nu stie ce vrea. Are o masa din seara cand tipa atunci cand o hranesc. Am vazut ca functioneaza daca o mai las atunci ... si mai incerc putin mai tarziu dupa ce ii trec bazdacii.

Noi ne culcam dupa 12 spre 1 noaptea. Tati adoarme si fata nu! Nu stiu cand s-o regla programul asta oare?! Noroc ca de cateva zile bune a inceput sa vada juacriile de deasupra capului de la patut si a descoperit suzeta, ca altfel era tare plangacioasa dupa 10 si pana adormea.

da daniela, aceeasi eroare ca noi la primu'. acu' stingerea la 8!! urla? ii dai sa suga, o pui la loc. ai mei dorm amindoi pina-n 9.

#471 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 October 2010 - 09:11 AM

Si ai mei adorm acum pina in ora 9 :lol:
De ex seara in jur de 8 il pun pe patrick la supt , goleste amindoi sinii , e singura data din zi cind goleste amindoi sinii, doarme apoi pina pe la 1 sau 2 noaptea, ii dau iar o tura se mai trezeste pe 5sau 6 si apoi dimineata la 7si ceva e iar treaz, il trezesc pe Dennis pt gradinita si el la rindul lui il trezeste pe fratisu.Pina acum nu a respins deloc laptele, eu nici nu ii dau altceva, cind suge mai des, nu prea au timp sinii sa se umple si atunci ii mai somtoceste , cum smotocesc cateii papucii :lol:

#472 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 October 2010 - 09:24 AM

Daniella , a mea se culca de Noapte buna :lol: pe la 6.00-7.00 seara. Numai ca face cum zici ca face si a ta , scandal. O las in pace....cateodata ma gandesc ca are ceva , acum 3 seri am culcat-o flamanda!!! Culcat-o vorba vine , ca a adormit ea plangand si maraind.

A mea se scoala o data pe noapte si apoi la 6 , sau la 5 daca am ghinion :lol: :lol: . Daca-i prea devreme , o schimb , ii dau sa mance si mai facem cu chiu cu vai o leaca de nani. Daca-i deja 6.30 coboram ca ea dimineatza are ora de vorbit cu tat'su , scoate , frate , niste sunete....tat'su o imita , ea face si mai tare....chiuie amandoi in draci. Apoi el pleaca la servici si mi-o lasa asa , aufgeregt!!!!

Cateodata se mai scoala si de 2 ori , dar asta daca nu vrea sa manannce cum trebuie. ( azi noapte s-a trezit la 4.00 , asa , de chichi , sa se joace cu ursuletzii , m-am intors pe partea ailalta si am lasat-o sa chiuie. pai ce? sa invettze cand e noapte si cand e zi!!! Noaptea se doarme. Apoi s-a trezit de foame la 6.00 )

Cum recunosc ca-i e foame? mai nou isi roade pumnul , asa plescaie si suge ac zici c-o fi nush ce bunatate. Suzeta n-o mai vrea. Ai noroc , Daniella , ca a ta o vrea!!!

A avut program de masa ziua la 3 ore , acum la 4 , ca mananca mai mult. Dar eu cred ca la cei cu lapte praf e mai usor sa le faci program decat la cei alaptatzi. Totusi , dimineatza n-a mancat destul ( ca a inceput sa se screama si nu poate face 2 lucruri o data ) si da semne ca-i e foame dupa 3 ore , deja.

#473 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 October 2010 - 09:56 AM

Simo si eu cred ca la cei alaptati nu prea poti face program, cel putin eu nu i-am putu face program lui dennis pina nu l-am intarcat , dupa ce l-am intarcat de titi , mi-a dormit toata noaptea si ziua ii puteam da laptele la program, bine avea deja 8luni si manca si mincare.
Patrick ride acum foarte mult si el isi suge pumnii cind ii nimereste sa ii duca la gurita, mai nou ridica mina in sus si se uita la ea si incearca sa o bage in gura , nu nimereste niciodata din prima :icon_fessee: suzeta nu vrea

#474 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 October 2010 - 11:06 PM

Vezi postareaCalugaru, la 22 October 2010 - 02:07 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 21 October 2010 - 10:55 PM, a spus:

da daniela, aceeasi eroare ca noi la primu'. acu' stingerea la 8!! urla? ii dai sa suga, o pui la loc. ai mei dorm amindoi pina-n 9.

dupa botez o sa incerc sa ii fac program si de masa si de somn, ca sunt legata de ea non-stop altfel, plus culcat dupa 12
f fain ca dorm pana in 9, sper sa reusim si noi asa un program! si dimineata la cat se trezesc?dar la cat le faci baie ca sa ii ai bagati in pat la 8?

#475 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 October 2010 - 11:18 PM

si a mea rade si isi suge pumnul cateodata..., uneori chiar si dupa masa ... cand probabil nu suge destul

nu vrea nici a mea suzeta din prima, decat ori daca e f nervoasa, ori dupa multe insistente: stau langa ea si ii bag suzeta in gurita explicandu-i bland sa ia pe suzi sa o roada si sa o certe..., sau glumesc cumva cu ea, iar ea rade si casca o gurita mare ...

:(( eu dorm pana la 8-9 si asa as vrea sa fie si programul fetei pana o duc la gradi, pt ca la mine nu se trezeste nimeni la 6-7. Oricum de cele mai multe ori ea doarme pana la 14 sau 16, cu treziri doar de supt. Problema e seara ca nu vrea sa se culce. Poate se indreapta situatia dupa ce o mut la ea in camera, sa-i sting lumina si gata. Dar seara nu vrea sa puna geana pe geana! Nu inchide ochii, ci ii face maaaari!
Azi am stat mai mult pe afara, vreo 3,5-4 h si mi-a adormit la 22, dar nu am facut baita azi, ca nu facem mereu in fiecare zi.

#476 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 October 2010 - 02:21 PM

Daniella , noi facem baie cam la saptamana , si cam pe la 4-5...apoi se culca de noapte bu
na. A mea se trezeste cu noaptea-n cap , dar ii dau sa manance si ma culc la loc , ea se joaca cu ursii....bun ca treaba asta nu merge tot timpul....

Oricum al meu se trezeste la 6.30 , coboram amandoua , eu beau cafeaua cu el....apoi tati vorbeste si se joaca cu ea....si el incepe serviciul la 9.30 dar ne plac , pur si simplu , diminetzile petrecute impreuna. ( desi eu ma trezesc tare greu dimineatza)

Vineri seara trag jaluzelele COMPLET in camera ei , ma pregatesc de weekend , si ma lasa-n pace pana pe la 8.30-9.00. ( Dar de mancat , mananca la 6.00 )

#477 Useril este offline   Nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 24 October 2010 - 09:57 PM

Vezi postareasimonaro29, la 24 October 2010 - 02:21 PM, a spus:

noi facem baie cam la saptamana

OMG
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#478 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 October 2010 - 10:53 PM

Vezi postareaNicoleta, la 24 October 2010 - 09:57 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 24 October 2010 - 02:21 PM, a spus:

noi facem baie cam la saptamana

OMG

iar venisi??? Acu vrei sa pui poze si cu baile? Una din Europa si una din state , ca si bucatariile , nu?

Au iar mancasi stricat? Au nu mai are berbantul chef de tine?

#479 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 25 October 2010 - 12:09 AM

Citii asa, pe fuga, ce se mai scrise pe aci. Nu vreau sa comentez cele scrise ci voi spune cum e sau fu pe la noi cu chifteaua.

In primul rand, baia este zilnica. Cu spalatul pe cap avem ceva probleme dar incercam sa nu treaca doo zile fara sa ne spalam pe cap chiftelesc. Insa, preferabil e zilnic. In functie de toane, ca avem si d-astea.

Cu scoala... la 1 an o duseram la cresa de limba franceza asa ca chifteaua, acum, vorbeste si frantuzeste si romaneste. Iar din septembrie o daduram la scoala francofona.
Au acolo si cursuri de limba flamanda/olandeza. Cand o intrebai pe madama (profa) daca ar putea si chifteaua sa ia parte la cursurile de olandeza ea imi zise ca chifteaua e prea mica si ca se incepe de la grupa a 3a cu cursurile astea. Io zisei ca "cocoana, chifteaua are 3 ani si deja e bilingva. Asa ca cum e prea mica ca sa invete a doua limba? Deja vorbeste doo limbi." A dat din colt in colt cum ca unii is mai dotati, etc si ca va vedea. Pana la urma au pus cursurile alea in zile in care chifteaua doarme la pranz. Mi s-a promis insa ca, in anul doi, o vor lua la cursul de olandeza.
Io tot zic de doi ani ca "de maine vorbesc cu chifteaua in olandeza". Dar in fiecare zi zic ca "de maine". Si trecura doi ani de atunci. Da' anu asta chiar ca incep.

In dorinta mea e ca chifteaua sa vorbeasca cel putin cele trei limbi ofociale din Belgia. Adica franceza, olandeza si germana. Si, pe langa astea, sa mai vorbeasca si romaneste si englezeste. Evident, in timp. Acum vorbeste romaneste si frantuzeste si trece de la una la alta fara probleme, fara preferinta de una sau alta. In casa vorbim romaneste.

Din fericire, chifteaua nu si-a supt degetul niciodata. Insa si acum inca "suzi" face parte din viata cotidiana. Noi ii zicem "tutu" din motive de limba insa stim diverse denumiri pentru "suzi" si asta nu ne sta in drum ca s-o cautam si s-o infigem in bot. Mai ales cand punem cate un filmulet si chifteaua dispare temporar ca sa ia din camera ei "ce trebuie".
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#480 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 October 2010 - 04:02 AM

Vezi postareadragos, la 25 October 2010 - 12:09 AM, a spus:

Citii asa, pe fuga, ce se mai scrise pe aci. Nu vreau sa comentez cele scrise ci voi spune cum e sau fu pe la noi cu chifteaua.

In primul rand, baia este zilnica. Cu spalatul pe cap avem ceva probleme dar incercam sa nu treaca doo zile fara sa ne spalam pe cap chiftelesc. Insa, preferabil e zilnic. In functie de toane, ca avem si d-astea.

Cu scoala... la 1 an o duseram la cresa de limba franceza asa ca chifteaua, acum, vorbeste si frantuzeste si romaneste. Iar din septembrie o daduram la scoala francofona.
Au acolo si cursuri de limba flamanda/olandeza. Cand o intrebai pe madama (profa) daca ar putea si chifteaua sa ia parte la cursurile de olandeza ea imi zise ca chifteaua e prea mica si ca se incepe de la grupa a 3a cu cursurile astea. Io zisei ca "cocoana, chifteaua are 3 ani si deja e bilingva. Asa ca cum e prea mica ca sa invete a doua limba? Deja vorbeste doo limbi." A dat din colt in colt cum ca unii is mai dotati, etc si ca va vedea. Pana la urma au pus cursurile alea in zile in care chifteaua doarme la pranz. Mi s-a promis insa ca, in anul doi, o vor lua la cursul de olandeza.
Io tot zic de doi ani ca "de maine vorbesc cu chifteaua in olandeza". Dar in fiecare zi zic ca "de maine". Si trecura doi ani de atunci. Da' anu asta chiar ca incep.

In dorinta mea e ca chifteaua sa vorbeasca cel putin cele trei limbi ofociale din Belgia. Adica franceza, olandeza si germana. Si, pe langa astea, sa mai vorbeasca si romaneste si englezeste. Evident, in timp. Acum vorbeste romaneste si frantuzeste si trece de la una la alta fara probleme, fara preferinta de una sau alta. In casa vorbim romaneste.

Din fericire, chifteaua nu si-a supt degetul niciodata. Insa si acum inca "suzi" face parte din viata cotidiana. Noi ii zicem "tutu" din motive de limba insa stim diverse denumiri pentru "suzi" si asta nu ne sta in drum ca s-o cautam si s-o infigem in bot. Mai ales cand punem cate un filmulet si chifteaua dispare temporar ca sa ia din camera ei "ce trebuie".

sincer, nu inteleg. de ce ai dat-o intii la franceza si nu intii la flamanda? poate tie ti se pare usoara flamanda aia, da' pe mine ma apuca groaza numa' cind o aud. pe linga flamanda, franceza e pepsi. bine, si la 3 ani ei invata usor limbi straine. creca pina-n 10 ani, de fapt.

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic