verber, la 10 October 2012 - 04:29 PM, a spus:
Am inteles de aici ca cel mai bine era daca Choupy raminea in casa....
zerda, la 10 October 2012 - 04:39 PM, a spus:
Eu am mai spus asta, dar mi s-a reprosat ca sunt gardian de pisici, pe un forum de animale!
Eu nu vad asa, dar asta e parerea mea. Deci nici ca tu esti gardianul pisicilor si nici ca pisicile nu au ce cauta afara. De ce ne lasam copiii afara? De ce mai iesim noi din casa?
Atît în casa cît si afara, ni se pot întîmpla de toate... atît noua cît si pisicilor. Bineînteles ca unele chestii se pot evita stînd în casa, ca sa nu spun captivitate, la fel valabil pentru feline, pentru noi sau oricar alta fiinta.
Si va rog nu ma întelegeti gresit.
Nu am nimic împotriva celora care tin pisoii în casa. Sînt constienta ca sînt situatii în care o pisica nu poate avea acces afara din mai multe motive (strazi circulate de exemplu, etc, etc...) si e mai bine asa pentru ea.
Daca o pisica de exemplu ar trebui sa stea doar în casa, eu nu as putea avea pisici. Constelatia asta nu s-ar potrivi stilului meu de viata/locului si felul în care traiesc. Nu intru în alte amanunte, dar doar simplul fapt ca nu as mai putea sta cu toate usile si geamurie deschise, m-ar împiedica sa am pisici, ceea ce mi-ar face viata mai saraca. Asta este...
Verber, veterinarii recomanda dezinfectarea cu detergenti dezinfectanti si apoi cu apa (pentru chestiile mari ce nu merg în masina de spalat, si la jucarele sa se renunte de tot), iar în cazul în care se aduce o alta pisica în casa, nu mai repede de 4 saptamîni.