Mancare de post idei
#62
Postat 14 April 2011 - 04:37 PM
Ioana, ce-mi faci tu mie....de cand nu am mai mancat ciorba cu lobada....
Vali, orezul tau arata frumos, cred ca am sa fac si eu unul pentru azi.
ieri am facut bame si supa-crema de brocoli. Pentru azi am pus la fiert mazare uscata din care vreau sa fac o ciorba.
Vali, orezul tau arata frumos, cred ca am sa fac si eu unul pentru azi.
ieri am facut bame si supa-crema de brocoli. Pentru azi am pus la fiert mazare uscata din care vreau sa fac o ciorba.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#63
Postat 14 April 2011 - 10:59 PM
Azi am facut cartofi rantaliti.
Placinta cu varza, aluat de paine pt placinta
Placinta cu varza, aluat de paine pt placinta

Mama de strumfi blonzi
#64
Postat 15 April 2011 - 07:49 AM
Merci Aura!Am facut si eu fasole batuta, dar pana sa ma hotarasc sa fac poze, s-a terminat!
Lisa, cum sunt cartofi rantaliti?

Lisa, cum sunt cartofi rantaliti?
#65
Postat 15 April 2011 - 09:40 AM
noi saptamana asta am avut asa:
- mancare de frunze (urzici, leurda, frunze de ridichi, ceapa verde)
- mancare de fasole verde cu sos de rosii si usturoi
- orez cu ciuperci
- paste cu sos de rosii+capere+masline verzi
ca desert in perioasa asta de post am facut doar 2 tipuri:
- bomboane/bilute "raw" cu avocado + cacao + prune uscate + "fainuri" (fulgi ce cocos, pudra de migdale, tarate de ovaz... etc.)
- prajitura "gratar": apa (se poate combina cu vin/compot etc.)+ulei in cantitati aprox. egale + zahar + faina cat cuprinde. 3/4 din aluat se intinde cu degetele o foaie in tava, se acopera cu gem (ai mei il prefera pe cel de prune) si restul de aluat se face "grilaj" deasupra. ca variatiuni am facut fursecuri rotunde cu o visina in mijloc sau covrigei.
- mancare de frunze (urzici, leurda, frunze de ridichi, ceapa verde)
- mancare de fasole verde cu sos de rosii si usturoi
- orez cu ciuperci
- paste cu sos de rosii+capere+masline verzi
ca desert in perioasa asta de post am facut doar 2 tipuri:
- bomboane/bilute "raw" cu avocado + cacao + prune uscate + "fainuri" (fulgi ce cocos, pudra de migdale, tarate de ovaz... etc.)
- prajitura "gratar": apa (se poate combina cu vin/compot etc.)+ulei in cantitati aprox. egale + zahar + faina cat cuprinde. 3/4 din aluat se intinde cu degetele o foaie in tava, se acopera cu gem (ai mei il prefera pe cel de prune) si restul de aluat se face "grilaj" deasupra. ca variatiuni am facut fursecuri rotunde cu o visina in mijloc sau covrigei.