Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 640
  • 641
  • 642
  • 643
  • 644
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#12821 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 February 2012 - 05:27 PM

Stella, pozele glaciare cu masinile in start de dou'j'de cm de gheata si pomii aia din tara zapezilor sunt de basm, daca stau si ma uit la ele, la cele 25 grade de la mine din birou! nu am mai vazut nici eu asa ceva!

Koral :( , iubita, ma bucur tare ca ai scapat cu bine! Stiu cum e sa planifici totul la secunda, asa functioenz si eu, si sa te stresezi pt fiecare iesire in decor, care nu-i musai din vina ta!

Gela, Zozo cum se fac trandafirii aia de mar??? arata zuper!

Bristena, am notat reteta de muffins, arata prea bine :( , dar cred ca la pensie o sa mai apuc sa gatesc si eu ceva ...desi fug de gatit dulciuri, ca sa nu patesc ca si Oana: 3 felii de tort dintr-o data!

Any, Bea reactioneaza zuper la orice sosire in garnizoana: e bucuroasa, fericita, vrea joaca, hlizeala si nazbatii! Cu o saptamana de dinainte de Craciun, mamaie-sa s-a "tras pe coor" (vorba de la Cluj citire, a unei prietene) si tot a gasit motive sa o ducem la ea. Acu' nu mai vrea sa vina deloc la noi, cica i-au iesit prost analizele la ficat si a zis dr ca de la oboseala prin autobuze ... :( Ok. Sa se regularizeze oleak transportul prin Bucuresti si imi fac drum cu ea sa vedem gradinita de care va povestii si apoi ne revenim la un program normal ... acum mai mult a stat la ma-sa mare de luni - vineri, caeu tot la 9 ajung seara acs.
Nr. 2, trebuie musai sa faci ciorba de burta, eu am o reteta minunata de la o mare bucatareasa, dc vrei ti-o dau (secretul consta in genunchi de vita si sa scoti legumele, dar sa ramana clara, doar smantana cu oul au dreptul sa o ingroase-albeasca). Este o bunatate, famelionul tau extins o va adora si prevad ca ai comenzi de multe mese intinse cu supiera plina de ciorbita de burta! Nu e greu de facut deloc!
Nr.3, dar nu ultimul ciorchinele de cigliegini, lamaile si busiatele m-au termenat! In rest ce e mirt-ul?

Moatzo, vezi, ai si tu 1 defect :( : nu gusti :hug:! 1 din sefii mei ai importanti are o vorba: viata fara 1 pahar de vin la masa, ar fi foarte trista! Eu zic macar sa incerci, asa am facut si eu ... cam tarziu ... , dar am recuperat :(

Angelina esti ok? cum sta pestele in acvariu? mai are loc sa inoate? mai poti sa-l cari?

In rest Dexter, Georgi, Boni, Ralesu (merci de rezumè :( ), Lili, Uma etc si pe cine nu am pomenit, fie ca a mai postat pe la han, sau doar ceteste/ori ba, va pup si va iubesc pe toate/toti, dar ma lasa memoria la cat s-a scris sa comentez.

Nu in ultimul rand, voi mentiona ca a fost tare party de samabata sesara :hug: , dar sa nu va mai faceti de cap in lipsa mea alt-dat! :( Am vazut SCULA, masajele care mai de care, dansatorii, BALERINUL!, pozele aranjate de Zozo, precum si tratatiile culinare de 1 sapt de cand lipsesc, TOTUL de exceptie! acu' v-ati gasit cand omu'are treaba, sau e pe drumuri :( ?!?! cand aveam oleak mai relax era lanceazeala ....! dar, LASA CA ASA IMI PLACE! Activitate, antren si distractie! da, sunt de acord, Geluta baga mare cu vinu'fiert! baga si usturoi crud!

Si nu in ultimul rand, nu va mai luati de Dex! Ca si Foxyy si eu am un prieten (cel mai bun prieten al meu, suntem de 20 ani cei mai buni prieteni din lume) care si el tine detox ca la carte ... si alte diete si are grija de sanatatea lui cu sport, cu ce mananca si estem barbat 100% ! In alta ordine de idei, aici nu sexul conteaza, iar Dexul e un personaj super!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12822 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2012 - 05:29 PM

Vezi postareaFoxyy, la 07 February 2012 - 10:11 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 07 February 2012 - 10:04 PM, a spus:

edit: daca aveam la cine duce fetele, luam o camera la hotel la vreo 2 ore distanta mers cu masina, undeva la Ocean, alea, alea...masaje... Vise!

Apa, multa apa, sa nu cumva sa va deshidratati! :(

si sa fie rece, cat mai rece! :(

Vezi postareaFoxyy, la 07 February 2012 - 10:14 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 07 February 2012 - 10:13 PM, a spus:

Foxy, esti destul de romantica, dupa cum vad eu :hug:

Shttttt! Nu mai zi la nimenea! :(

:hug:

Vezi postareaOana S, la 07 February 2012 - 10:27 PM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 07 February 2012 - 10:17 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 07 February 2012 - 10:04 PM, a spus:

asta se executa ovcors dar inainte de...?!

edit: daca aveam la cine duce fetele, luam o camera la hotel la vreo 2 ore distanta mers cu masina, undeva la Ocean, alea, alea...masaje... Vise!

Dar da,daca n-ai cui lasa mandretile de fete,nu va ramane decat sa puneti deoparte tot ce nu consumati acum si sa reveniti pe cand o fi si fetele preocupate cu surprize de Valentin's.
Iar acum,mai o ciucalata,mai o maslina,o atentie ,ceva acolo...

tocmai atunci?
Si Oana iar e plina de idei!

idei sunt dar cum zici tu, ma rezerv mai pe cand fetele vor sta cu bebisitera

bravo Oana!

Vezi postareaGeany, la 07 February 2012 - 10:44 PM, a spus:

Ia asta am dansat prima oara cu el... :(

ia uite ce-si mai aminteste Geany!

#12823 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • LocationMontreal

Postat 08 February 2012 - 05:30 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 08 February 2012 - 04:55 PM, a spus:

Va multumesc, fetelor!

Intr-adevar si clima de aici accentueaza chestiile astea...e prea multa umezeala. Doar ca ele sunt nascute aici, ar trebui sa fie un pic mai rezistente, no, glumesc si eu...
Cand imi aduc aminte cat am tras cu Mara ma apuca spaima. La 3 ani cand a inceput scoala statea doua saptamani acasa si una la scoala, anul urmator a inversat raportul, deabia la 5 ani a inceput sa se dea pe brazda. Chiar, in ultimul an de camin nu-mi aduc aminte sa fi lipsit vreo data.
Si noi am facut la fel ca tine... mers cu ele la mare. Sa stii ca intr-adevar s-a vazut diferenta, de la an la an a fost mai bine.
Acum s-a trezit si are niste obraji rosii ca focul. Ea e activa, a cerut de mancare... e una care duce boala pe picioare. E mai puternica decat Mara in chestiile astea. Ramane de vazut cum evolueaza.
Va pupacesc!

fetita mea a facut crize de astm de la 1 an jumate. Si barbate-miu a avut astm cand era copil, si s-a tratat la salina si de la 7 ani n-a mai avut nika.
Pediatrul ei zice ca e o forma de astm a copilariei, si ca sunt sanse mari sa nu ramana cu el toata viata.
Noi am decis sa-i facem tratament la salina, asa ca am dus-o la salina la Slanic Prahova timp de 2 ani, tratament de cate 3 saptamani/an, in fiecare zi cate 1 ora jumate. In afara de statul in salina a facut si ceva magnoterapie, prescrisa de doctorul de la complexul balnear de acolo.
Noua ne-a fot usor ca familiile noastre stau in/pe langa Valenii de Munte, si salina e aproape!

Ce sa zic, dupa tratamentele la salina n-a mai facut nici o criza de astm! Acum a mai si crescut intre timp, are 6 ani si 4 luni, s-ar putea sa fie si de la faptul ca stie sa-si sufle bine nasul si nu-i mai ajung secrertiile in bronhii.
Cand le-am zis doctorilor de aici ca i-am facut tratament la salina, s-au crucit, au zis ca ei n-au auzit niciodata de asa ceva ... asta pentru ca nici nu au saline pe aici!

#12824 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2012 - 05:35 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 08 February 2012 - 09:31 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 07 February 2012 - 06:40 PM, a spus:

Ca Giorgiana nu si-a dat cu parerea despre Nazare, si asta m-ar interesa :hug:

Si noi intre noi, colegii, tot asta discutam, mare lucru despre acest Nazare nu stim, decat ca a fost mana dreapta a lui Boagiu, omul ei de casa si poate asta spune mult. Boagiu si-a batut joc de subalternii ei, ne considera "sclavi pe plantatie", noi de abia asteptam sa plece si daca vine unul care a fost mana ei dreapta, ce am rezolvat!

Giorgiana, am pus-o! S-ar putea sa ma puna directoare :hug: am descoperit c-am facut acelasi liceu, e tot focsanean!

Vezi postareaGiorgiana, la 08 February 2012 - 11:18 AM, a spus:

Moatza, la voi la Buzau cum se prezinta situatia?!?!
Ca ce aratau astia pe Romania TV de la Ramnicu Sarat si Faurei, ceva de groaza, zapada cat casa!

situatia e in continuare grava! ISU n-a putut interveni la oamenii blocati intr-o locomotiva undeva intre Cilibia si Roseti, in plin camp, asa ca unul dintre ei, mai tanar, s-a hotarat s-o ia pe jos 20km, pana la proximul loc accesibil celor de la ISU. Era pe-aproape cand am plecat eu de la munca, noroc ca inca ii mai mergea telefonul si-l urmareau continuu. Nici nu-ti vine sa crezi ca se poate intampla asa ceva azi.
orasul e in continuare inchis si bate vantul, dar ceva mai usor decat ieri. din seara asta se instaleaza geruri mai mari. liniile de curent de la electrica sunt in continuare pline de gheata. ai nostri de la serviciu au iesit cu niste prajini lungi si au batut gheata de pe liniile electrice cfr, ca se formeaza flame si topesc pantografele locomotivelor.

in rest, toate bune :(

Gela, sanatate multa, vad ca stii perfect ce tb sa faci. o saptamana dureaza.

Sorina, sanatate fetei! Dar tu ce crezi ca are? o viroza-raceala sau altceva? 39 e o temperatura mare.

Daniello, eram bine-merci, cand am vazut atata mancare la tine, mi s-a facut brusc foame. nu-i corect!
daca zici tu ca n-am decat un defect, io-s cea mai fericita. vreau sa raman cu asta.

Foxu', ce-ti mai fac calcaiele?

Zozo, si cat crezi ca mai stai in concediu? daca n-ar tb sa te trezesti dimineata, ar fi o treaba!

Lili, pe gerurile astea nici nu ma gandesc la facturi, sa fie cat or vrea ele, in frig nu pot sta. Si la mine duduie centrala, zici ca-i locomotiva. Sper sa n-avem pb de curent, asta ma doare mai tare.

#12825 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 February 2012 - 05:41 PM

Vezi postarearalesu, la 08 February 2012 - 05:30 PM, a spus:

fetita mea a facut crize de astm de la 1 an jumate. Si barbate-miu a avut astm cand era copil, si s-a tratat la salina si de la 7 ani n-a mai avut nika.
Pediatrul ei zice ca e o forma de astm a copilariei, si ca sunt sanse mari sa nu ramana cu el toata viata.
Noi am decis sa-i facem tratament la salina, asa ca am dus-o la salina la Slanic Prahova timp de 2 ani, tratament de cate 3 saptamani/an, in fiecare zi cate 1 ora jumate. In afara de statul in salina a facut si ceva magnoterapie, prescrisa de doctorul de la complexul balnear de acolo.
Noua ne-a fot usor ca familiile noastre stau in/pe langa Valenii de Munte, si salina e aproape!

Ce sa zic, dupa tratamentele la salina n-a mai facut nici o criza de astm! Acum a mai si crescut intre timp, are 6 ani si 4 luni, s-ar putea sa fie si de la faptul ca stie sa-si sufle bine nasul si nu-i mai ajung secrertiile in bronhii.
Cand le-am zis doctorilor de aici ca i-am facut tratament la salina, s-au crucit, au zis ca ei n-au auzit niciodata de asa ceva ... asta pentru ca nici nu au saline pe aici!

Nu cred sa fie astm... mai degraba la Mara, ea e sensibiloasa tusitoare a casei. Copila asta cand incepe sa tuseasca e ceva de speriat. Ma opresc, ca nu vreau vreun gand negativ sa ajunga la ea, si sa o dea iar in tuse... intram pe teren periculos aici.
Nici de mine nu ar fi Slanicul asa departe... de fel suntem din Buzau. Asa ca s-ar putea face o chestie de genul asta o data pe an.
La Giulia e altceva... sa speram ca sunt doar virusuri nebune, ca oricum trebuie sa-si faca si ceva imunitate. Alegem raul minor, daca avem de ales... dar cum nu depinde de noi...
Asteptam ziua de vineri.

Zicea cineva de dat in judecata... macar daca ar fi prima oara... A fost dat in judecata, reclamat, batut de parinti, si tot acolo e.
Sorina

#12826 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2012 - 05:50 PM

Dani, cand voi gasi smantana buna, o sa fac si ciorba de burta.
N-am mai vazut aici la mine de aia romaneasca, astept sa aduca.

Genunchi de vita? Woww ..de unde sa-l iau ?
Daca m-aude macelarul...ca eu ma duc numai cu cereri ciudate la el =)) !

Supiera tre sa cumpar ca n-am :71: !

#12827 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2012 - 05:59 PM

marturisesc cu rusine ca, desi-s maritata de-atatia ani, n-am supiera.
da' nici nu-mi mai iau, ca nu stiu unde-as tine-o.

#12828 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2012 - 06:02 PM

Vezi postareamoatza, la 08 February 2012 - 05:59 PM, a spus:

Eu n-am vazut sa vanda separat si in plus cum ar trebui sa fie sa sa asorteze cat de cat cu restul farfuriilor? Sau nu mai conteaza :71: ?

#12829 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2012 - 06:02 PM

Any, e de ajuns sa cauti oase de vita pt supa... secretul e sa le cumperi pe cele cu zgarci (sper ca ai inteles ce vreau sa spun).
Iar smantana e buna si aia naturala de aici.
Chiar nu gasesti la tine 'panna acida'? Asta este exact smantanica noastra. Eu in ultimul timp o gasesc mai peste tot: Spar/Despar/Interspar, Auchan, Prix. Doamne ca buna mai e.
Am gasit o oferta la Despar-ul de langa mine aproximativ 1 euro borcanelul de 200g. E asa de groasa smantana ca o tai cu cutitul.
La Prix, e mai acrisoara, are mai putina grasime. Dar e foarte buna, calitativ, si aceasta.
Mi se pare imposibil sa nu ai pe langa tine unul din magazile astea.
La Auchan, deja e alta poveste, aici exista deja raionul cu produse romanesti.
A, si la Emisfero am gasit o 'panna acida' buna.
Cauta un pic, ca sigur vei gasi.

Si eu fac la fel ca Daniella, scot legumele dupa ce au fiert. Duminica am facut un pireut din ele cu un pic de grana a fost o nebunie.
Sorina

#12830 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2012 - 06:05 PM

Vezi postareaany_annette, la 08 February 2012 - 05:50 PM, a spus:

Supiera tre sa cumpar ca n-am =)) !

vaaai! nu pot sa cred! si cum ti-ai permis de ai prezentat supele de Craciun, fara ? :71:

#12831 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2012 - 06:05 PM

Sorina, in afara de cele romanesti panna acida nu am vazut.
Aici nu folosesc genul asta de smantana si tocmai de aia nici nu aduc ca nu e cerinta.

#12832 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2012 - 06:07 PM

Are mama vreo 2-3 ma imbie cu ele, dar nici eu nu am unde sa o mai tin si pe aia! si nici nua m gatit supe/ciorbe pt mesele festive pn acum ... :71: Cred ca tot cand ma pensionez aman si planul asta ... =))

#12833 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2012 - 06:07 PM

Vezi postareaany_annette, la 08 February 2012 - 06:02 PM, a spus:

Eu n-am vazut sa vanda separat si in plus cum ar trebui sa fie sa sa asorteze cat de cat cu restul farfuriilor? Sau nu mai conteaza =)) ?

nici nu mi-am pus pb asta ptr ca, chiar nu ma mai intereseaza.

edit: acuma doar n-oi cumpara un set intreg :71: ca n-ai supiera.

#12834 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2012 - 06:08 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 February 2012 - 06:05 PM, a spus:

Supiera tre sa cumpar ca n-am =)) !

vaaai! nu pot sa cred! si cum ti-ai permis de ai prezentat supele de Craciun, fara ? :71:

Uite-asa m-am dus fara rusine cu oloiu la masa :) !

Fisier atasat  Copia di Immagine 7329.jpg (167.98K)
Number of downloads: 0

Iar in seara de ajun m-am du tot asa cu supa de peste tot in oala asta :)

#12835 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Vezi postareaany_annette, la 08 February 2012 - 06:05 PM, a spus:

Aici nu folosesc genul asta de smantana si tocmai de aia nici nu aduc ca nu e cerinta.

trage-i de urechi si spune-le ca ar fi cerinta, dar nu au de unde sti daca e vanzare, de vreme ce nu e oferta!

#12836 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Vezi postareaDaniella, la 08 February 2012 - 06:07 PM, a spus:

Cred ca tot cand ma pensionez aman si planul asta ... :71:

si-atunci renunti la supiera, ca tot nu esti obisnuita! =))

#12837 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2012 - 06:09 PM

Vezi postareamoatza, la 08 February 2012 - 06:07 PM, a spus:

nici nu mi-am pus pb asta ptr ca, chiar nu ma mai intereseaza.

edit: acuma doar n-oi cumpara un set intreg :71: ca n-ai supiera.

Nu nimica, doar n-am inebunit si in plus daca ma aude al meu chiar ca zice ca am luat-o razna, abia ce am cumparat un set de farfurii =)) .

#12838 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2012 - 06:09 PM

Vezi postareaany_annette, la 08 February 2012 - 06:05 PM, a spus:

Atunci in lipsa se smantanica de-a noastra, foloseste cu incredere panna de aici. Sa stii ca eu nu mai pe asta o folosesc atunci cand pregatesc ciorbita.
Smantana noastra, daca o am in casa la momentul respeciv, o pun in farfurie atunci cand trec la atac. Daca n-am, nu-i bai, nu moare nimeni.
Sorina

#12839 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2012 - 06:10 PM

Vezi postareaany_annette, la 08 February 2012 - 06:08 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 08 February 2012 - 06:05 PM, a spus:

Supiera tre sa cumpar ca n-am :) !

vaaai! nu pot sa cred! si cum ti-ai permis de ai prezentat supele de Craciun, fara ? =))

Uite-asa m-am dus fara rusina cu oloiu la masa ;) !

Fisier atasat  Copia di Immagine 7329.jpg (167.98K)
Number of downloads: 0

Iar in seara de ajun m-am du tot asa cu supa de peste tot in oala asta :)

si-am impresia ca n-ai primit decat laude :71: , n-am auzit de nicio reclamatie ;)

#12840 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 February 2012 - 06:11 PM

Vezi postareastella, la 08 February 2012 - 08:06 AM, a spus:

Neatza, o iau prin nametzi disdemorgen.....si e friiiiiiig.Mirela, pot sa vin repede la voi acolo unde e cald si bine ? :71:
o zi faina si fara prea multe tracasari va doresc, si in special sa se urce oleaca temperaturile spre 0° , si sa nu mai stati cu frica sa nu de-a ortul popii sistemul de electricitate :) offfffffffffffffff.
un ceai cald, un kelkesoz mai taricel ( cu toate ca se pare ca e doar o amageala ca te incalzeste la frig...)o cafea??
pentru Gianina&BUb un mic dejun servit la pat =))

Buna seara si multam de tratatiune! Nu m-am atins de portia bacauanilor, dar m-am servit cu cate-un pic din restul bunataturilor....

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 640
  • 641
  • 642
  • 643
  • 644
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul