Eu am ramas la subiectul Geneva, nu mai vreau sa aud de examene de admitere sau de bacalaureat, ca au fost cele mai nasoale in toate vremurile, si pe vremea mea si mai ales pe vremea feciorului, care incepea o clasa cu un ministru si un fel de evaluare si termina cu alt ministru si alta modalitate. Am trecut prin tot ce se putea trece. Va tin pumnii sa intre unde vrea el, Koral
Geneva la prima vedere mi s-a parut un oras teribil de banal, si nu ca sint eu o snoaba care nu cunosc la orase civilizate, ci veneam din Lucerna care mi-a parut unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Dar dupa ce ne-au plimbat cunoscatorii prin Geneva in zona cu jetul de apa, ceasul din flori etc... am inceput sa ne plimbam pe niste stradute mai retrase si am ramas foarte impresionata de citeva dovezi de civilizatie avansata, in sensul ca puteau sa-si lase lucruri interesante pe afara si nu se furau, ceea ce in "satul" meu, cum zice Stella, nu ar fi posibil.
Un exemplu este institutul de frumusete de mai jos, aflat pe o straduta dosnica, era inchis, dar avea pe afara usii o perdea ca de tifon, buchetele de lavanda, flori in ghivece... pentru mine, care ma chinui de ceva timp sa pastrez niste floricele in fata casei si cum infloreste una, cum se simte dator cite unul s-o culeaga cu tot cu radacina si ce mai are in jur, e doar un vis foarte frumos sa pot beneficia de atita bun simt...
institut.jpg (319.58K)
Number of downloads: 0