Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2142
  • 2143
  • 2144
  • 2145
  • 2146
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#42861 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2019 - 06:15 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 June 2019 - 03:21 PM, a spus:

Banuiesc ca te referi la mediatizarea slowfoodului ca prinde radacini in massmedia, nu? Sau am inteles eu aiurea? Ca slowfood-ul in sine, gatitul clasic, e inca de baza in Romania...poate mai putin in orasele mari gen Bucuresti, unde sunt raspandite fast-foodurile si restaurantele de tot felul, insa in provincie...tot slowfoodul domneste, slava cerului!

nu, ma refer la fenomenul, filozofia, nu's cum sa-i zic, creata aici de Carlin Petrini, uite aici niste info pe romaneste
https://www.de-corin...nia-sibiu-2019/

Vezi postareablack_cat, la 11 June 2019 - 03:38 PM, a spus:

La cercul de fotografie am fost si eu, la Casa Pionierilor. Si la cercul de desen, si la cel numit "Prietenii Naturii" cu care mergeam in expeditii pe munte, Piatra Craiului, cu rucsac si corturi in spate, si conserve si mancare sa ne ajunga pe cateva zile. Si eram clasa a 6-a si a 7-a cand am mers, si nu erau telefoane mobile, nici macar telefoane fixe sa ne sunam parintii care nu stiau de noi cu zilele. Bine, aveam un profesor cu noi dar oricum, acum cand am avut si eu copil ma intreb cum au dormit parintii mei in toate noptile alea?

exact acelasi lucru ma intreb si eu si am senzatia, care nu stiu daca e corecta, ca ai nostri nu se ingrijorau la fel de mult cit o facem noi acu'
eram in anul III de liceu mi se pare, si am decis vineri iesind de la scoala sa mergem pe Ceahlau, telefon parintilor care erau la serviciu sa ii anuntam ca plecam si ca golim frigiderele si plecat
stat, distrat, normal =)) pe vremea aceea abia se construia extinderea cabanei Dochia deci era un semisantier dar din fericire erau locuri de dormit in pat chit ca probabil dormeam cite doi/doua pe un lo :happy1:
si duminica dupa-amiaza cele mai constiincioase :floare: au coborit. O parte am zis ca noi mai stam ca doar luni se incepea practica si n-o sa fie bai. Asa ca le-am rugat dupa ce ajung acasa sa anunte si parintii nostri ca inca nu ne intoarcem :-*

sau cind am venit prima data in Italia in 90 de-am facut 2 zile cu trenu' habar n-avea maica-mea in ce gari eram si cite taxiuri luam, pina am ajuns in sfirsit cu bine la sora-mea :happy1:

#42862 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 June 2019 - 06:48 PM

@ Adri:

Ce faina e pagina, mersi mult!
Asadar, in principiu, cum traieste lumea la tara, ori , mai bine zis, in societatile agrare;
slow food este practic o imagine moderna - pe care o salut! - care i s-a dat economiei de subzistenta (termen de specialitate geografic si foarte depreciativ, care desemneaza in special modul de trai si aprovizionare a societatilor foste comuniste, ori a celor inca tribale ori a celor extrem de conservatoare, gen Amish, dar in principal face referire la societatile sarace ).

Acum se schimba treaba, perceptul sustenabilitatii respectand laturile triunghiului sustenabilitatii, cea economica, cea ecologica si cea sociala, incepe sa aiba din ce in ce mai mare insemnatate. Asta e de bine.
Nu stiam ca pe baza asta s-a pus fundamentul curentului gastronomic slow food. Mersi de info! Daca aveti ocazia si iubiti natura si "la tara" noastra, romaneasca, chiar va recomand sa mergeti la Astra, in Sibiu. Este atat, dar atat de placut! Imagine postata

@ Wowerful: Si eu am gasit zilele trecute abia pagina - un blog, de fapt- , e doar pe germana, se pare insa ca ar exista injectiile cu leptina deja in Germania si ... habar nu aveam!, spray, pastilute etc. Imagine postata
https://www.abnehmen...hormon-leptin/#
Cica injectiile sunt scumpe, e destul de controversata metoda, o sa incerc sa traduc informatiile principale cand am timp.
Mai intai sa citesc eu in liniste si sa vad ce si cum.

Sorryyyy, NU e blog, e o pagina care se pare ca ar si vinde produsele respective, ma duc sa citesc in liniste...daca si tu ai info de pe siteurile americane, bring'em on. Cica oricum ar fi fost aprobate produsele cu leptina de catre FDA in 2018 deja. Hai cu research-ul! Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 11 June 2019 - 06:59 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42863 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 June 2019 - 08:23 PM

Ma intreb si eu, nenii astia sariti de 60 de ani, cu costume de cel putin 500 €, cravate de matase ieftina, mari analisti politici, jurnalisti, care se plimba pe lumea asta numai la business class, pantofi manufacturati in Italia, piele extraordinara, nenii astia, zic, cand stiu ca apar la TV, de ce nu isi taie bai nene parul care a depasit demult sfera nazala in care creste? Beats me, honestly!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42864 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 11 June 2019 - 09:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 June 2019 - 08:23 PM, a spus:

Ma intreb si eu, nenii astia sariti de 60 de ani, cu costume de cel putin 500 €, cravate de matase ieftina, mari analisti politici, jurnalisti, care se plimba pe lumea asta numai la business class, pantofi manufacturati in Italia, piele extraordinara, nenii astia, zic, cand stiu ca apar la TV, de ce nu isi taie bai nene parul care a depasit demult sfera nazala in care creste? Beats me, honestly!

Hahaha! Tocmai ce m-am asezat pe scaun si am deschis pagina. Mi-ai facut ziua!
In alta ordine de idei, eu cheltui niste sume enorme cand trebuie sa imi comand consumabilele. Daca as chelti sumele astea pentru mine...

#42865 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 June 2019 - 10:27 PM

Vezi postareaWowerful, la 11 June 2019 - 09:38 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 June 2019 - 08:23 PM, a spus:

Hahaha! Tocmai ce m-am asezat pe scaun si am deschis pagina. Mi-ai facut ziua!
In alta ordine de idei, eu cheltui niste sume enorme cand trebuie sa imi comand consumabilele. Daca as chelti sumele astea pentru mine...

Acum am vazut ca am scris "matase ieftina " cand eu vroiam sa spun fina si aparitie ieftina Imagine postata. Vorbim de CNN si posturi din astea, cu staif, adica, nu de ce ti-am aratat eu tie :floare:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42866 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 June 2019 - 10:33 PM

E vorba de un analist politico-financiar care analiza acolo joculetele lui Trumpica fara frica vis-à-vis de acordurile economice intre China si SUA , evident ca imbracat la patru ace, logica si elocventa absolut admirabile, punctat la obiect, sa nu mai spun de technical terms, tot ce poate conferi credibilitate unui intervievat la CNN. Eh...au fost de ajuns baladaile de ii ieseau din nas si pe-o nara si pe ailalta ca sa imi pierd toata bunavointa de a-l asculta ...

Asa si cu Cristian Tudor Popescu, super inteligent , scurt, la obiect, precizie de scalpel cum le ia maul unor "VIP"-uri romanesti, jneap-jneap...pana cand incepe sa faca spume la gura , yuuuuuuck! De asta nu ma mai uit decat la interlocutorul lui pe Zmeu TV sau cum ii zice. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42867 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 June 2019 - 10:44 PM

Adica pe alimente? Ca le iei organic , cat se poate de natural? U-ha...vrei sa traiesti cu mancare din asta in MEDCs? Banu jos!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42868 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 June 2019 - 10:49 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 June 2019 - 10:44 PM, a spus:

Adica pe alimente? Ca le iei organic , cat se poate de natural? U-ha...vrei sa traiesti cu mancare din asta in MEDCs? Banu jos!

Niu- eu zic de consumabilele de la serviciu - kit-uri pentru aparatele mele. Biotech-ul sa traiasca!

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 11 June 2019 - 11:08 PM

#42869 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2019 - 11:05 AM

Today is the day of

Fisier atasat  40b7ce27f5008347bd3b28db8d61c337.jpg (10.97K)
Number of downloads: 0

Am adormit la 4...din cauza Alphei , Minoriciului si Dexului ...Cernobîl...M-a mancat in -si anume- dos aseara sa nu ma uit la The Dr. Blake's Mysteries si sa incep cu serialul...am tras doua episoade lant, dupa care nu am putut inchide un ochi ...

Fisier atasat  b8a0bb54cc7df10f76949f5de2bbafb7.jpg (21.4K)
Fisier atasat  264d197300ab9faa8952b1396df5a1a9.jpg (46.37K)

Vezi postareaWowerful, la 11 June 2019 - 10:49 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 June 2019 - 10:44 PM, a spus:

Niu- eu zic de consumabilele de la serviciu - kit-uri pentru aparatele mele. Biotech-ul sa traiasca!

Ce interesant trebuie sa fie acolo la tine Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42870 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 June 2019 - 11:22 AM

Buna! si eu am de vizionat film Cernobal si miniseriea de 5 episoade ,ca vara e lunga seara cand nu o fi nimic interesant la tv. sa am ce viziona :hug: (astea mi le-a adus domnul Geany pe un stik de la colegii lui de serviciu)

Canicula azi la noi ,stam in casa ca nu e de iesit,nici nu aprind aragazul azi,terminam ce e prin frigider :71:

O zi minunata tuturor! :drool:

#42871 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 June 2019 - 12:10 PM

hello, hello, 30C, soareeeeee, fara nor, fara vant!

n-am ce sa va zic, doar am trecut sa fac prezenta si sa va salut: hai noroc!
cu glorie, bineinteles!

#42872 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 12 June 2019 - 12:31 PM

Hello, trimit eu o adiere devant pentru cine vrea. Eu bolesc, tusesc ca magarul , am fugit de la munca si am ajuns la pneumolog care mi-a dat reteta cu antibiotic. Asa ca va salut si va servesc cu ceai de plante daca e cineva amator!

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 June 2019 - 11:05 AM, a spus:

Am adormit la 4...din cauza Alphei , Minoriciului si Dexului ...Cernobîl...M-a mancat in -si anume- dos aseara sa nu ma uit la The Dr. Blake's Mysteries si sa incep cu serialul...am tras doua episoade lant, dupa care nu am putut inchide un ochi ...

Stai sa vezi episoadele urmatoare! Cica rusii vor sa faca si ei un serial in varianta lor despre Cernobyl! Chiar sunt curioasa daca fac si ce vor schimba! Cred ca daca serialul ar fi fost in limba rusa ar fi fost si mai fain!

#42873 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 12 June 2019 - 12:35 PM

Of, mino! Multă sănătate îți doresc. Cred că trebuie să faci o schimbare... în ultim vreme tot parte de boli ai avut. Imagine postata

Starea vremii la noi: soare, cald ca vara. Ieri a dat o ploicică suficientă cât să mai ude puțin pământul. Moatza, de câte ori plouă la noi mă gândesc la tine. Dacă sughiți mai des să știi să eu sunt de vină. Imagine postata

#42874 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2019 - 01:04 PM

La noi is vreo 10 grade...ffffriiiiig, enervant!

Mino Imagine postataImagine postataImagine postata

Fisier atasat  d01bfd9ec780fbcceef73edd6f8ec625.jpg (29.17K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42875 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 12 June 2019 - 01:09 PM

Vezi postareaboni, la 12 June 2019 - 12:35 PM, a spus:

Moatza, de câte ori plouă la noi mă gândesc la tine. Dacă sughiți mai des să știi să eu sunt de vină. Imagine postata

tu gandeste-te la mine, las' ca ma descurc eu cu sughitu'!

si io m-am gandit la tine c-au zis astia la tv de-un festival de teatru la voi, asociez locuri cu oameni pe care nici nu-i cunosc. :drool:

Mino, sanatate, asta-i culmea nervilor, pe canicula sa mai fii bolnav, cu tuse!!! :hug:

#42876 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 June 2019 - 01:09 PM

31 de grade zice acum meteoblue https://www.meteoblu...C3%A2nia_685948 29,2 zice acum ambiantul meu din sufragerie :drool:

#42877 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 June 2019 - 02:03 PM

la noi e frumos si soare max 20 de grade, nu e umiditate, asa da!

#42878 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 12 June 2019 - 02:25 PM

Vezi postareamoatza, la 12 June 2019 - 01:09 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 12 June 2019 - 12:35 PM, a spus:

Moatza, de câte ori plouă la noi mă gândesc la tine. Dacă sughiți mai des să știi să eu sunt de vină. Imagine postata

tu gandeste-te la mine, las' ca ma descurc eu cu sughitu'!
Imagine postata

Vezi postareamoatza, la 12 June 2019 - 01:09 PM, a spus:

si io m-am gandit la tine c-au zis astia la tv de-un festival de teatru la voi, asociez locuri cu oameni pe care nici nu-i cunosc. :drool:

Cum, bre, nu mă cunoști?!?! Imagine postata
Festivalul de teatru are deja vechime, și e faină perioada asta de 2 săptămâni. Uite aici: http://www.sibfest.r...l/scurt-istoric

#42879 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2019 - 04:09 PM

Si la mine soare si uscat astazi. Maine iarasi se anunta ploaie.In rest numai de bine ceea ce va doresc si voua!

#42880 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 12 June 2019 - 04:47 PM

Vezi postareaboni, la 12 June 2019 - 02:25 PM, a spus:

Cum, bre, nu mă cunoști?!?!

s-o vezi natur!

Arata acest topic