La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 05 January 2012 - 12:10 AM
http://artaculinara....40-finger-food/
la torturi ai de ales...
http://artaculinara....-austro-ungara/
http://artaculinara....lata-si-frisca/
http://artaculinara....t-de-portocale/
http://artaculinara....9-tort-felicia/
http://artaculinara....t-bill-granger/
http://artaculinara....-tort-napoleon/
Postat 05 January 2012 - 12:27 AM
Gelutza, la 04 January 2012 - 11:59 PM, a spus:
cerra, la 04 January 2012 - 11:38 PM, a spus:
cerra, am vazut caisele umplute si arata bine, acum depinde cum sunt la gust.Subscriu la sfaturile stellei.
Hai, da-mi idei ca vine si ziua soatzei mele saptamana viitoare care e si ziua casatoriei, vreau sa pun de un tort cat roata carului!
Si pe urma se asterne linistea pana la Florii.
Aaaa, mai e o masa mare la Lasata secului la sfarsit de februarie, pe 26...
Spor la pregatiri!
Ce tort ai vrea sa faci? dc nu, chiar roata carului. Blaturi subtiri de rulada in tava mare de la aragaz cacao si altele galbene si crema eu pun de vanilie. Se fac fasii cam de un lat de palma,poate si mai bine (cat vrei de inalt) se pune crema cu grija apoi alta fasie de alta culoare(se ruleaza exact ca si mersul rotii) si tot asa si te opresti cind crezi ca iti ajunge roata. Se pune pe platou ca un tort normal.Deasupra se pune crema sau frisca.Cand se taie arata frumos. Binenteles ca se poatepune si alta crema. Cand o sa`l fac o sa`l pozez.
Tinind cont de evenimente, o sa faci un tort mult mai elegant. Dar, aducand aminte ca vrei un tort cat roata carului mi `am adus aminte de roata carului a mea.
Caisele, mie mi`au palcut la gust chiar si prietenei mele (ptr sotul ei pregatim)
salata de deasupra caiselor
telina rasa
mere rase
ridiche neagra rasa
peste ele se stoarce repede zeama de la 2 lamaii si se amesteca bine si se presara si putina sare. Se lasa la zemuit vreo 15 min apoi se storc bine si se adauga morcovul ras, piper (putin)si smintana grasa dulce cit sa lege. Se aseaza deasupra caiselor/piersicilor jumatati si stoarse de zeama iar deasupra salatei se presara nuci macinate/bucatele. Sa sti ca nu are gust rau ptr ca are ridichea neagra chiar au un gust foarte bun.
M`am enervat pe piersicile de la restaurant (nu am mancat din ele ) prietena mea a papat si zice ca numai stie cu ce erau.Dar face m da dar nu stim cu ce fel de salata franceza erau. Alea nu aveau morcov.
Gata au gustat si sunt bune le facem.
O sa mai facem:
salata caesar
salata coleshaw
rulada din muschiuletz de porc cu fructe uscate (prune si caise)
rulada din muschiuletz umpluta cu bacon, praz si cascaval
ficatei inveliti in bacon
chiftelutze cu susan
si numai stiu ce idei vor venii.
dulce: tiramisu
Postat 05 January 2012 - 12:32 AM
apoi pun la racit, si amestec cu mascarponele. fac o cafea tare, in care adaug cointreau sau grand marnier, si cu amestecul asta vars cu lingurita peste piscoturi ( nu le inmoi, ca sa nu am accidente de rupere etc) apoi adaug crema , re piscoturi, re crema si cacao neagra abundenta

Postat 05 January 2012 - 12:46 AM
stella, la 05 January 2012 - 12:32 AM, a spus:
apoi pun la racit, si amestec cu mascarponele. fac o cafea tare, in care adaug cointreau sau grand marnier, si cu amestecul asta vars cu lingurita peste piscoturi ( nu le inmoi, ca sa nu am accidente de rupere etc) apoi adaug crema , re piscoturi, re crema si cacao neagra abundenta

deci: sunt sigura ca este buna crema cum zici tu si sigur nu este risc sa iese subtire. Cacao pui si peste crema? intre piscoturi.
Eu o sa fac doua portii si la asta pun 10 galbenusuri crude,1kg de mascarpone,2 albusuri spuma, 50 ml amaretto,zahar 300gr si moi bine piscoturile`n coffe tare. Le iau si le bag repede in farfuria cu cafea si deasupra cern cacao neagra.
Postat 05 January 2012 - 12:53 AM

Postat 05 January 2012 - 01:02 AM
stella, la 05 January 2012 - 12:53 AM, a spus:

am inteles io gresit cu cacaua. Pi ma faci de o sa masor lingurile rase sa vad cite incap in 150 de gr .Am zis 300gr la 2 portii si cofeul ii amar.crezi ca io am 15 linguri de a tale in 150g?
Nu mi se pare prea dulce nici al meu.
Eu asa am reteta dupa un pachet de savoiardi si eu o fac de multa vreme tot asta. Am vazut la tv o italianca facea in farfurie tiramisu si era cu cacao tot si punea asa straturi pina a umplut farfuria. II zicea ea cumva dar numai retin eu. Poate si in italy se fac mai multe feluri nustiu.
Va pup!
Merg la nani.
Postat 05 January 2012 - 01:19 AM
Postat 05 January 2012 - 01:33 AM
cerra, la 05 January 2012 - 01:02 AM, a spus:
stella, la 05 January 2012 - 12:53 AM, a spus:

am inteles io gresit cu cacaua. Pi ma faci de o sa masor lingurile rase sa vad cite incap in 150 de gr .Am zis 300gr la 2 portii si cofeul ii amar.crezi ca io am 15 linguri de a tale in 150g?
Nu mi se pare prea dulce nici al meu.
Eu asa am reteta dupa un pachet de savoiardi si eu o fac de multa vreme tot asta. Am vazut la tv o italianca facea in farfurie tiramisu si era cu cacao tot si punea asa straturi pina a umplut farfuria. II zicea ea cumva dar numai retin eu. Poate si in italy se fac mai multe feluri nustiu.
Merg la nani.
si eu fac tot reteta de pe pachetul de tiramissu (nefiert nik). Zahar pun si eu 4 linguri la 500 g masarpone, pt ca nici mie nu plac deserturi dulci si-mi place cafeaua aia sa fie expresso tare aromata, eu ii pun romm havana club sau similar. Si eu le inmoi scurt pe ambele parti
am vazut si eu ieri un youtobe prezentat de o italianca si nici ea nu punea nimic pe foc si punea cacao cernuta dupa fiecare strat de mascarpone
tiramissu sunt mai multe variante si la ei
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 05 January 2012 - 03:29 AM
Aura, reteta se gaseste pe arta culinara aici : http://artaculinara....ra/page__st__20 - trebuie sa te duci mai in jos pe pagina si vei gasi tortul, se cheama Flódni, este foarte, foarte bun se merita incercat, am mancat 2 porti in seara asta si nu am asteptat sa se raceasca de tot, l-am taiat caldut, pun cateva poze dar nu am mai apucat sa fac si la sectiune. Orcum era destul de caldut tortul si debea il taiam, voi reveni maine cu sectiunea.

Number of downloads: 0

Geluto, bine ai venit!!!!!!!!!!! ma bucur tare mult ca ai venit la noi, te asteptam de mult sa faci pasul asta. Debea astept sa ma incanti iarasi cu bunataturile tale si priceperea ta in bucatarie.
Pupici!!
Mai vorbim maine fetelor, ma asteapta ai mei la un joc.
Postat 05 January 2012 - 05:02 AM

Postat 05 January 2012 - 08:49 AM

Va doresc o zi minunata si sa aveti numai vesti bune.
Fisiere atasate
-
cafea 8.jpg (6.23K)
Number of downloads: 0 -
make-cafe-latte-.jpg (86.01K)
Number of downloads: 0 -
MIC DEJUN13.jpg (10.23K)
Postat 05 January 2012 - 09:05 AM
Desi am 2 cafele la bord, imi vine sa imi iau si sticla de sampanie si sa ma duc intr-un fund de insula tropicala. Mama lor de uragane!!! Ulli, Andrea si care or mai fi

Postat 05 January 2012 - 09:07 AM
stella, la 05 January 2012 - 08:49 AM, a spus:

Va doresc o zi minunata si sa aveti numai vesti bune.
Buna dimi la tot hanul, doamne si domni deopotriva!
Stella cum se face maio doar cu ou fiert?
Va rog frumos ajutati un om care nu reuseste sa bata albusuri spuma.

Povestea este asa: am avut mixer de ala nemtesc cu 2 palete. Toate bune si frumoase deserturi, spume, bezele, albusuri ou no problem.
Acum am doar acest mixer bat (si cu telul sau anemic) si blender, va rog sa-mi spuneti daca se pot face albusuri spuma cu blenderul si cum, ca daca nu avem un caz grav

am incercat cu telul la viteza mica, asa cum zice i video de la pag asta, dar am batut jum de ora si nici nu se spargeau albusurile
http://www.braun.com...ltiquick-5.html
Am impresia ca 1 -2 dati mi-a reusit, dar nu mai stiu din ce intamplare si cum am facut. Tb sa se poata ..., doar nu sunt eu cel mai fraier!

O zi excelenta, incarcata exclusiv cu ce e mai bun si mai frumos!
Postat 05 January 2012 - 09:11 AM
La cum fulgera, eu va dau chestii tari si negre:

Number of downloads: 6
Si un calmant, caz ca are nevoie si altcineva, in afara de mine:

Number of downloads: 6
Sunt amarata ca imi pleaca Anca mea. Vremea a fost de rahatus tot timpul si abia daca am putut intreprinde ceva impreuna

Postat 05 January 2012 - 09:17 AM
iti tb mixer cu doua palete, la blender nu se poate.
Postat 05 January 2012 - 09:19 AM
moatza, la 05 January 2012 - 09:17 AM, a spus:
iti tb mixer cu doua palete, la blender nu se poate.
asta nu e o veste buna moatza

Lapona servesc si eu un paharel de intaritor si il pun si pe al doilea. Daca nu primesc o veste buna sticla ta e in pericol

Restul fetelor din drumul Andreei, toate bune? receptie?! raportati!
Stella vad ca e ok, multumim de tratariseala! mereu ai ceva pt fiecare! esti o gazda desavarsita, cred ca daca as sta pe capul tau intr-o zi numa la masa m-ai tine

Maya

Moatzo azi tinem post, da?

Postat 05 January 2012 - 09:24 AM
Ia-ti un mixer clasic,ca nu-s asa scumpe(adica nu-i musai sa-ti iei din acela scump, ca-s utile si tin mult si cele no name)
Lori, iau si eu cu tine un paharel, dar mai pe la amiaza, ca acum am de lucru...
Gelutza , bine ai venit la noi...

Postat 05 January 2012 - 09:25 AM
Daniella, eu albusurile ori cu mixerul paletos , ori cu ken(wood).
Am punctuat prost , maioneza (pe care o fac cu mixerul batz din ou intreg

http://artaculinara....dpost__p__64294)
o fac din oua crude...dar foarte rar, si de obicei consumat in ziua respectiva

maicamea facea din 2 galbenusuri fierte, date prin sita, si 2-3 crude, mustar , zeama de lamaie, si firicel de ulei...si rabdare

Postat 05 January 2012 - 09:25 AM
Sa iti spun eu cum faci cu telul de la blender. Trebuie sa iasa, nu se poate. Te sfatuiesc insa sa nu pui albusurile in vasul ala ci intr-un castron mare, ca sa poate incorpora aer. Pune albusul- evita sa fie ouale proaspete. Pune un praf de sare si incepe la viteza mica. Ai mare grija cu asta, ca daca e viteza mare se flescaiesc. Apoi, cand albusul cu sare arata ca o baie spumoasa, pui cate putin zahar si bati intai mai incet, apoi cand incepe sa se faca bezeaua poti sa maresti viteza.
Eu tot sper sa stea nenorocita asta de ploaie si uraciosul asta de vant!! Si astept sa mi se trezeasca sora...pana acum nu am trezit-o, am lasat-o sa doarma.

Postat 05 January 2012 - 09:28 AM

Fisiere atasate
-
imagesCAWZ57IH.jpg (5.54K)