Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9341 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2012 - 12:10 AM

Gela, arunca o privire la finger food

http://artaculinara....40-finger-food/

la torturi ai de ales...

http://artaculinara....-austro-ungara/

http://artaculinara....lata-si-frisca/

http://artaculinara....t-de-portocale/

http://artaculinara....9-tort-felicia/

http://artaculinara....t-bill-granger/

http://artaculinara....-tort-napoleon/

#9342 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 January 2012 - 12:27 AM

Vezi postareaGelutza, la 04 January 2012 - 11:59 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 04 January 2012 - 11:38 PM, a spus:



cerra, am vazut caisele umplute si arata bine, acum depinde cum sunt la gust.Subscriu la sfaturile stellei.
Hai, da-mi idei ca vine si ziua soatzei mele saptamana viitoare care e si ziua casatoriei, vreau sa pun de un tort cat roata carului!
Si pe urma se asterne linistea pana la Florii.
Aaaa, mai e o masa mare la Lasata secului la sfarsit de februarie, pe 26...
Spor la pregatiri!


Ce tort ai vrea sa faci? dc nu, chiar roata carului. Blaturi subtiri de rulada in tava mare de la aragaz cacao si altele galbene si crema eu pun de vanilie. Se fac fasii cam de un lat de palma,poate si mai bine (cat vrei de inalt) se pune crema cu grija apoi alta fasie de alta culoare(se ruleaza exact ca si mersul rotii) si tot asa si te opresti cind crezi ca iti ajunge roata. Se pune pe platou ca un tort normal.Deasupra se pune crema sau frisca.Cand se taie arata frumos. Binenteles ca se poatepune si alta crema. Cand o sa`l fac o sa`l pozez.

Tinind cont de evenimente, o sa faci un tort mult mai elegant. Dar, aducand aminte ca vrei un tort cat roata carului mi `am adus aminte de roata carului a mea.



Caisele, mie mi`au palcut la gust chiar si prietenei mele (ptr sotul ei pregatim)

salata de deasupra caiselor

telina rasa
mere rase
ridiche neagra rasa

peste ele se stoarce repede zeama de la 2 lamaii si se amesteca bine si se presara si putina sare. Se lasa la zemuit vreo 15 min apoi se storc bine si se adauga morcovul ras, piper (putin)si smintana grasa dulce cit sa lege. Se aseaza deasupra caiselor/piersicilor jumatati si stoarse de zeama iar deasupra salatei se presara nuci macinate/bucatele. Sa sti ca nu are gust rau ptr ca are ridichea neagra chiar au un gust foarte bun.

M`am enervat pe piersicile de la restaurant (nu am mancat din ele ) prietena mea a papat si zice ca numai stie cu ce erau.Dar face m da dar nu stim cu ce fel de salata franceza erau. Alea nu aveau morcov.

Gata au gustat si sunt bune le facem.

O sa mai facem:

salata caesar

salata coleshaw

rulada din muschiuletz de porc cu fructe uscate (prune si caise)

rulada din muschiuletz umpluta cu bacon, praz si cascaval

ficatei inveliti in bacon

chiftelutze cu susan

si numai stiu ce idei vor venii.

dulce: tiramisu

#9343 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2012 - 12:32 AM

Eu am facut duminica un tiramisu...dar cum am pitici pe cerebel cu ouale crude, eu frec galbenusurile cu zahar pe bain marie, apoi adaug si albusurile, si mixez pretz de cateva minute bune totul pe bain marie.
apoi pun la racit, si amestec cu mascarponele. fac o cafea tare, in care adaug cointreau sau grand marnier, si cu amestecul asta vars cu lingurita peste piscoturi ( nu le inmoi, ca sa nu am accidente de rupere etc) apoi adaug crema , re piscoturi, re crema si cacao neagra abundenta :pupic:. cantitatilée la crema sunt la fiecare ou o lingura rasa de zahar si 100 gr mascarpone...reteta pe care o am de la o italianca de cel putin 30 si de ani :hello:

#9344 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 January 2012 - 12:46 AM

Vezi postareastella, la 05 January 2012 - 12:32 AM, a spus:

Eu am facut duminica un tiramisu...dar cum am pitici pe cerebel cu ouale crude, eu frec galbenusurile cu zahar pe bain marie, apoi adaug si albusurile, si mixez pretz de cateva minute bune totul pe bain marie.
apoi pun la racit, si amestec cu mascarponele. fac o cafea tare, in care adaug cointreau sau grand marnier, si cu amestecul asta vars cu lingurita peste piscoturi ( nu le inmoi, ca sa nu am accidente de rupere etc) apoi adaug crema , re piscoturi, re crema si cacao neagra abundenta :pupic:. cantitatilée la crema sunt la fiecare ou o lingura rasa de zahar si 100 gr mascarpone...reteta pe care o am de la o italianca de cel putin 30 si de ani :hello:


deci: sunt sigura ca este buna crema cum zici tu si sigur nu este risc sa iese subtire. Cacao pui si peste crema? intre piscoturi.

Eu o sa fac doua portii si la asta pun 10 galbenusuri crude,1kg de mascarpone,2 albusuri spuma, 50 ml amaretto,zahar 300gr si moi bine piscoturile`n coffe tare. Le iau si le bag repede in farfuria cu cafea si deasupra cern cacao neagra.

#9345 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2012 - 12:53 AM

Nu pun cacao decat deasupra :pupic:. mie nu-mi plac deserturile foarte dulci...asa ca lingura de zahar la mine e rasa :hello:

#9346 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 January 2012 - 01:02 AM

Vezi postareastella, la 05 January 2012 - 12:53 AM, a spus:

Nu pun cacao decat deasupra :pupic:. mie nu-mi plac deserturile foarte dulci...asa ca lingura de zahar la mine e rasa :hello:


am inteles io gresit cu cacaua. Pi ma faci de o sa masor lingurile rase sa vad cite incap in 150 de gr .Am zis 300gr la 2 portii si cofeul ii amar.crezi ca io am 15 linguri de a tale in 150g?

Nu mi se pare prea dulce nici al meu.

Eu asa am reteta dupa un pachet de savoiardi si eu o fac de multa vreme tot asta. Am vazut la tv o italianca facea in farfurie tiramisu si era cu cacao tot si punea asa straturi pina a umplut farfuria. II zicea ea cumva dar numai retin eu. Poate si in italy se fac mai multe feluri nustiu.


Va pup!

Merg la nani.

#9347 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 05 January 2012 - 01:19 AM

Vezi postareaGeany, la 04 January 2012 - 02:14 PM, a spus:

Hi hi!painea asta calda ar merge beton cu zacusca ta... :pupic: da nu-i de post :hello:

Atasament SAM_2251.JPG

Atasament SAM_2252.JPG

Poate bagi si o reteta!!!
Imagine postata
Imagine postata

#9348 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 01:33 AM

Vezi postareacerra, la 05 January 2012 - 01:02 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 05 January 2012 - 12:53 AM, a spus:

Nu pun cacao decat deasupra :pupic:. mie nu-mi plac deserturile foarte dulci...asa ca lingura de zahar la mine e rasa :hello:

am inteles io gresit cu cacaua. Pi ma faci de o sa masor lingurile rase sa vad cite incap in 150 de gr .Am zis 300gr la 2 portii si cofeul ii amar.crezi ca io am 15 linguri de a tale in 150g?

Nu mi se pare prea dulce nici al meu.

Eu asa am reteta dupa un pachet de savoiardi si eu o fac de multa vreme tot asta. Am vazut la tv o italianca facea in farfurie tiramisu si era cu cacao tot si punea asa straturi pina a umplut farfuria. II zicea ea cumva dar numai retin eu. Poate si in italy se fac mai multe feluri nustiu.
Merg la nani.


si eu fac tot reteta de pe pachetul de tiramissu (nefiert nik). Zahar pun si eu 4 linguri la 500 g masarpone, pt ca nici mie nu plac deserturi dulci si-mi place cafeaua aia sa fie expresso tare aromata, eu ii pun romm havana club sau similar. Si eu le inmoi scurt pe ambele parti

am vazut si eu ieri un youtobe prezentat de o italianca si nici ea nu punea nimic pe foc si punea cacao cernuta dupa fiecare strat de mascarpone

tiramissu sunt mai multe variante si la ei

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9349 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 05 January 2012 - 03:29 AM

Eu tot ocupata...acum cu plecarea socrilor, imi vine sa plang cand vad ca mai sunt 12 zile si pleaca..

Aura, reteta se gaseste pe arta culinara aici : http://artaculinara....ra/page__st__20 - trebuie sa te duci mai in jos pe pagina si vei gasi tortul, se cheama Flódni, este foarte, foarte bun se merita incercat, am mancat 2 porti in seara asta si nu am asteptat sa se raceasca de tot, l-am taiat caldut, pun cateva poze dar nu am mai apucat sa fac si la sectiune. Orcum era destul de caldut tortul si debea il taiam, voi reveni maine cu sectiunea.

Fisier atasat  IMG_1933.JPG (43.25K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_1944.JPG (54.98K)
Number of downloads: 0

Geluto
, bine ai venit!!!!!!!!!!! ma bucur tare mult ca ai venit la noi, te asteptam de mult sa faci pasul asta. Debea astept sa ma incanti iarasi cu bunataturile tale si priceperea ta in bucatarie.

Pupici!!

Mai vorbim maine fetelor, ma asteapta ai mei la un joc.
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#9350 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 05 January 2012 - 05:02 AM

Geladumi bine ai venit aici....cit despre "priit"....nici o grija fetele sunt prietenoase ,fara hartzag,fara ranchiuna dar cu calm si diplomatie.
;)

#9351 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2012 - 08:49 AM

Buna dimineata la doamne. Fetele cu tiramisù mandamigiù ;) ,v-am zis ca eu am pitici pe cerebel cu salmonella asa ca nu fac desert cu ou crud, si maioneza foarte foarte rar ;).
Va doresc o zi minunata si sa aveti numai vesti bune.

Fisiere atasate



#9352 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 January 2012 - 09:05 AM

M-am trezit la 5, nenorocitul asta de uragan -Andrea- nu ma lasa sa dorm. Tuna, fulgera, vajaie, urla...mi se face paru maciuca pe schinare.

Desi am 2 cafele la bord, imi vine sa imi iau si sticla de sampanie si sa ma duc intr-un fund de insula tropicala. Mama lor de uragane!!! Ulli, Andrea si care or mai fi ;) ;) ;)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9353 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 09:07 AM

Vezi postareastella, la 05 January 2012 - 08:49 AM, a spus:

Buna dimineata la doamne. Fetele cu tiramisù mandamigiù ;) ,v-am zis ca eu am pitici pe cerebel cu salmonella asa ca nu fac desert cu ou crud, si maioneza foarte foarte rar ;).
Va doresc o zi minunata si sa aveti numai vesti bune.


Buna dimi la tot hanul, doamne si domni deopotriva!

Stella cum se face maio doar cu ou fiert?

Va rog frumos ajutati un om care nu reuseste sa bata albusuri spuma. ;)
Povestea este asa: am avut mixer de ala nemtesc cu 2 palete. Toate bune si frumoase deserturi, spume, bezele, albusuri ou no problem.
Acum am doar acest mixer bat (si cu telul sau anemic) si blender, va rog sa-mi spuneti daca se pot face albusuri spuma cu blenderul si cum, ca daca nu avem un caz grav ;) Va rog nu-mi explicati procedura cu mixerul normal, caci stiu cu acela, dar nu am.

Fisier atasat  ph-multiquick-professional-mr6550mkfphc-german-sticker-global.jpg (19.11K)
Number of downloads: 0

am incercat cu telul la viteza mica, asa cum zice i video de la pag asta, dar am batut jum de ora si nici nu se spargeau albusurile
http://www.braun.com...ltiquick-5.html
Am impresia ca 1 -2 dati mi-a reusit, dar nu mai stiu din ce intamplare si cum am facut. Tb sa se poata ..., doar nu sunt eu cel mai fraier! :(

O zi excelenta, incarcata exclusiv cu ce e mai bun si mai frumos!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9354 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 January 2012 - 09:11 AM

Sa reluam: buna dimineata la toata lumea!

La cum fulgera, eu va dau chestii tari si negre:
Fisier atasat  espresso-loeffel.jpg (77.96K)
Number of downloads: 6

Si un calmant, caz ca are nevoie si altcineva, in afara de mine:
Fisier atasat  15462.jpg (206.39K)
Number of downloads: 6

Sunt amarata ca imi pleaca Anca mea. Vremea a fost de rahatus tot timpul si abia daca am putut intreprinde ceva impreuna ;)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9355 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 January 2012 - 09:17 AM

teoretic ar tb sa mearga telul de la mixerul batz. nu stiu daca iese si practic, eu n-am asa ceva.
iti tb mixer cu doua palete, la blender nu se poate.

#9356 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 09:19 AM

Vezi postareamoatza, la 05 January 2012 - 09:17 AM, a spus:

teoretic ar tb sa mearga telul de la mixerul batz. nu stiu daca iese si practic, eu n-am asa ceva.
iti tb mixer cu doua palete, la blender nu se poate.


asta nu e o veste buna moatza ;)

Lapona servesc si eu un paharel de intaritor si il pun si pe al doilea. Daca nu primesc o veste buna sticla ta e in pericol B) Ce este ca nu am mai consumat? Nu fi trista ca pleaca Anca, mai acusi va intalniti iar ... si e frumos sa pastrati clipele frumoase petrecute impreuna si ca ati avut sansa sa va vedeti. Despre Andreea nu te teme, catastrofele naturale sunt de la DD si nu tb sa ne facem griji, are el grija de noi. In fond tot cum ne e scris tot asa sfarsim. ;) Take care.

Restul fetelor din drumul Andreei, toate bune? receptie?! raportati!
Stella vad ca e ok, multumim de tratariseala! mereu ai ceva pt fiecare! esti o gazda desavarsita, cred ca daca as sta pe capul tau intr-o zi numa la masa m-ai tine ;) ai face si d-aia, ai scoate si d-aia, ai mai face doua vraji ar fi masa plina intr.una! :(

Maya ;) , mai bine cu gheara din gat? :(

Moatzo azi tinem post, da? :(

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9357 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 05 January 2012 - 09:24 AM

Daniello, litrul de fasole inseamna fasolea care intra intr-un borcan de 1 litru. Ar fi ceva de genul 700-750 de grame, depinde de fasole.
Ia-ti un mixer clasic,ca nu-s asa scumpe(adica nu-i musai sa-ti iei din acela scump, ca-s utile si tin mult si cele no name)

Lori, iau si eu cu tine un paharel, dar mai pe la amiaza, ca acum am de lucru...

Gelutza , bine ai venit la noi... ;)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#9358 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2012 - 09:25 AM

Lorica , drum bun sorellei dragi. tie curaj , si sa rezisti Andreei...care e anuntzata si pe aici .
Daniella, eu albusurile ori cu mixerul paletos , ori cu ken(wood).
Am punctuat prost , maioneza (pe care o fac cu mixerul batz din ou intreg ;), a aratat geanina odata cum o face.

http://artaculinara....dpost__p__64294)

o fac din oua crude...dar foarte rar, si de obicei consumat in ziua respectiva ;)
maicamea facea din 2 galbenusuri fierte, date prin sita, si 2-3 crude, mustar , zeama de lamaie, si firicel de ulei...si rabdare ;)

#9359 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 January 2012 - 09:25 AM

Daniella, serveste-te la discretie! Iti tin pumnii sa primesti vestea buna!
Sa iti spun eu cum faci cu telul de la blender. Trebuie sa iasa, nu se poate. Te sfatuiesc insa sa nu pui albusurile in vasul ala ci intr-un castron mare, ca sa poate incorpora aer. Pune albusul- evita sa fie ouale proaspete. Pune un praf de sare si incepe la viteza mica. Ai mare grija cu asta, ca daca e viteza mare se flescaiesc. Apoi, cand albusul cu sare arata ca o baie spumoasa, pui cate putin zahar si bati intai mai incet, apoi cand incepe sa se faca bezeaua poti sa maresti viteza.
Eu tot sper sa stea nenorocita asta de ploaie si uraciosul asta de vant!! Si astept sa mi se trezeasca sora...pana acum nu am trezit-o, am lasat-o sa doarma.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9360 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 05 January 2012 - 09:28 AM

Ia , sa nu vin ca nesimtita cu mana goala, luati si de la mine ceva... ;)

Fisiere atasate


Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi