Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9421 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2012 - 03:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2012 - 03:37 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 05 January 2012 - 03:13 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 02:24 PM, a spus:

[...]am promis ca voi incerca mielul lui Dex[...]

Domnu Geany e la curent? :hug:

asa spirit de observatie nu am pomenit! punct ochit, punct lovit! mor de ras!
atentie la mingiile aruncate la fileu :o

Baii eu nu ma mai jioc' cu voii!! =)) Fault =((

=)) :D Si ce ma ambalam eu serioasa ca o sa pap mielu :D :D deci mor de ras gattaa!!..potoliti-va... =))

#9422 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2012 - 03:42 PM

Hello, hello!
Diseara mergem la jucat carti, asa ca nu gatesc...adica stai un pic ca nu stiu daca suntem invitati si pentru cina... :hug: Tre' sa ma informez.

#9423 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 03:42 PM

Vezi postareaGelutza, la 05 January 2012 - 03:40 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 03:34 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 05 January 2012 - 03:09 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 02:52 PM, a spus:

Bub butoneaza pe internet desene animate dar cand da pe desenu ',din una in alta iconitele alea pe langa,mai intra si in alte chestii jocuri,si acolo a gasit si cu joc cobalt(de fotbal) si de picuit beshti' (pescuit pesti),clar nu o sa-i fac voile toate minunile ce i-ar trece prin biluta dar astea chiar i le-am luat cu drag si e tare mandru' si bucuros si ma bucur si eu ca un copchil pe langa el ca i-am facut moftu'...joaca cu tac-su pe covor pe jos sub brad :hug: cred ca vor fi amintiri placute pt. el,peste timp..

Dragutzi baietzi, seamana cu mami:))

Merci iubita dar ala micu e bub' cel mare e sotu', domnu' Geany =))

Hai ca-i tare de tot asta!
Nu mi s-a aprins deloc:idea: si m-am mai uitat o data la poza si tot mi se pare ca eun copil mai mare:) Sa-ti traiasca amandoi si sa-ti aduca numai bucurii!

Paii nu ai gresit mai mult nici tu ca-i un copchil mai mare si el =))

#9424 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 03:43 PM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 03:41 PM, a spus:

Baii eu nu ma mai jioc' cu voii!! :(( Fault :((
=)) =)) Si ce ma ambalam eu serioasa ca o sa pap mielu =)) =)) deci mor de ras gattaa!!..potoliti-va... =))

Mai ramane sa te convinga sa incerci si pestele! =))
nu mai pot sa intru aici sa citesc de ras, posturile astea 2 sunt de coma! You've made my day!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9425 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 03:44 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 January 2012 - 03:42 PM, a spus:

Hello, hello!
Diseara mergem la jucat carti, asa ca nu gatesc...adica stai un pic ca nu stiu daca suntem invitati si pentru cina... =)) Tre' sa ma informez.

noi de pe 1 tot tb sa mergem in fiecare zi si ba unii, ba altii au fost izbiti de lene, deci bafta voua!

#9426 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 03:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2012 - 03:43 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 03:41 PM, a spus:

Baii eu nu ma mai jioc' cu voii!! :(( Fault :((
=)) =)) Si ce ma ambalam eu serioasa ca o sa pap mielu =)) =)) deci mor de ras gattaa!!..potoliti-va... =))

Mai ramane sa te convinga sa incerci si pestele! =))
nu mai pot sa intru aici sa citesc de ras, posturile astea 2 sunt de coma! You've made my day!

Duceti-va-n puii mei ca prea nebuni sunteti :((

#9427 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 January 2012 - 04:21 PM

Buna zaua la voi

Ce ma mai distrez citind aici.Astept sa creasca pita sa o pun la copt si acusica plec la lucru.

#9428 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 04:22 PM

Vezi postareacerra, la 05 January 2012 - 04:21 PM, a spus:

Buna zaua la voi

Ce ma mai distrez citind aici.Astept sa creasca pita sa o pun la copt si acusica plec la lucru.

ai batut in cuie meniul pe sambata?
dar caisele ai hotarat reteta umpluturii?

#9429 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 05 January 2012 - 04:25 PM

Fetelor , sunteti de coma =))
Am ras cu lacrimi =)) =))
Am luat o pauza de o cafea ,sper sa mai pot dormi la noapte

#9430 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 04:26 PM

Legat de imbaracaminte de firma, etc, eu personal nu cred ca e snobism pentru cine are.
Mie mi-a placut intotdeauna sa ma imbrac bine, inca de cand eram in Ro, am fost intotdeauna adepta a "putin si bun" .
Dar ne putem in acelasi timp imbraca bine si de la marci "no name".

Eu daca am o geanta de firma, tre' sa-mi fie rusine sa ma afisez cu ea pentru ca persoanele din jur o sa gandeasca cine stie ce?
Prietenele mele din cercul de prieteni cu care iesim de obicei sambata nu mi-au facut o data un compliment legat de o geanta, un pantof, o bijuterie . In schimb cand ma afisez cu chestii "no name" nu mai termina cu complimentele si mvaii de unde l-ai luat, etc.
Eu ce sa cred ca sunt invidioase =)) ?

Moatza, am adus pur si simplu in discutie treaba asta, asa ca chestie, no offence =)) !

#9431 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 04:28 PM

Vezi postarealili, la 05 January 2012 - 04:25 PM, a spus:

Am ras cu lacrimi =)) =))

Mdea! =)) Gata m-ati depresat,m-ati luat in balon rau...drept pedeapsa imi fac paste aglio olio peperoncino,si nu va dau si voua =))

=)) :((

#9432 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 05 January 2012 - 04:33 PM

Vezi postareaMutti, la 05 January 2012 - 03:31 PM, a spus:

...Alexandru , degeaba ma debarasezi de ele ca daca se prinde fuge iute sa faca plinul iar si poate ia si mai multe ca sa nu ramana in pana!

Nici o problema, vin si de doua ori pe saptamîna, daca ma soliciti =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9433 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 04:34 PM

Any si eu sunt adepta la putin si bun
Nu am geanta sau pantofi de la mari-mari case, as vrea si io ...vrabia malai viseaza ..., imi tremura manuta si la sume de pana in 200

#9434 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 05 January 2012 - 04:36 PM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 04:28 PM, a spus:

Am ras cu lacrimi =)) :((

Mdea! =)) Gata m-ati depresat,m-ati luat in balon rau...drept pedeapsa imi fac paste aglio olio peperoncino,si nu va dau si voua =))

:(( :((

Nu te depresa, ca scopul era taman sa te înveselim =))
Singurul care are motive de deceptie este eventual Dex =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9435 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 04:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2012 - 04:34 PM, a spus:

Any si eu sunt adepta la putin si bun, dar asta am invatat in ultimii cativa ani, cand intr-adevar, cu mana tremuranda sa dau banu' am cumparat ceva de firma si am vazut ca diferenta consta in perfectiunea croielii, in calitatea materialelor in primul rand si apoi a cusaturilor/finisajelor, accesoriilor, calitatea vopselurilor, rezistenta, comportament la uzura/purtare. Pana atunci ascultam ce spunea lumea: platesti firma ce sa fie in plus ...?
De aceea, spuneam si eu ca depinde de mediu unde iti desfasori activitatea/viata sociala, precum si de varsta si nu in ultimul rand de disponibilitate.

Este ca si cum ai compara un parfum de la orice casa serioasa, cu parfumul de pe raftul de la supermarket ... fie ca-i zice Linda Evanghelista sau mai stiu eu cum ... e tot apa de ploaie ...

Nu am geanta sau pantofi de la mari-mari case, as vrea si io ...vrabia malai viseaza ...

Cateodata platesti firma, la haine mai ales.
Am probat eu ieri ceva si ma asteptam sa fie scump, ar nu atat de scump pe cat era si am zis nu merci. Vanzatorul a zis "dar facem reduceri de 30%" . La fel, nu merci =)) . Deci daca luai aceeasi chestie si-i puneai o alta eticheta alta marca, etc, era o chestie normala.

#9436 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 04:44 PM

Vezi postareaAlexandru, la 05 January 2012 - 04:33 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 05 January 2012 - 03:31 PM, a spus:

...Alexandru , degeaba ma debarasezi de ele ca daca se prinde fuge iute sa faca plinul iar si poate ia si mai multe ca sa nu ramana in pana!

Nici o problema, vin si de doua ori pe saptamîna, daca ma soliciti =))

=)) aruncati mingiile la fileu ca sa rad mai ceva ca la teatrul de comedie =)) !
Alexandru stai prin preajma ca esti bun la hanul oamenilor!

#9437 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 04:46 PM

Vezi postareaAlexandru, la 05 January 2012 - 04:36 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 04:28 PM, a spus:

Am ras cu lacrimi :((

:(( :((

Nu te depresa, ca scopul era taman sa te înveselim =))
Singurul care are motive de deceptie este eventual Dex =))

Hi hi! Bine atunci fac cinste cu o portie de paste,ca a zis domnu' Geany ca nu mai vrea carnatii =)) (nu are nici o legatura cu mielu' lui Dex' ca nu i-am povestit nu de alta da nu m-o mai lasa sa postez naibii ,nu-i el prea gelos da' pana la un punct :(( )

#9438 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 04:51 PM

depinde ... pana la urma fiecare se imbraca cu ce-i place si ii vine bine, cu ce si cum vrea

#9439 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 05 January 2012 - 04:55 PM

Geany,cand l-am vazut pe sotul tau cum se joaca cu Bubulet pe covor mi-am adus aminte de ai mei ,de sot si de Cristi cand era mic tot asa stateau si ei pe covor si chitibusareau fel de fel sau jucau remy,nu te supara frate sau faceau lego .Acum nu vorbesc decat despre masini ,in fiecare seara aproape ba ca nu merge nu stiu ce la masina lui Cristi, ba la a sotului,asa e de cand si-a luat Cristi carnetul de anul trecut si i-am dat masina.
Mie dor de vremurile cand erau copii mici.
Hai ca am cazut in butoiul cu melancolie =))

#9440 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 January 2012 - 04:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 January 2012 - 10:49 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 04 January 2012 - 08:58 PM, a spus:

Ptr Sf Ion o sa fac piersici umplute nu caise.

Am citit ca o sa faci piersici umplute cu caise =)) .
Astea de le.ai facut sunt oleak fara culoare si putinel cam curgatoare ...zic eu ... ca nu au destula fata pt masa festiva, desi pot sa fie bune la gust, tu stii mai bine si tu faci cum vrei si iti place =)) .
Sa stii ca eu m-am gandit la tine, chiar stateam si ma intrebam ce te-o fi apucat sa faci acest preparat pe care nu l.ai gustat si nu stii dc era bun! Chiar dc nu mai incapea, de curiozitate si tot tb sa iei una si sa tai tacticos jumate sa adulmeci, sa gusti si lasai de-o parte sarmaua de porcule, ca d-aia stii cum e. In fine si ce ma gandeam eu era ca iti va raspunde Stellina, ca ea e meseriasa cu linkuri de astea de receipturi de orice fel cand e omul in necaz si mi-am zis azi dimi sa mai stau, sa nu ma bag de aiurea in vorba. Totusi in capul meu fara sa miros, sa gust sau sa vad preparatul (ce se vede pe platoul ala dintre zeci de rulade/tartine/frigarui/pastette si alte minunatii este "de vis" - nu pricepi nik!) este ca piersica aia e umpluta cu o crema de branza frantuzeasca (amesteca doua care-ti plac si pe care le gasesti :de ex cred ca merge de capra cu inca una de vaca sau si mai bine roquefort si in care adaugi putina smantana daca nu e destul de moale). Bagi in siringa faci un motz pe piersica si in mijloc ornezi cu samburele de la o juma de nuca usor praji). Mai poti arunca si 2-3 bobite de rodie si decor final cu cateva bucatele de ceapa ciorii taiata maruntel. Cam asa vaz io salata aia franceza, dar o alta varianta mai buna ar mai fi sa o suni pe madam de la local (tu sau cine e mai apropiat de ea) si sa o rogi ca ti-a picat cu tronc preparatul ...
Daca mai vrei alte idei fara carneturi mai intreba-ma ca iti scot imediat din tolba cateva incercate si care sunt sigur bune.
Oricum Any ti-a dat 2 idei cu smochinele si curmalele intregi, nu zice ca nu ti-a raspuns chiar nimeni. =))
te pup si sa ai inspiratie!!!!

Nu am gustat eu piersica, dar a gustat prietena mea.Zici ca ale mele sunt curgatoare (nu sunt) trebuia lasat mai mult caisele la scurs.Alea de la restaurant nu erau umplute cu branza. Si erau cu ceva rasatura telina sigur dar numai stie ce si cum(erau mai decolorate decit ale mele. Am pus si morcov sa fie mai colorat putin. Deasupra o sa pun si eu o bucatitca de nuca prajita. Nu am lasat sarmaua ptr ca eram curioasa cit de buna este acolo. Trecuse mult de la aperitiv.Eu aveam alte curiozitati si pofte: pastravul somonat cu salau invelit in sushi si ce mai aveam acolo pe farfurie. am scris unde sunt piersicile pe platou dar uite mai zic odata.Am cerut ajutor ptro reteta franceza cu rasatura de legume fara mazare am si scris doar. Am vrut o salata care sa fie pe aproape cu cea de acolo. Daca nu am gasut, am facut salata de mai jos ptr ca stiam ca este buna.Acum sa sti ca este aceiasi chestie ori cu umplutura mea , ori cea de la restaurant: tre sa iti placa gustul de dulce /acru.La sotul meu nu ii palce de ex deloc nici cu caisa nici fara caisa/piersica.Eu maninc cartofi prajiti, carnati prajiti si compot de visine/prune. Sotul sau fetita mea nu.Chestie de gusturi.

Tocmai de accea ptr ca eu nu le am gustat am facut experimentul cu salata mea de slabeala pe care o stiti toate : mere, telina, ridiche neagra,morcov, zeama de lamaie,iaurt (eu am pus acum smintana grasa sa lege rasaturile si nuca macinata ca numai aveam samburi. Am dus la prietena mea sa isi dea seama de gust si mi a zis ca in afara de morcov simte gustul cam la fel.Oricum s`au gustat de 5 pers dintre care 2 au confirmat ca sunt pe aproape fara morcov.Ptr ei le fac.

Piersicile sunt cele cu frunza de patrunjel pe ele si nuca, jumataea de stugure rosu.

Se vede clar ca este rasatura de legume albe.

Intrebare: care sunt mai decolorate? ale mele sau cele dupa platou?

Piersicile sunt oricum mai mari si sunt mai tari decit caisele mele mici si uitate pe foc mai mult decit trebuie. O sa las sa se scurga bine piersicile.

Fisier atasat  IMG_1563 (Medium).jpg (104.42K)
Number of downloads: 0

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic