Daniella, la 04 January 2012 - 10:49 PM, a spus:
cerra, la 04 January 2012 - 08:58 PM, a spus:
Ptr Sf Ion o sa fac piersici umplute nu caise.
Am citit ca o sa faci piersici umplute cu caise

.
Astea de le.ai facut sunt oleak fara culoare si putinel cam curgatoare ...zic eu ... ca nu au destula fata pt masa festiva, desi pot sa fie bune la gust, tu stii mai bine si tu faci cum vrei si iti place

.
Sa stii ca eu m-am gandit la tine, chiar stateam si ma intrebam ce te-o fi apucat sa faci acest preparat pe care nu l.ai gustat si nu stii dc era bun! Chiar dc nu mai incapea, de curiozitate si tot tb sa iei una si sa tai tacticos jumate sa adulmeci, sa gusti si lasai de-o parte sarmaua de porcule, ca d-aia stii cum e. In fine si ce ma gandeam eu era ca iti va raspunde Stellina, ca ea e meseriasa cu linkuri de astea de receipturi de orice fel cand e omul in necaz si mi-am zis azi dimi sa mai stau, sa nu ma bag de aiurea in vorba. Totusi in capul meu fara sa miros, sa gust sau sa vad preparatul (ce se vede pe platoul ala dintre zeci de rulade/tartine/frigarui/pastette si alte minunatii este "de vis" - nu pricepi nik!) este ca piersica aia e umpluta cu o crema de branza frantuzeasca (amesteca doua care-ti plac si pe care le gasesti :de ex cred ca merge de capra cu inca una de vaca sau si mai bine roquefort si in care adaugi putina smantana daca nu e destul de moale). Bagi in siringa faci un motz pe piersica si in mijloc ornezi cu samburele de la o juma de nuca usor praji). Mai poti arunca si 2-3 bobite de rodie si decor final cu cateva bucatele de ceapa ciorii taiata maruntel. Cam asa vaz io salata aia franceza, dar o alta varianta mai buna ar mai fi sa o suni pe madam de la local (tu sau cine e mai apropiat de ea) si sa o rogi ca ti-a picat cu tronc preparatul ...
Daca mai vrei alte idei fara carneturi mai intreba-ma ca iti scot imediat din tolba cateva incercate si care sunt sigur bune.
Oricum Any ti-a dat 2 idei cu smochinele si curmalele intregi, nu zice ca nu ti-a raspuns chiar nimeni.

te pup si sa ai inspiratie!!!!
Nu am gustat eu piersica, dar a gustat prietena mea.Zici ca ale mele sunt curgatoare (nu sunt) trebuia lasat mai mult caisele la scurs.Alea de la restaurant nu erau umplute cu branza. Si erau cu ceva rasatura telina sigur dar numai stie ce si cum(erau mai decolorate decit ale mele. Am pus si morcov sa fie mai colorat putin. Deasupra o sa pun si eu o bucatitca de nuca prajita. Nu am lasat sarmaua ptr ca eram curioasa cit de buna este acolo. Trecuse mult de la aperitiv.Eu aveam alte curiozitati si pofte: pastravul somonat cu salau invelit in sushi si ce mai aveam acolo pe farfurie. am scris unde sunt piersicile pe platou dar uite mai zic odata.Am cerut ajutor ptro reteta franceza cu rasatura de legume fara mazare am si scris doar. Am vrut o salata care sa fie pe aproape cu cea de acolo. Daca nu am gasut, am facut salata de mai jos ptr ca stiam ca este buna.Acum sa sti ca este aceiasi chestie ori cu umplutura mea , ori cea de la restaurant: tre sa iti placa gustul de dulce /acru.La sotul meu nu ii palce de ex deloc nici cu caisa nici fara caisa/piersica.Eu maninc cartofi prajiti, carnati prajiti si compot de visine/prune. Sotul sau fetita mea nu.Chestie de gusturi.
Tocmai de accea ptr ca eu nu le am gustat am facut experimentul cu salata mea de slabeala pe care o stiti toate : mere, telina, ridiche neagra,morcov, zeama de lamaie,iaurt (eu am pus acum smintana grasa sa lege rasaturile si nuca macinata ca numai aveam samburi. Am dus la prietena mea sa isi dea seama de gust si mi a zis ca in afara de morcov simte gustul cam la fel.Oricum s`au gustat de 5 pers dintre care 2 au confirmat ca sunt pe aproape fara morcov.Ptr ei le fac.
Piersicile sunt cele cu frunza de patrunjel pe ele si nuca, jumataea de stugure rosu.
Se vede clar ca este rasatura de legume albe.
Intrebare: care sunt mai decolorate? ale mele sau cele dupa platou?
Piersicile sunt oricum mai mari si sunt mai tari decit caisele mele mici si uitate pe foc mai mult decit trebuie. O sa las sa se scurga bine piersicile.
IMG_1563 (Medium).jpg (104.42K)
Number of downloads: 0