Postat 25 November 2019 - 04:21 PM
Despre rezultatul votului nu pot decît să mă bucur, pe de o parte că Dăncilă pleacă cu coada între picioare acasă (pentru că nu e doar proastă, cum crede lumea, ci o ființă extrem de periculoasă în cretinătatea ei și optica pur comunistă pe care o are), pe de alta că a ieșit Iohannis. Am renunțat să mai discut despre alegeri și politic în general cu negativiștii de profesie, care doar se plîng, negăsind nicio soluție. Am auzit replica ”n-am cu cine să votez” de mi s-a acrit, ca și lui Caragiale, probabil, de a băgat-o ca laitmotiv în teatrul lui. Nu știu cine ar fi vrut să candideze: Burebista, Avram Iancu, Papa, Iisus Hristos, Dumnezeu ? Au fost cel puțin 3 candidați dintre care aș fi fost fericită să iasă oricare: Iohannis, Paleologu, Barna. Oameni care gîndesc european-mondial, inteligenți, asertivi, culți, buni comunicatori (în ciuda ironiilor ieftine cu privire la muțenia lui Iohannis, care comunică mai bine cînd tace, decît un PSD-ist cînd vorbește), măcar cu un centimetru mai bine intenționați decît Dăncilă. Deci 3 candidați pe care ar fi fericit orice stat european să îi aibă undeva în structurile lor de conducere. Corul bocitoarelor a stat pe margine și s-a lamentat ”cu cine să votez?!”, probabil li s-a părut că e foarte interesant să discuți de la nivelul ăsta de exigență și superioritate pentru care nimeni nu e suficient de bun. Fiind fără nicio finalitate, nici măcar nu m-am mai obosit să le mai aduc argumente, era clar că nu vor nimic de la nimeni. Dacă vrei să acționezi pozitiv te implici în viața societății, te informezi, accepți discuții, ceri explicații. Dacă nu, nu.
Am încredere măcar în păstrarea unor libertăți pe perioada cînd PSD stă la el acasă. Timp de aproape 3 ani ne-au scos în stradă, ne-au amenințat cu penalizări, lipsiri de libertate, gazare, bătaie etc. pentru că ne luam libertatea de a riposta atunci cînd călcau justiția în picioare, că cineva li se opunea. Vor ca toți să fie căței care să le lingă pantofii pentru că ”le dau” ei 50 de lei la salariu, în niște funcții umflate cu pompa ca număr, să aibă și copilul lui x sau y ceva de muncă, umflate cu pompa și ca salarii, pe banii privaților care contribuie la buget. I-au mituit pe bugetari, pe asistații social și pe pensionari, pe restul i-au crucificat ca fiind niște monștri exploatatori. Urăsc libertatea personală și de cuvînt a indivizilor, urăsc educația, cultura și arta, urăsc oamenii fericiți și, în general, îi urăsc pe oameni. Iubesc doar banul, dar cu care nici măcar nu știu ce să facă, că altfel nu și-ar umfla cocurile alea în cap și nu s-ar îmbrăca ca niște țoampe. Sînt în stare să stea în pușcărie pentru niște amărîți de bani, să piardă ani din viața lor și a copiilor lor pentru cîte un metru pătrat de beton în plus la casă. Îi detest din tot sufletul! Sper să fie începutul sfîrșitului unui partid care nu a promovat decît prostirea și înapoierea unui popor, și pe care poporul, prost, l-a ținut sus prin votul ăla vîndut pe-o țuică. Și, să nu uit: #muiePSD!