Buna dimineata .
Racoare bine inca, tot cu minus dimineata insa peste zi e soare chiar daca nu foarte cald.
Aici pe de o parte numarul cazurilor confirmate zilnic incepe sa scada. Spitalele au inca locuri disponibile asa ca se aduc pacienti din zonele rau lovite ale Frantei. Au fost cateva zile in care s-au cerut vvoluntari cu orice pregatire medicala, asistente, medici cu orice specializari, dentisti chiar si se pare ca raspunsul la apel a fost impresionant. Un numar foarte mare s-a inscris.
Pe de alta parte insa lumea se pare ca a obosit de stat in casa. Citeam in ziar ca in weekend au fost date 140 de amenzi, cica marea majoritate au fost pentru vizite la prieteni. Nu inteleg cum, te opreste politia si tu spui ca mergi in vizita la prieteni cand stii clar ca nu e voie? Vad vecinii ca ai prieteni in vizita si suna politia?
Moatza, stiu despre situatia din Romania. La mine in casa sotul are mereu teleconferinte si ca sa nu-l aud ascult in casti Europa FM. Tot ce mai pot zice e ca sper ca dupa ce trece furtuna asta, medicii si cadrele alea medicale nu vor mai avea drept sa profeseze.
Pe plan personal, am trecut prin niste zile mai nasoale, m-am cam ratoit la tot si toti care me iritau

, am reusit insa sa nu pierd nici un prieten, asta inseamna ca am prieteni de calitate. Acum am scos capul deasupra un pic.
De plictisit acasa nu e cazul. Am bifat o gramada din lista de to do, inca mai am o gramada nebifate. Sincer, uneori ma trezesc ca a venit seara si ma intreb cand.
Copii in Canada sint bine, amandoi lucreaza de acasa de mai mult de 2 saptamani deja, nu ies decat cand au neaparat nevoie. Au avut un pic de emotii pentru ca logodnica prietenului lor cel mai bun e asistenta medicala si a prezentat simptome, a fost testata. Andrei ii ajutase pe 14 martie, inainte de lockdownul din Ontario, sa se mute intr-un apartament nou. Se pare ca e totul ok.
Mi-e frica si mi se rupe inima pentru tata care e singur in casa in Romania. Sigur ca are cine sa ii faca cumparaturi sa ii mai duca mancare, insa acum i le lasa la usa, pentru binele lui, asa ca interactiune umana zero. Vorbim zilnic cu el si noi si Andrei din Canada si celalt nepot din Italia. Mi-a spus ieri "tata, am reusit sa ajung la 86 de ani, multumesc lui Dumnezeu si de aici incolo orice zi in plus e un dar".
ALpha m-am bucurat cand am citit ca si fata ta e ok. Sigur ca ei sint tineri si nu e asa grav, dar mai bine safe decat sorry.
Titi si la tine sper ca e totul in regula.
Mino e bine ca se iau masuri, si tu sa ai grija de tine cat poti de bine.
Geany la multi ani tatalui tau. Sa fiti sanatosi si la anul cand veti fi cu toti in jurul mesei sa il sarbatoriti, vremurile astea sa fie doar amintire.
Aceasta postare a fost editata de black_cat: 02 April 2020 - 09:48 AM