Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#3701 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 June 2011 - 10:09 AM

Hi hi hi! Am intrat doar rapid sa vad ce ati mai scris si iesit la fel de rapid ca nu aveam timp,la discutiile anterioare nu am comentat ca ma depaseste(nu ma pricep la K.A si plite electrice asa ca nu stiu ce sa zic) :thumleft:

Despre fructul cu pricina,mare mi-a fost mirarea in Italia sa vad ca se numeau fichi si ca se putea combina si cu prosciutto :P sa stiti ca mi-a placut ,a fost o surpriza neasteptat de placuta,deatunci a inceput sa-mi placa sa combin,dulce cu sarat sau acrisor.Ai mei nu-mi impartasesc totusi gusturile.

Fisier atasat  fichi_prosciutto380m.jpg (45.67K)
Number of downloads: 0

Si aici poza tot de pe net cu pepene galben...Pt. unii e fitza,o fi :notworthy: da' zau ca e bun... :D

Fisier atasat  prosciutto melone.jpg (20.54K)

Mai nou...Eu nu sunt pasionata de telenovele si seriale de nici un fel ca nu am rabdare,dar de curand am descoperit dimineata pe tvr.1 ''giuvaerul palatului'' si trebuie sa recunosc,ca m-a prins,flama,noroc,ca nu are decat 54 de episoade :blush: :D

#3702 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 June 2011 - 10:38 AM

He he , Geany , serialele alea coreene sau ce-or fi ...imi placeau si mie la nebunie , singurele pe care le-am urmarit de altfel, pentru ca nu sunt fan seriale/telenovele. Eh , mai era la un moment dat un serial turcesc pe Kanal D la care ma uitam dupa amiaza cand dormea pitica.
Pe mine m-a apucat o durere de cap de mor , sta sa-mi explodeze.

#3703 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 10:54 AM

Vezi postareaizuk, la 29 June 2011 - 10:38 AM, a spus:

He he , Geany , serialele alea coreene sau ce-or fi ...imi placeau si mie la nebunie , singurele pe care le-am urmarit de altfel, pentru ca nu sunt fan seriale/telenovele. Eh , mai era la un moment dat un serial turcesc pe Kanal D la care ma uitam dupa amiaza cand dormea pitica.
Pe mine m-a apucat o durere de cap de mor , sta sa-mi explodeze.

Pt. durerea de cap,o fi vremea de vina,ia si tu un antinevralgic ceva nu sta sa suferi.Despre seriale ,mama a urmarit pe ala seara ,legendele palatului,dar eu nu am urmarit.Venea saraca de la munca si se instala derect'' in fotoliu,sa vada serialul,cand se termina abea se apuca sa faca de mancare,cand s-a terminat a zis aleluia si bodaproste :notworthy: si s-a jurat ca nu-i mai trebe'... :blush:

Acu' e grave,ca m-a prins pe mine flama cu asta,dar e la 8,50 dimineata asa ca :thumleft:... da' cand s-o termina asta nu ma mai uit la altul :D :D

#3704 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 June 2011 - 11:20 AM

Asadar te-am scos din barlog :thumleft: .Care va sa zica te-ai dedat telenovelelor :notworthy: .

Da,da, smochinele in combinatii ciudate imi plac,facuse si Maya unele infasurate in bacon si cu branza, :blush: .Ia sa ma duc sa-mi pun si eu niste sunca cu pepene ca am luat special sa fac combinatia asta.Prima data am mancat acum 16 ani la nunta surorii mele si de atunci am ramas vesnic indragostita de combinatie si de bucataria italieneasca.

Izuk, niste nurofen n-ai in casa?sau ibuprofen?eu cu astea scap de fel,mai ales cand ma incearca migrenele.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3705 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 11:42 AM

Vezi postareaIoana, la 29 June 2011 - 11:20 AM, a spus:

Asadar te-am scos din barlog :toothy9; .Care va sa zica te-ai dedat telenovelelor :tongue3: .

Da,da, smochinele in combinatii ciudate imi plac,facuse si Maya unele infasurate in bacon si cu branza, :hungry: .Ia sa ma duc sa-mi pun si eu niste sunca cu pepene ca am luat special sa fac combinatia asta.Prima data am mancat acum 16 ani la nunta surorii mele si de atunci am ramas vesnic indragostita de combinatie si de bucataria italieneasca.

Izuk, niste nurofen n-ai in casa?sau ibuprofen?eu cu astea scap de fel,mai ales cand ma incearca migrenele.

Da'... sa-mi fie rusine... :toothy6:

Eu mi-asi face neste bruschete,dar ma abtin inca :toothy9;

#3706 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 12:39 PM

Nishte' :tongue3: ,nishte :toothy9; ...Nu stiu ce sunt :toothy6:

Am pensulat tigaia cu ulei de masline,prajit felii de paine pe o parte,le-am intors pe partea cealalta si am frecat partea prajita si calda cu sectiunea unui catel de usturoi,am pus fasiute de cascaval,si moturi de crema de branza(ca asta aveam)fulgi de ardei iute,piper si oregano,pus capacul la tigaie si dat inca un pic pe foc,apoi lasaat in pic sa se odihneasca, sub capac,niste feliute de maslina taiate alndala' si un pic de kechup iute bun.Am mancat cate una de fiecare (sot, baiat cel mare ,bubulet si io') acum o sa fac si cate o felie de paine prajita,unsa cat e calda cu un strop de unt si dulceata la alegere (capsuni,cirese amare sau caise,care ce vrea,bubuletul o sa vrea nutela si banana,clar),si iar sta mancarea gatita in frigider nemancata :toothy9;

Nu ma certati nu dati cu Petre'' da' afara ploua ploua si-i trecut de ora 9 :hungry: si nu aveam chef de mancare gatita na'. =))

Fisier atasat  SAM_0295.JPG (65.42K)

#3707 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 01:14 PM

Am inghitit un ketonal si m-o lasat durerea .Am fost si pe afara cu pitica vreo 2 ore , alergat pe coclauri , dat in leagane etc. Azi a mancat tare bine , la ea e minune , vesnic mai mult mazgalim masa/scaun/podea cu mancare decat sa mancam , asa in vreo 30 de minute. Azi a bagat un castronel de supa cu taitei , un snitel de pui si cartofi piure , a cerut "desert" ( ciocolata kinder :toothy6: ) si i-am dat pentru ca a fost "miminte" , astea toate in 15 minute , fara prea multe bataieli si dat din cap.O fi pe drumul cel bun sau e doar o zi minune?! :tongue3:
La mine se arata pe sambata iesire la picnic.Acum sunt in ceata cu ceea ce sa fac , sa duc de halit.Idei?

#3708 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 01:27 PM

Paii cred ca o sa gasesti multe idei frumoase aicihttp://artaculinara....40-finger-food/,poti sa incerci si o focaccea ca merge facuta de cu seara si merge bine pe langa mezelicuri,branza,in rest fructe sau ca si desert chiar o crostata(o tarta cu aluat fraged sau brize,unsa cu marmelada(de caise de exemplu) si pus deasupra feliute subtiri de fructe(mar de exemplu ),facut niste gratii deasupra dat la cuptor,se poate pensula la sf. cu aceeasi marmelada dizolvata cu putina apa calda sau cu gelatina dizolvata sau tort gelle'',acum e in functie si de gusturile celor de la pknik,sunteti doar in familie sau vin mai multi si fiecare aduce ce vrea?! :tongue3:
Oricum distractie placuta,si sper sa aveti vreme buna :toothy6:

#3709 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 01:31 PM

La focaccia ma gandeam si eu ...dar nu am mai facut pana acum si mi-e teama sa nu o dau in bara .

#3710 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 01:32 PM

Vezi postareaizuk, la 29 June 2011 - 01:31 PM, a spus:

La focaccia ma gandeam si eu ...dar nu am mai facut pana acum si mi-e teama sa nu o dau in bara .

Nu o sa o dai deloc in bara ,fa una azi sau maine de proba :tongue3:

#3711 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 29 June 2011 - 01:36 PM

Vezi postareaizuk, la 29 June 2011 - 01:14 PM, a spus:

Am inghitit un ketonal si m-o lasat durerea .Am fost si pe afara cu pitica vreo 2 ore , alergat pe coclauri , dat in leagane etc. Azi a mancat tare bine , la ea e minune , vesnic mai mult mazgalim masa/scaun/podea cu mancare decat sa mancam , asa in vreo 30 de minute. Azi a bagat un castronel de supa cu taitei , un snitel de pui si cartofi piure , a cerut "desert" ( ciocolata kinder :toothy6: ) si i-am dat pentru ca a fost "miminte" , astea toate in 15 minute , fara prea multe bataieli si dat din cap.O fi pe drumul cel bun sau e doar o zi minune?! :tongue3:
La mine se arata pe sambata iesire la picnic.Acum sunt in ceata cu ceea ce sa fac , sa duc de halit.Idei?

Poti face un chec aperitiv dupa reteta Stellei. E foarte rapid, aspectuos, gustos si poti pune in el orice chestii ai prin frigi. Eu fac furori cu el de fiecare data. Daca nu ti-e lene sa gatesti fa niste snitele si chiftelute. Dulce poti face muffinsi ori gogosi la cuptor "injectati" cu crema. Daca ti-e lene sa gatesti cumperi paine prajita ambalata, un pachet de unt, branza si sunca feliata gata ambalata in vid, paté de ficat si de peste, masline, eventual poti fierbe cateva oua. De baut eu as lua cidru ca nu-i foarte alcoolic si-i taaare bun. Sunteti doar voi ori participa mai multe familii?

#3712 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 01:42 PM

Suntem noi si inca o pereche cu doi copii micuti.
Nu mi-e lene sa gatesc deloc , si-mi place sa duc mancare facuta in casa , doar ca am o oarecare teama pentru ca nu cunosc gusturile/obiceiurile celor de aici.

#3713 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 01:46 PM

Vezi postareaizuk, la 29 June 2011 - 01:42 PM, a spus:

Nu mi-e lene sa gatesc deloc , si-mi place sa duc mancare facuta in casa , doar ca am o oarecare teama pentru ca nu cunosc gusturile/obiceiurile celor de aici.

Da ,asa e ,daca nu cunosti gusturile trebuie sa mergi pe chestii neutre.
Mie imi e practic si foetajul ca te poti juca cu el oricum(pizzete,volovani-bolovani deaia,invelit carnaciori etc...) :tongue3:

#3714 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 29 June 2011 - 02:00 PM

mancarea facuta in casa de romance cam face furori prin straini :tongue3:
i-am dus la o nemtoaica (era bolnava la pat, proaspat nascuta cu doi copii singura acasa, sotul in delegatie) in una din seri mamaliga moale amestecata cu ou fiert, unt si feta, dar amestecata bine de tot, arata ca un piure galben. eu tot asa, mi-era jena sa-i duc ca doar aia facusem in seara respectiva, dar zic decat sa nu-i duc nimic, ami bine ii duc ce am; a doua zi am primit e-mail de la ea cu osanale la minunata mancare pe care i-am trimis-o :toothy6: , a zis ca nu stie ce am mancat dar a fost ceva nemaipomenit de bun.

hai, curaj :toothy9;

#3715 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 29 June 2011 - 02:43 PM

Cum zice si Maria, curaj, tu fa ceea ce-ti place, ce stii ca mananca si fetita ta si sotul, ai sa vezi ca or sa guste si ei din curiozitate. Si le va place. Oricum cred ca veti amesteca bunatatile aduse si fiecare se serveste cu ceea ce vrea. E loc special amenajat pentru picnic, cu mese si scaune? Noi avem amenajate multe locuri pentru facut picnic. E interzis sa faci foc, trebuie sa vii cu toate gata de acasa.

Arata cam asa:

Fisier atasat  1531973.jpg (165.71K)

#3716 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 03:08 PM

Nu este loc special amenajat pentru picnic , dar aici se obisnuieste sa se iasa la picnic si-n parc, in centrul capitalei.Se duce mancare de acasa de obicei.Noi vom merge pe o insula , am mai fost , cunosc locul.Este multa verdeata , sambata-duminica e plin de lume la "iarba-verde". Nu se face foc ...nu intra in discutie gratare & co.
O poza de pe net cu locatia

Fisier atasat  Suomenlinna.jpg (174.08K)
Number of downloads: 2

#3717 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 29 June 2011 - 03:21 PM

Vezi postareaizuk, la 29 June 2011 - 03:08 PM, a spus:

Nu este loc special amenajat pentru picnic , dar aici se obisnuieste sa se iasa la picnic si-n parc, in centrul capitalei.Se duce mancare de acasa de obicei.Noi vom merge pe o insula , am mai fost , cunosc locul.Este multa verdeata , sambata-duminica e plin de lume la "iarba-verde". Nu se face foc ...nu intra in discutie gratare & co.
O poza de pe net cu locatia

Atasament Suomenlinna.jpg

Splendid loc! Deci veti face picnicu' pe patura. Va fi frumos! Va tin pumnii sa aveti vreme buna! :tongue3:

#3718 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 03:37 PM

Multumesc , sper sa tina vremea cu noi.
La "meniu " m-am hotarat : chec aperitiv ( incerc varianta Stellei ) , maine incerc focaccia a la Angel , daca iasa ok , fac vineri din nou , niste "omizi cu stafde" cum am mai facut eu , sigur vor placea pustilor , un pandispan cu cirese (sper sa gasesc bune si la un pret rezonabil ) , fructe. Ideea cu cidrul e super :tongue3: , pe aici se bea .

#3719 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 29 June 2011 - 04:23 PM

izuk, "a mea" :toothy6: e mai inaltuta, mai pufoasa iese, cea pusa de geany de o face nenea ala italian e mai subtirica si mai crocanta. mie imi plac amandoua, acum depinde ce vrei tu sa faci cu ea. a mea merge taiata si facut sandwich cu ea , cealalta nu ....intelegi tu :toothy9;
a la geany merge bine cu dip ;)sau doar ulei de masline si balsamic...miam...imi fac pofta singura :tongue3:

#3720 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 04:37 PM

Pai la nenea ala italiano m-am uitat si eu , da' sa ma chinui 4 ore cu o focace , mai bine nu mai fac.Prea multi timpi morti , mie imi place sa mearga ceva mai repede.

Edit:
Focaccia umpluta a la Maya suna bine , sa vad ce spune si perechea masculina.

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul