Forum Culinar: Polos - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Polos fursecuri

#1 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 December 2010 - 04:22 PM

Fursecuri pt craciun.
e o reteta usoara si fara batai de cap :D

Ingrediente:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-665-1292076529299.jpg

250gr de unt,140gr de zahar pudra,25gr de cacao,10gr de zahar vanilat,o priza de sare,100gr de ou(la mine au fost doua oo M)200gr de faina


Pentru crema:

300gr de ciocolata si 300ml de frisca lichida

Incalzim cuptorul la 160de grade.
Se freaca spuma untul,zaharul pudra,cacaoa, sarea si zaharul vanilat se adauga oole pe rind, eu le-am pus cu lingura si la urma se pune faina, mai mixam un pic sa se amestece si faina si gata compozita,

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-665-12920773089476.jpg

se pune cu poschul gramajoare de vreo2cm in tava neunsa, nu se lipesc ca au destul unt, daca puneti gramajoare mari se latesc prea mult

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-665-12920766826629.jpg

lasati la cuptor in jur de 12 sau15 minute

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-665-1292076794837.jpg

Crema am facut-o cu o seara inainte
Am pus ciocolata la topit pe aburi, separat am dat intr-un clocot frisca lichida, dupa ce sa topit ciocolata am pus frisca fierbinte si am mixat vreo 2minute am lasat la rece peste noapte si dimineata am facut polos si le-am umplut cu crema, voi puteti face orice crema doriti

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12950174207311.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-665-1292076988265.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-665-12920767693371.jpg


#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 December 2010 - 06:35 PM

Vezi postareasissi, la 11 December 2010 - 04:22 PM, a spus:

Fursecuri pt craciun.
e o reteta usoara si fara batai de cap Imagine postata

Ingrediente:
Atasament IMG_0008.jpg

250gr de unt,140gr de zahar pudra,25gr de cacao,10gr de zahar vanilat,o priza de sare,100gr de ou(la mine au fost doua oo M)200gr de faina


Pentru crema:
300gr de ciocolata si 300ml de frisca lichida

Incalzim cuptorul la 160de grade.
Se freaca spuma untul,zaharul pudra,cacaoa, sarea si zaharul vanilat se adauga oole pe rind, eu le-am pus cu lingura si la urma se pune faina, mai mixam un pic sa se amestece si faina si gata compozita,
Atasament IMG_0013.JPG
se pune cu poschul gramajoare de vreo2cm in tava neunsa, nu se lipesc ca au destul unt, daca puneti gramajoare mari se latesc prea mult
Atasament IMG_0017.jpg
lasati la cuptor in jur de 12 sau15 minuteAtasament IMG_0207.jpg

Crema am facut-o cu o seara inainte
Am pus ciocolata la topit pe aburi, separat am dat intr-un clocot frisca lichida, dupa ce sa topit ciocolata am pus frisca fierbinte si am mixat vreo 2minute am lasat la rece peste noapte si dimineata am facut polos si le-am umplut cu crema, voi puteti face orice crema doriti
Atasament IMG_0208.jpg
Atasament IMG_0209.jpg



Maoammma ce bine arata !
Si zici ca-s simple ?
Dar ti-au iesit un catralion de bucati.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 December 2010 - 07:02 PM

Pisco sunt simplu de facut si da mi-au iesit foarte multe da pe cit de multe au iesit pe atit de repede sau mincat, nu am avut nervi sa le umplu pe toate da au fost bune si fara crema

#4 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 12 December 2010 - 05:04 PM

Sissi sunt frumooaase , daca sunt si cu crema pe mine m-ai dat gata , te felicit! Cand sa-ti trimit adresa
mea , nu reufz o portie dubla :)

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

  Postat 12 December 2010 - 11:21 PM

De astea tre sa fac si io!merci Sissi! :rolleyes:


___________________

Later edit:

Am facut Polos-ii astia!Sînt superbi,si se fac foarte usor!Eu urasc sa fac fursecuri din alea taiate cu forma si sa e lipesc cîte doua.Astea în schimb le iubesc!
Maglavaisul e super,si se sprituie usor cu seringa de decorat torturi.Mie îmi place mai bine decît cu poshul.
Le-am umplut cu un ganache de ciocolata alba cu vanilie.

Eu i-am facut pe hîrtie de copt(desi chiar nu e nevoie.
Dar eu nu vroiam sa mai spal tava de grasimea lasata de fursecuri :tongue3: )
Am pus un strop de apa în tava,ca sa lipeasca hîrtia de copt,
ca altfel se ridica dupa maglavisul din spritz :tongue4:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-5-12926273399535.jpg

Coapte:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-5-12926274127738.jpg


  • 200 ml smîntîna de frisca (30% grasimi)
  • 300 g ciocolata alba
  • o pastaie de vanilie


Am despicat pastaia de vanilie în doua,am scos interiorul cu lama cutitului si cu tot cu pastaia despicata am pus totul în smîntîna lichida la încalzit.Nu la fiert!Apoi am rupt ciocolata si am pus-o în smîntîna.Am amestecat pîna s-a topit.Am lasat crema la rece multe ore,dupa care am mixat-o bine.
Pastaia am scos-o înainte de a mixa!


Ganache,dupa bataia cu mixerul :D
În realitate are o culoare tare frumoasa,
dar cum eu am facut în toiul noptii,toate pozele-s nashparlite.


Imagine atasata: monthly_12_2010/post-5-12926274937062.jpg


Lecker!Danke,Sissi! :violent1:


Am facut portie dubla!Au iesit o gramada!!!!
Le-am umplut tot cu spritul.A mers super.Am pus cîte un motz de ganache,apoia am apasat.


Imagine atasata: monthly_12_2010/post-5-12926275967952.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 December 2010 - 01:23 AM

Sissi,reteta asta ramîne mostenire de familie!E una dintre cele mai tari din parcare :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 18 December 2010 - 09:12 AM

Maya ma bucur mult ca ti-au placut .Acum de craciun le mai fac o data si o sa fac si cu crema de cioco alba si o sa le umplu cu seringa daca zici ca merg mai repede.
Alea neumplute se pastreaza fragede citeva zile,cele umplute se moie un pic de la crema

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 December 2010 - 11:16 AM

wow, arata super, cred ca intra pe lista de fursecarit pentru prieteni

#9 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 18 December 2010 - 12:31 PM

Sissi, arata intr-un mare fel! Parca-s molcutze si pufoase. =)) Eu mi le si imaginez scufundate in ciocolata si apoi lasate la uscat...dar asta ar fi deja munca de chinez batran :appl: Maya, semintele acelea milimetrice au cazut din pastaia de vanilie? Tare fain arata crema ta cu ele inauntru! :)

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 December 2010 - 04:56 PM

Vezi postareasissi, la 18 December 2010 - 09:12 AM, a spus:

Maya ma bucur mult ca ti-au placut .Acum de craciun le mai fac o data si o sa fac si cu crema de cioco alba si o sa le umplu cu seringa daca zici ca merg mai repede.
Alea neumplute se pastreaza fragede citeva zile,cele umplute se moie un pic de la crema

Sissi,eu le-am umplut pe toate,si le-am pus în doza de metal în care am pus hîrtie de copt.
textura este superba si acum,ca mai am.Sînt foarte fragede.

Daca ai vazut eu am facut crema mai "fest" cu mai multa ciocolata,si atunci nu se înmoaie fursecurile.

SI mama e tare încîntaa de ele.Eu o sa mai fac o tura cu crema de portocale :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 December 2010 - 04:56 PM

Vezi postareastella, la 18 December 2010 - 11:16 AM, a spus:

wow, arata super, cred ca intra pe lista de fursecarit pentru prieteni

Stella,merg asa repede..si la facut si la halit :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 December 2010 - 04:58 PM

Vezi postarealaura_lala, la 18 December 2010 - 12:31 PM, a spus:

Sissi, arata intr-un mare fel! Parca-s molcutze si pufoase. =)) Eu mi le si imaginez scufundate in ciocolata si apoi lasate la uscat...dar asta ar fi deja munca de chinez batran :appl: Maya, semintele acelea milimetrice au cazut din pastaia de vanilie? Tare fain arata crema ta cu ele inauntru! :)

Laura,da,am scris mai sus cum am facut ganacheul.Am despicat pastaia de vanile,am scos semintele cu lama cutitului si cu tot cu pastaie am pus totul în smîntîna.Am îndepartat pastaia,deabia înainte de a mixa crema.E tare aromat si bun ganacheul cu cioco alb si vanilie.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 December 2010 - 08:19 PM

Facut si eu, cei ce i-au degustat , i-au apreciat..iaca singurei, si in compania altor craciunei pentru colegii mei

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-16-12929555334655.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-16-12929555595891.jpg


#14 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 22 December 2010 - 08:47 AM

stella , ce fain arata craciuneii tai :)

#15 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2010 - 09:29 AM

Merci Sissi; sa stii ca au fost foarte apreciati poloseii tai :)

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 January 2011 - 10:56 PM

Eu am facut si poloshei blonduci :santa:
Am urmat reteta,doar ca am înlocuit cacaoa cu o lingura plina-plina cu amidon de porumb(Gustin),si i-am umplut cu o crema de portocale inventata în toi de noapte...aproape dimineata...ieniuei,fu buna! :D

Crema de portocale
(care e prea multa pentru o portie de polos.Cred ca ajunge la doua)


  • 300 ml suc de portocala
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 250-300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • coaja de portocala razuita fin




Sucul de portocala se amesteca cu amidonul de porumb,
se lasa sa traga un clocot scurt(max 1-2 minute),si se lasa la racit.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939150865179.jpg


Untul se freaca cu zaharul pudra si coaja de portocala.
Se mixeaza usor cu sucul de portocala închegat.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-1293915111043.jpg


Am umplut fursecurile tot cu spritul.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939151247315.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-1293915170883.jpg


Le-am stropit cu ciocolata topita.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939151841078.jpg


Bune,bune,bune!!!


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939152208858.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 02 January 2011 - 11:25 AM

La multi ani,in noul an!
Maya,superbi "blonducii" tai!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 January 2011 - 05:32 PM

Vezi postareaMIMI, la 02 January 2011 - 11:25 AM, a spus:

La multi ani,in noul an!
Maya,superbi "blonducii" tai!

La multi ani,Mimisor! :biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 05 January 2011 - 11:02 AM

Sissiiii,Mayaaaa help!
Merge sa fac fursecurile(cojile) cu cateva zile(2-3) inainte de a le umple???
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#20 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 05 January 2011 - 02:58 PM

Aluatul asta merge in pistolul de fursecuri?

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi