Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#681 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 April 2011 - 05:33 PM

Elena a mancat iaurt gol azi. Fructe fierte n-am avut si cum cu ananas proaspat ( asta a primit la desert) nu pot sa-l amestec , i-am dat sa vad ce face. A mancat 80 de grame apoi n-a mai vrut. Si l-a mancat dupa mancare.Ii mai dau si maine.

#682 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 April 2011 - 03:19 PM

A mancat azi un iaurt intreg! 150 de grame. Fara fructe in el il mananca mai bine =)).
Si asta dupa ce mancase 150 gr de mancare ( pulpa de pui cu brocoli si dovlecel-nu-s favoritele ei =)) , ce-i drept).

#683 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 April 2011 - 04:32 PM

Bea a mancat ieri o bucatica de galbenus mai mica de 1/4 amestecata cu morcov si cartof dulce.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#684 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 April 2011 - 05:30 PM

Elena ma enerveaza ca nu mai vrea cartof dulce!!!!
Galbenusul se da pt fier , Daniella?

#685 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 15 April 2011 - 06:18 PM

fetelor, ati incercat sa le dati mamaliga? ale mele o adorau atunci si o adora si acum, rasuna cartierul cand fac: MAMALIGA!!:blink:
aveam semolina atunci pana am gasit malai si il faceam pe-ala si mancau cu placere, mai ales pana le-a dat dintii....

#686 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 April 2011 - 06:20 PM

Vezi postareaAngel, la 15 April 2011 - 06:18 PM, a spus:

fetelor, ati incercat sa le dati mamaliga? ale mele o adorau atunci si o adora si acum, rasuna cartierul cand fac: MAMALIGA!!:blink:
aveam semolina atunci pana am gasit malai si il faceam pe-ala si mancau cu placere, mai ales pana le-a dat dintii....

ce e semolina? gris? le faceai cu apa sau lapte?

#687 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 April 2011 - 06:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 April 2011 - 06:20 PM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 15 April 2011 - 06:18 PM, a spus:

ce e semolina? gris? le faceai cu apa sau lapte?

gris fin de tot...si cu apa si cu lapte, depinde cum imi venea mai usor. cand nu le-am mai dat formula imi refuzau unele mancaruri cu lapte de vaca in ele desi il beau din biberon. nu stiu de ce, asa ca faceam si cu apa.

#688 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 April 2011 - 09:28 PM

am vrut sa-i dau mamaliga si ...am uitat =)).

Cum le dadeai mamaliga? la amiaza? sau seara in loc de gris?

#689 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 17 April 2011 - 03:04 AM

si dimineata le faceam, cu putina branza sau ou(sau galbenus, depinde de varsta)....o faceam mai moale nu cum mancam noi de obicei. nu o refuzau indiferent de momentul zilei =))....si-acum sant la fel :D acum o mananca mai mult goala

eu cred ca o sa-i placa consistenta, incearca

#690 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 April 2011 - 10:44 AM

Mutti galbenusl se da pentru fier, pentru continutul nutritiv de proteine, minerale si vitamine. Galbenusul de ou poate interfera cu absorbtia fierului provenit din alte surse alimentare, daca nu este consumat impreuna cu un aliment bogat in vitamina C. Oul de gaina este un aliment cu o valoare biologica crescuta, in care sunt concentrate substante vitale, bine echilibrate, care se asimileaza intr-o proportie de 90-95%.

Am incercat aseara sa-i dau mamaliga amestecata cu putin iaurt si branzica, nu a primit-o ... a gustat si plangea. I.am dat imediat cerealele ei de seara si a mancat tot. O fi prea devreme ...sau nu ii place ei... Eu am gustat-o era foarte buna combinatia.

Ieri la pranz i.am dat 1/3 avocado cu un fir ulei masline si cateva picaturi de lamaie + morco+telina+cartof fierte. A mancat de numa. I le-am dat in blender la putere si viteza minima, au ramas mici bucatele de radacinoase si mananca foarte bine asa. I-am dat in final un cubulet mic de telina fiert simplu (imi ramasese pe oala) l-a mmestecat si pe ala incet incet :D .

Biscuitii aia de orez nici vorba sa-i duca la gura, ii arunca pe jos! Am dat si 48 lei (11 eur) pe ei (ca haplea: am luat 4 pachete cu diverse sortimente de fructe) =))
Daca ii dau orice altceva in mana ... drept la gurita duce ...strange! Sunt si lipiciosi.

#691 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 April 2011 - 12:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 April 2011 - 10:44 AM, a spus:

Mutti galbenusl se da pentru fier, pentru continutul nutritiv de proteine, minerale si vitamine. Galbenusul de ou poate interfera cu absorbtia fierului provenit din alte surse alimentare, daca nu este consumat impreuna cu un aliment bogat in vitamina C. Oul de gaina este un aliment cu o valoare biologica crescuta, in care sunt concentrate substante vitale, bine echilibrate, care se asimileaza intr-o proportie de 90-95%.

si ce are daca interfereaza? e de bine sau de rau? Explica-mi si mie ca io nu stiu nik.
Se da gol , galbenusul?

#692 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 April 2011 - 04:38 PM

"desi s-a crezut multa vreme ca e f importanta introducerea galbenusului in dieta bebelusilor, cercetarile recente au aratat ca fierul continut in galbenusul de ou este absorbit foarte putin in intestinul sugarului. S-a descoperit de asemenea, ca galbenusul poate interfera cu absorbtia fierului provenit din alte surse alimentare, daca oul nu este consumat impreuna cu un aliment bogat in vitamina C."
Eu am inteles ca este de preferat sa il administrezi in combinatie cu cel putin un aliment cu concentratie bogata in vitamina C (legume/fructe), respectiv cel mai nimerit ar fi: in ziua cand nu ai carne, se adauga in piureul de legume, pentru o buna absorbtie a fierului...asa inteleg eu.
Cercetarea intareste ceea ce noi stiam deja: vitamina C faciliteaza absorbtia fierului.

#693 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 April 2011 - 09:01 AM

Fata mea nu mai vrea dovleac!!!! Am facut o pauza de dovleac , intre timp s-a indragostit de conopida si fenicul.....si acum am decongelat niste dovleac. Nu mai vrea. Mai bine mananca iaurt gol =))

Oare-i bine sa-i dau 100-150 de grame de iaurt la o masa?

Si nici ce-i putzin sarat nu-i place. Nici cu parmezan nu-i place. Am inceput sa-i pun din cand in cand....

Mare mofturoasa s-o facut!!!!!

Ieri toata ziua o facut foame:

dimineatza 150 de cereale cu fructe

la amiaza 60 de manacre ( dovleac cu carne)
100 de iaurt
fructe

si seara.............300 de grame!!!! Daca mai aveam , mai manca , fomila !!!!

#694 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2011 - 10:25 PM

nici lui Bea nu-i mai plac urzicile ... . Le-am aruncat si ieri si azi ...
Nu cred ca e mult 100-150 g iaurt. Lasa ca ii face bine ...
Mie mi s-a parut ca s-a cufurezat de la iaurt, dar nu sunt sigura, mai vad si maine.
Azi nu a apucat sa mai manance iaurt, ca nu am rezolvat carnea de la pranz nici cu urzici, nici cu avocado ... nu vrea legumele cu carne. Masa de pranz ne e noua cea mai dificila!

Am uitat sa va spun a zis sa nu mai fac pauza de carne, daca tot o accepta mai greu, sa ii dau zilnic. De 2 ori pe saptamana inlocuita cu galbenus si 1 data pe saptamana cu ficatel proaspat de tara (dar de unde ... sa vedem cand s-o nimeri). :angryfire:

Si Bea e mofturoasa. Ce ii place azi nu.i mai place maine si vice-versa ...mai degraba nu ii e foame! :pupic:

cum zici ca a facut foamea ieri Elena? pai ea papa la o masa cat noi intr-o zi!
si piure cu carne si iaurt si fructe la o masa? mooooama! :pupic:

#695 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 20 April 2011 - 06:57 AM

pe mine m-au invatat asistentele sa nu ma strezez zi cu zi cat mananca. sa tin un fel de jurnal saptamanal, asa ar fi mai bine pt copil.
pot avea zile cand mananca putin si alte zile cand mananca de sparg. asa, la sfarsitul saptamanii iti dai seama cam ce si cat a mancat. daca atunci ti se pare putin iei masuri, daca se echilibreaza de la o zi la alta...nu-i problema :angryfire:

incercati daca nu va e greu o saptamana sa scrieti ce mananca piticele

#696 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 April 2011 - 03:46 PM

Elena mananca cel putzin 200 la o masa , si asta cand n-.are pofta. Dar ea nu mai primeste lapte decat dimineatza 200 ml si laptele de vaca din grisul cu lapte de seara. Si are 4 mese pe zi.
Azi dimineatza a mancat laptele , apoi la ora 10.00- 300 de grame , la amiaza 300 si ceva...sa vedem ce face azi seara.

Mai noi ii place conopida+fenicul+carne vita.

Azi nu i-am mai dat iaurt. O sa-i dau deseara , daca vrea , dar nu-i mai dau la masa la care-i dau carne.

#697 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 April 2011 - 05:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 April 2011 - 10:44 AM, a spus:

Daniella,tu citezi chestii googalite si nu dai sursa.Nu ar fi prima data cînd ni se atrage atentia(si nici prima data cînd o faci),si nu am vrea sa se mai repete.Cînd copiezi citate din articole care nu îti apartin,specifica te rog provenienta cu un link catre...sau da numele sursei.

Daca ai citit acel articol pîna la capat,poate ai vazut jos © copyright 121.ro

Multumesc pentru întelegere.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#698 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 April 2011 - 05:30 PM

Vezi postareaMutti, la 20 April 2011 - 03:46 PM, a spus:

Elena mananca cel putzin 200 la o masa , si asta cand n-.are pofta. Dar ea nu mai primeste lapte decat dimineatza 200 ml si laptele de vaca din grisul cu lapte de seara. Si are 4 mese pe zi.
Azi dimineatza a mancat laptele , apoi la ora 10.00- 300 de grame , la amiaza 300 si ceva...sa vedem ce face azi seara.

Mai noi ii place conopida+fenicul+carne vita.

Azi nu i-am mai dat iaurt. O sa-i dau deseara , daca vrea , dar nu-i mai dau la masa la care-i dau carne.

Mutti, spune-mi si mie cam cata carne pui la cat legume, in grame daca se poate. ii mai fac si eu combinatii din astea, dar sunt nesigura pe cantitatea de carne, mi-e sa nu-i dau prea multa. A fost constipat ieri si azi si am aplicat metoda ta, acum ma roade de ce anume s-a constipat. I-am gatit eu luni morcov cu telina, cartofi si cu carne de pui + zeama in care au fiert si nu inteleg de ce s-a constipat, de la carne sau de la supa?

#699 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 April 2011 - 08:18 PM

Maya ai dreptate! Din graba si ca sa fiu cat mai exacta am facut-o (explicatia aceasta cu galbenusul apare in multe articole). Am sa fiu mai atenta sa dau sursa cand mai fac asa. Multumesc pentru intelegere si eu si imi cer scuze daca am creat neplaceri.

Bea a mancat azi tot iaurteul (mic 100g) si ar mai fi mancat, deschidea gura in continuare. Eu il dau separat de masa, la orele 17:00 ca o gustare, asa mi-a spus doctorita. Dar la cerealele de laora 19:00 a mancat mai putin decat de obicei.

CatiCris, circa 20g la 7 luni mi-a spus mie dr. Nu mai mult de 4 lingurite. Si mi-a spus ca de acum poate sa primeasca in fiecare zi, 1 zi pe saptamana ficatel si doua zile galbenus de ou.

#700 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 April 2011 - 08:26 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 April 2011 - 08:18 PM, a spus:

Maya ai dreptate! Din graba si ca sa fiu cat mai exacta am facut-o (explicatia aceasta cu galbenusul apare in multe articole). Am sa fiu mai atenta sa dau sursa cand mai fac asa. Multumesc pentru intelegere si eu si imi cer scuze daca am creat neplaceri.

Nici o problema,doar nu e interzis sa citezi,trebuie doar sa specifici sursa :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37