Diversificarea experientze , pareri
Postat 13 April 2011 - 05:33 PM
Postat 15 April 2011 - 03:19 PM

Si asta dupa ce mancase 150 gr de mancare ( pulpa de pui cu brocoli si dovlecel-nu-s favoritele ei

Postat 15 April 2011 - 04:32 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 15 April 2011 - 05:30 PM
Galbenusul se da pt fier , Daniella?
Postat 15 April 2011 - 06:18 PM

aveam semolina atunci pana am gasit malai si il faceam pe-ala si mancau cu placere, mai ales pana le-a dat dintii....
Postat 15 April 2011 - 06:20 PM
Angel, la 15 April 2011 - 06:18 PM, a spus:

aveam semolina atunci pana am gasit malai si il faceam pe-ala si mancau cu placere, mai ales pana le-a dat dintii....
ce e semolina? gris? le faceai cu apa sau lapte?
Postat 15 April 2011 - 06:32 PM
Daniella, la 15 April 2011 - 06:20 PM, a spus:
Angel, la 15 April 2011 - 06:18 PM, a spus:

ce e semolina? gris? le faceai cu apa sau lapte?
gris fin de tot...si cu apa si cu lapte, depinde cum imi venea mai usor. cand nu le-am mai dat formula imi refuzau unele mancaruri cu lapte de vaca in ele desi il beau din biberon. nu stiu de ce, asa ca faceam si cu apa.
Postat 16 April 2011 - 09:28 PM

Cum le dadeai mamaliga? la amiaza? sau seara in loc de gris?
Postat 17 April 2011 - 03:04 AM

eu cred ca o sa-i placa consistenta, incearca
Postat 17 April 2011 - 10:44 AM
Am incercat aseara sa-i dau mamaliga amestecata cu putin iaurt si branzica, nu a primit-o ... a gustat si plangea. I.am dat imediat cerealele ei de seara si a mancat tot. O fi prea devreme ...sau nu ii place ei... Eu am gustat-o era foarte buna combinatia.
Ieri la pranz i.am dat 1/3 avocado cu un fir ulei masline si cateva picaturi de lamaie + morco+telina+cartof fierte. A mancat de numa. I le-am dat in blender la putere si viteza minima, au ramas mici bucatele de radacinoase si mananca foarte bine asa. I-am dat in final un cubulet mic de telina fiert simplu (imi ramasese pe oala) l-a mmestecat si pe ala incet incet

Biscuitii aia de orez nici vorba sa-i duca la gura, ii arunca pe jos! Am dat si 48 lei (11 eur) pe ei (ca haplea: am luat 4 pachete cu diverse sortimente de fructe)

Daca ii dau orice altceva in mana ... drept la gurita duce ...strange! Sunt si lipiciosi.
Postat 17 April 2011 - 12:24 PM
Daniella, la 17 April 2011 - 10:44 AM, a spus:
si ce are daca interfereaza? e de bine sau de rau? Explica-mi si mie ca io nu stiu nik.
Se da gol , galbenusul?
Postat 17 April 2011 - 04:38 PM
Eu am inteles ca este de preferat sa il administrezi in combinatie cu cel putin un aliment cu concentratie bogata in vitamina C (legume/fructe), respectiv cel mai nimerit ar fi: in ziua cand nu ai carne, se adauga in piureul de legume, pentru o buna absorbtie a fierului...asa inteleg eu.
Cercetarea intareste ceea ce noi stiam deja: vitamina C faciliteaza absorbtia fierului.
Postat 19 April 2011 - 09:01 AM

Oare-i bine sa-i dau 100-150 de grame de iaurt la o masa?
Si nici ce-i putzin sarat nu-i place. Nici cu parmezan nu-i place. Am inceput sa-i pun din cand in cand....
Mare mofturoasa s-o facut!!!!!
Ieri toata ziua o facut foame:
dimineatza 150 de cereale cu fructe
la amiaza 60 de manacre ( dovleac cu carne)
100 de iaurt
fructe
si seara.............300 de grame!!!! Daca mai aveam , mai manca , fomila !!!!
Postat 19 April 2011 - 10:25 PM
Nu cred ca e mult 100-150 g iaurt. Lasa ca ii face bine ...
Mie mi s-a parut ca s-a cufurezat de la iaurt, dar nu sunt sigura, mai vad si maine.
Azi nu a apucat sa mai manance iaurt, ca nu am rezolvat carnea de la pranz nici cu urzici, nici cu avocado ... nu vrea legumele cu carne. Masa de pranz ne e noua cea mai dificila!
Am uitat sa va spun a zis sa nu mai fac pauza de carne, daca tot o accepta mai greu, sa ii dau zilnic. De 2 ori pe saptamana inlocuita cu galbenus si 1 data pe saptamana cu ficatel proaspat de tara (dar de unde ... sa vedem cand s-o nimeri).

Si Bea e mofturoasa. Ce ii place azi nu.i mai place maine si vice-versa ...mai degraba nu ii e foame!

cum zici ca a facut foamea ieri Elena? pai ea papa la o masa cat noi intr-o zi!
si piure cu carne si iaurt si fructe la o masa? mooooama!

Postat 20 April 2011 - 06:57 AM
pot avea zile cand mananca putin si alte zile cand mananca de sparg. asa, la sfarsitul saptamanii iti dai seama cam ce si cat a mancat. daca atunci ti se pare putin iei masuri, daca se echilibreaza de la o zi la alta...nu-i problema

incercati daca nu va e greu o saptamana sa scrieti ce mananca piticele
Postat 20 April 2011 - 03:46 PM
Azi dimineatza a mancat laptele , apoi la ora 10.00- 300 de grame , la amiaza 300 si ceva...sa vedem ce face azi seara.
Mai noi ii place conopida+fenicul+carne vita.
Azi nu i-am mai dat iaurt. O sa-i dau deseara , daca vrea , dar nu-i mai dau la masa la care-i dau carne.
Postat 20 April 2011 - 05:15 PM
Daniella, la 17 April 2011 - 10:44 AM, a spus:
Daniella,tu citezi chestii googalite si nu dai sursa.Nu ar fi prima data cînd ni se atrage atentia(si nici prima data cînd o faci),si nu am vrea sa se mai repete.Cînd copiezi citate din articole care nu îti apartin,specifica te rog provenienta cu un link catre...sau da numele sursei.
Daca ai citit acel articol pîna la capat,poate ai vazut jos © copyright 121.ro
Multumesc pentru întelegere.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 20 April 2011 - 05:30 PM
Mutti, la 20 April 2011 - 03:46 PM, a spus:
Azi dimineatza a mancat laptele , apoi la ora 10.00- 300 de grame , la amiaza 300 si ceva...sa vedem ce face azi seara.
Mai noi ii place conopida+fenicul+carne vita.
Azi nu i-am mai dat iaurt. O sa-i dau deseara , daca vrea , dar nu-i mai dau la masa la care-i dau carne.
Mutti, spune-mi si mie cam cata carne pui la cat legume, in grame daca se poate. ii mai fac si eu combinatii din astea, dar sunt nesigura pe cantitatea de carne, mi-e sa nu-i dau prea multa. A fost constipat ieri si azi si am aplicat metoda ta, acum ma roade de ce anume s-a constipat. I-am gatit eu luni morcov cu telina, cartofi si cu carne de pui + zeama in care au fiert si nu inteleg de ce s-a constipat, de la carne sau de la supa?
Postat 20 April 2011 - 08:18 PM
Bea a mancat azi tot iaurteul (mic 100g) si ar mai fi mancat, deschidea gura in continuare. Eu il dau separat de masa, la orele 17:00 ca o gustare, asa mi-a spus doctorita. Dar la cerealele de laora 19:00 a mancat mai putin decat de obicei.
CatiCris, circa 20g la 7 luni mi-a spus mie dr. Nu mai mult de 4 lingurite. Si mi-a spus ca de acum poate sa primeasca in fiecare zi, 1 zi pe saptamana ficatel si doua zile galbenus de ou.
Postat 20 April 2011 - 08:26 PM
Daniella, la 20 April 2011 - 08:18 PM, a spus:
Nici o problema,doar nu e interzis sa citezi,trebuie doar sa specifici sursa

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges