Mutti, la 02 March 2011 - 01:28 PM, a spus:
O fi slabutza ca asa o fi felul ei. Daca nu vrea papa , du-te si fa-tzi analizele de sange sa vezi daca nu ai ceva lipsa de fier/calciu/ etc sa nu i le dai si ei si ramne cu suptul. Daca nu-i place altceva, n-ai ce face .
Ai incercat cu dovleac? La piatza tre sa fie d-ala de copt , inca.
Nepotu'miu David nu voia nimic altceva decat tzatza. Cumnata-mea a trebuit sa faca o scoala cand avea el aproape 6 luni si i-l ducea barbat-Su in pauza depranz la alaptat!!!! Iar noaptea , o sugea de o rupea. Ziua ii dadea morcovi dar....manca ce manca si gata.
Cumnata-mea zice ca bebele facea asa ca-i era dor de ea si cand sugea , era langa ea. Poate si Bea e suparata ca ai plecat la servici.
i-am dat si dovleac de copt, da! desi la noi mamele nu se gandeau sa dea d-ala la bebei ...p'e aici se se foloseste f rar doar copt sau la placinta de dovleac si la porci, nici vorba sa-l pui in mancare! pe urma cand am citit ca tu dai doar hokkaido, m-am gandit ca probabil am facut prostie sa dau dovleac d-ala fetii. Tocmai mi-a mai trimis nanny de la Orsova unul mare intreg!
are zile cand papa si zile cand nu ... dar oricum papa ce papa si gata! nu depaseste 200ml /zi de mancaruri solide in cele 3 mese. Nici nu ii prepar mai mult de 100-120 ml ca de regula cam jumate arunc. Se mai intampla (ca azi fructele) sa pape tot si sa mai deschida gurita ... si sa nu mai am ...dar daca ii incalzesc repede o noua portie ... gata isi iese din automatismul cu deschisul guritei si nu mai papa.
De ieri ii dau dimineata cand beau eu freshul si ei suc de porto+greph si primeste ...cateva lingurite bune. Bun si ala de vit C.
asa, chestia cu fructele amestecate, ziceai ca nu ai auzit. Asta ma mira, ca toate perceptele de nutritie enunta ca fructele tb mancare pe stomacul gol si separate, ratiunea fiind ca ele se digera in max 20 minute, in timp ce legumele circa 2h si carnea mai mult (12 h) daca le amesteci sau mananci fruct dupa masa sta bolul alimentar din cauza carnii 12 h pana se digera, iar in timpul asta fructele fermenteaza si te balonezi ca un balon si ai crampe. La mine se aplica sigur, dar eu am o digestie f proasta si colonul iritabil (de aia citesc de 18 ani intr.una despre perceptele nutritionale). Daca Elena nu are probl cu stomacelul si tolereaza bine combinatiile cu carne+fructe e f bn!
Intr-adevar cred (imi si place sa cred) ca imi duce dorul ca daca sunt acasa nu se omoara cu suptul, dar cand sunt la serviciu merg de 2 ori sa.i dau sa suga la 13 si la 16:30 si atunci de regula suge nene de zici ca e sfarsitul lumii.
De maine incepem si noi cu carnita de piept de curcan. La lista uneia dintre doctorite nu intra carnea la 6 luni.

Si nu ma duc decat sapt viitoare la dr. Sper sa fie ok, ca am mers 2 sapt fructe, 2 sapt legume si abia cum introdus uleiul si carnita, ca la schema diversificarii.
Chestia e ca nu pot sa descopar ce ii place si ce nu, pt ca acelasi aliment o data il primeste cu mare placeere, o data deloc ..., daca ea nu prea are pofta de mancare solida reactioneaza ciudat si nu inteleg exact ce si cum ii place! Asa sunt de ingrijorata ca uneori imi vine sa.i dau cu forta

sau oricum sa pun presiune pe ea, mititica

!