Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#421 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 March 2011 - 01:39 PM

Multumesc Daniella.

Nu am acces la pediatru, doar la medicul de familie, care mi-a spus sa incep sa-i dau mancare pentru ca e un bebe mare si are nevoie de energie - la vremea aia mi-am spus in capul meu ca nici vorba, pana la 6 luni nu-i mai dau nimic! Dar se pare ca doctora a avut dreptate =)) .

Aceeasi doctora mi-a spus sa incerc un aliment doua zile dupa care sa trec la altul.

Cu bebe Cris problema e ca sunt multi factori care ii influenteaza reactiile si nu o sa pot controla totul (asa cum tot doctora mi-a spus si m-am uitat urat la ea la momentul respectiv...). De ex acum e in saptamana de dupa antibiotic si e iritat mai ales pe fata. Poate fi de la mancare, poate fi de la antibioticul care inca nu e eliminat complet din corpul lui.

Nu pot sa mai astept pentru de deja sufera de foame si asa ca am intercalat mancarea cu antibioticul. Ideal ar fi fost sa astept sa treaca saptamana pana sa-i introduc o alta schimbare.

Ne-am obisnuit acum, e rosu in obraji si asta e. i-au trecut mancarimile si asta ne-a dat incredere sa continuam. Roseata din obraji nu e mare lucru pe langa ce-a fost acum o luna de ex.

Sotul insista sa-i dam carne pentru ca pare infometat.

*

ca fapt divers, bebe baiat dupa ce am avut o fetita. doamne cat de puternic poate sa fie bebelusul Cris, cata forta are si cat e de masculin in miscari! e o incantare sa ma joc cu el si sa observ toate diferentele astea. sa vezi cum da cu pumnu' in masa, ne spargem de ras. barbat adevarat :hug:

#422 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 March 2011 - 01:43 PM

La mine scrie ca diversificarea si introducerea unui nou aliment se face doar cand bebe e sanatos si nu ia medicamente.

ce misto cu diferentele fetita - baietel!
bebe Bea nu da cu pumnul ...am vazut pe youtub unul cum da cu pumnul in tastatura ... si ma gandeam daca Bea e defecta !

daca voi simtit ca e timpul de carnita, faceti cum simtiti :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#423 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2011 - 02:01 PM

bea e o delicata, o printesa =)) , nu se cade sa faca asa miscari bruste si brutale :hug: .

#424 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 01 March 2011 - 03:22 PM

Am fost azi la dr ( mi s.a parut ca Elena s-a racit si ea , a scultat-o dar n-are nik , ii place sa se prosteasca cu tusea ,m-o fi auzit pe mine :hug: ) si am intrebat iar de lactate.

Lapte pot sa-i dau deja , dar indoit cu apa si nu singur ci cu gris sau alte cereale. Produse lactate doar de la 10 luni , mi-a zis. In rest , orice.

Pisoi , si mie asa mi-a zis 2-3 zile un aliment si apoi altul daca n-are nik.

Eu carne i-am dat dupa o saptamana.

Uleiul e bun pt creier si ii da energie. Stomacul lor e mic si are nevoie de bombe de calorii cum ar fi uleiul , untul...dar untul la 10 luni.

Noi avem o problema , se cam termina sezonul la Hokkaido. Am comandat azi 5 buc sa avem ceva rezerve =)). Azi la amiaza am mancat fara ( desi mai avem in frigi:) ) N-a mancat tot. II pregatisem 220 de grame de legume( pastarnac, dovlecel si cartof) cu carne de vita. A mancat 140 de gr. La cat manva ea de obicei e putzin. Apoi a mancat 100 gr de pere !!!!

#425 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2011 - 04:28 PM

Mutti, mersi.

Cand i-ai dat tu carne mai exact, ca nu stiu cand ai inceput diversificarea.

p.s. Ce e Hokkaido?

#426 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2011 - 04:52 PM

nici eu nu am habar ce e hokkaido, tot vroiam sa te intreb. Parca inteleg ca e o specie de dovleac de copt?

deci e voie gris cu lapte pasteurizat? stiu ca se da full fat la copii sub 2 ani.

am inceput sa ii pun ulei si in cerealele de seara, dar parca in fructele de dimi nu imi vine sa ii pun. Tu ii pui si in piureul de fructe? Dar cat lapte bea acum Elena pe zi?

eu am facut azi morcov, albitura, telina, cartofior pasate cu parmezan si ulei de masline + 1 lingura 4 cereale. I-a placut, dar tot ca vrabiuta mananca (in medie 60g/masa)
si nu ii dau si desert
mi-a iesit pe inca 3 zile. Pot sa tin pana vineri in frigi, sau doar pe maine si restul trebuie congelat?

eu stiam ca fructele dupa masa care contine carne sau lactate baloneaza si da dureri de burta. E ok la voi fructe dupa masa de pranz?
de maine introduc si eu carnea, ca miercurea baga carne proaspata la mine la pietisoara si iau un piept de curcan, care va fi una dintre putinele optiuni (nu are colesterol/toxine si antibiotice/hormoni ... cica ...)
tu dai si vita si peste?
ai inceput si cu galbenusul?
cu carnea ce schema ai avut? la noi 1 lingurita timp de 2-3 zile, apoi 2 lingurite, apoi 3 si apoi max 4 lingurite
tu cand zici de lingurite, te referi la lingurita de bebe

#427 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 March 2011 - 06:29 PM

Hokkaido e un dovleacel foarte bun,dulceag si aromat.
Aici o am facut o supa,dar mai jos se poate vedea si dovlecelul.
http://mayas-esprit....mpkin-soup.html

Daniela,eu ma gîndeam ca poate banana a constipat-o de aia ziceam sa nu i-o mai dai cu cereale.
Poate mai bine o faci pireu mai subtirel cu suc de mere de exemplu,si îi dai asa...poate îi place,si o ajuta mai bine la digestie.

Mutti,congeleaza hokkaido crud ,daca îi place asa mult.
(Eu chiar azi am facut un hokkaido la cuptor,apoi marinat cu otet balsamic aromatizat cu must de zmeura si o mîna de cranberries în loc de stafide-reteta lui Eataly)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#428 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 March 2011 - 07:37 PM

Am gasit Hokkaido la aia cu Gemüse-Abo. am comandat 5 , dar cred ca o sa comand 10!!!!

Daniella , Elena n-are nik , mananca amestecat. Eu nu-i dau carne fara suc de fructe , ca sa asimileze fierul. Eu de chestiile astea cu fructele care nu se dau la masa nici n-am auzit. Am intrebat dr acum vreo luna si a zis sa-i dau fetii la ore fixe si sa nu-i dau intre mese !!!! Ca mananca pe apucate si nu mai mananca bine.

Elena a primit azi gris cu lapte indoit. A mancat 11o gr de gris cu lapte ( facusem 200 dar...na ja ) si 120 de gr de dovleac. A mancat plangand ca era rupta de obosita. N-a facut somnul de juma de ora de dupa-masa.

Ea bea lape dimineatza si pana acum primea cam 100ml in gris ( era mai mult dar ea cam atat manca). Cateodata mai voia la 11 seara 120 ml. Dr a zis azi sa-i tai portia asta de la 11 :lol:. Böse Arzt!!!!

#429 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 March 2011 - 07:52 PM

Pisoi , am uitat sa-tzi scriu. Noi am inceput diversificarea la exact 4 luni.

#430 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2011 - 10:24 PM

Maya multumesc pt raspuns.
De cand am inceput sa ii pun uleiul, s-a inmuiat un pic scaunul si in loc de 3 /zi are 4. :lol:

Ce sa fac eu oare pentru pofta de mancare? Oare cat ar trebui sa manance/portie un copil de 6 luni?

#431 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 March 2011 - 10:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2011 - 10:24 PM, a spus:

Maya multumesc pt raspuns.
De cand am inceput sa ii pun uleiul, s-a inmuiat un pic scaunul si in loc de 3 /zi are 4. :lol:

Ce sa fac eu oare pentru pofta de mancare? Oare cat ar trebui sa manance/portie un copil de 6 luni?

Fiecare copil e diferit , Danielle. Si eu l-am intrbat acelasi lucru pe dr acum o saptamana , a zis ca el n-are de unde sa stie de cate calorii are nevoie fata :lol:. I-am spus ca ea papa 200 de gr la o masa si mai vrea....a zis ca sa-i dau 250 , atunci!!! Si pt ca nu e grasa, ba chiar slabutza , pot sa-i dau si mai mult!!!

Cateodata manca de sparge , cateodata parca i se face rau :).

Dar ea nu mai mananca lapte decat o sticla dimineatza si laptele din grisul de seara.
Asa ca nu o potzi compara cu Bea. Bea mai suge si paoate suge ca lumea.... N-ai cantarit-o sa vezi cat suge la o masa? Ca daca suge 200 la o masa , itzi dai seama ca nu mai are chef de mancare!!!!

#432 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 March 2011 - 08:38 AM

Nu am cantarit-o inainte si dupa alaptat, pt ca oricum fiind alaptata la cerere ea sugea odata mai mult, odata mai putin. Acum are program de mese, dar de regula 1 zi suge bine si mananca foarte putin, 1 zi mananca mai bine si suge mai putin. Si cantitatea de lapte supt/masa e diferita, chiar si acum ca avem program, depinde de zi si de dispozitie. Oricum are 5 mese de lapte pe zi. Banuiesc ca oricum nu e tot una cu 1 masa ce o are Elena. La noi laptele ramane principalul in dieta bebelusului pana la 1 an, dar ca e lapte ca e piure, tot mananca putin/masa si e slabuta, asta ma framanta.

#433 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 March 2011 - 01:28 PM

O fi slabutza ca asa o fi felul ei. Daca nu vrea papa , du-te si fa-tzi analizele de sange sa vezi daca nu ai ceva lipsa de fier/calciu/ etc sa nu i le dai si ei si ramne cu suptul. Daca nu-i place altceva, n-ai ce face .

Ai incercat cu dovleac? La piatza tre sa fie d-ala de copt , inca.

Nepotu'miu David nu voia nimic altceva decat tzatza. Cumnata-mea a trebuit sa faca o scoala cand avea el aproape 6 luni si i-l ducea barbat-Su in pauza depranz la alaptat!!!! Iar noaptea , o sugea de o rupea. Ziua ii dadea morcovi dar....manca ce manca si gata.
Cumnata-mea zice ca bebele facea asa ca-i era dor de ea si cand sugea , era langa ea. Poate si Bea e suparata ca ai plecat la servici.

#434 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 March 2011 - 03:00 PM

Mutti, mersi mult de rapuns. Deci la o saptamana de la inceputul diversificarii i-ai dat carne, ce fain, ii dau si eu copilului deseara.

Daniella, te framanti degeaba, te rog relax ca-ti faci mai mult rau decat bine. fata ara san de 5 ori pe zi si si mananca de trei ori pe zi - mai mult sau mai putin la o masa, dar mananca. De multe ori laptele tau s-ar putea sa fie f hranitor si asta ar explica situatia. Oricum trebuie sa privesti copilul ca pe tine, nici tu nu ai chef de mancare in unele zile sau ai vrea sa mananci ceva usor, ceea ce si faci, nu, ca esti adult :occasion15: . si la bebei e la fel. tu fa-ti datoria sa ai ceva pe masa cand vine ora mesei ei. datoria ei e sa pape cat ii trebuie, ai incredere in corpul ei ca stie.

*

Noi aseara am mancat porridge, a lins toata portia pe care i-am facut-o. I-am facut cu mar din compot (facut de mine cu scortisoara si fara zahar).

de dimineata, luandu-ma dupa sfaturile voastre, i-am pus juma de lingurita de ulei de floare. a mancat f bine. e un simpatic, ia din lingurita si apoi ridica ochii la mine si zambeste, abia apoi 'mesteca'.

deseara o sa ii fac pastarnac cu miel, abia astept.

#435 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 March 2011 - 03:00 PM

Vezi postareaMutti, la 02 March 2011 - 01:28 PM, a spus:

O fi slabutza ca asa o fi felul ei. Daca nu vrea papa , du-te si fa-tzi analizele de sange sa vezi daca nu ai ceva lipsa de fier/calciu/ etc sa nu i le dai si ei si ramne cu suptul. Daca nu-i place altceva, n-ai ce face .

Ai incercat cu dovleac? La piatza tre sa fie d-ala de copt , inca.

Nepotu'miu David nu voia nimic altceva decat tzatza. Cumnata-mea a trebuit sa faca o scoala cand avea el aproape 6 luni si i-l ducea barbat-Su in pauza depranz la alaptat!!!! Iar noaptea , o sugea de o rupea. Ziua ii dadea morcovi dar....manca ce manca si gata.
Cumnata-mea zice ca bebele facea asa ca-i era dor de ea si cand sugea , era langa ea. Poate si Bea e suparata ca ai plecat la servici.

i-am dat si dovleac de copt, da! desi la noi mamele nu se gandeau sa dea d-ala la bebei ...p'e aici se se foloseste f rar doar copt sau la placinta de dovleac si la porci, nici vorba sa-l pui in mancare! pe urma cand am citit ca tu dai doar hokkaido, m-am gandit ca probabil am facut prostie sa dau dovleac d-ala fetii. Tocmai mi-a mai trimis nanny de la Orsova unul mare intreg!
are zile cand papa si zile cand nu ... dar oricum papa ce papa si gata! nu depaseste 200ml /zi de mancaruri solide in cele 3 mese. Nici nu ii prepar mai mult de 100-120 ml ca de regula cam jumate arunc. Se mai intampla (ca azi fructele) sa pape tot si sa mai deschida gurita ... si sa nu mai am ...dar daca ii incalzesc repede o noua portie ... gata isi iese din automatismul cu deschisul guritei si nu mai papa.
De ieri ii dau dimineata cand beau eu freshul si ei suc de porto+greph si primeste ...cateva lingurite bune. Bun si ala de vit C.

asa, chestia cu fructele amestecate, ziceai ca nu ai auzit. Asta ma mira, ca toate perceptele de nutritie enunta ca fructele tb mancare pe stomacul gol si separate, ratiunea fiind ca ele se digera in max 20 minute, in timp ce legumele circa 2h si carnea mai mult (12 h) daca le amesteci sau mananci fruct dupa masa sta bolul alimentar din cauza carnii 12 h pana se digera, iar in timpul asta fructele fermenteaza si te balonezi ca un balon si ai crampe. La mine se aplica sigur, dar eu am o digestie f proasta si colonul iritabil (de aia citesc de 18 ani intr.una despre perceptele nutritionale). Daca Elena nu are probl cu stomacelul si tolereaza bine combinatiile cu carne+fructe e f bn!

Intr-adevar cred (imi si place sa cred) ca imi duce dorul ca daca sunt acasa nu se omoara cu suptul, dar cand sunt la serviciu merg de 2 ori sa.i dau sa suga la 13 si la 16:30 si atunci de regula suge nene de zici ca e sfarsitul lumii. :beer2:

De maine incepem si noi cu carnita de piept de curcan. La lista uneia dintre doctorite nu intra carnea la 6 luni. :occasion15: Si nu ma duc decat sapt viitoare la dr. Sper sa fie ok, ca am mers 2 sapt fructe, 2 sapt legume si abia cum introdus uleiul si carnita, ca la schema diversificarii.

Chestia e ca nu pot sa descopar ce ii place si ce nu, pt ca acelasi aliment o data il primeste cu mare placeere, o data deloc ..., daca ea nu prea are pofta de mancare solida reactioneaza ciudat si nu inteleg exact ce si cum ii place! Asa sunt de ingrijorata ca uneori imi vine sa.i dau cu forta ;) sau oricum sa pun presiune pe ea, mititica :pupic: !

#436 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 March 2011 - 03:03 PM

CatiCris ai perfecta dreptate cu presiunea asupra copilului de la stresul meu! chestia e ca nu ia suf in greutate. O sa o rog pe dr sa ne mai dea ceva analize de facut, ca am auzit de un bebelus de 9 luni ca l-au gasit plin de viermi si la fel nu manca, nu lua in greutate.... e drept ca acela sta cu 7 animale in casa, doamne fereste! 6 pisici si 1 caine :occasion15: !

#437 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 March 2011 - 04:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 March 2011 - 03:03 PM, a spus:

CatiCris ai perfecta dreptate cu presiunea asupra copilului de la stresul meu! chestia e ca nu ia suf in greutate. O sa o rog pe dr sa ne mai dea ceva analize de facut, ca am auzit de un bebelus de 9 luni ca l-au gasit plin de viermi si la fel nu manca, nu lua in greutate.... e drept ca acela sta cu 7 animale in casa, doamne fereste! 6 pisici si 1 caine :rolleyes: !

Daniella, si cine nu are animale in casa poate face viermi. Viermii se pot face de la fructe de ex. (Habar nu am daca sa pot face de la animalele de casa).

Pana vin analizele pune-i usturoi in mancare, putin odata.

Ce nu inteleg eu din ingrijorarea ta:
- a confirmat medicul ca nu ia in greutate suficient, sau e doar o parere a ta (adica nu ia cat ai dori tu, cat te-ai astepta tu)
- pare bolnava in vreun fel? e activa ca de obicei? doarme bine?

#438 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 March 2011 - 08:38 PM

De cand ii fac grisul cu lapte de vaca nu mai am treaba cu fata , mananca! I l-am amestecat , pt sigurantza , cu dovleac , dar a mancat si neamestecat. Am gustat si eu , e bunicel , nu-i dulce si are gust de gris cu lapte , dar parca Vollkorn ( integral).

V.am spus ca am gasit dovleci? 5 bucatzi am mai gasit, i-am fiert intr-o oala mare ( cum fierbea bunica la purcei :rolleyes: :) :) ) si i-am facut piure , i-am portzionat si apoi congelat. Martzi mai imi vin 5 buc .

Deci , fata mea mananca asa:

• dimineatza la 6.30-7.00- 150 ml LP
  • 10.00: cereale cu fructe ( 200-250 gr)
  • 13.30-14.00 legume cu sau fara carne ( 200 gr)si apoi fructe

( azi a mancat 150 de gr de pastarnac , dovlecel si cartof si apoi aproape 200 de gr pe pere cu mango!!!!!! am zis sa vad cand se opreste!!!! )

• 17.30-18.00 gris cu lapte ( 200 gr) si dovleac ( 50-100 gr)

apoi nani de la 18.30.......pana dimineatza. ;) B) B) la 6.00 :) B) :(

#439 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 March 2011 - 10:04 PM

Pisoi, da, medicul a confirmat in lunile 3 si 4 ca a luat putin in greutate:
luna 1 + 840g crestere
luna a 2-a + 780g (era luna de 750-1000g)
luna a 3-a + 490g (era luna de 750-1000g)
luna a 4-a + 350g (era luna de 750-1000g)
luna a 5-a + 530g (era luna de circa 500g, adica intre 400-600g)
luna a 6-a se incheie maine cu max +330 g (si luna a 6-a tb sa fie tot de 500g) si asta doar pt ca azi am avut noroc in premiera :) sa manance bine si toate 3 mesele si lapticurile (pentru ca aseara avea 6210g) si incheiem deci luna cu 6300g.
Avand in vedere greutatea ei la nastere, in curba ei de evolutie trebuia sa aiba 6.800 la 6 luni. Deci in 6 luni a ramas in urma jum de kg. De la -1 kg cica tb sa iti faci reale probleme si nu as vrea sa ajung acolo. :)

Stiu ca fac viermi si copiii care nu au animale in casa, dar de cand intra in colectivitate. Giardia e f greu de tratat cu antibiotice puternice, pe care nici nu stiu daca le suporta un bebe asa mic ;) Sper sa nu fie nimic. :)

aaa si edit ca am uitat: nu pare bolnava, nu a avut niciodata vreo afectiune pana acum, doarme bine (12 h noaptea) si circa 3 ore ziua (plimbata pe afara si mai mult), e activa, e vesela, rade toata ziua ... se mai si miorlaie cate o ora pe zi asa e mai critica ..., dar nu in fiec zi ... de razgaiala ...mai ales cand nu sunt eu acasa :rolleyes: !

moaaama Mutti! 350g la pranz! bravo Elena, papa bine fetita!

#440 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 March 2011 - 11:09 PM

na ja, nu papa la fel in fiecare zi. Erau fructele reci si i-au facut bine la dintzi :-* , au racorit-o :(

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul