Forum Culinar: Pizza Geany. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pizza Geany. Pizza asa cum o fac eu...

#61 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 11:17 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2012 - 11:13 PM, a spus:

Oana ce ai pus pe minipizze? cum le-ai facut? arata super?!

Any, ai pus mozza de la inceput? o fi fost prea multa branza =)) , Geany pune multe dar putin din fiecare topping.... zic eu ...
Bine ca a iesit bine in final.
Dar nu ai tava de pizza? eu am tava de aia de jum de cm inaltime? mai are rost de copt pe fundul tavii?


Am pus mozzarella de la inceput, da.
Trebuia sa-i fac o bordura, cum fac pizzaioli ca sa nu curga de prin ea.
De-acuma stiu.

N-am tava de pizza ca nu obisnuiesc sa fac pizza acasa. Asta e a doua oara-n viata mea ca fac pizza.
De obicei o mancam in oras sau daca e s-o mancam acasa e peste drum pizzeria, o luam si-o aducem acasa.

#62 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2012 - 11:19 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 11:14 PM, a spus:

Geany, du-te de dormi linistita ca a fost extrem de buna, mai am o felie din 2 tavi =)) .
Dl. Any a fost foarte incantat =)) .

Cu branza prin cuptor a fost vina mea, ca doar n-ai tu nici o vina B) .

O felie din doua tavi? =)) Nu erai la dieta ? B)
De regula cand dam rateuri, e pt ca ne bagam noi coada...
Mie nu-mi place cu bordura cum o fac pizzaioli, ca daca eu nu mananc paine ... B)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#63 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2012 - 11:22 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 11:17 PM, a spus:

Am pus mozzarella de la inceput, da.
Trebuia sa-i fac o bordura, cum fac pizzaioli ca sa nu curga de prin ea.
De-acuma stiu.

N-am tava de pizza ca nu obisnuiesc sa fac pizza acasa. Asta e a doua oara-n viata mea ca fac pizza.
De obicei o mancam in oras sau daca e s-o mancam acasa e peste drum pizzeria, o luam si-o aducem acasa.

Pai probabil ca aici o fi fost buba: parca Geany nu pune de la inceput branzeturile si nici nu pune mozza in zer. :rolleyes: Insa si tu ai dreptate, ca adevarata pizza napoletana se face cu fior di latte, de fapt toate pizzele sunt cu mozza.
Auzi, dar desi ai pus de la inceput, s-a copt bine, fara sa ramana coca umeda? asta era ce ma deranja pe mine ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#64 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 11:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2012 - 11:19 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 11:14 PM, a spus:

Geany, du-te de dormi linistita ca a fost extrem de buna, mai am o felie din 2 tavi B) .
Dl. Any a fost foarte incantat :P .

Cu branza prin cuptor a fost vina mea, ca doar n-ai tu nici o vina =)) .

O felie din doua tavi? :71: Nu erai la dieta ? :drool:
De regula cand dam rateuri, e pt ca ne bagam noi coada...
Mie nu-mi place cu bordura cum o fac pizzaioli, ca daca eu nu mananc paine ... :rolleyes:


Eu am mancat portia mea din prima tava, aia numai cu mozzarella.
Apoi am mai asteptat 10 minute intre o pizza si alta (plus ca a doua tava era mai mica).
Eu numa' ce-am gustat sa vad cum e aia mai condimentata. Super buna. Si a mai ramas o felie, cam 30% din a doua tava.

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2012 - 11:22 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 11:17 PM, a spus:

Am pus mozzarella de la inceput, da.
Trebuia sa-i fac o bordura, cum fac pizzaioli ca sa nu curga de prin ea.
De-acuma stiu.

N-am tava de pizza ca nu obisnuiesc sa fac pizza acasa. Asta e a doua oara-n viata mea ca fac pizza.
De obicei o mancam in oras sau daca e s-o mancam acasa e peste drum pizzeria, o luam si-o aducem acasa.

Pai probabil ca aici o fi fost buba: parca Geany nu pune de la inceput branzeturile si nici nu pune mozza in zer. :rolleyes: Insa si tu ai dreptate, ca adevarata pizza napoletana se face cu fior di latte, de fapt toate pizzele sunt cu mozza.
Auzi, dar desi ai pus de la inceput, s-a copt bine, fara sa ramana coca umeda? asta era ce ma deranja pe mine ...


Chiar daca am pus mozza de la inceput aluatul a fost super, coca crocanta, foarte bun, deloc umed.
Si la pizzerie tot asa fac.

#65 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2012 - 11:47 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 11:35 PM, a spus:

Si la pizzerie tot asa fac.

Asa stiu si eu, de aia si eu procedam ca si tine, dar imi iesea umed, dar o si incarcam prea tare probabil. O sa incerc intr-o buna zi metoda Geany ... sa am eu timp sa cocalesc... sau dupa ce iau KA :rolleyes:

2 tavi de-alea gigant de cuptor? :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#66 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 11:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2012 - 11:47 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 11:35 PM, a spus:

Si la pizzerie tot asa fac.

Asa stiu si eu, de aia si eu procedam ca si tine, dar imi iesea umed, dar o si incarcam prea tare probabil. O sa incerc intr-o buna zi metoda Geany ... sa am eu timp sa cocalesc... sau dupa ce iau KA :rolleyes:

2 tavi de-alea gigant de cuptor? :rolleyes:


Una de cuptor si alta mai mica.
Dar sa stii ca facuta asa subtire intinsa cu facaletul, e alta viata, in comparatie cu clasica pizza facuta acasa mai inalta.

#67 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2012 - 09:52 AM

Deci eu nu-i fac nici un bord ca nu stiu cum ,dar nici nu pun f. mult ingrediente ci presarat in cantitate justa ,nu o incarc,nu am avut niciodata problema sa curga prin cuptor nimik,nici branza... :floare:

Am mai spus daca se pun branzeturi proaspete se pun de la inceput,in schimb cele de tip cascaval am observat eu ca se prajesc si se usuca daca le pun de la inceput deaceea eu il pun dupa vreo 10 min,ca vreau sa fie filant.

Nu sunt cunoscator doar din ce am vazut la tv. dar am vazut ca recomanda ca si mozzarella proaspata in zer ,una de buna calitate ,de bufala de exemplu,in sectiune asa ar trebui sa arate(are niste filamente ca sa spun asa si e f. apreciata am inteles)...

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308473301424.jpg

Acest tip de branzeturi proaspete se pun de la inceput,eu am luat de cateva ori de la noi dar nu am gasit nici pe departe calitatea asta...Fiind o branza slaba se pune si un fir de ulei de masline bun de caliatate...

Dar cum am zis nu sunt un cunoscator nici pe departe ,poate debitez calamitati...

Si nu concep pizza de orice fel fara oregano uscat de la plic :D

#68 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2012 - 11:36 AM

Cateva poze de pe net pt. inspiratzion'' :floare:

Cu siguranta nu ma vad invartind palaria asta prin aer :D

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308534308589.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308534715053.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308534251125.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308534562889.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308534628757.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308534498009.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308534439382.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308534377235.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13308534193344.jpg

#69 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 March 2012 - 06:15 PM

Geany, mie nu mi se pare ca am incarcat pizza cu ingrediente fel si fel.
Apoi daca eu am avut norocul sa-mi curga branza prin cuptor, atat la cea facuta doar cu branza cat si la cealalta cu branza si salam, nu-i nici o nenorocire, nu tre' sa ne ambalam, scuzam, etc.

Important e ca la final a iesit totul ok, blatul a fost bun, iar ce am pus eu deasupra a facut sa fie pe ansamblu si mai bun, deci toata lumea multumita :floare: .

#70 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2012 - 07:16 PM

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2012 - 06:15 PM, a spus:

Geany, mie nu mi se pare ca am incarcat pizza cu ingrediente fel si fel.
Apoi daca eu am avut norocul sa-mi curga branza prin cuptor, atat la cea facuta doar cu branza cat si la cealalta cu branza si salam, nu-i nici o nenorocire, nu tre' sa ne ambalam, scuzam, etc.

Important e ca la final a iesit totul ok, blatul a fost bun, iar ce am pus eu deasupra a facut sa fie pe ansamblu si mai bun, deci toata lumea multumita :P .

Vai Anutza,nu ma refeream la tine ca ai incarcat pizza ci referitor la ce a zis Dany ca intradevar eu desi pun de toate( desi nu mereu),presar in cantitate justa si ca nu trebuie incarcata...La fel am zis de mozarella in zer ceea ce am auzit de la tv. tot referitor la ce a zis Dany despre branza proaspata eu stiu ca aia se pune de la inceput nu cum fac eu la cascaval.

Nu pot decat sa ma bucur ca v-a placut :P si ca ai fost multumita :71:

Cand mai faci sa vii la raport nu neaparat aici ,la ce gatim sau copt sau la han sau unde doresti tu sa ne mai inspiram. :rolleyes:

Ca tot s-a sters topicul de praf ma gandesc sa mai pun niste ''creatii deale mele'' poate mai inspira pe cineva :rolleyes:

#71 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 March 2012 - 07:20 PM

Geany, tu esti regina pizzei :rolleyes: , ca tine nu le face nimeni, asa ca putin au ce invata de la mine.
Stiu ca nu te refereai la mine :P , in plus am citit bine topicul ce si cum la inceput. Se mai intampla ce vrei, doar tre' sa fac si eu cate-o boacana din cand in cand :71: !
Am uitat sa spun ca am facut aluatul cu drojdie uscata.
Oregano am pus si eu peste sosul de rosii, presarat :rolleyes: .

#72 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2012 - 07:24 PM

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2012 - 07:20 PM, a spus:

Geany, tu esti regina pizzei :rolleyes: , ca tine nu le face nimeni, asa ca putin au ce invata de la mine.
Stiu ca nu te refereai la mine :P , in plus am citit bine topicul ce si cum la inceput. Se mai intampla ce vrei, doar tre' sa fac si eu cate-o boacana din cand in cand :71: !
Am uitat sa spun ca am facut aluatul cu drojdie uscata.
Oregano am pus si eu peste sosul de rosii, presarat :rolleyes: .

Nu-mi merge netul bine fataa!! :P sa-mi expun ''creatiile '' :P

Mai incerc o data daca nu-mi ia mesajul asta e altadata cu alta ocazie :P

#73 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 05 March 2012 - 03:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2012 - 11:13 PM, a spus:

Oana ce ai pus pe minipizze? cum le-ai facut? arata super?!


minipizze-le le-am facut intinzand o foaie de aluat, apoi am taiat forme rotunde,si am pus sos si altele ce le plac la fetite...branzica, masline...etc.. si astea sunt micutele pizza :(

Pupici!

PS. Asa micute le-am facut si din aluat integral 100% si au iesit super bune.
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#74 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 March 2012 - 09:20 AM

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2012 - 07:20 PM, a spus:

Geany, tu esti regina pizzei :occasion14: , ca tine nu le face nimeni, asa ca putin au ce invata de la mine.

Ba da-mi voie sa te contrazic Anutza,fiecare avem de invatat si a ne inspira de la ceilalti,tu ai prestat o autentica pizza Any ,pt. ca ti-ai pus amprenta ta (mozzarella si wurstel,a doua mozza' primo sale,gorgo'salam panceta)ai facut-o pe gustul vostru :appl:

#75 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 March 2012 - 09:32 AM

Profit de faptul ca-mi merge si netul si forumul si ca am putin timp asa ca mai pun cateva din creatiile mele in ideea ca vor mai inspira pe cineva..
Cum am mai spus nu prea fac de 2 ori la fel si nu pun mereu ''tot frigiderul in ea'' ci doar uneori :appl:

Nu va speriati de multitudinea lor ca eu dupa cum bine stiti fac pizza si focaccia cel putin o data pe saptamana (la fel si paste dar asta e alta mancare de peste)

Incep cu focaccia,preferata mea e cu ceapa ,fulgi de ardei iute ,ulei de masline ,feliute de masline si oregano uscat de la plik...

Mai intai un link inspirativ despre focaccia genoveze cu ceapa...

http://www.youtube.c...feature=related

Si acum ale mele creatii...

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310187619559.jpg

Aici cu ceapa fulgi de ardei iute ,bacon

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310187731793.jpg

Cu ceapa rosie.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310187855069.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310187932766.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310188034507.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-1331018813175.jpg

Si includ aici si o pizza bianca (alba adica fara sos,cu branza ca asa mi-a tunat mie atunci)

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310188364613.jpg

Aluatul eu il fac tot ca la pizza apa calduta drojdie sare faina si putin ulei,lasat la dospit intins in tava apasat cu degetele sa fac gropite ,stropit cu ulei maslinos,si pun ceapa presar cu oregano ,cam asta e in mare ,se poate face mai inalta sau mai subtire dupa plac...

Sper sa va placa,mai vin cu pizze alla je' :occasion14:

#76 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 March 2012 - 09:37 AM

Inainte de pizze' sa va spun despre branza ,mozzarella in zer am luat de vreo 2 ori dar de o calitate indoielnica,nu m-a dat pe spate asa ca am trecut la asta tip baton e un cascaval mozzarella pt. pizza hai sa-i spunem ca sa nu cream confuzii .

Asta e un exemplu de care am folosit eu (poza de pe net)

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310192913536.jpg

Si inca un fel scrie tot cu bleo dolce vita''

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310193521066.jpg

Asa arata pe pizza doar cu sos de rosii si oregano..


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310193937316.jpg

Si dupa coacere..

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310194215983.jpg

#77 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 March 2012 - 09:54 AM

Si video reteta de pizza (doar pt. inspiratie)



http://www.youtube.c...h?v=s9VgVwfijMQ






Si cateva exemple de pizza ,ca nu o fac niciodata la fel ca altfel ar fi plictisitor,ma joc si cu sosul (uneori il fac picant adaugand cilli de exemplu)si cu ingredientele...

Una cu ardei rosu

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310198704788.jpg

Una doar cu sos picant ciupercute si mozzarella..

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310198994879.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310199070397.jpg

Aici am impartit ochiometric tava in patru si am facut diverse am numit-o triumf de pizza :appl:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310199400325.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310199466255.jpg


Tot ceva de genu

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310199602368.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310199829554.jpg

Aici cu salam picant

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310199919133.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310200017632.jpg

Si una mai micuta doar pt. mine si bub' (ideea e ca se poate face si mai micute)

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310200147527.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310200233983.jpg


Asta cu masline kalamata

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310200378005.jpg

Si aici pizza alba cu ciuperci dar si o parte cu sos si bacon...

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-1331020062968.jpg

Eu le-am pus doar in ideea ca poate mai inspira pe cineva sa faca mereu pizza diverse si pe gustul fiecaruia :occasion14:

Acele video retete le-am pus doar pt. a arata manualitatea si tehnica cu care indinde aluatul si la pizza si cum face acele gauri cu degetele la focaccia ...

#78 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 March 2012 - 09:59 AM

Si mini pizze ''pizzette fritte'' inspirate de Anna Moroni,prova del cuoco'

http://sianna-cuochi...nna-moroni.html

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13310206574266.jpg

Si cam gata,va astept si eu cu pizzele voastre facute pe gustul vostru.

#79 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 08 March 2012 - 08:26 AM

Am facut si eu pizza cu aluatul tau Geany, super
Eu nu am taiat colturile ,data viitoare o sa le tai sa iasa mai fain, acum m-am grabit ca era tarziu si ne era foame

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13311879504601.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13311879965429.jpg


#80 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 March 2012 - 10:48 AM

Ma bucur nespus ca v-a placut! :love7:

Eu le tai colturi ca asa au hunii mei impresia ca mananca mai multe :71: ca altfel daca ar fi dupa ei nu le ajung 2 tavi,poate 3 :D

Le tai patrate,apoi triunghiuri si umplu un platou mare si-i pacalesc :love3:

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi