Uma, la 06 January 2011 - 03:58 PM, a spus:
Pe hartiutele lor zice sa le ud numai dimineata, cu apa statuta (si la temperatura camerei) si sa nu fie decat umede, nu foarte ude. Si iarna sa le stropesc cu apa pe frunze, ca este aerul uscat. Acum ele sunt puse in niste ghivece care nu au gaura de iesire apa..deci cum fac sa nu ramana apa multa? Pot sa incerc sa scot cutia de plastic din ghiveci si sa cumpar ghivece cu gaurici

VA rog eu frumos, spuneti-mi cum sa am grija de ele ca daca fac ceva si astora ma las de orhidee si e pacat..ca tare frumoase sunt!

Uma, sa nu exagerezi cu apa, nu trebuie udate in fiecare dimineata decat daca este foarte cald la tine si aerul prea uscat.Mai bine suporta uscaciunea decat umiditatea prea mare. Eu mi-am cumparat anul trecut o pompa de stropit de 1,5 litri, din aceea care are o tija si bagi aer apoi stropesti cu ea. O folosesc pe aceea la udat, cu apa de ploaie la temperatura camerei stropesc scoarta la suprafata ,si vad prin ghiveci cum radacinile isi schimba culoarea din albicioase in verzui, lumina nici multa dar nu intuneric (desi ale mele nu au soare direct decat vreo 2 ore pe zi). Le puneam inainte mai des ingrasamant ,acum nu le-am mai pus de mult timp cred ca vreo doua luni, si sunt majoritatea inflorite.
Ca sa nu stagneze apa, pune bile de argila la fundul vaselor in care stau.
Nu suporta schimbarile bruste de temperatura, sa nu deschizi geamul si ele sa fie in curent.
Pun o poza de la Craciun, acum au inflorit mai multe. O sa le fac zilele astea poze. Sunt cam inghesuite, dar acolo nu deschid geamul si am pus polistiren pe calorifer sa nu bata caldura in ele.

Number of downloads: 2