Forum Culinar: Gateau Royal - Forum Culinar

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gateau Royal tort ciocolatos exceptional

#101 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2012 - 09:17 AM

Lorica, arata superb..personal , daca /sau cand l-oi face, nu pun unt in mousse, ca ptr mine nu e mousse...ori fac reteta casei, ori o ganache, si iarasi chestie de gust, mie cioco cu mai mult de 70% cacao, mi se pare ...acida, deci nu o folosesc.
à part ça :occasion15: , deci colaborare stransa cu reteta si facuta pe gustul casei:). va tin la curent.

#102 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 February 2012 - 02:00 PM

Stella, Stella for Star :occasion15:
Multumesc mult pentru aprecieri. Ai rezumat foarte la obiect ceea ce vroiam sa spun eu. Cred ca cel mai indicat ar fi ca in reteta sa se mentioneze ca e o crema cu ciocolata si nu mousse. Ori am citit eu pe diagonala? Parca mousse scria. Daca am citit aiurea, imi cer scuze.
Cat despre ciocolata cu procentaj mare de cacao, sa stii ca poate fi acida, insa dupa o perioada te acomodezi. La mousse insa ciocolata asta mi se pare misto rau, atata timp cat umbli la cantitatea de albus de ou ori frisca si mai poti adauga putin zahar. Abia astept sa o faci. Gavottes gasesti cu siguranta la tine.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#103 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 02:04 PM

Eu am mai cautat si pe net retete sa compar, si intr-adevar nu au unt si oua in crema de ciocolata. Prajitura mai este cunoscuta si sub numele de Trianon au chocolat.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#104 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 21 February 2012 - 02:28 AM

In mousse-ul de cioco, galbenusurile au rolul de a o face mai fina...numai ca daca e vorba de cioco cu continut mare de cacao e de asteptat sa se betoneze instant si sa nu mai simti nici o cremozitate.

#105 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 21 February 2012 - 01:11 PM

Vezi postareayoyo, la 21 February 2012 - 02:28 AM, a spus:

In mousse-ul de cioco, galbenusurile au rolul de a o face mai fina...numai ca daca e vorba de cioco cu continut mare de cacao e de asteptat sa se betoneze instant si sa nu mai simti nici o cremozitate.

Exact, doar ca "il faut d'abord l'atteindre et puis juger" :occasion14:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#106 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 01:20 PM

Lucru pe care cu siguranta, ca un maestro care esti, il vei realiza in doi timpi si trei miscari, nu? Cu juger-ul ma ocup eu, caz ca esti prea obosit. Asadar, spor la treaba :occasion14:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#107 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 01:21 PM

Vezi postareayoyo, la 21 February 2012 - 02:28 AM, a spus:

Yoyo, asa este! In cazul ciocolatei cu lapte, poti renunta la galbenus. Ceea ce e "Fehl am Platz", cum zice neamtul, e untul.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#108 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 February 2012 - 03:53 PM

Eu intr-adevart am facut alta reteta de mousse si sincer chiar daca am pus unt(doar 50gr) a iesit consistenta aceea adevarata de mousse, aerata ,cremoasa si divina.
Reteta am pus-o aici.Reteta avea 4 oua,eu am pus 2 oua, 2 galbenusuri.Parerea mea e ca galbenusurile i-au dat cremozitatea si bine am facut ca nu am adaugat si albusurile.Ciocolata a fost cea de menaj cu 50% cacao.
O alta ideea de a face Gavottele e sa faceti clatitele normale,dar subtiri, in tigaie si le lasati pana a doua zi(Daca nu le mancati intre timp) si se vor usca foarte frumos si devin croncatele.
Daca aveti o placa de marmura o puteti pune in cuptor si le faceti f usor.Mie cele facute pe piatra de la raclette mi-au iesit f bine.subtiri si crocante.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#109 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 21 February 2012 - 09:11 PM

Cînd i-am comunicat reteta lui Foxyy, am precizat ca nu este vorba în stratul al treilea de o adevarata "mousse de chocolat" ci de o umplutura mai compacta, gen "mascota" sau "joffre".

Cît despre reteta mea de "mousse de chocolat" adevarata, iata :

200g ciocolata neagra cu 70% cacao (nu mai mult :lol: )
3 oua
300g smîntîna fluida
50g zahar

Topesc ciocolata la bain marie, incorporez viguros cele 3 galbenusuri.
Bat albusurile spuma cu un praf de sare, încep cu robotul la viteza mica, apoi crescendo. Cînd se tin bine, le strîng incorporînd zaharul, la viteza maxima.
Cum am doua castroane la robot, am pus unul din vreme la congelator. Îl scot si bat în el frisca scoasa de la rece.
Amestec delicat cu o spatula albusurile batute spuma cu ciocolata, apoi frisca. Miscarea spatulei se face de jos în sus si de la margine spre centru.
Dau totul la frigider minim 3h înainte de a servi.

Dar asta nu are nici o legatura cu al treilea strat de la Gateau Royal, care se mai chema, dupa cum ziceam -si dupa cum Lapona, judicios, a repetat- si Trianon.

#110 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 February 2012 - 01:53 PM

Eu iti multumesc mult pentru reteta si pentru cat interes ti-ai dat sa ne-o pui la dispozitie , cu variantele la creppes . Mie "mousse-ul" cu ciocolata cu 70% cacao mi s-a parut perfect si ca gust si consistenta . La prestarea urmatoare am sa folosesc ciocolata cu mai putina cacao , eventual plusez cu un galbenus .Asta ca sa nu trag eu singura de tort , pentru ca mi s-a "reprosat" ca-i prea amar :rolleyes:

#111 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 25 February 2012 - 01:14 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 February 2012 - 01:20 PM, a spus:

Lucru pe care cu siguranta, ca un maestro care esti, il vei realiza in doi timpi si trei miscari, nu? Cu juger-ul ma ocup eu, caz ca esti prea obosit. Asadar, spor la treaba :D

Se pare ca si drumul catre Iad este pavat cu bune intentii.
Desigur, "il faut d'abord l'atteindre". Ceea ce -sînt convins- esti capabila, în doi-trei pasi, ca nu esti asa obosita ca mine :)
Sa-ti mai urez ceva? :D

P.S. : Pour en juger, ça ne vaut même pas la peine.

#112 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 26 February 2012 - 03:15 PM

Vezi postareaizuk, la 18 February 2012 - 10:57 AM, a spus:

Am taiat cu cutit fierbinte .
Oricum, nu pot spune ca a fost "scandura" crema, a fost exact asa cum trebuie sa fie un mousse, dar poate la voi a fost mai tare pentru ca ati folosit ciocolata cu multa cacao, a mea a avut doar 70% cacao. Rabdare am avut, am tinut tortul la frigider 20 ore :wub:

Nu e chiar "scandura" crema, dar e tarisoara, nu mai e maleabila, la fel ca o crema cu lapte, de exemplu. Eu la asta m-am referit cand am zis ca e mai tare.

#113 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 26 February 2012 - 03:52 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 February 2012 - 10:32 PM, a spus:

Si, asta e rezultatul. Ignorati va rog faptul ca am uitat sa reglez WB...da eram cu mainile in sapte cratite si mai vroiam sa mai fac si fotografii...

:wub: :hug: :lol: :D :D Mai mult de-atat, nu pot sa zic nica!

#114 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 26 February 2012 - 03:54 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 February 2012 - 10:41 PM, a spus:

Cred ca data viitoare voi cauta sa fac un mousse cat mai afanat, poate sa mai adaug un albus si mai putin unt.
Al mio colocatar zice ca pe o scara de la 1 la 10, tortul e 9. Inca nu stie ce ii lipseste sa ii dea 10, cred ca una dupa ceafa :lol:
Una peste alta, Alexandru, merci ca ai impartasit-o cu noi si Monique, la belle, mii de multumiri ca ai postat procedeul! :D

Scartar rau colocataru' dumitale..... :wub: In viziunea lui, ce anume ar merita nota 10??????? :hug:

#115 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 26 February 2012 - 03:56 PM

Vezi postareaany_annette, la 18 February 2012 - 10:42 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 17 February 2012 - 10:46 PM, a spus:

Si, voi pe cand apareti cu impresii??? :wub:

Curand sper, dar ma sperie gavotele!

Pai de ce??? Sunt simplu de facut (desi alea din comert nu-s asa de bune la gust ca astea facute in casa:D) si se pot si inlocui cu alte preparate. Vrei sa-ti trimit de aici?

#116 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 26 February 2012 - 03:57 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 February 2012 - 10:43 PM, a spus:

Aaaa, am uitat sa specific ceva important: pentru ca sa fac stratul ala cat se poate de crocant, eu am ales sa adaug un pralin facut de mine. Am prajit firmituri de alune de padure si migdale, am facut zahar ars si amestecat cu alunele si migdalele, dupa care le-am faramitat si adaugat in crema cu gavottes. Suuuuupeeer crocantos si fain! Incercati!

Edit, ca iar ma uitat...eu am redus cantitatile, aproape la jumate.

Hmmmmm..... Nu suna prea rau improvizatia dumitale... :wub:

#117 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 26 February 2012 - 04:00 PM

Vezi postareastella, la 20 February 2012 - 09:17 AM, a spus:

Lorica, arata superb..personal , daca /sau cand l-oi face, nu pun unt in mousse, ca ptr mine nu e mousse...ori fac reteta casei, ori o ganache, si iarasi chestie de gust, mie cioco cu mai mult de 70% cacao, mi se pare ...acida, deci nu o folosesc.
à part ça :wub: , deci colaborare stransa cu reteta si facuta pe gustul casei:). va tin la curent.

Si mie imi da aciditate ciucalata cu continut mare de cacao, halita simplu. Da' in amalgamul asta, nu se simte "puterea" ciocolatii.

#118 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 26 February 2012 - 04:03 PM

Vezi postareaizuk, la 22 February 2012 - 01:53 PM, a spus:

Eu iti multumesc mult pentru reteta si pentru cat interes ti-ai dat sa ne-o pui la dispozitie , cu variantele la creppes . Mie "mousse-ul" cu ciocolata cu 70% cacao mi s-a parut perfect si ca gust si consistenta . La prestarea urmatoare am sa folosesc ciocolata cu mai putina cacao , eventual plusez cu un galbenus .Asta ca sa nu trag eu singura de tort , pentru ca mi s-a "reprosat" ca-i prea amar :hug:

Mmmm, o idee, da. Sa zicem ca e amarui. Dar sa ai grija sa nu-ti iasa prea dulce, data viitoare. E multa ciocolata in reteta si mai e si zahar.... Trebuie sa scazi procentul de cacao usor-usor, pana nimeresti reteta care va place cel mai mult. :wub:

#119 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 December 2012 - 05:30 PM

Foxyy,

Crepes dentelle de astea sunt bune ptr Gateau Royal? daca da, o sa fie la lidl am vazut in reclama lor la pachet de 85 de grame.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13544620798076.jpg

#120 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 02 December 2012 - 05:36 PM

Da, Cerra, astea sunt cele necesare.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata