Forum Culinar: Gateau Royal - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gateau Royal tort ciocolatos exceptional

#81 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 17 February 2012 - 08:03 PM

Vezi postareaizuk, la 17 February 2012 - 09:17 AM, a spus:

La blat nu am redus cantitatile , am pus exact cat spunea reteta , doar ca am copt intr-o tava dreptunghiulara de 24/30, cam 20 minute , nu stiu exact si am decupat dupa aceea blatul rotund . Imi era teama ca daca-l coc in forma de tort , dupa racire se va miscora putin si nu va mai fi exact cat forma , iar crema va curge pe lateral . Oricum , nu era bai , si asa am ornat marginile cu migdale macinate pentru ca nu mi-a placut cum a iesit din forma , nu era perfect drept . :occasion14: Nebunii de ale mele .
Biscuitii aia sunt interesanti . Multumesc pentru reteta .


Daca-i pui calzi înca la recit/uscat pe un obiect cilindric, sticla, facalet, etc, (honni soit...) vor capata o forma amuzanta pe care o vor pastra o data raciti.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-3-13295018028105.jpg
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#82 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 February 2012 - 09:39 PM

Eu cred ca puteti folosi si cigarettele astea:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13295075713242.jpg

Alea care le pun la inghetata, le gasiti si umplute(ciocolata, crema de alune, zmeura).

#83 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 February 2012 - 10:46 PM

Vezi postareaizuk, la 16 February 2012 - 04:10 PM, a spus:

Facut , gustat .
Modificari nu am adus decat la cantitatea de crema pentru ca am o forma micuta de tort (21 cm ) si mi s-a parut prea multa ...asa ca am facut doar din 5 oua , 300 g ciocolata ...toate cantitatile impartite la 6 si inmultit cu 5 .Gavotes nu am am avut , am facut , nu au iesit ele prea grozav , dar au mers .
Nu stiu daca am gresit eu cu ceva sau asa trebuia sa fie blatul cu migdale ...foarte tare , ca un biscuit . Singura chestie care m-a nemultumit.

Arata nemaipomenit! :D Si cam asa trebuia sa si iasa. Cel putin mie asa mi-a iesit de fiecare data. Si mi-a placut la nebunie fiecare imbucatura! :D

#84 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 February 2012 - 10:46 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 February 2012 - 06:46 PM, a spus:

Ia sa ma uit eu pe calendar sa aleg o data cand sa-l fac :D !
Felicitari la toate doamnele care l-au incercat, arata superb fiecare :D!


Vezi postareamoatza, la 16 February 2012 - 08:08 PM, a spus:

Pofticioaselooooor, ce multe l-ati prestat!

felicitari si multumiri ptr precizari fiecareia.

Si, voi pe cand apareti cu impresii??? :D

#85 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 February 2012 - 10:48 PM

Vezi postareaAlexandru, la 16 February 2012 - 08:43 PM, a spus:

Ma gîndeam ca eventual gavotele ar putea fi înlocuite de pilda cu biscuiti "tuiles dentelles" facute în casa. Este doar o sugestie.
Se pot pastra într-o cutie de metal la loc rece si uscat, altfel se înmoaie.

Faci ce faci si-mi dai de lucru...... :D

#86 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 February 2012 - 10:55 PM

Vezi postareaEllani, la 17 February 2012 - 07:17 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 14 February 2012 - 10:03 PM, a spus:

Pai la primul, am incercat sa fac valurile a doua zi, cand era scandura...... Si la al doilea, am incercat dupa ce-am turnat mousse-ul, dar nu iesea mare branza, asa ca m-am lasat pagubasa si de data asta. :D

Deci si tie ti-a iesit scandura?Chiar ma gandeam sa-ntreb daca trebuie sa fie asa sau nu,pentru ca am vazut la Ioana ca era chiar ca un mousse(dar si ca a facut alta reteta) iar la mine pana a doua zi a iesit o consistenta gen de trufe.Pana la urma cum trebuie sa fie? :D

Nu chiar scandura, dar.... nici prea plastica nu era. A lui Izuk pare mai "curgatoare", dar poate ca a taiat felia cu un cutit fierbinte (???) sau a durat nitel pana a reusit sa faca poza... Sau, n-a avut rabdare si-a dat atacul mai rapid.
Izuk, treci la interval si lamureste-ne! :D

#87 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 February 2012 - 10:57 AM

Am taiat cu cutit fierbinte .
Oricum , nu pot spune ca a fost "scandura" crema , a fost exact asa cum trebuie sa fie un mousse , dar poate la voi a fost mai tare pentru ca ati folosit ciocolata cu multa cacao , a mea a avut doar 70% cacao . Rabdare am avut , am tinut tortul la frigider 20 ore :)

#88 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2012 - 10:21 PM

Fete, crêpes dentelles sunt practic croustillant si se pot face extrem de usor. Eu le-am facut de mai multe ori dupa mai multe retete luate din diverse carti de patiserie.
Cred ca puteti la fel de bine sa le inlocuiti cu banalele foi de placinta, care presarate cu zahar si date la cuptor la temperatura mare pot fi foarte crocante.

Azi am desfacut crêpes si au o textura foarte fina. Mi.a fost teama sa nu se pleosteasca in crema si sa iasa un fel de terci insa s-au comportat foarte bine. Va pun o poza ca sa puteti vedea textura:

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#89 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2012 - 10:27 PM

Asadar, vazandu-ma cu ingredientul pe care toata lumea il ravneste...am luat reteta la puricat:


Si mi-am adus aminte ca mi-am luat o noua forma din Anglia, micuta si foarte faina, cu fund detasabil si destul de inalta si ca nu am folosit-o niciodata.


Am dat fuga la pravalie si am luat ciocolata Lindt, care se preteaza foarte bine la mousse; eu am pus un mix de 99%, 90% si 85% cacao.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#90 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2012 - 10:32 PM

Si, asta e rezultatul. Ignorati va rog faptul ca am uitat sa reglez WB...da eram cu mainile in sapte cratite si mai vroiam sa mai fac si fotografii...




Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#91 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2012 - 10:37 PM

Eu am ales sa pun stratul crocant la mijloc. Cat despre mousse, mi s-a parut ca e o consistenta destul de vartoasa. Cred ca are de a face atat cu procentajul de cacao din ciocolata cat si cantitatea de grasime(unt) din crema. Am avut mari emotii cu batutul albusului...ca in ultima oara am ramas cu sehcele cate am aruncat...dar a iesit beton! Cand l-am pus in crema, am instantaneu memoria zapezii taiata de bunicul ca sa faca drum pana la fantana :appl: Am avut senzatia ca am pus zapada nu albus.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#92 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2012 - 10:41 PM

Cred ca data viitoare voi cauta sa fac un mousse cat mai afanat, poate sa mai adaug un albus si mai putin unt.
Al mio colocatar zice ca pe o scara de la 1 la 10, tortul e 9. Inca nu stie ce ii lipseste sa ii dea 10, cred ca una dupa ceafa :appl:

Una peste alta, Alexandru, merci ca ai impartasit-o cu noi si Monique, la belle, mii de multumiri ca ai postat procedeul! :hug:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#93 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 February 2012 - 10:41 PM

Superb ti-a iesit Lori :appl: !

#94 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 February 2012 - 10:42 PM

Vezi postareaFoxyy, la 17 February 2012 - 10:46 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 16 February 2012 - 06:46 PM, a spus:

Ia sa ma uit eu pe calendar sa aleg o data cand sa-l fac :lol: !
Felicitari la toate doamnele care l-au incercat, arata superb fiecare :hug:!


Vezi postareamoatza, la 16 February 2012 - 08:08 PM, a spus:

Pofticioaselooooor, ce multe l-ati prestat!

felicitari si multumiri ptr precizari fiecareia.

Si, voi pe cand apareti cu impresii??? :appl:


Curand sper, dar ma sperie gavotele!

#95 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2012 - 10:43 PM

Aaaa, am uitat sa specific ceva important: pentru ca sa fac stratul ala cat se poate de crocant, eu am ales sa adaug un pralin facut de mine. Am prajit firmituri de alune de padure si migdale, am facut zahar ars si amestecat cu alunele si migdalele, dupa care le-am faramitat si adaugat in crema cu gavottes. Suuuuupeeer crocantos si fain! Incercati!

Edit, ca iar ma uitat...eu am redus cantitatile, aproape la jumate.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#96 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaany_annette, la 18 February 2012 - 10:42 PM, a spus:


Curand sper, dar ma sperie gavotele!


Any, multumesc :appl:

Pe bune ca nu ai de ce sa te sperii de gavote, sunt lejer de inlocuit, sa stii. Chiar si foaie foarte crocanta de napolitana poate fi un bun substituent.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#97 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 19 February 2012 - 12:25 PM

Lapona, bravo dom'le, o executie de mare clasa! :blob8:
Foaia de napolitane ma tem ca ar trage umezeala cam repede. Ca si tigarile propuse de Lili, din pacate.
Cred ca singurul compromis acceptabil ar fi fulgii de orez.
Chiar, nimeni nu-si mai aminteste faimoasa prajitura cu fulgi de orez din anii '80?
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#98 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 February 2012 - 06:29 PM

Vezi postareaAlexandru, la 19 February 2012 - 12:25 PM, a spus:

Lapona, bravo dom'le, o executie de mare clasa! =))
>>>>> Multumesc, domnule C. =))

Foaia de napolitane ma tem ca ar trage umezeala cam repede. Ca si tigarile propuse de Lili, din pacate.
Cred ca singurul compromis acceptabil ar fi fulgii de orez.

>>>>>>>>< Da, s-ar putea sa ai dreptate. stii ce ar tine cred? Waffele de inghetata, cornetele care se gasesc de cumparat asa, ca au o consistenta mai solida oarecum.
Chiar, nimeni nu-si mai aminteste faimoasa prajitura cu fulgi de orez din anii '80?

Eu nu, ca la varsta aia cred ca nu ma indopa mama cu prajitura =))


Acum sa va spun si critica mea:

1. Prajitura are un gust foarte bun. Ciocolata cu continut mare de cacao ii da un gust elegant, nu foarte dulce.
2. Un mare minus este insa mousse-ul, care, de fapt, nu este un mousse. Asa cum si fetele au spus, crema se intareste foarte tare. Un mousse trebuie sa aiba o consistenta foarte afanata. Atunci cand bagi lingurita in el sa ai senzatia ca mananci puf de nori. Cred ca eu voi exclude complet untul. Un mousse foarte fain se face la tortul cu trei feluri de ciocolata, foaaaarte misto consistenta. Din cauza ca e crema asa tare, ramane si blatul destul de uscat.
Sper sa fie de folos remarcile mele celor care doresc sa o faca. De buna este foarte foarte buna!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#99 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 19 February 2012 - 06:47 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 February 2012 - 06:29 PM, a spus:

...Din cauza ca e crema asa tare, ramane si blatul destul de uscat...


Nu chiar, daca direct peste blat puneai stratul cu gavote, ciocolata alba si praliné =))
Ma tem ca, asa cum bine ai intuit, ciocolata cu peste 70% cacao joaca si ea un rol în consistenta cremei, fiind mai tzeapana. Le "mieux" est l'ennemi du "bien". =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#100 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 February 2012 - 01:12 AM

Vezi postareaAlexandru, la 19 February 2012 - 06:47 PM, a spus:

Le "mieux" est l'ennemi du "bien". :)


D'abord l'atteindre et puis juger :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi