izuk, la 16 February 2012 - 04:10 PM, a spus:
...Nu stiu daca am gresit eu cu ceva sau asa trebuia sa fie blatul cu migdale ...foarte tare , ca un biscuit . Singura chestie care m-a nemultumit .
Izuk, mai întîi felicitari, arata superb!
Blatul cam asa trebuie sa iasa, ca un biscuit ceva mai moale. Unul din interesele acestei prajituri este combinatia de texturi, blatul ca un biscuit, al doilea strat crocantzos, al treilea strat cremos.
Poate cum ai redus cantitatile ar fi trebuit sa reduci si timpul de coacere un pic
Ma gîndeam ca eventual gavotele ar putea fi înlocuite de pilda cu biscuiti "tuiles dentelles" facute în casa. Este doar o sugestie.
Pentru 10 biscuiti :
60g suc de portocale
120g zahar pudra
60g unt topit racorit
50g faina
60g praf de migdale
Se amesteca ingredientele masurate precis si
în ordinea data. Aluatul trebuie sa fie suplu dar nu lichid. Se lasa o ora la frigider.
Se încinge cuptorul la 200°C, se acopera fundul unei tavi cu hîrtie pergament.
Cu o lingurita, se dispun mici cantitati de aluat, care se întind apoi în strat cît mai fin cu dosul unei furculite muiate în apa.
Dati la cuptor 6-8 minute, sub supraveghere, sa nu se arda.
Dezlipiti cît sînt calde înca, lasati sa se raceasca.
Pentru gateau royal, sfarîmati în aschii. Oricum, mie mi se cam sfarîma una din doua si fara sa vreau
Rezultatul :
Se pot pastra într-o cutie de metal la loc rece si uscat, altfel se înmoaie.