Reţete detox
Postat 05 June 2012 - 05:20 PM
Postat 05 June 2012 - 06:45 PM
Se pare ca s-a molipsit si dumnealui sotul meu

cris nu te descuraja, mergi mai departe.
Jox toxina!
Postat 05 June 2012 - 10:01 PM
Dexter, la 05 June 2012 - 03:22 PM, a spus:
Dex arata super! vreau sa incerc si eu sparanghelul. M-am uitat azi dupa el la Lidl, dar nu am gasit.
Cris, mergi inainte! E bine ca ai marturisit, asa stii si tu ce e important sa faci inainte de a te duce la intalnirile culinare. Neaparaat ba apa cat de multa, doar asa rezisti foamei si elimini toxinele
daniela, felicitari

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 06 June 2012 - 01:15 AM
Apa
Apa minerala cu lingurita de suc de lamaie permisa
1 portocala
Piept de pui facut la cuptor cu sare piper si praf de usturoi
Salata de "lamb lettuce" (scuze nu stiu cum ii spune in romana, google translate mi-a zis ca e miel salata verde

cu sare piper si otet de mere
Apa
Stiu ca e putin, dar socoteala de dimineata nu s-a potrivit cu ce-a urmat restul zilei. Maine sper sa prind ambele mese
M-am si masurat, merci Dexter ca mi-ai adus aminte
Cris, te inteleg atat de bine! Weekend-ul asta trebuie sa mergem la petrecere si deja mi-e frica
Eu incerc sa tin si pentru detox, dar mai tare trebuie sa slabesc (nu 2-3 kile ci vreo 15!) si m-am gandit eu ca e un mod de a reduce cantitatile, de a ma obisnui sa mananc ce trebuiesi sa beau apa

Postat 06 June 2012 - 11:23 AM

Indraznesc sa sugerez si eu o reteta, ideea nu-mi apartine si este doar o adaptare, de fapt o prefata, adica primele trei zile dintr-o lunga luna care poate urma

Pentru ca nu am prea multa imaginatie, schema este aceeasi, ca in viata, zi dupa zi, acelasi lucru...
Dimineata, la prima ora, un pahar de suc de mere;
dupa un ceas doua banane coapte, deci din alea de la reduceri, cu pete maronii;
sa zicem pe la 11 o cana de ceai din amestec de brusture cu gentiana;
la pranz, un bol mare de salata: ardei gras, castravete, ceapa, salata verde, gulie, sparanghel, broccoli, mazare, varza, verdeata, adica marar, patrunjel, busuioc verde, leustean, seminte de in pisate, ulei de masline extravirgin si zeama de lime, cate putin din toate, doar la ultimul ingredient nu as face economie;
pe la ora 16 citrice: portocale, gref, mandarine;
dupa un ceas, o cana de ceai din menta, rozmarin si cimbru;
dupa inca o ora, prune uscate, curmale, smochine;
pe la 20, un pahar de suc de mere;
la 21 se inchide pravalia, un ceai din amestec de tei, valeriana, lavanda...
Cine se prinde?
Va urma

Postat 06 June 2012 - 03:44 PM
nu uita de APA, ştiu că e greu, la mine a fost un chin să mă invăţ să o beau, dar e foarte importantă!
daniela, bravo de două ori, forza la toată familia!
alpha, ia mîncarea cu tine la petrecere dacă ai cum sau mănâncă înainte să pleci, altfel te vor tenta toate mîncărurile
dani, secretul la sparanghel e să-l laşi mai al dente, 10-15 minute in cuptor in vas de ceramică sau de sticlă, numai cît să se inmoaie puţin şi e gata.
dom' motan welcome again la topicu' degresant, aşteptăm va urma-ul cu virtuţile propunerii matale
Postat 06 June 2012 - 04:41 PM
Cred ca e cazul sa explicitez un fapt extrem de ciudat: intr-o vreme lucram cu 4 femei in birou, vedeam fiecare ce manca cealalta. daca una manca maioneza, prajituri cu frisca, prajeli, salata de vinete, fasole batuta, etc. ca nu are rost sa iau toata lista la rand a doua zi bolea. Eu n-aveam nici pe dracu! Pana ma certam cu legitimul sau ma lua seful la refec si atunci varsam sticksuri.
Dupa ani si ani cum zice cantecul mi-au comunicat si mie doctorii ca bila rebela se revarsa( face probleme) pe fond de stres ceva legat de sistemul neurovegetativ.
Deci nu am avut o criza de bila ca am ras 3 cefe de pooorc cu cartofi prajiti cum zice Mircea Badea si un castron de buf, ci ca m-am enervat foarte tare si fac asta din scoala generala, sa nu va aud cu cafea, tigari si alcool.
Postat 06 June 2012 - 07:30 PM
Da, aveti dreptate si de aceea am povestit aici patania mea, sa invatam cu toate cum sa ne fie bine. Deci atunci cand plecati de acasa la petreceri plecati dupa ce ati mancat bine sau daca se poate luati de acasa pachetel gatafacut. Foamea nu e prietenul nostru cel mai bun si din pacate nu poate fi controlata, aproape ca la drogati, dupa priam abatere nu mai e cale de oprire.
Acu sa trecem la vesti mai bune.
Meniul de azi
6.06.2012 (59.400 -900 gr)
- yupiii!!!! am recuperat intr-o zi, sa vedem de acu incolo
MD ceai de salvie
P pulpa de vita marinata facuta la wok cu salata verde si patrunjel, mar
C piftele din piept de pui cu ceapa multa si salata de patrunjel, ceapa verde, usturoi si suc de lamaie
destula apa azi
crevetii de aseara
Imagini atasate
Postat 06 June 2012 - 09:44 PM
Mai am pana marti, apoi incepe mentinerea...
Dexter multumim de sfaturi, asa voi face si eu ca suntem in sezon de gratare si ne apuca poftele, iar daca nu ne abtinem vom ajunge asa

Jos toxina!
Postat 07 June 2012 - 08:11 AM

Bravo cris pt ideea cu salata de patrunjel!!!

Sa beti multa apa si ceaiuri!
Fortza tuturor

Eu ieri am terminat cu extactul de anghinare and no significant effect! Azi dimi 56.6kg
Reiau cu psyllium (tarate), pana cand reusesc sa ma mobilizez pt tura 2. Deocamdata am o perioada groaznic de agitata si aglomerata la job si nu prea ma pot concentra pe un nou detox.
Jos toxina!
Postat 07 June 2012 - 10:42 AM
Ieri am reusit 2 mese, imi pare rau ca nu va pot arata cu poze, dar zau ca acasa n-am timp nici sa respir si de la servici abia ma mai uit pe-aici sa vad ce faceti, si oricum nu pot pune poze. In fine:
- piept de pui cu rosii, sare, piper, patrunjel si marar tocat peste ele
- steak de vita cu salata verde. Salata am dres-o cu zeama in care am murat ardei iuti: apa, otet, sare. A fost minunat
-o portocala si un grapefruit
apa cat incape, cu zeama de lamaie.

Astazi sper sa vina pescarul cu vietuitoare marine

Eu o sa ma cantaresc luni si va spun ce si cum. Nu pot in fiecare zi ca m-apuca depresia

Postat 07 June 2012 - 04:01 PM
Eu vreau sa raportez, ca dupa 2 luni de picatura chinezeasca, am reusit sa il conving pe cel mai bun prieten al meu sa inceapa dieta de luni. La inceput zicea ca il plictisesc, ca el nu vrea sa auda sa nu-si mai bea freshul dimneata (Sau frigaruile de fructe) si sa nu mai ia micul dejun - masa cea mai importanta a zilei.
In final, la disperare cu kilogramele si trecand si el printr-o perioada fff stresanta la job, am reusit sa pun jugul pe el luni.
Azi dimi, dupa 3 zile de detox, are -3.5 kg. Lista respectata intocmai. Dex, tot tie ti se datoreaza

Sunt asa de fericita

Postat 07 June 2012 - 04:47 PM
Uite eu acum am pofta de o salata de varza noua, din aia de scrasneste cu marar... asta e bun!
Postat 07 June 2012 - 05:08 PM
Pe fond de maxim stres, nervi, frecus si nemancat toata ziua, la noi bun e ceva special, savuros, gustos, satios, in cantitati nelimitate care sa iti confere relaxare printr-o PLACERE culinara, nemaicontroland deloc limitele natural/sanatos/nevoi de nutritie corecta/cantitate ale organismului. Adica asa ceva:

Rar oameni care au pofte in functie de ce are nevoie organismul si aceia e bine sa si le asculte!
Duminica mi-a cerut si cumnata dieta, sa vedem daca incepe si ea, dar nu are o vointa de fier asa cum are prietenul meu, deci nu ma incred in acelasi nivel de succes. Dar daca ar putea sa dea si ea jos toxina, as fi multumita de inca o corupta.
Am ajuns ca sectantii sa fac lobby la detox.

Postat 07 June 2012 - 05:12 PM
Daniellala fel ca si colegul tau, si sotul meu dupa 3 zile de detox are -3.5kg. Sa nu va mai zic ca dimineata se cantareste de vreo 7 ori ca sa fie sigur ca ii arata bine cantarul

De marti voi incepe mentinerea. Se merge in continuare tot cu cele 2 mese pe zi? Se poate introduce, pe rand bineinteles, orice leguma, fruct? Si lactate de la inceput?
Bafta in continuare si jos toxina!
Postat 07 June 2012 - 05:35 PM
Atentie cu lactatele, sunt piatra de moara la mentinere. Daca as fi din nou la start mentinere nu le-as introduce macar 1-2 saptamani si cu mare grija si ochi pe cantar. Incepe, daca poti, cu cele de capra, sunt mai usor de digerat si asimilat. Gaseste unele mai soft ca gust/miros care sa iti placa. Koral nu le-a introdus primele 3 saptamani parca si a mers foarte bine la mentinere.
Postat 07 June 2012 - 08:34 PM
Eu sunt tare multumita pentru ca asa cum spunea Daniella, pe baza de stres si oboseala tot timpul eram cu gandul la mancare, la ceva bun, nu neaparat dulce, ci tot ce inseamna bunaciunini culinare. Tot timpul aveam si migdale si fructe deshidratate pentru gustari si tot timpul gaseam scuze ca pot manca seara si un pic de mamaliguta, desi la monty cum imi place mie sa cred ca am mancat in ultima vreme nu e voie, chiar si un cartofior sau doi si cine mai stie ce. Eram obsedata de mancare, de foame si implicatiile ei.Unul din motivele pe care le-am avut cand m-am apucat de detox a fost si acesta, sa ma ordonez odata si sa nu-mi mai fie foame sau sa n-o bag in seama daca vine.
Deci, desi dimineata nu beau decat un ceai, nu mai mi-e foame. Am reusit sa mananc numai doua mese. Una la 11.00 si alta la 19.30 cu tot cu fruct pe care in primele zile il mancam pe post de gustari. In prima zi m-a durut capul apoi nu am mai avut nici un alt semnal ca s-ar produce detoxul. Desi am renuntat si la cafea si la tigara matinala am vizitat baia in fiecare zi, doar azi nu. Si nu in ultimul rand sunt plina de energie
Deci jos toxina!
Acum meniul de azi
07.06.2012 59.200kg (-200 gr)
MD un ceai de salvie
D patru piftele din piept de pui cu multa ceapa facute in cuptor cu o salata de patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, zeama de lamaie, mar
C creveti cu rosii, usturoi, zeama de lamaie, un castronel de capsuni
lichide destule
Daniella, o sa fac rezumatula saptamanii, maine seara cand implinesc doua saptamani, daca nu tinem seama de cele doua zile in care am calcat pe bec
Pupuri multe!
Postat 07 June 2012 - 11:21 PM
Azi:
1 mar
125 g zmeura (n-am gasit capsuni)
pui cu rosii
salata de crab: crab, rosii, patrunjel, 1/2din partea alba de la o ceapa verde, sare, piper si zeama de la ardei iuti. N-a fost ca si cu Mary Rose

Azi am facut un tort pentru prietena mea pt petrecerea de sambata si n-am lins nici o crema din cele trei folosite, copiii au vrut cartofi prajiti cu branza si salata, am aruncat imediat toate resturile si ma bucur pentru mine

Postat 08 June 2012 - 02:58 PM
Daniella per total la mine nu e un rezultat spectaculos, in 2 saptamani si jumatate am un minus de doar 2.6kg de la 55.8kg la 53.2kg, dar nu e o problema eu sunt multumita. Poate acest minus mai mic decat in alte cazuri se datoreaza si faptului ca inainte sa incep detox-ul am mai slabit inca 2 kg, fara vreo reteta anume, doar reducand portia de mancare si de paine. Deci daca ma gandesc ca am cu 4.6 kg mai putin decat acum vreo luna si jumatate sunt super multumita. In continuare eu sper sa ma mentin in jurul celor 53 kg si dupa cele 6 saptamani ce vor urma.
Alpha te inteleg perfect cu copii, si ai mei imi cer si le fac tot felul de bunatati, si cand vad ca ramane in farfurie, procedez exact ca tine, le arunc repede sa nu cedez ispitei.