Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

  • 103 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#261 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 02 March 2012 - 08:27 PM

In privinta Detoxului,eu m-am oprit pana da firul ierbii si atunci o iau de la capat.
Recunosc cu mana pe inima ca intre timp m-am mai scapat la dulciuri.
In rest merg pe aceleasi principii la care am adugat iaurt,oua,orez si paste integrale( cam 80 g /portie) + supe si ciorbe .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#262 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 March 2012 - 08:45 PM

Vezi postareaPiscotel, la 02 March 2012 - 08:17 PM, a spus:

Pai io cred ca tu vrei sa ne fugaresti de p-aci
Pai nu spuneai ca fiecare isi stabileste principiile Detox dupa feedback-ul corpului sau ?
Pai daca eu pun o reteta ,e clar ca pentru mine merge


haidi bre, că miscarea face bine :floare:

pişco, nu am nici o problemă cu reţele matale pen'că e foarte clar care ţi-a fost principiul şi cum l-ai urmat

şi reţetele mele urmează toate un principiu: nu au nici un pic de grăsime adăugată

pe celelalte cum le categorisim? mîncare lejeră, mîncare de post, mîncare uşor digerabilă, fără multe calorii, cu multe vitamine, ajută ficatu', ce-i deosebit la reţeta respectivă? asta era idea. pentru că dacă's reţete "normale", avem milioane de alte topice pentru ele

#263 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 02 March 2012 - 08:59 PM

Vezi postareaDexter, la 02 March 2012 - 08:45 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 02 March 2012 - 08:17 PM, a spus:

Pai io cred ca tu vrei sa ne fugaresti de p-aci
Pai nu spuneai ca fiecare isi stabileste principiile Detox dupa feedback-ul corpului sau ?
Pai daca eu pun o reteta ,e clar ca pentru mine merge


haidi bre, că miscarea face bine Imagine postata

pişco, nu am nici o problemă cu reţele matale pen'că e foarte clar care ţi-a fost principiul şi cum l-ai urmat

şi reţetele mele urmează toate un principiu: nu au nici un pic de grăsime adăugată

pe celelalte cum le categorisim? mîncare lejeră, mîncare de post, mîncare uşor digerabilă, fără multe calorii, cu multe vitamine, ajută ficatu', ce-i deosebit la reţeta respectivă? asta era idea. pentru că dacă's reţete "normale", avem milioane de alte topice pentru ele



No hai ca m-am intors de la alergat .
Da. Acuma am inteles ce-ai vrut sa zici si da sunt de acord ca retete cu smantana nu-si au locul aici .Chiar si parmezanul pe care-l mai strecuram eu in supele crema e cam in plus .
Din punctul asta de vedere iti dau dreptate .
Eu una o sa ma conformez .
Si promit sa nu mai deviez de la subiect ,mai ales ca e un subiect frumos....doar cu cate o glumita asa,ca de la astea nu ma pot habtine.

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#264 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 March 2012 - 09:08 PM

ia să vă spun un efect secundar uimitor la tura asta de jos toxina: nu îmi mai plac dulciurile, nici măcar ciocolata, nu am nici o tragere de inimă să mănînc aşa ceva, mi se par toate de "plastic". cred că mi s-a defectat vreo rotiţă la creierii capului, desertul preferat este mărul natur sau copt în cuptor, fără nimic. să vedem cît mă ţine :floare:

PS glumele rulz!

#265 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 March 2012 - 12:15 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 March 2012 - 11:23 AM, a spus:

Nu stiu daca se incadreaza aici, dar asta am gatit azi, Supa de alge wakame deshidratate cu legume

maestro, supa matale e foarte interesantă, nu are grăsime adăugată, nu-i aşa? numai apa, legumele, algele şi miroşeniile.
nu cred că am gătit cu alge vreodată, cum e gustul, se simte fundu' mării in zamă? :lol:

#266 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2012 - 12:17 AM

Dex, eu sunt hotarata sa o tin pe a ta, in ochii mei prezinta mare incredere :lol: pentru ca tot ce ai scris are sens ... Cu uleiul EV mi se pare putin exagerat, dar pt 7 kg in 3 saptamani, de ce nu?
Tegumentele cum se prezinta? :lol:
cel mai mult imi place ca nu combini mai mult de o proteina (Carne) cu o leguma la o masa. Cred ca disocierea e cheia in multe dintre diete. Dieta propusa de tine se aseamana cu a lui Demis Russos, pe care am tinut-o si eu cu rezultate remarcabile, acum vreo 15 ani ..., 45 kg dupa 3 sapt, tot 7 kg aruncate pe garla ...deci se leaga ... Plus, efect yoyo nex ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#267 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 March 2012 - 12:40 AM

dani, lipsa de grăsime din mîncare dă o sansă corpului să o consume pe aia internă, între ulei de măsline şi un strat mai mic de grăsime pe artere, ficat, inimă sau sub piele, alegerea a fost foarte simplă :lol:
tegumentele sunt foarte bine, că beau câte un pârâiaş în fiecare zi

#268 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 March 2012 - 02:00 PM

cu riscul de-a fi fugarita sanatos de Dex :), pun aici supele sfeclite :toothy9;

supa dupa reteta Daniellei :D

Imagine postata

si supa facuta dupa reteta adusa de Pisco :), la care i-am adaugat 1/2 lg ghimbir proaspat tocat si un virf de cutit de chimion facut praf in mojar

Imagine postata

ambele supe au fost extreeeem de bune, multam fetelor ! :) :)




#269 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2012 - 06:44 PM

dana, să-ţi fie de bine sfecleala şi fugăreala :D

nu v-am arătat feniculul la grătar, tăiat rondele, sărat, pus pe grătar şi stropit cu balsamic la sfârşit. zehr gut! gătit aşa nu mai este crunchy, se înmoaie şi e mai dulce decît natur, dar nu ştiu cu se să compar textura, trebuie să incercaţi.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1215-1331742706546.jpg

PS m-am uitat în dex la "textură" şi nu e nici un exemplu care se referă la mîncare :D

#270 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 March 2012 - 10:39 PM

Vezi postareaDexter, la 14 March 2012 - 06:44 PM, a spus:

dana, să-ţi fie de bine sfecleala şi fugăreala :violent6:

nu v-am arătat feniculul la grătar, tăiat rondele, sărat, pus pe grătar şi stropit cu balsamic la sfârşit. zehr gut! gătit aşa nu mai este crunchy, se înmoaie şi e mai dulce decît natur, dar nu ştiu cu se să compar textura, trebuie să incercaţi.

Atasament P1170423.JPG

PS m-am uitat în dex la "textură" şi nu e nici un exemplu care se referă la mîncare :rolleyes:


Dexul nu e domne'carte de exemple! E corect textura la mancare, mai ales la gastronomia moleculara se foloseste in extremis!
Dar vad eu si una bucata peste (somon?) intre 3 feniculi, sau asa de bine sa semene!

Dana, sa va fie de bine supa! Ma bucur ca v-a placut! Dar cum ai facut decorurile alea splendide? :icon_fessee:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#271 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 March 2012 - 12:51 PM

Vezi postareaDexter, la 14 March 2012 - 06:44 PM, a spus:

dana, să-ţi fie de bine sfecleala şi fugăreala :D

nu v-am arătat feniculul la grătar, tăiat rondele, sărat, pus pe grătar şi stropit cu balsamic la sfârşit. zehr gut! gătit aşa nu mai este crunchy, se înmoaie şi e mai dulce decît natur, dar nu ştiu cu se să compar textura, trebuie să incercaţi.



PS m-am uitat în dex la "textură" şi nu e nici un exemplu care se referă la mîncare :D


merci, Dex ! :occasion14: si tie sa-ti fie de bine funiculi funicula la gratar :D
textura banuiesc ca e asemanatoare cu cea a cepei coapte, iar gustul e usor mentolat, nu ? :D

#272 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 March 2012 - 01:02 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 March 2012 - 10:39 PM, a spus:

Dar vad eu si una bucata peste (somon?) intre 3 feniculi, sau asa de bine sa semene!

Dana, sa va fie de bine supa! Ma bucur ca v-a placut! Dar cum ai facut decorurile alea splendide? :occasion14:


Daniella, daca ala e somon, eu sint fata mare ! :D

aaaaa, imbirligaturile alea le-am facut din viteza cu decopenu'. l-am burdusit bine cu o smintina groasa ca el nu era la detox :D si l-am invirtit deasupra farfurie cu supa cum mi-a venit la mina si pe moment. :D

#273 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 March 2012 - 05:23 PM

Vezi postareauptown girl, la 16 March 2012 - 01:02 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 14 March 2012 - 10:39 PM, a spus:

Dar vad eu si una bucata peste (somon?) intre 3 feniculi, sau asa de bine sa semene!

Dana, sa va fie de bine supa! Ma bucur ca v-a placut! Dar cum ai facut decorurile alea splendide? :sad3:


Daniella, daca ala e somon, eu sint fata mare ! :D

aaaaa, imbirligaturile alea le-am facut din viteza cu decopenu'. l-am burdusit bine cu o smintina groasa ca el nu era la detox :-* si l-am invirtit deasupra farfurie cu supa cum mi-a venit la mina si pe moment. :-*



:-* :-* :-*

Dana, ai sfeclit-o fain de tot!

#274 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 March 2012 - 08:10 PM

dana, scăpaşi uşor, nu tre'să ne arăţi nimic, lingă fenicul şade un pectoral de pui :sad3: somonul şi cu mine trecem pe vizavi cînd ne întilnim.

bună comparaţie, fenicului la grătar are textură de ceapă coaptă, da nu fleaşcă de tot, ci cu un pic de crunch. gustul nu-i mentolat, e cam ca ceaiul de anason.

#275 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 March 2012 - 10:49 PM

Iaca si escalopul meu de pui cu fenicul si morcovi .

E facu mai demult ,dar merge cu tema .
Eu iubesc fenicului ,sub orice forma .
E buna si supa crema .
Imagine postata

Dana ,

Bulbul de fenicul are o aroma foarte fina .Mult mai fina decat ceaiul .Merita incercat .
Iar textura lui daca-l stir-fry la minut , e crocanta .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#276 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 March 2012 - 12:57 PM

Vezi postareaDexter, la 16 March 2012 - 08:10 PM, a spus:

dana, scăpaşi uşor, nu tre'să ne arăţi nimic, lingă fenicul şade un pectoral de pui :D somonul şi cu mine trecem pe vizavi cînd ne întilnim.

bună comparaţie, fenicului la grătar are textură de ceapă coaptă, da nu fleaşcă de tot, ci cu un pic de crunch. gustul nu-i mentolat, e cam ca ceaiul de anason.


puteam sa pun pariu cu Daniella ca in farfuria ta e carne alba, si-l cistigam. :D somonul il recunosc si prin somn. :D

(daca se poate spune in public) ce ti-a facut somonul de ti s-a pus asa pe invers ? :D

eu cu ceapa coapta la gratar/tigaie nu sint prietena. are ceva in textura si gustul ei care nu ma atrage de nici o culoare. am incercat, nu merge ! :71: in rest, maninc ceapa in salate si o folosesc la mincaruri gatite. :D

#277 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 March 2012 - 01:01 PM

Vezi postareaPiscotel, la 16 March 2012 - 10:49 PM, a spus:

Dana ,

Bulbul de fenicul are o aroma foarte fina .Mult mai fina decat ceaiul .Merita incercat .
Iar textura lui daca-l stir-fry la minut , e crocanta .


Pisco, sa-ti fie de bine escalopul ! :D arata superb ! :D

cu feniculul sint prietena. l-am incercat in crema si in supa crema. problema e ca-l gasesc rar. :71:

#278 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 March 2012 - 06:06 PM

Stimate Domnule Dexter,
Tin sa va anunt ca de azi sunt la dieta DexTox.
Nu am luat pranzul (nu aveam nici o carne de luat la mine), diminata am avut suc de la 2 greph, am mai baut 3 ceaiuri, nu tu cafea.
Diseara portia de 1 carne + 1 leguma cat de generoasa poate fi in cazul asta?
ma duc sa mai citesc din urma instructiunile. Intentionez sa fac cambula congelata (daca nu gasesc ficatei proaspeti) + rosii cherry + fulgi de usturoi, sare, piper, zeama de lamaie, trase l tigaie fara ulei. Sper sa fie conform, confirmi?
Va multumesc! :D

UTG, nici eu nu sunt prietena cu somonul. Intr-o vreme il mancam, apoi brusc nu a mai itnrat, mi se pare prea gras si prea puternica aroma. Pe cel afumat inca il mai suport, innecat in lamaie si feliat transparent :D La mine problema e ca mananc si fara paine, probabil de aici aversiunea fata de gustul acela ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#279 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 March 2012 - 06:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 March 2012 - 06:06 PM, a spus:

Diseara portia de 1 carne + 1 leguma cat de generoasa poate fi in cazul asta?
Intentionez sa fac cambula congelata (daca nu gasesc ficatei proaspeti) + rosii cherry + fulgi de usturoi, sare, piper, zeama de lamaie, trase l tigaie fara ulei. Sper sa fie conform, confirmi?


brava, brava, brava!!!! forza Daniii!!!
leguma e la liber, dar nu vagoane, eu pap cam 10-15 roşii tip "grape" la o masă sau 2 roşii medii.
dacă ţii detoxul ca mine, ficăţeii nu-s pe listă iar fresh din 2 grepfruit sunt cam mulţi carbohidraţi la o masă, diseară papă numai un măr mic sau 2-3 căpşuni ca fructă. cambula cu roşii e perfectă.
nu uita de apă, 2 l minimum

PS nu o să pot răspunde prea rapid săptămîna asta dar o să încerc ...

#280 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 March 2012 - 11:03 AM

Vezi postareaDexter, la 19 March 2012 - 06:51 PM, a spus:

brava, brava, brava!!!! forza Daniii!!!
leguma e la liber, dar nu vagoane, eu pap cam 10-15 roşii tip "grape" la o masă sau 2 roşii medii.
dacă ţii detoxul ca mine, ficăţeii nu-s pe listă iar fresh din 2 grepfruit sunt cam mulţi carbohidraţi la o masă, diseară papă numai un măr mic sau 2-3 căpşuni ca fructă. cambula cu roşii e perfectă.
nu uita de apă, 2 l minimum

PS nu o să pot răspunde prea rapid săptămîna asta dar o să încerc ...

merci de raspunsuri.
eu dimineata am fresh din 2 greph, dar cu asta am terminat portia de fructe pe zi.
Adevarul este ca doar aseara inainte sa plec de la job, am gassit lista alimentelor si am vazut ca e voie doar 1/2 greph la o masa si ca ficatei nu sunt pe lista.
Nu am mai mancat decat cambula cu rosii (+fulgi usturoi, zeama de la o lamaie, ierburi uscate, piper, o legatura de oregano pe care am scos-o si aruncat-o de teama sa nu se puna ca o a doua leguma, pana si fulgii de usturoi i-am ocolit :rolleyes: ). A iesit nesperat de bun si intr-adevar nu se simte nevoia de adaos de ulei. Am mancat o portie ormala spre mica (a bagat si picea cu pofta labutele la mine in farfurie :snorting: ).
Da, tin detoxul strict cum ai spus tu! ori e laie, ori balaie! Tin 3 saptamani si in a 4-a trebuie sa o iau treptat, cum ai spus, ca imediat dupa a 4-a vine Pastele la noi si sper sa ma tin tare pe pozitie cu gratare si salata de primavara, un ou si gata ... . Nu mi se pare mult 3 saptamani pt un rezultat de
Cea mai grea probl a mea e la serviciu, ca nu stiu ce sa imi iau la mine, carne.
Practic carne e voie doar piept pui (sper ca-i voie si curcan, ca aici puii sunt plini de hormoni si hraniti cu balast) fara piele sau grasime of course, peste alb, vitel slab, crevete si crab (de langusta nu se pune problema pe la noi ... ). Da, cam redusa gama.
Spanacul cum poate fi gatit? asa fiert gol? :snorting:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 103 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi