Reţete detox
Postat 02 March 2012 - 08:27 PM
Recunosc cu mana pe inima ca intre timp m-am mai scapat la dulciuri.
In rest merg pe aceleasi principii la care am adugat iaurt,oua,orez si paste integrale( cam 80 g /portie) + supe si ciorbe .
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 02 March 2012 - 08:45 PM
Piscotel, la 02 March 2012 - 08:17 PM, a spus:
Pai nu spuneai ca fiecare isi stabileste principiile Detox dupa feedback-ul corpului sau ?
Pai daca eu pun o reteta ,e clar ca pentru mine merge
haidi bre, că miscarea face bine

pişco, nu am nici o problemă cu reţele matale pen'că e foarte clar care ţi-a fost principiul şi cum l-ai urmat
şi reţetele mele urmează toate un principiu: nu au nici un pic de grăsime adăugată
pe celelalte cum le categorisim? mîncare lejeră, mîncare de post, mîncare uşor digerabilă, fără multe calorii, cu multe vitamine, ajută ficatu', ce-i deosebit la reţeta respectivă? asta era idea. pentru că dacă's reţete "normale", avem milioane de alte topice pentru ele
Postat 02 March 2012 - 08:59 PM
Dexter, la 02 March 2012 - 08:45 PM, a spus:
Piscotel, la 02 March 2012 - 08:17 PM, a spus:
Pai nu spuneai ca fiecare isi stabileste principiile Detox dupa feedback-ul corpului sau ?
Pai daca eu pun o reteta ,e clar ca pentru mine merge
haidi bre, că miscarea face bine

pişco, nu am nici o problemă cu reţele matale pen'că e foarte clar care ţi-a fost principiul şi cum l-ai urmat
şi reţetele mele urmează toate un principiu: nu au nici un pic de grăsime adăugată
pe celelalte cum le categorisim? mîncare lejeră, mîncare de post, mîncare uşor digerabilă, fără multe calorii, cu multe vitamine, ajută ficatu', ce-i deosebit la reţeta respectivă? asta era idea. pentru că dacă's reţete "normale", avem milioane de alte topice pentru ele
No hai ca m-am intors de la alergat .
Da. Acuma am inteles ce-ai vrut sa zici si da sunt de acord ca retete cu smantana nu-si au locul aici .Chiar si parmezanul pe care-l mai strecuram eu in supele crema e cam in plus .
Din punctul asta de vedere iti dau dreptate .
Eu una o sa ma conformez .
Si promit sa nu mai deviez de la subiect ,mai ales ca e un subiect frumos....doar cu cate o glumita asa,ca de la astea nu ma pot habtine.
Postat 02 March 2012 - 09:08 PM

PS glumele rulz!
Postat 03 March 2012 - 12:15 AM
W Mamadeus Paparotti, la 01 March 2012 - 11:23 AM, a spus:
maestro, supa matale e foarte interesantă, nu are grăsime adăugată, nu-i aşa? numai apa, legumele, algele şi miroşeniile.
nu cred că am gătit cu alge vreodată, cum e gustul, se simte fundu' mării in zamă?

Postat 03 March 2012 - 12:17 AM

Tegumentele cum se prezinta?

cel mai mult imi place ca nu combini mai mult de o proteina (Carne) cu o leguma la o masa. Cred ca disocierea e cheia in multe dintre diete. Dieta propusa de tine se aseamana cu a lui Demis Russos, pe care am tinut-o si eu cu rezultate remarcabile, acum vreo 15 ani ..., 45 kg dupa 3 sapt, tot 7 kg aruncate pe garla ...deci se leaga ... Plus, efect yoyo nex ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 03 March 2012 - 12:40 AM

tegumentele sunt foarte bine, că beau câte un pârâiaş în fiecare zi
Postat 14 March 2012 - 06:44 PM

nu v-am arătat feniculul la grătar, tăiat rondele, sărat, pus pe grătar şi stropit cu balsamic la sfârşit. zehr gut! gătit aşa nu mai este crunchy, se înmoaie şi e mai dulce decît natur, dar nu ştiu cu se să compar textura, trebuie să incercaţi.

PS m-am uitat în dex la "textură" şi nu e nici un exemplu care se referă la mîncare

Postat 14 March 2012 - 10:39 PM
Dexter, la 14 March 2012 - 06:44 PM, a spus:

nu v-am arătat feniculul la grătar, tăiat rondele, sărat, pus pe grătar şi stropit cu balsamic la sfârşit. zehr gut! gătit aşa nu mai este crunchy, se înmoaie şi e mai dulce decît natur, dar nu ştiu cu se să compar textura, trebuie să incercaţi.

PS m-am uitat în dex la "textură" şi nu e nici un exemplu care se referă la mîncare

Dexul nu e domne'carte de exemple! E corect textura la mancare, mai ales la gastronomia moleculara se foloseste in extremis!
Dar vad eu si una bucata peste (somon?) intre 3 feniculi, sau asa de bine sa semene!
Dana, sa va fie de bine supa! Ma bucur ca v-a placut! Dar cum ai facut decorurile alea splendide?

Postat 16 March 2012 - 12:51 PM
Dexter, la 14 March 2012 - 06:44 PM, a spus:

merci, Dex !

textura banuiesc ca e asemanatoare cu cea a cepei coapte, iar gustul e usor mentolat, nu ?

Postat 16 March 2012 - 01:02 PM
Daniella, la 14 March 2012 - 10:39 PM, a spus:
Dana, sa va fie de bine supa! Ma bucur ca v-a placut! Dar cum ai facut decorurile alea splendide?

Daniella, daca ala e somon, eu sint fata mare !

aaaaa, imbirligaturile alea le-am facut din viteza cu decopenu'. l-am burdusit bine cu o smintina groasa ca el nu era la detox

Postat 16 March 2012 - 05:23 PM
uptown girl, la 16 March 2012 - 01:02 PM, a spus:
Daniella, la 14 March 2012 - 10:39 PM, a spus:

Daniella, daca ala e somon, eu sint fata mare !

aaaaa, imbirligaturile alea le-am facut din viteza cu decopenu'. l-am burdusit bine cu o smintina groasa ca el nu era la detox

Dana, ai sfeclit-o fain de tot!
Postat 16 March 2012 - 08:10 PM

bună comparaţie, fenicului la grătar are textură de ceapă coaptă, da nu fleaşcă de tot, ci cu un pic de crunch. gustul nu-i mentolat, e cam ca ceaiul de anason.
Postat 16 March 2012 - 10:49 PM
E facu mai demult ,dar merge cu tema .
Eu iubesc fenicului ,sub orice forma .
E buna si supa crema .
Dana ,
Bulbul de fenicul are o aroma foarte fina .Mult mai fina decat ceaiul .Merita incercat .
Iar textura lui daca-l stir-fry la minut , e crocanta .
Postat 19 March 2012 - 12:57 PM
Dexter, la 16 March 2012 - 08:10 PM, a spus:

bună comparaţie, fenicului la grătar are textură de ceapă coaptă, da nu fleaşcă de tot, ci cu un pic de crunch. gustul nu-i mentolat, e cam ca ceaiul de anason.
puteam sa pun pariu cu Daniella ca in farfuria ta e carne alba, si-l cistigam.

(daca se poate spune in public) ce ti-a facut somonul de ti s-a pus asa pe invers ?

eu cu ceapa coapta la gratar/tigaie nu sint prietena. are ceva in textura si gustul ei care nu ma atrage de nici o culoare. am incercat, nu merge !

Postat 19 March 2012 - 01:01 PM
Piscotel, la 16 March 2012 - 10:49 PM, a spus:
Bulbul de fenicul are o aroma foarte fina .Mult mai fina decat ceaiul .Merita incercat .
Iar textura lui daca-l stir-fry la minut , e crocanta .
Pisco, sa-ti fie de bine escalopul !

cu feniculul sint prietena. l-am incercat in crema si in supa crema. problema e ca-l gasesc rar.

Postat 19 March 2012 - 06:06 PM
Tin sa va anunt ca de azi sunt la dieta DexTox.
Nu am luat pranzul (nu aveam nici o carne de luat la mine), diminata am avut suc de la 2 greph, am mai baut 3 ceaiuri, nu tu cafea.
Diseara portia de 1 carne + 1 leguma cat de generoasa poate fi in cazul asta?
ma duc sa mai citesc din urma instructiunile. Intentionez sa fac cambula congelata (daca nu gasesc ficatei proaspeti) + rosii cherry + fulgi de usturoi, sare, piper, zeama de lamaie, trase l tigaie fara ulei. Sper sa fie conform, confirmi?
Va multumesc!

UTG, nici eu nu sunt prietena cu somonul. Intr-o vreme il mancam, apoi brusc nu a mai itnrat, mi se pare prea gras si prea puternica aroma. Pe cel afumat inca il mai suport, innecat in lamaie si feliat transparent

Postat 19 March 2012 - 06:51 PM
Daniella, la 19 March 2012 - 06:06 PM, a spus:
Intentionez sa fac cambula congelata (daca nu gasesc ficatei proaspeti) + rosii cherry + fulgi de usturoi, sare, piper, zeama de lamaie, trase l tigaie fara ulei. Sper sa fie conform, confirmi?
brava, brava, brava!!!! forza Daniii!!!
leguma e la liber, dar nu vagoane, eu pap cam 10-15 roşii tip "grape" la o masă sau 2 roşii medii.
dacă ţii detoxul ca mine, ficăţeii nu-s pe listă iar fresh din 2 grepfruit sunt cam mulţi carbohidraţi la o masă, diseară papă numai un măr mic sau 2-3 căpşuni ca fructă. cambula cu roşii e perfectă.
nu uita de apă, 2 l minimum
PS nu o să pot răspunde prea rapid săptămîna asta dar o să încerc ...
Postat 20 March 2012 - 11:03 AM
Dexter, la 19 March 2012 - 06:51 PM, a spus:
leguma e la liber, dar nu vagoane, eu pap cam 10-15 roşii tip "grape" la o masă sau 2 roşii medii.
dacă ţii detoxul ca mine, ficăţeii nu-s pe listă iar fresh din 2 grepfruit sunt cam mulţi carbohidraţi la o masă, diseară papă numai un măr mic sau 2-3 căpşuni ca fructă. cambula cu roşii e perfectă.
nu uita de apă, 2 l minimum
PS nu o să pot răspunde prea rapid săptămîna asta dar o să încerc ...
merci de raspunsuri.
eu dimineata am fresh din 2 greph, dar cu asta am terminat portia de fructe pe zi.
Adevarul este ca doar aseara inainte sa plec de la job, am gassit lista alimentelor si am vazut ca e voie doar 1/2 greph la o masa si ca ficatei nu sunt pe lista.
Nu am mai mancat decat cambula cu rosii (+fulgi usturoi, zeama de la o lamaie, ierburi uscate, piper, o legatura de oregano pe care am scos-o si aruncat-o de teama sa nu se puna ca o a doua leguma, pana si fulgii de usturoi i-am ocolit

Da, tin detoxul strict cum ai spus tu! ori e laie, ori balaie! Tin 3 saptamani si in a 4-a trebuie sa o iau treptat, cum ai spus, ca imediat dupa a 4-a vine Pastele la noi si sper sa ma tin tare pe pozitie cu gratare si salata de primavara, un ou si gata ... . Nu mi se pare mult 3 saptamani pt un rezultat de
Cea mai grea probl a mea e la serviciu, ca nu stiu ce sa imi iau la mine, carne.
Practic carne e voie doar piept pui (sper ca-i voie si curcan, ca aici puii sunt plini de hormoni si hraniti cu balast) fara piele sau grasime of course, peste alb, vitel slab, crevete si crab (de langusta nu se pune problema pe la noi ... ). Da, cam redusa gama.
Spanacul cum poate fi gatit? asa fiert gol?