Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#281 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 20 March 2012 - 11:15 AM

Hai, Dani, chibitez si eu de pe margine! Te urmaresc pe tine si poate, dupa Pasti, incerc si eu un detox (desi nu mi-au iesit niciodata chestiile cu ai voie doar asta si asta...da cine stie, poate imi insufli tu niste vointa).

#282 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 March 2012 - 02:11 PM

Nici eu nu pot oricand. Dar cand imi vine ceasul ala, ma tin de treaba. Duminica, de buna vestire e si party de ziua tatalui meu ...nu o sa fie usor ... dar ne descurcam ... 3 saptamani nu moare nimeni ...
Sunt in a 2-a zi, din pacate nu am putut servi pranzul si asta nu imi da un moral prea bun =))

2ut, eu zic sa te apuci de maine, sunt 3 saptamani pana la Paste si au iesit si verdeturile ... Dar si eu am avut nevoie de vreo 2 luni sa imi fac curaj, de cand a postat Dex dieta, care mie imi suna bine. Sigur ca as manca de nervi, de stres, de pofta de ceva bun, dar ma abtinez 3 saptamani nu e asa mult. Sunt alte fete care tin pe viata (monti) si tu esti printre ele, nu? Deci ai vointa.
Eu nu am reusit sa tin monti, am cochetat vreo 3 luni cu el, dar nu am avut succes... la mine trebuie limitari mai severe, daca imi dai mana libera la cantitati, nu faci treaba cu mine ... =)) !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#283 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2012 - 05:49 PM

Dex, help! Am o intrebare, la care probabil ca nu ai un raspuns, dar poate totusi ai acces la informatie.
As vrea sa iau in perioada asta Detoxicolon (purificare intestinala si detoxifiere), care e un amestec natural de fibre si plante (compus din: fibre de in si psyllium, zeolit si 15 plante aromatice, plante laxative, plante pt desprinderea placii de mucoid). Crezi ca asta ar strica dieta de Detox asa cum e propusa de tine/medicul tau?
ajuta si el la detoxifiere, dar si la slabire. Obiectivul meu principal e slabirea! 7 kg / 3 saptamani e un MUST pt mine :hungry: de aceea as ajuta cu orice, dar nu as risca nimic ... , nu stiu dc ma fac inteleasa ...
merci :bounce:

#284 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 March 2012 - 06:37 PM

Dani, nu lua nimic, fă chestia de colon după, schimbarea de dietă este destul de radicală pentru organism ca să-l mai stresezi şi cu curăţarea colonului.

spanacul poate fi gătit, incearcă reţeta asta: cumpără baby spinach care e crud de tot, bagă-l in tigaie cu capac pînă se pleoştesc frunzele, 3-4 minute, după care dă-i două pulsuri in blender, cu usturoi şi alte condimente.

ce să papi la servici: cel mai uşor e piept de pui, dă un search după grill george foreman, este indoor, foarte eficient, poţi pune chiar şi carne ingheţată pe el, in 5 minute ai lunch, adaugi roşii cherry natur sau nişte salată verde şi gata

iaca spanacul meu să-i vezi consistenţa

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1215-13322612929901.jpg

#285 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2012 - 11:42 PM

merci de raspuns. Asa o sa fac, aman detoxicolonul pentru per imediat dupa ce termin dieta.
chestia e ca nu ma simt prea bine (desi eu am tinut multe cure si nu aveam probleme de ameteli, slabiciuni etc), ceea ce nu e de mirare, o data ca nu am mancat nimic pana la 20 nici ieri, nici azi si 2 ca nu mai beau cafea si dupa amiaza ma ia o durere de cap ... o fi de la foame, o fi de la lipsa cafea ?
o sa incerc asa cu spanacul ...
oua zice o data pe saptamana. Unul? doua?
arata prea bine spanacul tau cu oua? dezlegarea aia pe saptamana de oua, imi permite sa le combin cu spanac? se permit in loc de carne, sau cum?
azi acelasi regim ca si ieri :) tot cambula cu rosii (doar azi le-am bagat la cuptor in tava de teflon, nu le-am mai tras la tigaie.
ma duc sa ma uit ce e cu grillul ala. Dar nu am bucatarie la serviciu :D

#286 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 02:36 AM

dacă ai dureri de cap e semn de detox de cafea şi de dulciuri, astea ies primele

trebuie să mănînci de 2 ori pe zi, nu sări prînzul, fă pieptul dimineaţa in tigaie antiaderentă ori in apă, ca o supă şi ia-l la pachet. sau prăjeşte carne tocată slabă de vită, sub capac şi in grăsimea pe care şi-o lasă şi ia-o cu tine.

oul inlocuieşte proteina, 2 intregi sau 1 intreg şi 3 albuşuri, poţi combina cu spanac

#287 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 02:35 PM

Am venit sa raportez, caz de abatere. Sa vedem verdictul: o fi grav sau nu foarte?
Am trimis pe Mr. Dani sa-mi cumpere piept de pui fara porcarii. A venit cu pulpe inferioare. Le-am scos pielea, am taiat zucchini felii si am dat la cuptor cu sare, piper, verdeturi rasnite si fulgi de usturoi + zeama de la o lamaie mica.
In plus NU m-am uitat pe lista de legume si am gatit zucchini. Cat de grav o fi? sunt mai mult apa, nu?

Deci avem recapitulare menù de start DexTox:
M.D. fresh din 2 greph zilnic
ziua 1, luni, 19.03. pranz ceai x 3, cina halibut cu rosii la tigaie
ziua 2, marti, 20.03. pranz/cina idem ca luni
ziua 3, miercuri, 21.03. pranz: 3 pulpe inferioare anemice de pui fara piele cu 1.5 dovlecel, cina: idem ca in zilele precedente.
ziua 4, joi, 22.03 MD: pranz: idem ca ziua 3, cina: piept de curcan cu rosii proaspete. E voie pui la pranz si curcan seara, daca sunt tot zburatoare sau tb alternat diferite intr-o zi: peste-pui-vita???
ziua 5, vineri, 23.03 pranz piept de curcan + rosii, cina ?
de sambata tb sa ma organizez mai bine, ca in timpul sapt nu reusesc sa ajung niciunde la cumparaturi (Sapt asta mi-am propus zilnic si mereu a intervenit cate ceva). Ma duc putin in spate sa vad ce meniuri ai mai propus tu.

Un prim rezultat, adevereste scaderea a 300 g / zi si mai bine. Azi dimi aveam 2 kg in minus (dupa primele 2 zile), in conditiile in care cu ultimul kg oricum jonglam sus-jos, sa zicem oricum 1 kg pe minus. Probabil ca in zilele urmatoare nu o sa mai sad asa la galop, dar sper macar 300, da Doamne!
Sper sa nu fie pranzul de azi o catastrofa :notworthy: Te tin la curent cu ce zice prieteneul meu cantarul maine dimi :floare: ... sa imi tineti pumnii stransi :-*

Oare nici la vitel nu e voie ficat (ca e carne slaba)? Mi-e frica sa iau de vaca sa nu-mi iasa talpa, ramane tot varianta peste si creveti, crab si langusta nu-i rost pe aici. De fapt sa casc ochii mai bine ...
Cu legumele nu prea stiu ce sa iau ca si astea sunt prea limitate. Nici macar broccolli :-*
O sa mai incerc finocchio ala dc zici ca e bun. Daca era pensulat cu ulei era bun la gratar, dar asa ? neuns cu nika? dar daca il plasez eu pe carne si dau la cuptor, se ung una pe alta, corect? Asa am facut si cu dovleceii. Sparanghelul nu-mi place de nici o culoare, unde nu l-oi fi mancat bine pregatit, iar eu nu am cumparat niciodata si nici nu stiu cum se alege.
Salata verde cu ce o mananc? doar cu sare si lamaie, corect? hmmm...
Telina o sa mai iau, merge si gatita, corect? nu o merge si pastarnac?
Spanac (stii ca e plin de nitriti, da?) o sa incerc reteta ta, rar gasesc de ala baby proaspat si numai la Metro deci imi ia 2 ore sa fac cumparatura asta si nu am cand in timpul saptamanii. Deci poate am noroc pt sapt 2. Asta baby mie imi placea si salata simpla (ulei, balsamico), dar nu stiu cum iese fara nik. Aaaa acolo zice orice fel de otet, o fi voie si balsamico?
Deci pana la urma era sos de soia pe lista de la medic? tamari habar nu am ce e?
Frunze sfecla si cicoare nu am vazut pe la noi
Ridichi de care? oricum nu prea imi plac ca sunt gazoase
Chard habar nu am ce-i?
Varza ar mai fi o optiune, dar mi-e asa de drag sa o tai ... Si fara ulei ... hmmmm
Optiunile principale raman pt sapt asta: rosie, rosie, rosie

Branza aia de vaci tot proteina o inlocuieste si se servestecu legume? sau ca atare?

Dex, oare rezultatul ne va tine nealterat macar vreo 2 ani, daca nu facem excese? Cum esti? cat ai de cand ai terminat si ce zice prietenul nostru dimineata cand te urci pe el :floare: ?
3 saptamani nu e mult, dar nu stiu daca in fiecare an imi vine ambatul. :floare: Dar poate o sa ne antrenam si pe viitor , ca bine m.ai mai tras in sus cu DexToxul propus de tine :cheers:
Problema e ca ma doare stomacul ingrozitor de luni si sunt numai pe la toanlenta :floare: cred ca nu are legatura cu detoxul ci cu ceaiul antiadipos de-l beau, dar l-am baut si sapt trecuta si nu a facut efectul asta. Ori duminica am mancat ceva cu efect laxativ ce inca are efect ?

#288 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 21 March 2012 - 09:07 PM

Bonsoir!!!

Dexter , am intzeles eu bine?
2 mese pe zi
se sare peste MD
daca nu pot , atunci pot manca fructele la MD
o proteina + legume sau legume??????
max 300 gr carne/ masa

daca n-am dureri de cap , pot sa nu scot cafeaua:P ???

#289 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 09:59 PM

abaterea nu e un capăt de ţară dar dacă mănînci din listă este cel mai eficient
trebuie să măninci zilnic 2 cărnuri diferite, 2 legume diferite şi două fructe diferite, eu măninc sigur o masă de piept de pui pe zi iar a doua este ori vită ori peşte.
carnea de vacă, de ce nu faci o friptură slabă la cuptor (0.5-1 kg) şi ai mai multe zile. sau chiftele/perisoare numai cu carne.
feniculul se poate minca in trei feluri, cel mai uşor este in salată, cu portocale dacă pui şi piept de pui in ea, ai o masă asigurată. ori fenicul la grătar, stropit cu balsamic sau supă cremă, îl fierbi şi îl blendui.
soia e pe listă, dacă vrei poţi să papi, tamari este tot un fel de sos de soia

brinza da vaci e in loc de proteină, eu o pap cu căpşuni şi stevia

dacă eşti mereu pe la budă, e alt semn de detox, iese grăsimea de pe organele interne plus ce o mai fi prin interior şi trebuie eliminat. e posibil să te apuce diaria aşa din senin din iarbă verde. nu mai bea ceaiul de slăbit, prea mult stres pe organism, bea numai apă şi ceai normal, negru, verde, etc

te-ai măsurat? ia măsurători la bust, talie, peste şolduri, peste fund, coapse, gambă şi dă reportul cîţi centrimetri s-au desumflat după prima săpătămînă

eu sunt in a 6 săpătămînă de revenire şi nu s-a mişcat acul cintarului de loc, dar am luat-o foarte încet. ce se intimplă in doi ani depinde foarte mult de stilul de viaţă al fiecăruia.

#290 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 10:03 PM

mutti, ai inteles bine, max 300g proteină şi O legumă din listă in ce cantitate vrei

cel mai bine e să papi fructu' la masă, dacă iţi trebuie ceva la md, papă O fructă iar cealaltă seara sau ca gustare de după amiază.

dacă nu poţi fără cafea e OK să o continui dar cu detox mai slab. aşa am crezut şi eu, că nu pot fără şi a fost foarte uşor să mă las.

#291 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 10:06 PM

Raportez: am luat azi pranzul si nu am mai avut dureri nici de stomac, nici de cap. Ma simt bine.

Mutti, nu iti trebuie cafea, tii 3 saptamani fara, ca nu e un capat de tara. Mie mi-a fost usor si la serviciu aveam si cate 4-5 /zi. Eu nu am inteles intrebarea ta ref la legume? O carne + 1 leguma (adica un tip de legume din lista, nu 1 bucata).

#292 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 March 2012 - 10:10 PM

Dani , intrebam daca un tip de leguma sau daca se pot si amesteca, de ex salata+rosii+castravete.

Dar acum am intzeles ca n-ar fi indicat:)

Dexter si Dani , pot fara cafea , am mai putut , dra nu vreau. E placerea mea vinovata :) . Si numai ce ne-am luat o masina automata de cafea..........hai sa zic eu ca as renuntza la latte-machiatto...dar tot una simpla as bea :)

#293 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 10:12 PM

Dex, merci!
o sa ma masor, dar nu am cu ce. Nu-mi rezulta inca sa ma fi desumflat, dar la cat sunt de umflata poate in ultima zi sa simt si eu ceva ... Si cred ca dupa 10 mai o repet.
Oare la rosii merg si rosii uscate?
dar capere merg?
varza ai mancat in vreun fel?
cum vin chiftele numai cu carne? sunt moartea mea chiftelele
o sa ma uit dp niste muschi de vaca, ca de cate ori am luat alta bucata a fost talpa...
deci zici ca nu e bine curcan - pui in aceeasi zi la cele 2 mese?

#294 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 10:14 PM

Vezi postareaMutti, la 21 March 2012 - 10:10 PM, a spus:

Dani , intrebam daca un tip de leguma sau daca se pot si amesteca, de ex salata+rosii+castravete.

Dar acum am intzeles ca n-ar fi indicat:)

Dexter si Dani , pot fara cafea , am mai putut , dra nu vreau. E placerea mea vinovata :) . Si numai ce ne-am luat o masina automata de cafea..........hai sa zic eu ca as renuntza la latte-machiatto...dar tot una simpla as bea :)

din proprie exp aceeasi dieta cu sau fara cafea are rezultate diferite. Daca ppoti sa o lasi 3 sapt f bn, dc nu sa speram sa fie acelasi rezultat ...

#295 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 March 2012 - 10:18 PM

Daniella , pe moment nu caut sa slabesc....vreau sa fac o pauza acum. Vreau numai o alimenatzie sanatoasa. Si asta propusa de Dexter mi se pare sanatoasa!

Pt detox eu stiu ca e bun ceaiul de urzica+papadie+anghinare

#296 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 10:38 PM

Vezi postareaMutti, la 21 March 2012 - 10:18 PM, a spus:

Daniella , pe moment nu caut sa slabesc....vreau sa fac o pauza acum. Vreau numai o alimenatzie sanatoasa. Si asta propusa de Dexter mi se pare sanatoasa!

Pt detox eu stiu ca e bun ceaiul de urzica+papadie+anghinare

ce proportii? 1 la 1 la 1?

Da, e sanatoasa!
Daca nu cauti sa slabesti e mai simplu: scoate toate fainoasele, dulciurile, prajelile si lasa doar:
carne, legume (fara fasole, mazare, porumb, sfecla), fructe (fara banana, para, prune, struguri), branzeturi, oua (+oleaginoase crude) gatite cat mai natural (cat de mult poti crud si in rest gratar sau la abur). Si cat mai putine combinatii, cat mai simplu.
Dar ai slabit? ca te plangeai?

#297 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 March 2012 - 11:06 PM

nu stiu proportziile , Daniella. La noi sunt plicuri gata preparate. Si capsule sunt.

#298 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2012 - 12:15 AM

Vezi postareaMutti, la 21 March 2012 - 11:06 PM, a spus:

nu stiu proportziile , Daniella. La noi sunt plicuri gata preparate. Si capsule sunt.

aaa, fain, eu sunt mai degraba pt capsule (din plante naturale, of course), decat prafuri, shake-uri, sau ceaiuri. Cand vii incoace poate iti faci pustiu de bine si imi aduci, intre timp poate intreb si eu pe la plafar ...

Dex, boia e voie? dar curry? Am constatat ca nu mai am praful de mustar, se vede treaba ca l-am aruncat , era vechiut..

#299 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2012 - 11:40 AM

Raportez la cantarirea de dimi, target zilnic atins - 500 g. I'm so happy! =)) and so hungry!
am luat azi pranzul la 11, conform planului, ca eram lesinatura de foame. =))

#300 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 22 March 2012 - 11:53 AM

Ce faci, Dani, tot bantui? Si eu am notat reteta, pentru dupa sau de Pasti.

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul