Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#401 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 April 2012 - 04:24 PM

Am spus mai inainte ca am facut supa kimchi fara carne, NU tin post, doar nu am avut pofta. Se pare ca exista atatea retete de kimchi ca la sarmale, deci eu nu pot preciza decat ca nu am pus carne. Am pus ridiche daikon, am pus morcov( nepermiS) uneori, usturoi, , ceapa verde si cuburi de tofu, plus foile de varza murata Napa( chinezeasca),
In afara de asta supele le fac fara grasime deloc sau maxim cu iaurt, ca am intelesc ca e permis o data pe saptamana. Eu le fac asa si le stiu gustul de cand am fost bolnava si eram obligata sa faca asa, deci sunt, cum ar veni, educata.

Iar la frunzaraie e usor de dat gust cu ceva buruieni.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#402 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 April 2012 - 05:50 PM

Vezi postareaDexter, la 09 February 2012 - 08:03 PM, a spus:

supele creme sunt foarte bune, am dat şi la mosafiri şi s-au lins pe bot. tot ce gătesc acum este foarte gustos. am ajuns la concluzia nu ne trebuie musai ingredientele cu care suntem obişnuiţi de o mie de ani, mai provocăm organismul cu altfel de chestii, să-i dăm teme de casă noi.

care supe creme le-ai facut tu bune la gust? mai da-mi si mie idei, ca am devenit oripilata de dieta asta ... :)
nici oua nu am mancat, maine poate imi iau 2 oua si un fenicul crud (Se poate manca si crud ? :thumleft: )

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#403 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 02 April 2012 - 05:59 PM

Eu as face de dovlecei cu iaurt, exemplu, cu marar si pastarnac de exemplu. Nu sunt fan telina , cred ca ar fi bun, dar nu-mi place mie, eu as pune gulioare.

Iar feniculul crud nu are ce sa strice, e crud!!!!!!!

#404 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2012 - 09:10 PM

Vezi postareazerda, la 02 April 2012 - 05:59 PM, a spus:

Eu as face de dovlecei cu iaurt, exemplu, cu marar si pastarnac de exemplu. Nu sunt fan telina , cred ca ar fi bun, dar nu-mi place mie, eu as pune gulioare.

Iar feniculul crud nu are ce sa strice, e crud!!!!!!!

astea ar fi bune, dar eu ma tin strict de lista lui dex si legumele sunt limitate, nu e voie sa le combini, iaurt nu-i voie. Supa crema de pastarnac bio cu smantana de gatit e o delicatete al carui gust il simt si acum cand ma gandesc!

Asta seara am mancat 4 hamburgeri (295 g crud) din carne de vitel cu rosii crude. Doamne ce bun a fost :) ! Nici nu pot sa cred cum m.am chinuit ieri seara cu pestele ala cu spanac horror ... din care am avut si azi la pranz. Rece a mai fost cum a mai fost, dar aseara cald a fost de o gretosenie rar intalnita. Cred ca numai eu ma pot chinui asa ... :) Cum de nu am stiut pana acum de existenta hamburgerilor facuti in casa :thumleft: ????
Dex datorita tie am aflat ca pot sa fac hamburgeri :) :kiss: !!!!

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333938332833.jpg

#405 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 April 2012 - 03:29 AM

dani, să-ţi fie de bine hamburgherii! eu am mîncat la greu carne slabă tocată "prăjită" in tigaie in uleiul propriu şi sub capac. o poţi prăji impreună cu ceapă, sau cu roşii. incearcă să vezi ce bună e. chiar şi supă e bună, fierbe-o in apă in formă de perişoare, bei zeama şi carnea o papi cu o legumă. supa cremă de fenicul e şi ea bună, asta dacă nu vrei să îl papi crud.

zerda,
kimchiul fermentat, tip murătură, este unul dintre cele mai sănătoase preparate din punct de vedere al intreţinerii florei microbiene, aşa că sigur ajută intr-un program detox.

#406 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 April 2012 - 12:34 PM

Ziua buna :toothy9;

Eu am comis vinetele umplute ale Adrianei http://artaculinara....81si am prajit o feliuta subtire de paine neagra (19 gr. avea inainte de prajire)pe care am frecat-o cu usturoi...

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13334492718694.jpg

#407 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 01:53 PM

Vezi postareaDexter, la 03 April 2012 - 03:29 AM, a spus:

dani, să-ţi fie de bine hamburgherii! eu am mîncat la greu carne slabă tocată "prăjită" in tigaie in uleiul propriu şi sub capac. o poţi prăji impreună cu ceapă, sau cu roşii. incearcă să vezi ce bună e. chiar şi supă e bună, fierbe-o in apă in formă de perişoare, bei zeama şi carnea o papi cu o legumă. supa cremă de fenicul e şi ea bună, asta dacă nu vrei să îl papi crud.

sunt foarte incantata de descoperire, sa vad cum imi iese si cu carnea tocata de mine, ca pe astia ii luasem gata formati si nu stiu cat erau de slabi.
Ma gandesc sa imi bag la cuptor ca pe chiftele, pe hartie de copt si sa am pe urmatoarele zile o masa asigurata de mancat fie cu salata fie cu rosii, ca alteva nu ma duce mintea in materie de legume din lista, care sa imi placa si sa ma si sature cat de cat.
In alta ordine de idei azi 59,1 kg, nu'sh ce a patit cantarul asta ca stau la 59 de sambata parca si deci, de 3 zile nu vrea sa mai dea inapoi, dupa ce in saptamana 2, timp de o intreaga saptamana doar - 1 kg a miscat. Sper sa nu am o faza de platou de doua saptamani, ca daca nu ating cele 7 kg, ma vad nevoita sa prelungesc detoxul, sau in fine sa mai ameliorez putin cu ulei ev si combinarea catorva legume neingrasatoare (Sa mai adaug totusi in afara de cele din lista dovlecei, castraveti, stevie, urzici, leurda, ardei, fasole verde, poate si ciomperci?). De luni incep si cu detoxicolonul, o fi ceva blocat pe acolo ...

Azi am mancat prima oara de cand am inceput detoxul 2 oua fierte, cu 1 fenel crud rontait. A fost bun dar putin :D

Geany, wellcome in club! Jos toxina si grasimea! :D

#408 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 April 2012 - 05:10 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 April 2012 - 04:18 PM, a spus:

eu ieri am mancat:
pranz la 12 jum, creveti cu salata (acestea au fost bune!) si seara pe la 18:30-19 file de cod (Congelat) cu spanac (asta mi s-a parut horror, deja nu mai suport, mai ales ca pestele congelat mi se pare groaznic! ...cat despre spanacul fiert sa nu mai vad ... ) Nici nu mai fac, sa vad sa ma descurc de altceva minus peste in afara de masa zilnica de creveti.

Koral, tu parca am vazut ca ai luat un peste bun? era proaspat? de unde si de care?

azi nici nu are rost sa mai raportez :notworthy: , dupa ce ieri m-am hranit cu forta, precum cu doctorie, fara sa ma abat cu un cap de ata (doar caperele, dar aia am mai facut in primele zile pe cand slabeam), azi aveam plus 600 g. Avand in vedere ca nu am vizitat toaleta de vineri... o fi o explicatie ... , dar nu stiu de ce in we nu se intampla ... Scuzati detaliile :appl:

Noooo, peşte proaspăt în Ardeal???? Doar dacă eşti pescar. La Metro nu ştiu ce aş găsi, oricum nu ajung decât la 2-3 luni pe acolo, nu ştiu în Real , că-s departe amândouă , trebuie să merg cu maşina şi nu prea îmi convine, că tare mult pierd vremea. Peşte alb congelat, din Kaufland, aşa scrie pe el, sunt 4 dreptunghiuri de câte 100 de grame, la o masă mănânc două şi restul de două le las pe ziua următoare.

Azi , 51 de kilograme.

Mie îmi place meniul, la spanac mai bine ia-ţi proaspăt şi fă-l salată cu usturoi şi oţet balsamic, dacă nu-ţi place fiert. Eu mai fac ca garnitură la hamburgeri şi salată de ridichi şi salată de castraveţi.
Peştele îl mai combin cu salată de ceapă verde, dacă tot a apărut, în curând şi cu verdeţurile de primăvară.
Mâine am de gând o supă cremă din frunze de ridichi cu un ou spart în ea =))))) Yammmi....
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#409 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2012 - 05:56 PM

Eu sunt pe platou! stationar, 5 kile pierdute, mancare lejer, frigarui cu legume si carne, salata verde

#410 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 03 April 2012 - 07:18 PM

Daniela zi-mi si mie de cind tii dieta si cit ai slabit?
Imagine postata
Imagine postata

#411 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 08:25 PM

Vezi postareaLizura, la 03 April 2012 - 07:18 PM, a spus:

Tin de 2 saptamani si am slabit 5 kg, din care primele 3,8 kg in prima saptamana. Dupa aceea merge mai greu, cred ca sunt in faza de platou.
Luni dimineata voi implini 3 saptamani si vedem la ce rezultat final ajung.
Daca esti determinat dieta nu e greu de tinut si apoi e foarte sanatoasa, detoxifica si slabesti garantat.

#412 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 03 April 2012 - 08:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 April 2012 - 08:25 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 03 April 2012 - 07:18 PM, a spus:

Tin de 2 saptamani si am slabit 5 kg, din care primele 3,8 kg in prima saptamana. Dupa aceea merge mai greu, cred ca sunt in faza de platou.
Luni dimineata voi implini 3 saptamani si vedem la ce rezultat final ajung.
Daca esti determinat dieta nu e greu de tinut si apoi e foarte sanatoasa, detoxifica si slabesti garantat.

E intr-adevar f sanatoasa! Nu stiu cum se pupa ideea de dezintoxicare cu carnea, dar voi incerca si eu dieta.
Eu una stau pe malul oceanului degeaba, nu am nici o scuza, decit ca sint groaznic de obosita ca sa nu alerg pe afara.
Mama care avea la 41 de ani 45 kg - imi zice "nu mai minca seara!"...aiurea!
Pot sa stau nemincata, scad, cind ma apuc de mincat iar - chestii de post gen fasole, orez - arata mai mult cintarul...
Estimez ca am nevoie cam de 1 an de acum incolo sa scap de kilograme.
Imagine postata
Imagine postata

#413 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 08:55 PM

Elisa iti dau dreptate.. Cand lucrezi stresfull si ziua mananci ce si cand apuci, e greu sa nu mananci seara.
Si eu tot 1 an estimez pentru a pierde excesul de kg pana a ajunge la 45-50 kg. Primele 3 sapt au fost de detox si voi continua cu ceva dieta, dar mai variata decat lista de la Dexter.

#414 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 09:04 PM

Brava Koral, ai implinit 10 zile si - 3 kg! felicitari!
ma tot gandeam cum te-ai descurcat sapt asta si cu cursurile si cu dieta! ma bucur sa aud ca esti bine si ca ai continuat sa slabesti! Jos toxina!

Asa e: meniul e bun! Daca nu incercam sa mananc spanac congelat fiert ... nu aveam nimic de reprosat!

Asta seara am mancat raggù detox! excelent si foarte mult! 2 farfurii mi-au iesit din 300 g pulpa vita + 1 cutie rosii decojite + mirodenii(piper + praf de ghimbir + praf usturoi + boabe de mustar macinate + busuioc si oregano uscate macinate + 1 pepperoncino + 1 frunza dafin) :P .
Dex, aveai dreptate nu se simte diferenta fata de raggù original. Inca o dovada ca nu eavem nevoie de prajeli, caleala si in caz de carne nici macar ulei. Singurul unde simt nevoia de ulei e in salate si .... in spanac ... :P

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13334797512307.jpg

Imi pare rau ca nu am jonglat si pana acum mai mult cu vita, ca imi place asa tocata mai ales. Pentru maine si poimaine la pranz mi-am facut 12 chiftele din restul de 600 g de pulpa de vita. Nu am gustat inca chiftelele dar hamurgerii si raggà-ul au fost geniale.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13334798024425.jpg

Pe maine am pranzul asigurat, alaturi de o salata iceberg cu zeama de lamaie.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13334798910222.jpg

Pentru maine am si capusuni, iuhuuu :D abia astept mesele de maine

#415 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 09:08 PM

Vezi postareaLizura, la 03 April 2012 - 08:48 PM, a spus:

E intr-adevar f sanatoasa! Nu stiu cum se pupa ideea de dezintoxicare cu carnea, dar voi incerca si eu dieta.

Cred ca se pupa cu detoxifierea, pentru ca e vorba de doar carne slaba fara urme vizibile de grasime: de piept de pui fara piele, carne slaba de vita, peste alb fara grasime, cerveti, crab, homar, toate biologice. Dexter poate confirma mai multe....

#416 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 09:18 PM

Dexter pentru ca ma apropii de finish, doream sa iti pun vreo 2 intrebari:
- cum ai introdus cate 1 aliment pe zi? cate o leguma ori fruct ori carne pe rand, 1 pe zi?
- pentru a doua intrebare revin maine, ca mi-am pierdut concentrarea ..., am un spiridus care alearga si se vera culcata .... :D

#417 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 April 2012 - 02:33 AM

doamnelor dani, zerda şi koralina felicitări, keep going şi jos toxina! Imagine postataImagine postataImagine postata

geany,
matale ce tip de detox ţii să ştim ce galerie să-ţi facem, forza geany!!!!

lizura, welcome, varianta asta de detox este testată de mine, tot ce scriu aici este bazat pe observaţii personale, dacă te hotărăşti să o faci pe asta, îţi putem da amănunte şi sfaturi bazate pe experienţă

dani, in primele 2-3 zile nu am introdus nimic nou, numai am amestecat legumele şi am mărit cantitatea de proteine.
după, am adăugat uleiul de măsline, unt, ouă, alte feluri de carne, ficăţei, peşti cu carne roşie, alte fructe (struguri, afine), migdale, nuci, iaurt, kefir
ce e foarte important este să nu mănănci decît cînd ţi-e foame şi cînd te saturi, să te opreşti. să nu mănînci de stres sau de poftă, ascultă corpul să vezi ce îţi spune.
încearcă brînzeturi, dar încet, la mine au fost probleme cu reintroducerea. dacă ai o intoleranţă cât de mică la lactate, va produce inflamaţie, vei reţine apă şi se va vedea pe cîntar imediat.
in primele 3 săptămîni nu am mincat dulciuri şi nici pîine, cartofi, paste, rădăcinoase. abia din săptămina a 4 lea am inceput să le introduc, fasole, linte, paste porţii mici, deserturi "sănătoase" cu ciocolată amară, mascarpone, tiramisu, chestii foarte simple. zahăr rafinat nu am mîncat de cel puţin 2 ani şi nici nu am de gînd. nu am mîncat nimci degresat, nu mă feresc de grăsimi naturale, avocado, smîntînă grasă, frişcă.
din ce am văzut, cel mai greu de metabolizat este combinaţia grăsime+carbohidraţi, gen cartofi prăjiţi, paneuri, etc.
nu ştiu dacă şi la tine va funcţiona la fel, va trebui să găseşti ce nu îţi prieşte şi să eviţi.

#418 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 April 2012 - 07:59 AM

Ha ha! Ai dreptate Dex ,uite nu citisem cu atentie :hungry: si abea acum am vazut ca tot pe prima pagina mai jos ai pus o lista ce e voie la detox-ul pe care l-ai tinut tu ..

Eu mi-am propus ca in fiecare an si la mine functioneaza ,(cam cum ai scris tu acum la faza II cu reintroducerea treptata),bine eu nici nu vreau rezultate spectaculoase dar 2-3 kg. acolo de fitza sa dau si eu jos,si le dau,deci carne de pui fara piele doar gratar sau fiert ,carne de vita ,peste din pacate nu imi place,salate de tot felul (ca tot a aparut verdeata acum) si legume,nu orez,nu cartof,nu paste,painea nu o reduc de tot cel putin nu la inceput doar o felie subtire la o masa ,apoi o sa reduc treptat si renunt si la ea,ulei extrav. de masline doar un strop la salate ,zeama de lamaie , lactate slabe,iaurt slab,branza slaba de vaci, ou fiert tare cam de 2 ori pe sapt. 1 ou,deci 2 oua pe saptamana,fructe: mere,gref,capsuni,nu dulciuri,nu alcool,mese un mic dejun ,pranz si cina nu mai tarziu de ora 19 (eu 18 nu pot ca ne culcam tarziu si mi se face foama)totul insumat la 1200 de kilocalorii pe zi ar trebui dar aici eu gafez ca dupa prima saptamana scad prea mult ,dar efectiv mi se inchide apetitul ma obisnuiesc cu foamea si ajung doar la 6-750 ceea ce e f. putin :pupic: si nu e bine,abdomene cat in cape,mers mult pe jos,urcat scarile de multe ori ,2 l. de lichide pe zi,eu beau si ceai de urzica sau de papadie ...cam asta e in mare ...dau jos frumos cam intr-o luna si 3 sapt. anul trecut am dat jos in talie 10 cm. dar nu m-am simtit bine incet incet pe parcursul iernii pun inapoi ca nu-s serioasa :toothy9; acum vine si pastele asa ca voi avea o pauza acolo dar ma multumesc cu 3 kg.
Oricum tineti-mi pumnii :-* ca anul asta nu am avut nici un chef sa ma apuc,am tot amanat ca tare scumpe au mai fost legumele la noi si salata ,dar acum e mai bine si mie mi-e greu pana incep,cand incep ma tin de treaba ca-s incapatanata rau..

O sa ma mai inspir deaici de la voi si de la retete veg.

Ieri de exemplu,am baut o cafea dimineata ,am mancat un iaurtel 100 de gr. la pranz o barcuta de vanata cum am explicat(celalta barcuta o am pe azi) si cu felia de paine prajita am dat-o in 2 asa ca am mancat jumate,pe seara o salata mare salata verde cu ridiche,ceapa verde ,morcov,mar,miejii de la 2 nuci,cativa fulgi de parmezan,condimentat cu 1 lingurita de ulei si balsamico,si cealalta jumatate de felie de paine prajita,multe abdomene urcat pe scari,apa ceai.

Pt. azi, mi-am facut de ieri o supita de lagume (ceapa ,pastarnac telina morcov,patrunjel) si voiam sa manac ieri la pranz felul unu si vanata felul 2 ,aici gafez eu ca am mancat prea putin,nu am mancato :-* o sa mananc asa azi .
Cam asta e la mine,doar ca eu reduc prea mult ajung cand am zile ca nu mananc deloc :lol: mi-am propus sa nu mai fac prostii sper sa ma tin de cuvant :-h

#419 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 04 April 2012 - 08:53 AM

Imi place Geany ce ti-ai propus tu acolo, numai sa fii cuminte si sa nu mananci prea putin, asa cum ai zis.
Ma bucur ca e animat topicul asta, m-am hotarat si eu sa incep....in 30 aprilie (adica dupa Pasti si o mica vacanta de 5 zile).
Dex, sper ca nu sunt prea indiscreta, dar ma informez cat pot de bine inainte, citesc tot si fac planuri...si ma intrebam daca tu aveai nevoie sa slabesti, adica aveai kilograme in plus, sau nu neaparat? Eu am un surplus destul de mare, IMC aproape 30, deci as avea de unde da jos si ma intrebam daca pot spera la cel putin 7-8kg pierdute in cele de saptamani de detox, sau chiar mai mult. Mi-e somn si nu-s prea coerenta azi, dar sper ca ai inteles ce-am vrut sa zic (la un IMC normal, se dau jos mai putine kilograme si mai greu, cred eu).

#420 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 04 April 2012 - 09:00 AM

Deci dupa doua zile de platou, m-am incapatanat si azi nu mananc nimic! am slabit 5 kile, ar trebui sa ma simt bine, dar sunt frustrata ca nu merge restul! Deci o sa ma tin tare, nu are legatura cu detoxul e chestie de enervare. As putea manca supa de legume chioara, sau salata, dar n-am chef azi!

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul