Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#621 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 April 2012 - 05:05 PM

Vezi postareaDexter, la 18 April 2012 - 02:43 AM, a spus:

dani, uite-l pe georgică, avantajul e la gust, la rapiditate şi comoditate, dar nu se compară nici cu zepterul nici cu cuptoru'. ce pui pe georgică are gust de grătar şi se face repede de tot. in 5-10 minute papi, inclusiv chestii ingheţate. mie mi se pare foarte convenabil, il am de cîţiva ani şi gătesc foarte des în el, mai ales ce vreau să iau la pachet. pun pe grill şi pînă fac duş e gata.
ăla de afară e un weber mic, dacă te uiţi la topicul de somoni al lui dana, îl vezi acolo în poza cu creveţii.

multumesc de raspuns si foto! ieri am facut hamburgeri in grillul zepter si mi-ai iesit ca naiba, nici rumeni, s-au mai si lipit, mai mult fierti, fara fata deloc. Mai bine iesisera aia in tigaia de teflon. M-ar interesa un grill ca al tau, ca sa nu zic scula ta :P , dar m-am tot uitat pe pagini in limba romana dupa vreun georgica, dar nu vad. Daca e cineva mai priceput ca mine sa ma ajute si pe mine.
Alooo :director: , Foxescu? :notworthy:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#622 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2012 - 06:07 PM

Orez nu am mancat, am fost demna, si sosul l-am pasat altcuiva, doar cat s-a lipit de carne, ardei, ceapa, bambus si ciuperci!
da' mi-a facut o placere de mai bine rod buruieni trei zile!

Altfel, am si de comentat o chestiune: unii au bila lenesa, altii au bila cu pietre, eu am bila rebela, ce puii mei face bila asta de functioneaza dupa capul ei??

La mine n-am probleme cu varza, fasole, ridichi, dar cand si cand i se nazare sa se verse toata asa si ies tot soiul de probleme! Am avut colege de intrau in criza dupa ce mancau ceva, la mine nu, dar daca ma enervez vars verde!Direct fara introducere, pur si simplu vars tot si pe urma verde!
Eu iau debridat.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#623 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 April 2012 - 06:16 PM

bila mea e septata congenital si in camera de jos are mal, prin urmare e lenesa. La mine, foloseste anghinarea (pastile are la farmacie MagaAnghinar) si toate plantele si legumele amare + anasonul, chimenul. Si cel mai mult foloseste sa evit constipatia, mai bine cufurezata....

eu sunt de acord cu ce ai facut la chinezi! asa am facut si eu la Paste! Imp e de luat masurile imdt dupa, pana nu se aseaza pe coapse ...

mie imi place orezul ala de mor, cu sos de soia si pasta de ardei iute ... :notworthy: Mai am 10 zile de mentinere si apoi am voie sa abordez si fainoase ...

#624 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 April 2012 - 06:38 PM

ce (mai) papă dex, din categoria mîncăruri de menţinere

piept de pui făcut in tigaia de aluminiu turnat, fără nimic, numai condimente, dar pe care l-am stropit în farfurie cu un pic de ev crud şi l-am insoţit cu salată verde tip romaine şi praz

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1215-1334939000501.jpg

brunch muncitoresc Imagine postata, 3 ouă fierte, nişte roşioare, o legătură de ceapă verde şi ceva brânzică. plus că am mîncat pentru prima oară iaurt de oaie. cred că mi-a plăcut, o să mai încerc.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1215-13349389937335.jpg

dani, georgică nu cred se găsesşte în europa decît in anglia, dacă bagi un "uk" la căutare, o să găseşti siteul

#625 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2012 - 07:50 PM

Mi-am pus cenusa in cap, azi praz cu masline, pus in zepter acolo de capul lui!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#626 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 21 April 2012 - 03:54 AM

Vezi postareaDaniella, la 20 April 2012 - 03:42 PM, a spus:

felicitari Oana! eu dupa 6 zile, dadusem 3.8 kg jos, dar apoi a devenit mult mai stationara situatia. Sper ca tu sa ai un grafic mai constant. Oricum de acum incolo pentru aproape 2 saptamani vei fi pe platou si greu vei da jos, eu circa 550 g / fiecare 4 zile.
Aseara am mancat prima oara ridiche alba (De aia lunga si groasa -eu credeam ca ii zice nap asteia), alaturi de 300 g hamburgheri de vita la gratar. Nu mi-a placut ridichea. De fapt nu prea imi plac ridichile, ca le simt o iuteala usor neplacuta si pt ca sunt gazoase si personal le diger greu. Nici cantarului nu i-au placut: +500 g azi dimi. Avand asa o veste proasta, am preferat sa pastrez silenzio stampa, dar nu pot sa nu recunosc adevarul gol-golutz!

fortza Oana si toti ceilalti care tineti detox si/sau mentinere!

Am sa vad maine ce v-a zice cantarul meu :) Sper la un -500g :)
Maine dimineata este dupa a 6-a zi, inca mai am speranta la mai multe grame jos :)

Forta si tie Dani!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#627 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 21 April 2012 - 04:00 AM

Vezi postareaDexter, la 20 April 2012 - 06:38 PM, a spus:

ce (mai) papă dex, din categoria mîncăruri de menţinere

piept de pui făcut in tigaia de aluminiu turnat, fără nimic, numai condimente, dar pe care l-am stropit în farfurie cu un pic de ev crud şi l-am insoţit cu salată verde tip romaine şi praz

Atasament P1170593.JPG

brunch muncitoresc Imagine postata, 3 ouă fierte, nişte roşioare, o legătură de ceapă verde şi ceva brânzică. plus că am mîncat pentru prima oară iaurt de oaie. cred că mi-a plăcut, o să mai încerc.

Atasament P1170598.JPG

dani, georgică nu cred se găsesşte în europa decît in anglia, dacă bagi un "uk" la căutare, o să găseşti siteul

Ehehe! Vise Marcica! Eu inca mai am de bagat pana ajung sa pap iaurt sau branzica :)
Eu am inlocuit iaurtul de vaca cu cel de capra, este foarte cremos si foarte bun, cel putin asa mi se pare mie.

Pupici!
ReteteFamilie.com

#628 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 21 April 2012 - 04:16 AM

Meniul pt maine, a 7-a zi de detox : mic dejun -1 grapefruit
pranz- creveti facuti in tigaie cu sucul de la 1/2 lamaie, piper, sare si 6 catei usturroi zdrobiti Am sa-i pap alaturi de salata verde.Desert- 1 mar

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1297-13349744541592.jpg

Intre mese beau ceaiuri multe. Oare este voie?

cina- carne tocata de vaca (doar 10% grasimi)facuta in tigaie cu multe rosiute,usturoi pisat, sucul de la 1/2 lamaie si sare piper,oregano si cimbru.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1297-13349745534693.jpg

Acum sunt curioasa ce v-a zice cantarul maine, dupa a 6-a zi de detox.

Pt dumineca ma gandesc sa pap oute, am voie sa le fac cum vreau eu? Fierte sau ochiuri?
Daca am voie oua fierte, am sa le fac ca o salata, cu piper, sare, jumate lamaie soarsa si cu spanac proaspat...Yumm!! Cate oua am voie?

Bafta fetele!!
ReteteFamilie.com

#629 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 April 2012 - 03:05 PM

oana, ceaiul este recomandat in orice cantitate. de care bei, negru,verde, de plante? pe apă, o bei şi pe ea, în jur de 2L?

Ouăle poţi să le faci cum vrei, dar fără ulei adăugat, cantitatea: 2 ouă întregi sau 1 ou întreg şi 4 albuşuri.

v-am zis cum se calculează cîtă apă trebuie să beţi? formula e aşa: jumate din greutatea in pounds (livre) transformată in ounces (1lb = 0.454 kg, 1 ounce = 0.0295735296 L)
exemplu: o persoană de 100 de pounds (45.5 kg) trebuie să bea min 50 de ounces de apă pe zi, adică 50 X 0.0295735296 = 1.4786764765625 L

#630 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 21 April 2012 - 03:18 PM

Dupa a 6-a zi de detox am pus 100g.

Dexter, beau ceai verde, de musetel, din astea din plante...
Multumesc de raspuns :(
Oare voi mai slabi 2 kg in 2 saptamani?!

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#631 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 April 2012 - 03:24 PM

oana, tare îmi e că ce ai pus e din cauza uleiurilor de la spa.
statistic, in săptămîna 2 şi 3 te poţi aştepta să pierzi cam 80% din cît ai pierdut în prima săptămînă.

#632 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 April 2012 - 04:31 PM

- 3.3 ... pounds :( in ultima saptamana, cea cu excesele culinare de sarbatori. Recunosc ca si eu m-am ghiftuit in doua zile, dar la modul dietetic. Cantitatile au fost cele care au depasit foamea sau necesitatile energetice, dar nu-mi fac remuscari.

Azi m-am detoxificat in natura.
(dupa ce dimineata m-am dus didi-mau , pe picioare apostolesti, la hypermarket-uri, unde a agatat :( harta in cui, sa cumpar ... un pachet de servetele)
Reiau cu natura. La cules de urzici, nasturel, macris salbatic. Bors nu curgea pe parau in jos :(
Am halit doua albusuri de ou la tigaie, clorofila cat cuprinde, cateva ridichi, cepa verde, doua felii de matzoh, un castronel de branza de veci cu leustean tocat. Am pe masa langa tastatura doua nuci - ca nuca in perete, nu macademii sau alte trazanai - si cred ca mai balotez cateva masline light, poate trei prune uscate... dupa pohta ce-o voi pohti. Toata ziua am bagat pe sub mustati. multe mi-au ramas si in barba.
Nu mi-e foame de loc, dar mi-e tot timpul pofta sa simt un gust bun. Si il si simt, dupa cum v-am spus, cu palatul nu cu stomacul.
Va doresc un weekend nontoxyc! :(
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#633 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 22 April 2012 - 07:36 AM

Eu ma mentin inca la 51 de kilograme, sper ca saptamana viitoare il dau jos pe ala 1.

PS: Dexter, mi-ai dat ban degeaba pentru supa cu galuste, ca eu am mancat doar telina si carnea fiarta de pui. :sad3:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#634 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2012 - 02:22 PM

Eu 57,3kg de 3 zile, nu mai scap de aia 500 g luate joi. Cred ca e de la branza, ca mananc in fiecare zi. Azi nu am mai combinat-o cu carne la aceeasi masa, doar cu legume. Doar ca azi imi dau un ban: am mancat o felie de cheesecake (fara partea de biscuite), care totusi nu era cu zahar, ci cu fructoza. Vedem maine.

Dex, deci si tu ai portii considerabile la pranz. Ce bine arata branza aia ... ;) Reusesti sa combini branza cu ou si cu carne fara probl acum?

Oana, eu am slabit 2,200 in saptamanile 2 si 3. Continua si sa nu te abati, pentru ca oricum e nevoie pt stabilizare sa mergi pana la sfarsit. Arata tare apetisant ce ai gatit tu pt detox. As putea manca asa in fiecare zi, daca as fi mai organizata sa am mereu ot ce imi trebuie si sa fac o portie calda si proaspata. Ragu-ul si crevetii mi-au placut cel mai mult din tot meniul (ce am apucat eu sa gatesc).

Koral, bine ca ai reusit sa dai jos din rasfatul de la Pasti?! :)

#635 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 April 2012 - 03:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 April 2012 - 02:22 PM, a spus:

Eu 57,3kg de 3 zile, nu mai scap de aia 500 g luate joi. Cred ca e de la branza, ca mananc in fiecare zi.

Branza de vaci dietetica e hipocalorica 0.2-0.5% grasime. Circa 60kcal /100g. E proteina lactica. Poti manca si 1 kg :). Daca toci in ea ierburi cu mirosuri si i adaugi eventual iuteli, devine chiar delicioasa.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#636 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2012 - 04:12 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 22 April 2012 - 03:20 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 April 2012 - 02:22 PM, a spus:

Eu 57,3kg de 3 zile, nu mai scap de aia 500 g luate joi. Cred ca e de la branza, ca mananc in fiecare zi.

Branza de vaci dietetica e hipocalorica 0.2-0.5% grasime. Circa 60kcal /100g. E proteina lactica. Poti manca si 1 kg :). Daca toci in ea ierburi cu mirosuri si i adaugi eventual iuteli, devine chiar delicioasa.

Nu mananc dietetica. Mananc telemea, cas, camembert sau similare.

#637 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 22 April 2012 - 04:29 PM

Am incheiat astazi 1 saptamana de detox :) si merg incontinuare bineinteles, nu dau inapoi, merg inainte!! ;) ;)

Astazi am mai scazut 300g Deci dupa prima zi am scazut 1 kg, dupa a 2-a zi 600g, dupa a 3-a zi 500g, dupa a 4 zi 200g, a 5-a zi 200g si a 6-a zi nu am mai scazut ci am pus 100g. In 7 zile de detox am un total de -2,800kg.

Dani, scade carnea cand papi branzica, poate de ajuta. Bafta!!

Koral,jos kilogramul!!!

W Mamadeus Paparotti, jos toxina!!

Dexter
, am folosit multe uleiuri, si la Spa la fel, si ma gandesc ca asta a incetinit putin detoxificarea, dar am sa stau cuminte urmatoarele saptamani, doar pt fata am sa folosesc Tea tree oil (mai imi iese de ici colo cate un cosulet si trebuie folosit, nu am incotro)

Pupici detoxificati!!!
ReteteFamilie.com

#638 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2012 - 04:43 PM

maestro şi la detoxul ăsta este recomandată brinza de vaci degresată dar numai ocazional.
problema cu produsele lactate degresate este că în timpul degresării, grăsimea este înlocuită cu carbohidraţi şi da, nu mîncăm grăsime şi calorii multe dar mîncăm zahăr deghizat... eu am renunţat de mult la tot ce e degresat.
caseina din laptele de vacă este şi ea destul tricky, mulţi au intoleranţe şi inflamaţii interne din cauza ei, fără să aibă habar.

dani, pot combina, dar cu ouă sau cu fructe.

lămuriţi-mă şi pe mine ce e fructoza asta de care tot aud pe diverse topice. dacă este cumva un îndulcitor obţinut din sirop de porumb, atunci este cel mai periculos aliment de pe pămînt, sper că voi nu păpaţi din ăla.

brava oana, keep going şi jos toxina!

koralina, oricum îţi luai ban la supa de găluşte că prea arăta bine :)

#639 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2012 - 09:02 AM

Vezi postareaDexter, la 22 April 2012 - 04:43 PM, a spus:

lămuriţi-mă şi pe mine ce e fructoza asta de care tot aud pe diverse topice. dacă este cumva un îndulcitor obţinut din sirop de porumb, atunci este cel mai periculos aliment de pe pămînt, sper că voi nu păpaţi din ăla.

Wiki zice: Fructoza este un compus organic cu formula brută C6H12O6, aparținând clasei zaharidelor,o monozaharidă de tipul cetohexozelor, epimer al glucozei. După glucoză este cea mai răspândită monozaharidă. Apare în stare liberă în fructele dulci și în miere sau combinată în di-, tri- și polizaharide

#640 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2012 - 02:22 PM

foxyy, întrebarea era ce fel de fructoză folosesc fetele ca îndulcitor şi din ce e făcută, că dacă e din porumb, e mai rea ca zahărul rafinat.

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul