Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#641 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2012 - 02:34 PM

Vezi postareaDexter, la 23 April 2012 - 02:22 PM, a spus:

foxyy, întrebarea era ce fel de fructoză folosesc fetele ca îndulcitor şi din ce e făcută, că dacă e din porumb, e mai rea ca zahărul rafinat.

Din ce stiu eu, e facuta din porumb.

#642 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 April 2012 - 02:57 PM

Astazi a 8-a zi de detox si am aceasi greutate. Bine ca nu am in plus :-*
Bafta la dat toxina!!

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#643 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 April 2012 - 04:16 PM

Vezi postareaFoxyy, la 23 April 2012 - 02:34 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 23 April 2012 - 02:22 PM, a spus:

foxyy, întrebarea era ce fel de fructoză folosesc fetele ca îndulcitor şi din ce e făcută, că dacă e din porumb, e mai rea ca zahărul rafinat.

Din ce stiu eu, e facuta din porumb.

Dexter, din cate inteleg siropul de porumb contine multa fructoza. Nu as putea sa iti spun din ce e facuta fructoza din comert, dar ma voi uita pe o cutie la magazin (ce aveam acasa, am terminat sambaat cu cheesecake-ul). Initial am inceput sa folosesc fructoza in incercarea mea de a face dieta monti. Am avut si atunci dubii de a folosi orice tip de indulcitor sintetic, dar nu am studiat indeaproape. Acum ca ai pomenit, am cascat ochii mari si iti multumesc pentru ca am gasit ca este suficient de daunator incat sa fie evitat, ce stiam e doar ca nu ai voie sa consumi o cantitate mare pe zi (nu mai tin minte 2 linguri sau mai mult). Probabil ca sunt multe articole, studii etc, eu am gasit asta:
http://www.vindecato...au-otrava-alba/
http://vitaclub.info...entru-sanatate/
desigur autenticitatea articolelor trebuie cercetate cu mare atentie ca in ziua de azi se scriu multe si nu totul e real. Nu am timp chiar acum ... Am mai citit 2-3 articole si rezulta ca fructoza rafinata este nesanatoasa.

Ar fi bine sa trecem in revista care sunt substituentii naturali ai zaharului, care nu ingrasa. Unul ar fi extrasul de setevie, destul de scump pentru a face dulciuri pentru intreaga familie si siropul de artar/agave de cercetat, mierea, zaharul brun. Indulcirea cu fructoza naturala (fructe naturale) ar mai fi o solutie. Ia sa vedem ce putem sa gasim la acest domeniu impreuna?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#644 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 April 2012 - 04:55 PM

dani, zahărul şi fructoza din porumb nu numai că ingraşă, dar sunt dăunătoare organismului. un mic sumar despre "beneficiile" fructozei, din păcate nu am timp de tradus.

Fructose

Fructose is a cheap form of sugar that is used in thousands of food products and soft drinks. This sweetener is usually derived from corn. It can damage human metabolism and contributes to obesity. This sweetener can also cause dangerous growths of fat cells around vital organs and is implicated in contributing to diabetes and heart disease. Over 10 weeks, 16 volunteers fed a diet that included high levels of fructose and it was noted that they produced new fat cells around their heart, liver and other digestive organs in addition to showing signs of food-processing abnormalities. For the control group, the fructose was replaced with glucose sugar and those individuals did not show these abnormalities.

şi un link la majoritatea indulcitoarelor, cu recomandări. după stevia, următorul ar fi xylitol. nu l-am incercat, eu folosesc stevia.
zahărul produs din palmier se pare că ar fi bun, dar cel pur, nu cel produs în lumea a treia, unde sunt multe făcături şi nu ştii sigur ce-i înauntru.

#645 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2012 - 05:18 PM

trebuie sa verific daca fructoza din comert e obtinuta di sirop de porumb
anyway ce e xylitol? e tot ceva sintetic/industrial?
asta cu provenienta si lumea a 3-a e destul de complicat inca la noi
o sa vad ce pot sa gasesc
oricum inteleg ca extractul de stevie are un gust pronuntat. Ai incercat sa il folosesti la praji si/sau pe "papila" altora?? sau ai renuntat la dulciuri in favoarea fructelor si chestiutelor extrem de simple gen iaurt amestecat cu fructe si putin inghetat sau similar ...
Nu va zic ce arata azi cantarul ca deja m-am luat eu cu mainile de cap :-* !!! sper sa fie maine mai bine ... :-*

#646 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 April 2012 - 05:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 April 2012 - 05:18 PM, a spus:

anyway ce e xylitol? e tot ceva sintetic/industrial?
oricum inteleg ca extractul de stevie are un gust pronuntat. Ai incercat sa il folosesti la praji si/sau pe "papila" altora?? sau ai renuntat la dulciuri in favoarea fructelor si chestiutelor extrem de simple gen iaurt amestecat cu fructe si putin inghetat sau similar ...
Nu va zic ce arata azi cantarul ca deja m-am luat eu cu mainile de cap

xylitolul e natural şi se găseşte in anumite fructe şi legume (afine, ciuperci, etc). corpul uman produce şi el xylitol.

stevia are un alt fel de gust, unora le place, altora nu. mie îmi place şi folosesc din aia lichidă, de la compania NOW, la orice ar necesita zahăr, inclusiv desert. oricum prefer deserturi simple cu frişcă de casă, cacao, ciocolată amară, nuci, iaurt grecesc, fructe proaspete. mosafiri nu s-au plins niciunu', dar nici nu le-am spus ce am folosit.

incearcă să elimini brînza pentru cîteva zile, să vezi ce se întimplă, poate eşti sensibilă la lactate.

#647 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 23 April 2012 - 06:23 PM

master, m-am prezentat la locul de munca, dar n-ai dat nici un semn :-*
miere si din cand in cand sirop de artar, oare sunt un criminal?! :-*

#648 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 24 April 2012 - 01:57 AM

Fructoza de buna calitate e extrasa in totalitate din fructe. Exista in unele magazine din Romania (cred ca la Billa, Cora ori Selgros), era produsa de marca germana specializata in produse dietetice Frankonia. Trebuie sa cautati voi ca eu chiar nu-mi mai aduc aminte.
Important e sa cititi ce scrie pe eticheta.

Asa arata. Sigur ca era destul de scumpa.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13352252967709.jpg

#649 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2012 - 11:10 AM

Vezi postareaDexter, la 23 April 2012 - 05:43 PM, a spus:

xylitolul e natural şi se găseşte in anumite fructe şi legume (afine, ciuperci, etc). corpul uman produce şi el xylitol.

stevia are un alt fel de gust, unora le place, altora nu. mie îmi place şi folosesc din aia lichidă, de la compania NOW, la orice ar necesita zahăr, inclusiv desert. oricum prefer deserturi simple cu frişcă de casă, cacao, ciocolată amară, nuci, iaurt grecesc, fructe proaspete. mosafiri nu s-au plins niciunu', dar nici nu le-am spus ce am folosit.

incearcă să elimini brînza pentru cîteva zile, să vezi ce se întimplă, poate eşti sensibilă la lactate.

Pai asa si fructoza este zaharul din fructe, e naturala, la fel de naturala ca si zaharul (extras din sfecla sau trestie, deci la origine ar fi natural), problema e sub ce forma ajung in raftul magazinelor.

n-am eliminat azi branza, ca doar acum ce am citit mesajul tau si am luat deja masa, poate maine o elimin sa vedem rezultatul. Sunt inapoi la greutatea de la sfarsitul celor 3 sapt de detox. Pana la urma e si asta mentinere, insa de sapt urmatoae daca o sa incep sa bag paste/orez ...ma intreb ce se va intampla ... ?

Laura, merci :) ! Nu e putin ciudat ca fructoza extrasa chiar din fructe sa arate asa alba cristalina? ma tem sa nu fie o metoda de industrializare care sa o transforme intr-un aliment chimic.
Eu nu am avut cutia asta, dar parca tot ceva nemtesc, imi dadusera fetele de la monti modelul si o luasem de la kaufland. Apoi am vazut-o cam pe la toate hipermarketurile.
Fructoza dintr-un fruct nu e daunatoare pentru ca alaturi de fructoza, acel fruct contine o multime de antioxidanti, vitamine, minerale, fibre vegetale si enzime care amortizeaza foarte mult impactul fructozei asupra organismului, cu conditia sa nu consumi fructe in exces.

Ar mai fi si problema ca fructele sunt modificate genetic pentru a contine dublul cantitatii de zahar ce ar trebui continuta de acestea in mod normal.
Din ce scrie in articolul acesta, rezutla ca ar fi multe efecte nocive ale fructozei asupra sanatatii:
http://www.vindecato...au-otrava-alba/

#650 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 April 2012 - 03:05 PM

Astazi +100g =))

Pupici!
ReteteFamilie.com

#651 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2012 - 05:48 PM

Vezi postareaOana S, la 24 April 2012 - 03:05 PM, a spus:

Astazi +100g =))

Pupici!

in saptamanile 2 si 3 mai ai si surprize din acestea cu cantarul! keep going, ca apoi dai deodata 500 g jos.

#652 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 April 2012 - 06:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 April 2012 - 05:48 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 24 April 2012 - 03:05 PM, a spus:

Astazi +100g =))

Pupici!

in saptamanile 2 si 3 mai ai si surprize din acestea cu cantarul! keep going, ca apoi dai deodata 500 g jos.

debea astept sa vad -500g =)) =)) ca sa trec de 55kg sa vad 54... =))
Nu ma las..
Bafta la mentinere!!

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#653 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 April 2012 - 10:40 AM

Azi 57.3 Kg. Duminica termin primele 3 saptamani de mentinere si o sa introduc paste, orez, prosciuto crudo si alte minunatii. Vedem. Sincer, abia astept sa bag tura 2 de +/- detox din sapt 2 sau 3 din mai, sa vedem cum reusesc sa incep. E o dieta cu bune rezultate pe care o voi repeta pana ajung la greutatea dorita, dupa care voi tine de mentinere 12 saptamani. Apoi voi aplica dieta detox + mentinerea macar 1 data, daca nu de 2 ori / an.

Oana, cum a fost azi cantarul?
Koral, cum merge?

#654 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 25 April 2012 - 02:42 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 April 2012 - 11:10 AM, a spus:

Laura, merci :rolleyes: ! Nu e putin ciudat ca fructoza extrasa chiar din fructe sa arate asa alba cristalina? ma tem sa nu fie o metoda de industrializare care sa o transforme intr-un aliment chimic.
Eu nu am avut cutia asta, dar parca tot ceva nemtesc, imi dadusera fetele de la monti modelul si o luasem de la kaufland. Apoi am vazut-o cam pe la toate hipermarketurile.
Fructoza dintr-un fruct nu e daunatoare pentru ca alaturi de fructoza, acel fruct contine o multime de antioxidanti, vitamine, minerale, fibre vegetale si enzime care amortizeaza foarte mult impactul fructozei asupra organismului, cu conditia sa nu consumi fructe in exces.

Sigur ca-i obtinuta prin procedee industriale. Altfel nu vad cum ar extrage ei fructoze si glucoze si zaharoze si alte substante pe care apoi le vand in forma de prafuri ori pastile ori lichide.
Cand n-avem incotro putem alege versiunea mai putin nociva, poate fi stevia ori fructoza (extrasa din fructe), depinde de finante sau de ceea ce se gaseste prin magazine. Fara astea chiar nu vad cum s-ar putea prepara o prajitura.

Eu am ajuns la concluzia ca daca e sa ne imbolnavim de cancer, hipertensune, diabet ori alte boli nu e din cauza ca mancam multe alimente procesate, e genetic. Ce ai in familie aia o sa te loveasca! Sunt atatea cazuri de cancer la vegetarieni, chiar am o prietena care a avut un atac cerebral la 36 de ani, faptul ca mananca doar din ceea ce produce ea in mod natural la ferma personala n-a scutit-o de suferinta si nici nu a amanat-o pe mai tarziu.

Motto-ul meu e: din toate cu moderatie si multa miscare. Mersul pe jos in ritm rapid minim o ora pe zi, 7 zile din 7, indiferent de vreme.

Spor la dieta tuturor! :lol:

#655 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 April 2012 - 03:04 PM

Laura, asa e: echilibrul in toate e cel mai bun in orice domeniu!

Insa vegetarianul poate sa manance faina zi zahar alb, care-s declarate otravuri, deci nu musai un regim vegetarian e si sanatos.
Tu nu mai tii monti?
Nu am inteles eu exact daca exista de cumparat fructoza in stare naturala, in afara de a manca fructe.

#656 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 April 2012 - 05:47 PM

sa va spun ce am mai mancat eu:

dumnica:
- la pranz: legume la cuptor, stevie, branza

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13353677610746.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13353678621807.jpg

- seara: legume la cuptor, 1 felie de cheesecake (Fara blat si cu fructoza)

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13353677009251.jpg

luni:
- pranz: legume la cuptor cu branza
- seara: 220 creveti mici de coktail cu usturoi, balsamico, soia, rosii chery la tigaie si un fir de salata verde si de EV turnat la rece

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13353688034214.jpg

ieri:
- la pranz o salata verde cu 1 conserva de ton, 2 oua fierte, zeama de lamaie, ulei EV si putina telemea
- gustare: o cutie de sprot in sos de rosii
- seara un castronel de spanac (fiert al abur cu putin EV, cu usutori verde si rosii despielitate) cu 30 grame de camembert

azi
- MD fresh 3 grepfruit (tb sa le termin ca vineri plec)
- pranz un castravete de ala lung, cu 100 g butterfish afumat si 50 g camembert, zeama de lamaie (faar ulei si f bun a fost)
- diseara cred ca spanac cu 2 oua. Daca mi-e foame imi fac si creveti

#657 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 April 2012 - 05:47 PM

Eu nu m-am mai cantarit de 2 zile, ca nu mai am baterii la cantar, si normal ca nu tin minte sa cumpar. Poate reusesc vineri, cand merg la cumparaturi.
Eu folosesc miere ca sa indulcesc lichide( cafea, limonada, suc de soc,sucuri de fructe acrisoare, numai pentru copii mai pun).Ceaiul- ne-am obisnuit fara. La prajituri incerc sa pun zahar brun in compozitie, daca am. Daca nu, zahar obisnuit, ca oricum nu abuzam cu dulciurile.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#658 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 April 2012 - 05:50 PM

Vezi postareakoral, la 25 April 2012 - 05:47 PM, a spus:

Eu nu m-am mai cantarit de 2 zile, ca nu mai am baterii la cantar, si normal ca nu tin minte sa cumpar. Poate reusesc vineri, cand merg la cumparaturi.
Eu folosesc miere ca sa indulcesc lichide( cafea, limonada, suc de soc,sucuri de fructe acrisoare, numai pentru copii mai pun).Ceaiul- ne-am obisnuit fara. La prajituri incerc sa pun zahar brun in compozitie, daca am. Daca nu, zahar obisnuit, ca oricum nu abuzam cu dulciurile.

Eu pana acum aveam doar zahar brun/miere si faina integrala in casa, dar acum nu le mai folosesc nici pe alea, ca sunt in cumpana: cum sa fac sa nu ma ingras :) (nici eu nu abuzam de dulciiuri)! de fapt ce sa ma ingras :notworthy: , ca inca mai am de slabit ... :D si de aia vreau ceva si mai putin decat zaharul brun/mierea

#659 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 25 April 2012 - 06:34 PM

fetelor, ati incercat vreo una din voi regimul Dukan?Imagine postata

#660 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 25 April 2012 - 07:28 PM

Sa nu dati in mine!! Ieri mi-am facu de cap aseara, numai puteam de nervi si aveam o insuportabila pofta de dulce ca ma luase o durere de cap!! Mda...si am mancat o mana de alune in ciocolata, am baut putina cafea si apoi am mancat 1 mar - fruct extra la meniul de ieri.Asa sunt eu cand vine "perioada" lunii,am o pofta de dulce ca nimeni nu-mi poate sta in cale sa ma opreasca...mda...

Astazi +200g. Imi voi vedea iarasi de dieta detox si sper sa nu mai am scapari din astea nervoase :) si sa-mi treaca o data perioada asta :notworthy:

Bafta la dat toxina!!
ReteteFamilie.com

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul