Dexter, la 23 April 2012 - 05:43 PM, a spus:
xylitolul e natural şi se găseşte in anumite fructe şi legume (afine, ciuperci, etc). corpul uman produce şi el xylitol.
stevia are un alt fel de gust, unora le place, altora nu. mie îmi place şi folosesc din aia lichidă, de la compania NOW, la orice ar necesita zahăr, inclusiv desert. oricum prefer deserturi simple cu frişcă de casă, cacao, ciocolată amară, nuci, iaurt grecesc, fructe proaspete. mosafiri nu s-au plins niciunu', dar nici nu le-am spus ce am folosit.
incearcă să elimini brînza pentru cîteva zile, să vezi ce se întimplă, poate eşti sensibilă la lactate.
Pai asa si fructoza este zaharul din fructe, e naturala, la fel de naturala ca si zaharul (extras din sfecla sau trestie, deci la origine ar fi natural), problema e sub ce forma ajung in raftul magazinelor.
n-am eliminat azi branza, ca doar acum ce am citit mesajul tau si am luat deja masa, poate maine o elimin sa vedem rezultatul. Sunt inapoi la greutatea de la sfarsitul celor 3 sapt de detox. Pana la urma e si asta mentinere, insa de sapt urmatoae daca o sa incep sa bag paste/orez ...ma intreb ce se va intampla ... ?
Laura, merci

! Nu e putin ciudat ca fructoza extrasa chiar din fructe sa arate asa alba cristalina? ma tem sa nu fie o metoda de industrializare care sa o transforme intr-un aliment chimic.
Eu nu am avut cutia asta, dar parca tot ceva nemtesc, imi dadusera fetele de la monti modelul si o luasem de la kaufland. Apoi am vazut-o cam pe la toate hipermarketurile.
Fructoza dintr-un fruct nu e daunatoare pentru ca alaturi de fructoza, acel fruct contine o multime de antioxidanti, vitamine, minerale, fibre vegetale si enzime care amortizeaza foarte mult impactul fructozei asupra organismului, cu conditia sa nu consumi fructe in exces.
Ar mai fi si problema ca fructele sunt modificate genetic pentru a contine dublul cantitatii de zahar ce ar trebui continuta de acestea in mod normal.
Din ce scrie in articolul acesta, rezutla ca ar fi multe efecte nocive ale fructozei asupra sanatatii:
http://www.vindecato...au-otrava-alba/