Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#921 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 May 2012 - 09:01 PM

cris, daca ai luat notite ai scos lista si principiile din topic? asa am inceput si eu! patrunjel, marar si ierburi sunt la condimente, deci e voie peste orice: carne sau legume! daca vrei iti trimit eu ca am scos! pt orice neclaritate ai avea nu ezita sa strigi dupa ajutor! poti sa pui aceeasi intrebare de 100 ori pana te lamuresti, aici nu ne suparam!
in rest, acord intaietate raspunsurilor de la Dex pentru intrebarile tale, el e veteranul, expertul si precursoul dietei pe forumul nostru!! :thumleft: !

zerda, acelasi lucru mi se intampla si mie, cam de 9 zile, orice as manca nu cresc peste greutatea obtinuta dupa detox, chiar daca fac excese.
iar daca mananc normal, fara excese, scad cate 300g /zi. Se pare ca metabilismul s-a accelerat, in afara faptului ca greutatea a fost stabilizata, dupa 6 saptamani de mentinere!

fortza tutlemond! jos toxina!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#922 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 12:42 PM

Hello si jos toxina!

Raportez ca orice as manca/bea (am baut ieri 2 beri - first time dupa detox) nu mai sar de greutatea obtinuta la final de detox, de marti care a trecut, deci de 9 zile consecutive. :thumleft:

Dex, Ti se pare vreun ingredient suspect/periculos? am gasit la farmacie suplimentul continand:
- extract fluid de anghinare 1.666 %
- L-carnitina 0.8333 %
- extract fluid de fructe de fenicul 0.69443%
- otet din cidru de mere 0.694%
- clorhidrat de L-lizina 0.2 %
- L-acid ascorbic (Vitamina C)
- conservant: sorbat de potasiu
- colorant: caramel sulfit de amoniu
- aromade menta
- L-metionina 0.69443%
- indulcitor: sucraloza
- colorant: mint green (tartrazina, patent Blue V)
- Clorhidrat de piridoxina (vitamina b6)
- riboflavina (Vitamina B2)
- clorhidrat de tiamina (vitamina B1)
- cianocobalamin (Vitamina B12)
- apa

Se folosesc 30 ml /zi = 1 fiola. Doza e de 14 fiole = 14 zile. Am inceput de azi sa le administrez. Va tin la curent cu rezultatul. Din farmacie mi-au spus ca au vandut foarte bine si multe persoane s-au reintors pt tura 2, afirmand ca au avut un rezultat bun cu ele. M-am declarat cobai, de acum vedem...
Stiu ca toate astea cu L sunt pentru arderea grasimilor si dau rezultate f bune cu sportul, dar pe teleshopping nu ziceau ca tb sa faci sport. :rolleyes:

#923 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 May 2012 - 01:20 PM

mi se pare prea frumos ca sa fie adevarat, dar tu sapa in continuare ca ma intereseaza.

mama a luat o luna colonhelpu' si-a slabit 4kg fara sa-si schimbe stilul de alimentatie. acuma e in a doua luna, dar cica nu-si mai face efectul contra constipatiei. de-asta ati luat careva?

jos toxina! ca bag seama ca asta-i salutul.

#924 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 03:59 PM

eu am luat un tub de detoxicolon de cand am terminat detoxul, dar pe sarite, ca in 2 luni nu l-am gatat nici pana acum, desi trebuia sa imi ajunga doar 3 saptamani... Eu cred ca ajuta, dar nu face minuni fara regim.
Totusi si colegii mei au slabit tot de tipul 3-4 kg, dar si mai cu oleak de dieta, in sensul ca au inlocuit 1-2 mese cu detoxicolonul.
Amluat si colonhelp acum 1 an, vax albina, am slabit vreo 2 kg, tinand si regim, apoi le-am repus la loc

sa vedem ce face Alcachofa de Laon, cred ca ai vazut video promotionale pe TV Paprika, de la telestar/shopping sau cum s-o chema. Va tin la curent. preferati 220V sau 380V? =)) Si mie mi se pare prea simplu ca sa fie adevarat si nimic bun nu se obtine usor in viata =)) Dar sa redevenim zen, in urmatoarele 14 zile, voi scapa de alte 10 kg :(

da, jos toxina!

#925 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 May 2012 - 04:09 PM

Vezi postareaUma, la 20 May 2012 - 02:30 AM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 19 May 2012 - 09:54 PM, a spus:

Koral, wow!! tu esti cea mai cuminte dintre toti! =)) Bravo!
Eu am sa mai vad cum stau la kg maine dimineata ca astazi mi-am facut de cap, am mancat si paste si ceva dulce, am fost la chinezesc =))
Dani, multumesc de informatie, chiar nu stiam ! Tu spui de arahide/alune de pamant ca nu sunt bune, sau de toate alunele?
Aici untul de alune e natural si nu e pus nimic in el decat alunele facute pasta, chiar poti sa-ti faci si tu proaspat, la magazin doar apasand din buton.

Forta!!

Alunele (peanuts) nu sunt bune nici pentru candida Oana - incearca untul de migdale - e la fel de bun si nu provoaca probleme :(

multumesc ca mi-ai zis
Imi plac mult migdalele, mai ales sa le pun in apa si le las o noapte si apoi le pap, sun tare bune, imi aminteste de gustul nucilor verzi din august-septembrie.

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#926 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 May 2012 - 04:10 PM

Vezi postarea2ut, la 21 May 2012 - 08:41 AM, a spus:

Neata, am terminat detoxul, un minus de 5kg, sa vedem ce-oi face cu mentinerea.

Bravo!! Hai cu mentinerea!!
ReteteFamilie.com

#927 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 May 2012 - 04:17 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 May 2012 - 01:38 PM, a spus:

2ut felicitari maxime pentru - 5kg!!!
Uma, abia astept noutatile!

eu raportez: am incheiat ieri mentinerea cu un rezultat dimineata de 57.2 kg, versus 57.7 kg la sfarsitul celor 3 sapt detox. Consider ca obiectivul de stabilizare al noii greutati de -6 kg versus inceput detox (63.7kg) a fost atins, in conditiile in care in ultimele 10 zile am mancat relativ normal (inclus dulciuri, orez, lipie/paine, paste, mamaliga). Azi ma asteptam la o sanctionare a cantarului dupa inca un weekend fara dieta, dar vad ca de acum nu mai reactioneaza crescator la un mod de hranire normal (inclus fainoase si zaharuri).

Felicitari!! Ma bucur ca ai tinut ca la carte mentinerea nu ca mine =))
Eu am facut ziua cu friptura si am ajuns la kg slabite, acum iarasi stau cuminte pana plec in Romania, peste 2 saptamani pot sa incep si cu duliurile si carbohidrati, cade la fix pt Romania. Acolo vreau sa profit de orice facut de mami meu ...

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#928 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 23 May 2012 - 04:54 PM

Daniela multumesc frumos de raspuns, daca vrei, poti sa-mi trimiti lista selectata de tine. Doua pareri nu strica niciodata.
Acu mai am o intrebare
legume - roşii, castraveţi, ridichi, ceapă, salată verde, spanac, sparanghel, frunze de sfeclă roşie, varză, ţelină, chard (beta vulgaris) , frunze de cicoare
la telina este vorba de frunze sau de tije? Putem folosi apio?
Eu o sa incep de luni pentru ca la sfarsitul saptamanii ma duc sa-mi fac aprovizionarea corecta. Aseara am incercat sa vedem cum ar fi reteta de ragu de vita cu rosii. A iesit neasteptat de buna si da, acum realizez ca puneam ulei degeaba. Am pus 600 gr da pulpa de vita, o mana de rosii cherry, ar fi mers mai multe dar atat mai aveam in frigider, piper cu usturoi, nucsoara, busuioc uscat, boia iute si am mancat cu domnu Crisu alaturi de o salata de varza, asta pentru incercare.
Vreau sa fiu foarte serioasa si sa tin cura de detox ca la carte si vom vedea cu toate cum va reactiona organismul meu. Mentionez ca din ianuaria s-a instalat definitiv menopauza si am un surplus de 5 kg si multe calduri. Sincer nu cred sa reusesc sa ajung sa scad in medie de 300 gr pe zi, dar nu-i bai. Voi urmari indeaprape cum va fi cu uscarea pielii care la mine nu mai e asa fresh ca la voi.
Pupuri multe!

#929 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 23 May 2012 - 05:08 PM

Aim bec in biznis, adica am scapat azi de inspectia de gradul II, asa ca o sa ma vedeti mai des pe aici. Ma rog, "vedeti" este un termen metaforic, intelegeti voi. Azi dimi aveam fix 47, 5 kile, Dani cred ca vrea in locul meu :( dar targetul meu nu e acesta, am fost stresata si nici n-am avut vreme sa mananc, doar apa am baut de 2 zile ( apa si munca). Cred ca am dreptul la o portie de cartofi prajiti, nu???? =)) Oricum in 2 zile ajung din nou la 50 , ca am scapat de stress.
Uleiuri nu mi-am luat, ca am fost presata de timp, dar ma uit maine si vin cu raportul.

PS: am luat pe mine rochita neagra si sacou verde-fistic, nr. 38, si mi-au ramas mari, cred ca pot trece la 36...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#930 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 05:58 PM

koral, felicitari si brava c ai scapat de inspectie!
duin partea mea un mare bravo pt greutatea ta de azi! te simti prea slaba ? eu nu sunt skiny nici la 47 (in opinia mea cel putin!), am oase mici si usoare si sunt in carne!
idealul meu e 47 kg si masura 36! deci dp meu dv esti modela! :( Nu te duce in 50 de kg voit, parerea mea! lasa ca pana la sfarsit de an sau in 2 ani le repui!

cris, si eu am pielea uscata si s-a uscat mai tare. Dex, mai erpeta o dta ca nu am notat asta: shea butter sau cocoa butter ai zis ca e voie sa folosim pe corp? in general insa carnea si pielea se aseaza frumos dupa detox, singura chestie cu uscaciunea! asta insa se rezolva cu untul de ... nu mai stiu ce...
DEX? =))

#931 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 May 2012 - 06:22 PM

Si eu as vrea sa fac inca o tura, dar trebuie sa rezolv problema calciului. Si n-am avut timp de asta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#932 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 May 2012 - 06:58 PM

Dragelor, eu va admir ca va tineti asa de tare de litera dietei. Vroiam doar sa fac o scurta observatie: dieta asta este pentru detox, nu pentru slabit. Ca se slabeste, asta este un efect secundar.
Daca tineti sa slabiti si sa slabiti in mod sanatos si destept puneti-va o perioada de cca 6 luni in plan si mergeti pe 0,5 pana la 1 kg pe saptamana. Mancati si nu va infometati! Asta e valabil pentru cei care au de dat jos kilograme sanatoase. Nu ma refer la cei care trebuie sa scape de cele trei kilograme pentru o nunta ori alt eveniment in familie.
Lasati extractele si mai stiu eu ce minuni, ca nu va aduc altceva decat gauri in buget. Pe forumul vechi am scris si s-au scris sute de pagini despre o alimentatie sanatoasa si sport si despre cum sa iti tii in frau kilogramele, in special cei cu tendinte de ingrasare.
Eu am avut ani de zile o greutate aproape normala si am fost oarecum multumita de corupul meu. Eram in parametri normali ai body-index-ului insa la limita superioara. Insa treaba asta am tinut-o sub control cu o alimentatie tinuta maimereu sub observatie si cu sport. De cand cu jobul asta, cu stresul imens si volumul si ritmul infernal de munca, nu am mai tinut cont ce mananc si nici sport nu am facut. Marturisesc cu rusine ca am platit abonament la sata de-an boulea, ca nu m-am dus. Nu s-au pus kilele intr-o luna, nu s-au pus in doua, nu in trei si nici in patru, pentru ca sportul are un efect incredibil': te face sa iti mentii greutatea chiar daca redevii un porc si dai iama in orice. Doar ca...daca nu te reapuci de sport, corpul -evident!- ca reactioneaza. Chestie de matematica: daca ai un surplus de energie respectiv calorii si nu il consumi, corpul - care e destept, mai destept decat ce gandim si hotaram constient- isi face "grasime alba" pentru zile negre. Asa ca io, dupa circa 7 luni m-am trezit cu un surplul de 15 kile. Cum am mai scris si pe forumul vechi ani in sir si pagini si pagini in sir, un asemenea organism, respectiv tendinta de ingrasare se va combate pe viata cu mancare sanatoasa si sport regulat. Cealalta solutie este...mai multe va spune Moatza =))
Aveti mare grija ce va faceti si cum va faceti ca stiti vou vorba ceea: lucrul manual e bun facut!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#933 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 07:04 PM

Eu folosesc multe retete de aici insa nu ma privez de ceea ce este aur pentru organism si anume grasimi vegetale si fibre. Pe zi trebuie sa consumati o lingurita de uleiuri de buna calitate, la fel cum trebuie sa furnizati corpului fibre continute in paste ori paine integrale ori cartof. Daca tineti dieta asta detox asa cum a scris-o Dex, asigurati-va ca sanatatea va permite, caci trei saptamani de zile va privati de multi nutrienti vitali. Daca faceti sport regulat si tineti dieta asta, aveti grija sa va asigurati un extra de energie. Dormiti suficient, asta e ceva esential. Si nu va imfometati!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#934 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 07:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2012 - 05:58 PM, a spus:

cris, si eu am pielea uscata si s-a uscat mai tare. Dex, mai erpeta o dta ca nu am notat asta: shea butter sau cocoa butter ai zis ca e voie sa folosim pe corp? in general insa carnea si pielea se aseaza frumos dupa detox, singura chestie cu uscaciunea! asta insa se rezolva cu untul de ... nu mai stiu ce...
DEX? =))

Dani, ce mai poti folosi sunt uleiurile: de masline,de nuca, amestecate cu vitamina A (stiu ca in tara se gaseste la sticlute, aici nu) si E, fa-ti impachetari seara, stai asa ca jumate de ora cat te invarti tu prin casa si apoi faci un dus. La dus incearca sa nu folosesti geluri si alte spumante de dus. Daca ai posibilitatea foloseste sapun de casa -da, stiu, nu miroase atat de magnifique insa e foarte bland cu pielea- ori sapunul de Alep, cu ulei de masline. E bun, sa stii. Mai ai de asemenea posiblitatea sa folosesti Bioil, nu stiu daca il gasesti in tara. E foarte fain si miroase si teribil. Iar excelent e uleiul de argan, la plafar cred ca il gasesti.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#935 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 07:12 PM

Revin: mie personal shea butter nu imi face nica. Nu simt nu vad nici o diferenta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#936 Useril este offline   daniela82 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 12-November 10

Postat 23 May 2012 - 07:35 PM

Dexter, daniella, m-ati pus putin pe ganduri. Initial ma gandeam sa tin dieta 10 zile deoarec mai pe la inceputul topicului dexter spunea : "altă variantă ar fi să scurtezi durata la o săptămină sau 10 zile să vezi cum îţi prieşte şi să mai faci o tură mai încolo"..... o sa vad cum ma descurc :appl: . Deocamdata ma bucur ca am inceput, am pofte cum nu aveam nici cand eram gravida , dar cum vin asa se si duc :appl: . Imi e foarte greu sa bea 2 l de apa pe zi, dar sunt cuminte si respect si acest lucru.

Ar fi cazul sa ies si eu la raport, nu?
Am inceput ieri.. 55.8 kg, astazi - 800g

Meniu ieri:
MD - un mar
P - 2 oua fierte si rosii, o cana capsuni
C - piept de pui la gratar cu salata verde cu lamaie

Meniu azi:
MD - o cana capsuni
P - piept de pui cu castraveti
C - chifteluta din carne de vita cu salata verde

Ne "auzim si maine" pana atunci Jos toxina !

#937 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 May 2012 - 07:43 PM

Eu am fost prima care am zis ca mie nu mi-e bun detoxul per total, asta, dupa ce l-am terminat cu succes, am nevoie de sursa de calciu continua si n-o sa m-apuc sa iau fiole, cand exista branza si iaurt, e pacat!! Pe urma eu am reflux gastro-esofagian, carnea in exces si fructele imi stimuleaza secretia gastrica, deci e sursa de chin. De aia nu ma mai risc la inca o tura asa usor, ca nu mi-a fost prea bine dupa ea.
Dar pielea nu mi s-a uscat trebuie sa recunosc.Si-n plus am slabit in cm exact unde nu vroiam: in loc de mijloc, am slabit pe circumferinta picioarelor, care oricum erau in parametri normali.
In fine, eu stiu cum e cu mine, asa ca nu ma mai bag fara avizul doctorului.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#938 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 08:23 PM

Zerda, o decizie inteleapta! Calciul am uitat sa il mentionez, bine ca ai spus tu. Sanatatea e de zeci de ori mai importanta. As putea scrie aici studii intregi, insa tot ce am avut de spus am spus pe celalalt forum. Nu este nimic nou. Nu s-a inventat pana acum nici un remediu minune care sa ne fereasca de bunataturile produse sintetic si la scara industriala, din care zaharul si faina alba sunt actorii principali in procesul de ingrasare.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#939 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 10:20 PM

Lapona, in linii mari sunt de acord cu tot ce spui, mai mult mi se si aplica aproape tot ce spui. La teorie cred ca toti suntem doxa, practica insa ne omoara.
Si la mine ingrasatul e pe fond de abandon sport dupa 30 ani, din cauza de serviciu cu program prelungit si mai ales cu stres maxim. Pentru o persoana cu un program si un serviciu normal, un mod de viata normal, senin, armonios nu o fi o mare problema sa faca sport si sa tina regim 1 an, sau sa nu calce stramb pe viata. Mie nu mi se aplica. La ora 8 *in medie cand ajung eu acasa, plecata de diminata dela 9, sunt epuizata fizic si psihic, ca nu am nici o farama de energie sa mai fac sport. Destul ca ma concentrez de obicei sa nu dau iama in strachini cu cine stie ce.
Sa evitam produsele industriale cu zahar si faina alba eu nu cred ca e o problema nerezolvabila, tine doar de organizare si de vointa.
Ce spui tu cu 4-6 kg/luna slabit cu dieta si sport este sanatos si ideal. Pentru cine poate, penru cine e destul de disciplinat. Eu nu sunt. Mie imi trebuie un regim de inregimentare, in care sa am limite clare de ingrediente, cantitati si mese /zi. Mi se potriveste si am rezultate doar cu o dieta sever controlata. Daca am o mica portita de alegere, dau chix!
Admir pe cine poate, jos palaria!

eu cu shea butter si unt de cacao m-am dat in sarcina si nu am nici macar o vergetura. Nu ma indoiesc ca si celelalte uleiuri de care ai pomenit sunt foarte bune pt piele, doar ca a mentionat Dex ca nu e voie pe parcursul celor 3 saptamani de detox.

#940 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 10:24 PM

zerda, pentru oricine inainte si dupa dieta sunt necesare suplimente de minerale si vitamine. LA dieta Demis Rusoss se lua 1 supliment complex de vitamine+ minerale chiar pe timpul dietei.
Nici eu nu reusesc sa incep asa de repede tura 2, tot mi-am propus de 2 saptamani, dar vad ca deocamdata nu-i chip, mai ales ca sunt intr-o perioada teribila la serviciu, macar sa tin mentinerea in continuare. Tot dieta se cheama si e mai mult sau mai putin ce am tinut toata viata. Din acest totpic si dieta am invatat multe retete fara ulei si le gasesc si sanatoase si gustoase. Uleiul il putem adauga crud pe o salata decat pe carnuri care deja au un procentaj mare de grasime, sau pentru prajeli si sosuri.

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic