Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1321 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 January 2013 - 06:01 AM

Vezi postareaDexter, la 12 January 2013 - 10:15 PM, a spus:

mutti, aşa-i cercetarea doctorului, e legată de leptină şi grelină, de eliminarea optimă a toxinelor din stratul adipos, de refacerea intestinelor lenese, reglarea metabolismul, chestii din astea. alimentele din listă se pupă şi se complementează cel mai bine pentru detox. eu am renunţat să mai întreb de ce aia şi nu ailaltă. aşa cum sunt eu tare pe meseria mea, doctorul e tare pe meseria lui.

apropo de morcovi, ce stiu din "stiinţa popularizată" şi observaţiile proprii, e că au indexul glicemic mare plus că din cauza betacarotenului engros, pot fi alergici. eu de la suc de morcov mă scarpin, de unde deduc că nu-s cei mai indicaţi la detox. cu ardeii, habar nu am care-i treaba.

morcovilor le creste indicele licemic daca ii gatesti
cruzi si o singura data nu e mare abaterea, dar sa nu mai faci!

Mutti, bravo ca te-ai apucat! esti prima, fruncea, te urmam acusi!
Vointa maxima si jos toxina!
cu consumul de cafea cum stai?

dar, mutti si restul, repet ce zice si dex, daca vreti regimul asta trebuie tinut strict dupa lista, fara abatere si veti avea minimum 7 kg in cele 3 sapt + procedura de 6 sapt de mentinere (musai)
daca vreti doar detoxifiere/regim slabit oarecare ... , avand constrangeri ce tin de starea de sanatate, probabil ca sunt multe variante, un nutritionist va poate indruma ..., dar nu se mai poate relationa la acest regim si rezultatele sale. Asta e fix, cu alimentele din lista si metoda enuntata si punct. Doar cine nu are probl de sanatate il poate tine, of course.

Tip: sa stiti ca sunt f buni crevetii aia cruzi (nu prefierti) congelati de la Lidl, oferta De Luxe, punga de 1 kg. Va ajunge deci punga pt 3 sau 4 mese (au carapace si codita, nu au cap si sunt toti curatati de intestin!!!) + nu au deloc miros, ca alti congelati.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1322 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 January 2013 - 12:16 PM

Daniella , cafeaua de dimineatza nu pot sa o scot....pur si simplu nu merge. Inca :rolleyes:

Azi dimineatza un mar si la amiaza mici la gratar . O sa fie seci ca am tocat carne ara pic de grasime , dar....sa vedem :lol: O sa tai niste castravete langa.

Deseara piept de curcan la gratar ( in viitor o sa cumpar de pui , promit:) ) si salata de ridiche.

Si ai dreptate , crevetzii DeLuxe de la Lidl rule!!!! Dar la noi nu mai sunt ;).
Au aparut apoi unii in punga alb-albastra dar si aia s-au terminat!

Si au un pretz foarte foarte bun. La noi e 9,99 / kg ( adica punga)

#1323 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 13 January 2013 - 02:51 PM

Vezi postareaMutti, la 13 January 2013 - 12:16 PM, a spus:

Daniella , cafeaua de dimineatza nu pot sa o scot....pur si simplu nu merge. Inca :rolleyes:

Azi dimineatza un mar si la amiaza mici la gratar . O sa fie seci ca am tocat carne ara pic de grasime , dar....sa vedem :lol: O sa tai niste castravete langa.

Deseara piept de curcan la gratar ( in viitor o sa cumpar de pui , promit:) ) si salata de ridiche.

Si ai dreptate , crevetzii DeLuxe de la Lidl rule!!!! Dar la noi nu mai sunt ;).
Au aparut apoi unii in punga alb-albastra dar si aia s-au terminat!

Si au un pretz foarte foarte bun. La noi e 9,99 / kg ( adica punga)

Creveti f buni sint si la MegaImage, mi s-au parut buni la gust, dar trebuie luati cei mari nu cei mici - pt ca aia mici chiar nu au nici un fel de gust.
Imagine postata
Imagine postata

#1324 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2013 - 03:21 PM

Daniella mi-e mie lene sa caut de cate ori ai scris ca fiecare organism reactioneaza altfel. este efectiv imposibil sa decretezi ca daca tii la sange rezulta minus 7 kilograme! Nu toti slabesc in acelasi ritm, stresul isi spune amprenta, oboseala, varsta, determinarea genetica, portia propriu zisa ca sa nu vorbim despre metabolismul fiecaruia, care nu e mereu la fel de alert, nici macar in cazul aceluiasi individ!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1325 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 January 2013 - 07:04 PM

lizura, cu plăcere

dani, in zepter am pus vacă şi porc congelat. peştele sau puiul congelat îl fac in ceramică şi la cuptor.

mutti, şi eu fac hamburgeri la detox, ai să fii uimită cîtă grăsime este în carnea cea mai macră ... şi mie mi-e teamă de renunţarea la cafea, dar ştiu că după 3 zile totul intra pe făgaşul normal şi nu mai e greu. oricum m-am aprovizionat cu ceaiurile mele preferate, melanjate cu mirosuri şi parfumate ca in rai.

zerda,
are dreptate, fiecare suntem diferiţi iar la unii chiar nu le prieşte programul ăsta.

în ceea ce mă priveşte pe mine, detoxul ăstal îmi vine ca o mănuşă, iar rezultatele sunt aceleaşi în fiecare an. tot cu programul ăsta, în faza de revenire, am invăţat ce alimente îmi dau de furcă metabolic. deci una peste alta, numai părţi bune :)

forza şi jos toxina!

PS să nu uitaţi de apă, 2 L, este foarte, foarte importantă!

#1326 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2013 - 05:04 PM

Vezi postareazerda, la 13 January 2013 - 03:21 PM, a spus:

Daniella mi-e mie lene sa caut de cate ori ai scris ca fiecare organism reactioneaza altfel. este efectiv imposibil sa decretezi ca daca tii la sange rezulta minus 7 kilograme! Nu toti slabesc in acelasi ritm, stresul isi spune amprenta, oboseala, varsta, determinarea genetica, portia propriu zisa ca sa nu vorbim despre metabolismul fiecaruia, care nu e mereu la fel de alert, nici macar in cazul aceluiasi individ!

Ai dreptate, e vina mea, exprimare tampita si graba! Daca EU as fi tinut exact la mine rezultau -7kg, dar pt ca am acut mici porcarii au rezultat -6 si doar dupa mentinere -7. Si cand in loc de creveti am mancat fructe de mare amestec, fara alta porcarie, am vazut imediat a doua zi pe cantar. La fel cu pulpa de pui in loc de piept etc, cu dovlecel in loc de castravete. Cam astea si un pahar de vin cred ca au fost abaterile mele din primele 19 zile. Cu doua zile inainte de final, m-am inecat ca tiganul la mal, cu 2 paharute de palinca ... Imagine postata
Iar pe mentinere ... ms rog, acolo nu mai e asa de militaros ... si ramane la latitudinea ta ce introduci primul, al doilea etc...

De ex, retin de Koral, care a tinut strict si a avut -4 kg, probabil a a aj la greutatea optima pt varsta, etc.

#1327 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2013 - 05:11 PM

Vezi postareaDexter, la 13 January 2013 - 07:04 PM, a spus:

dani, in zepter am pus vacă şi porc congelat. peştele sau puiul congelat îl fac in ceramică şi la cuptor.
zerda, are dreptate, fiecare suntem diferiţi iar la unii chiar nu le prieşte programul ăsta.
în ceea ce mă priveşte pe mine, detoxul ăstal îmi vine ca o mănuşă, iar rezultatele sunt aceleaşi în fiecare an. tot cu programul ăsta, în faza de revenire, am invăţat ce alimente îmi dau de furcă metabolic. deci una peste alta, numai părţi bune Imagine postata

ai inceput? ca te-am prins atacand la supa de galuste! Imagine postata
fortza Dex!
si eu zic ca e imp eliminarea cafelei, desi si eu o mare afinitate pt Illy la serviciu, desi in weekend nu beau ...am expresorul acasa, dar s.a defectat supapa si curge apa ... si pt o cafea pe zi nu-i vad rostul aprins ...

asa-i si mie mi se potriveste dieta asta, inclusiv pt ca bate bine cu ceea ce m-am tot documentat de-a lungul anilor despre nutritie sanatoasa si combinatii si asa ca pot sa nu fiu gica, contra Imagine postata

#1328 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2013 - 11:37 PM

Fetelor, baieti azi vroiam sa incep detoxul, primul accident de nesansa: discutia despre paine alba, pe care nu era s-o mananc goala si nu erau in jur decat telemea si porcarii, petrecerea continua, ajung acasa, pana de curent, discutii " duioase" cu enelul, lumina lumanarii, regasire cu verisoara, cadou intarziat de Sf. Ion, iar porcarii bio, organice. Porc crescut in dealurile subcarpatice!
Pai ce puii mei sa faca doua oame pe intuneric, sa deguste sau sa nu deguste un pic din produsele homemade, bio si organice???? Am degustat, sa stiti ca a fost un pic de toba - 50 de grame, un pic de slaninuta- fix 3 cubulete si 3 feliute de carnat crud uscat de-ti bati copiii si-i inchizi, parca Geany zicea vorba asta!!

Eu am norocul ca nu pot manca grasime multa si atunci sunt atenta, cum simt ca e cam gras, cum o las balta.
Cum nu venise lumina, ne-am gandit sa combatem cura de colesterol cu niste antioxidanti si tanin, asa ca am baut cate o cana de vin de anul trecut, rosu!

In concluzie, daca tot am inceput asa de " stralucit" am senzatia ca o sa-mi iasa detox-ul, ca in general, asta e legea compensatiei!

Acesta postare este un pamflet!

#1329 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 03:24 AM

brava zerda şi mâine e o zi :)

eu am început, pui la grătar+roşii+măr şi muşuroi de vacă tocată+ceapă+grepfruit.

mi-a fost frică că o să am efecte secundare de la lipsa de cafea, dar mi-am făcut un litru de ceai parfumat, am băut un păhăroi dimineaţa, am avut ceva cap greu pînă pe la 11 după care am uitat de cafea şi mi-a fost bine. jos toxina!

dani, la găluşti mă uitam duminică :notworthy:

#1330 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 02:13 PM

brava zerda! e grele cu vointa ..., cand ai evenimente inbietoare. Tinand cont ca nu apucasei sa incepi, zic ca ziua de ieri nu conteaza. Ia sa vedem azi cum te misti ca iar aud ca ai discutii dulci cu enelul ...

Dex... eteteete, fusurile orare! e grele si cu astea ... BRAVOS, FORTZA! Eu nu am inceput si vaz si o ascensiune a cantarului dupa zilele de we - pana ieri. Mda... :scratch:
in plus, de marti sapt trecuta iar sunt racita cobza, numai cu nasul in batista, tusesc o galagie ... tot tacamul ... Anul asta am fost praf cu imunitatea ... primul an dupa nu stiu cati de cand nu mai racisem ... iarna asta m-a aranjat cu de toate!

mai zi te rog o data, Dex, cum faci musuroiul? la cuptor? ce proportie de ceapa?

#1331 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 02:15 PM

Mutti, cum merge? o sa ma uit si eu dupa punga albastra de creveti. fusai ieri, dar am uitat, oricum nu ajungeam sa ii duc la conge si nici nu am inca loc de 1 pugna de 1 kg
Fortza si tie!

Liz, am vazut si eu crevetii aia mari la megaI, dar nu i-am luat ... bine de stiut, merci!

#1332 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2013 - 02:25 PM

Pana acum merge stralucit, salata de ton cu ceapa rosie si salata verde cu lamaie.
Pe diseara imi fac un soi de supa miso: kimchi cu apa si pasta miso dizolvata in ea( pasta e pe baza de soia fermentata). As fi mancat kimchi cu tofu, dar n-am, sau cu oua, deasemenea, trebuie sa fac o aprovizionare mai serioasa, ca in vacanta am stat mai mult pe la omul, asa ca in afara de porcarii livrate ieri si branze de care n-am voie, in rest slaba miscarea in frigider!
Trebuie sa iau branza de vaci slaba, ceapa verde, ridichi, tofu, oua,varza, pasata de rosii,si iaurt( * asta e de la medic citire, in cazul meu), carne etc.!

Deasemenea niste mere, parca vad ca le mananca verisoara ca trebuie sa iau si Omeran!! :scratch:

Daniella la raionul de congelate este punga de 500 de grame, nici nu costa mult si sunt deliciosi! Cu un sos cu vin, lamaie si patrunjel mananci pana nu mai poti.

#1333 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 06:25 PM

am pozat muşuroiul: o ceapă babană tăiată cum vă place + carne macră tocată, condimentaţi şi puneţi-le amîndouă odată in tigaie/cratiţă cu capac. o să-şi lase suc şi grăsime destul de repede. supraveghiaţi să nu se usuce, dacă se usucă puneţi o lingură de apă. la sfîrşit am pus o linguriţă de tamari (sos de soia japonez, al meu e fără gluten) şi am aranjat carnea în formă de muşuroi demolat. foarte gustos, chiar mă mir de ce nu fac şi in afara detoxului...

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-13582653631499.jpg

apropo de stresul detoxului, că citii la han diverse opinii despre perioadele de restricţii alimentare. eu nu am stres deloc, de fapt, după ce am stabilit data, abia am aşteptat să încep. a trecut numai o zi şi deja mă simt extrem de bine, nu numai fizic ci şi psihic. faptul că resetez şi-i dau corpului o temă de casă diferită plus disciplina programului, toate mă umplu de bucurie şi de un fel de mândrie internă. oi avea vreo defecţiune? :thumleft:

de cafea am uitat cu totul, am o uşoară durere de cap care e posibil să nu fie de la detoxul de cafea ci de la presiunea atmosferică ridicată.

#1334 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 January 2013 - 08:19 PM

Daniella , la mine merge...

Dimineatza 1 mar
la amiaza : o salata din rucola si carne de vita fiarta
seara:piept de pui si fenicul la gratar + grepfruit

si dimineatza o cafea. :thumleft:

#1335 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2013 - 09:09 PM

Cred ca tine foarte de mult de caracter. Eu intr-o zi am zis, de ce sa beau eu cafea??!! Doar ca bea toata lumea dimineata? Este 1 an si jumatate de cand nu m-am atins de cafea, pur simplu. Am cafea in casa, pentru musafiri, am si ness, am si zahar. De primele doua nu ma ating, al treilea il mai pun intr-o placinta cu mere sau branza, sau fac dulceata cu el vara.
De aia am zis ca eu nu suport ingradirile, imi cauzeaza stres. Acum daca tot bate vantul prin frigider nu am de ce sa ma stresez, ca nu am cum sari gardul!
Numai sa nu v-asteptati sa mananc fructe la masa, ca atata lucru am observat si eu pe pielea mea, fructele crude mancate impreuna cu mancarea baloneaza!
Poate rontzai un mar intre mese, sau o portocala!

#1336 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 January 2013 - 09:13 PM

Ioana , mie-mi place gustul de cafea! O iubesc! O ador!!!

#1337 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2013 - 09:23 PM

Fa-ti inghetata cu ea, nu trebuie s-o bei in fiecare dimineata! Bine nu acum la detox!

#1338 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 10:26 PM

bravo mutti, bravo zerda!

şi mie îmi place gustul de illy de nu mai pot dar văd că l-am putut lăsa deoparte fără probleme. o să am timp tot anul să beau cafele cînd vrea muşchii mei, acum nu vrea :thumleft:

azi la prînz am păpat supă de pui cu clorofilă şi gref

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-13582812863844.jpg

#1339 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 10:57 PM

pompoane pentru toti 3: Mutti, zerda si Dex!

eu nu m-am apucat si asta ma streseaza. In nici un caz cand tin dieta. Si la mine e mandrie cand ma abtin si sentiment de culpa cand mananc precum purceii :thumleft:

forta si spor la dat jos kg

#1340 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2013 - 11:14 PM

Pe mine nu ma streseaza cand nu m-apuc, ati vazut ce relaxata eram luni??
M-am cantarit azi, am observat cu imensa satisfactie ca in ultima saptamana nu m-am ingrasat nici o suta de grame, desi nu tineam detox, asa ca nu am de ce sa ma stresez. Numai sa nu ma ia stomacul ca data trecuta sau carceii de la lipsa de calciu!

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul