Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1421 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2013 - 01:17 PM

Dex, eu tot nu inteleg ceva:
in lista scrie doar: salata verde. Ajuta-ma sa inteleg de unde stii care soiuri sunt admise si care nu, eu credeam ca orice frunze verzi de salata. Si apoi la tine am vazut mixtul de frunze verzi cu rosii, doar azi cand am citit am pricipit ca era acelasi soi, doar alta culoare. De unde ai stiut ca ai voie si frunze rosii, de vreme ce e specificat: salata verde?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1422 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 February 2013 - 02:21 PM

brava dani! jos toxina!

apropo de salată, in lista originală scrie "lettuce" după care exemplele pe care le-am scris mai sus şi scrie că să nu se amestece soiurile. aia cu amestecul de frunze verzi şi roşii e cu de la mine putere, fiind acelaşi soi de salată ... nu am văzut să aibă influenţă negativă.

"lean" înseamnă fără grăsime

vaca o condimentez cu sare, piper şi oregano şi nu o marinez, dar este din aia maturată aşa că nu e nevoie. şi a mea se mai lipeşte din cînd în cînd ... idea e să nu o ţii prea mult că se usucă şi devine tare. la o grosime de 2.5 cm o ţin căte 2 minute pe fiecare parte şi intorc de două ori (faţă, dos, iar faţă iar dos).

ceaiul de iasomie este foarte bun şi frumos mirositor (e ceai negru cu flori de iasomie)

#1423 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 03:31 PM

multumesc, am inteles! m-am uitat dupa lettuce si asa e: arata toate capatanile, mai putin endivia si ruccola :angryfire:

a mea a fost salata Eisberg mix care contine Lollo Rosso, Eisberg, Frisee si Endivia.

Deci nu cumparati :scratch:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13606759154987.jpg

#1424 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 03:34 PM

dar varza chinezeasca intra la varza? si varza rosie?

#1425 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 03:38 PM

dublat post, scuze

#1426 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 03:49 PM

la varză scrie numai cabbage şi atît, nu scrie dacă roşie, verde sau chinezească (nappa) nici exemple nu sunt.
nappa nu este exclusă explicit, valorile nutriţionale sunt comparabile sau chiar mai mici decât cea verde deci aş zice că merge. încearcă să vezi.
eu nu am folosit decît verde sau savoia iar tura asta am incercat nişte frunze care se cheamă collards şi sunt o varietate de varză fără căpăţînă, numai frunze mari care arată cam ca cele de sfeclă şi a fost ok.

#1427 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 05:36 PM

merci, Dex :floare: !

am uitat sa precizez ca inca nu am rau de detox deloc, nici un simptom de ameteala si lipsa de concentrare ca si anul trecut, doar ca azi nu am vizitat baia

am citit ca se poate matura carnea si acasa, dar nu 24-48 zile cum se face industrial in frigidere speciale care nu se deschid, ci pana la 5 zile.
Eu am pus-o de aseara de cand am cumparat-o vidata si o sa o consum mai pe vineri, nu am chef in seara asta de o proteina asa satioasa, nu mi-e foame dupa pranzul cu piept de pui. Mai ales ca ai mei mai au alte mancaruri de terminat :floare:. Ma duc dupa creveti... :floare: si combin cu rosii decojite, conserva italieneasca.

#1428 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:12 PM

iarasi nu am gasit creveti. Nu mai are nici la Lidl, de aia cruzi curatati.
am incheiat ziua cu cod de alaska alaturi de rosii decojite, condimente: vedeturi italiene, usuturoi + esalota deshidratate, sare + piper, patrunjel la final. Foarte bun a fost pestele asta, mi-a mers uns:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13606998968613.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13606999083967.jpg

#1429 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:35 PM

identic şi la fel cu codul meu, singura diferenţă e că al meu e cu cherry proaspete =))

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1215-13607011144381.jpg

#1430 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:47 PM

sa iti fie de bine, imi place ca tu continui frumos cu mese Detox, sper sa ma obisnuiesc sa fac si eu in continuare asa.
Sunt sigura ca sunt mai gustoase cu rosii cherry proaspete. La tine e iarna?

Ce e cel mai important, ca nu am dureri de cap, ameteli si nici macar pofte. Ieri am fost intr-o forma de zile mari si cu un optimism nebanuit.

Azi mi-a trecut pana si usturimea ce o aveam ieri in gat, a trebuit sa incalc cu un pic de tinctura de propolis aseara ca riscam sa se agraveze ... Asa ca pana dimi a trecut. Ma mai doare inca frontal, de la sinuzita, dar e suportabil. Poate detoxific si sinusurile cu detoxul =))

M-am gandit, pt ca e voie, sa beau 1 lingurita de otet de mere la juma de pahar de apa, inainte si dupa masa. Vezi vreo contradictie cu dieta? E detoxifiant si intareste imunitatea, amelioreaza digestia. Nu e voie la gastrite.

Dupa detox, cand intru la mentinere o sa beau si ceai de ghimbir: 1 radacina de ghimbir cu tot cu coaja, ras, fiert 15 minute de cand da in clocot, intr-un litru de apa, cica sporeste digestia, dar e fff picant, se bea pe parcursul unei zile. Nu e voie la cei cu probleme digestive.

#1431 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:53 PM

e iarnă dar magazinele au tot timpul produse de unde e vară şi roşiile astea le am tot timpul anului
oţetul de mere este chiar recomandat la detox, dar nu exagerat, cam o lingură pe zi

#1432 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 11:36 AM

Vezi postareamoatza, la 13 February 2013 - 12:07 PM, a spus:

Hello, hello! Zi cenusie, da' mie-mi place. Cam bate vantul, asta nu-mi place.
Barbatii mei au plecat la Cluj azi dimineata, cu noaptea-n cap. Si ca sa vedeti voi cum e omu' meu, n-a uitat sa scoata doua pachete cu carne din congelator, cu destinatie precisa pe eticheta, ca sa am ce face pana vin ei. Mda!
O zi cum va doriti!
Stellina si Vale, zbor lin, distractie maxima!

Azi, nu am dureri de cap sau altceva, nu am ameteli si nu mi-e rau deloc, spre deosebire anul trecut cand avam ceatza in cap in primele 3 zile. Mi-e bine. Dar nu am dat jos ieri ... cantarul arata azi dimi ca si ieri dimi ...ceea ce era de asteptat de vreme ce nici ieri nici azi nu am vizitat baia ...

Mi-am uitat fructul de pranz acasa, deci azi nu am avut nimic la MD si nici fruct asociat pranzului nu voi avea, deci o sa mananc doar diseara un mar. Si aseara am uitat de fruct :toothy6:.
In schimb am hotarat sa cadorisesc caserola de ruccola (ai casei nu mananca), ca nu vreau sa calc pe bec cu buna stiinta.

Jurnal DETOX.
Ziua 3, miercuri, 13 februarie:
MD: 1 lingurita otet de mere cu 1 pahar de apa.
1 ceai matcha si 2 ceaiuri de plante.
P (12:00): 300 g piept de pui si 2 castraveti din cei lungi, de sera, fara coaja.
3 ceaiuri de plante
C: creveti (usturoi, lamaie, piper roz) cu sparanghel grillat (Sare roz, piper mozaic, sos de soia, balsamico). 1 mar
2 pahare de apa
Ziua 2, rectificare la Cina: 300 g cod pus peste continutul unei cutii de rosii decojite (condimentate rosiile cu: verdeturi italiene, sare roz, piper, ceapa deshidratata, pestele doar sare, piper, usturoi deshidratat si cu oregano uscat) facute la tava la cuptor.

Dex, Sunt si la noi rosii cherry importate din Europa, Spania, Italia, Turcia, dar cred ca sunt de sera, ca e destul de frig pt rosii si acolo si nu sunt asa bune precum cele din lunile cand se fac in soare. Basca nu sunt prea proaspete. m-am uitat si de daykon aseara si nu am gasit. Spune-mi, te rog, cum de nu e fenelul pe lista?

Liz, care creveti spuneai tu ca sunt buni de la MegaImage? Am fost la cel de la Piata Muncii si nu aveau de nici un fel. E unul aici pe Pantelimon unde vazusem diverse sortimente acum vreo luna, sa vad daca mai au. Imi dai un indiciu, te rog, despre gramaj si firma care-i comercializeaza/pret? Ma intereseaza daca sunt curatati de intestin.

#1433 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 12:28 PM

Pentru mentinere, si restul perioadei din an in afara de detox (unde merge doar daykonul), am gasit urmatoarele info interesante:

Semintele de chia scot grasimea din organism
Adauga in alimentatie anumite alimentele, care au rolul de a elimina grăsimea din organism. În cele ce urmează află ce alimente sunt un aliat de nădejde împotriva kilogramelor în plus.

Deși nu sunt foarte cunoscute, semințele de chia reprezintă o alternativă sănătoasă la alte produse pe care le ai în frigider. Aceste semințe au de 30 de ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de 6 ori mai mult calciu decât laptele integral, de 3 ori mai mult fier decât spanacul și cu 25% mai multe fibre decât semințele de in. Datorită faptului că se digeră ușor, dar lent, nutriționiștii recomandă includerea semințelor de chia în alimentația zilnică (se consumă în cantități mici, 1-2 linguri pe zi, în diverse combinații).

Imagine postata

Daikon, ridichea care ajută la digerarea rapidă a carbohidraților – Daikon este o ridiche de dimensiuni mari, de culoare albă, specifică Asiei de Est. Este un aliment extrem de versatil, căci poate fi mâncat crud în salate şi poate fi gătit prin aproape orice metodă (sotare, stir-fry, fierbere, coacere, prăjire). Datorită enzimelor naturale pe care le conține, daikon are un rol important în digerarea rapidă a grăsimilor și a carbohidraților, motiv pentru care este un bun aliat împotriva kilogramelor în plus.

Quinoa prelungește senzația de sațietate – Quinoa este unul dintre cele mai nutritive alimente cunsocute la ora actuală. Proteina pe care o furnizează este una completă în sensul că aceasta include toți cei 9 aminoacizi esențiali. Datorită acestei proteine, quinoa este un aliment recomandat într-o cură de slăbire, întrucât scade apetitul, menținând senzația de sațietate pentru o lungă perioadă de timp. Quinoa se găsește sub formă de semințe, paste sau fulgi.

Sursa: clicksanatate.ro ©

#1434 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 06:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 February 2013 - 11:36 AM, a spus:

Spune-mi, te rog, cum de nu e fenelul pe lista?

cred că pur şi simplu l-am sărit :lol: poate ne ajută un admin să-l adăugăm la pagina 1 la postul 17, cu mulţumiri anticipate

chia este foarte bună, mie îmi place textura la maxim, am o reţetă trăznet de la un chef de raw food, o bag in limonadă şi bobiţele se umflă şi devin ca nişte pernuţe gelatinoase dar crunchy, parcă ai bea bubble tea. există chia albă şi chia neagră, dar probabil că asta ştiţi deja.

forza dani şi jos toxina!

#1435 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 10:09 PM

Dex. eu nu stiam de chia, nu am auzit pana astazi. O sa ma uit, vad ca are la Sanovita, in categoria nuci si seminte, 150g, cam 4 Euro.

Asta seara am gasit cozi de creveti (ne-prefierti, congelati si curatati de intestin, merci Liz :) - de la mega, marca lor ) si sparanghel proaspat. Condimente simple: usturoi, piper, zeama de la o lamaie, patrunjel pt 250g creveti. Sparanghelul cel mai bun mancat pana acum: vreo 10 min sub gril, sare + piper + sprayati cu balsamico si cu sos soia - crocanti!
O cina pe cinste, foarte buuun!
Un mar la desert.
Ma rog ... foto cu tel, ca am uitat aparatul la serviciu inca de luni =))

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13607859039553.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13607859761315.jpg

Si mi-am facut si pranzul de maine, 300 g muchi de vitel cu o cutie de rosii decojite

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13607859921907.jpg

#1436 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 February 2013 - 10:24 PM

Vezi postareaDexter, la 13 February 2013 - 06:53 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 13 February 2013 - 11:36 AM, a spus:

Spune-mi, te rog, cum de nu e fenelul pe lista?

cred că pur şi simplu l-am sărit :) poate ne ajută un admin să-l adăugăm la pagina 1 la postul 17, cu mulţumiri anticipate

chia este foarte bună, mie îmi place textura la maxim, am o reţetă trăznet de la un chef de raw food, o bag in limonadă şi bobiţele se umflă şi devin ca nişte pernuţe gelatinoase dar crunchy, parcă ai bea bubble tea. există chia albă şi chia neagră, dar probabil că asta ştiţi deja.

forza dani şi jos toxina!

L-am adaugat eu. =))

#1437 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 11:29 PM

Multumim Eataly =))

#1438 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 11:54 PM

dani, matale îmi faci poftă de sparanghel, da nu-i bai că mai am de-o porţie în punguliţă :) să ştii că şi mie mesele de la detox mi se far foarte satisfăcătoare

eataly, mulţumim pentru aducerea fenelului alături de fraţii săi =))

#1439 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 February 2013 - 11:58 PM

Sa stiti ca va citesc si ma bucur ca va merge bine. :floare:

Am gatit si eu fenel duminica si a fost tare bun.

#1440 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 12:02 AM

nu am mai urmarit pana acum sparanghelul ca nu mi-a placut la anumite degustari in deplasare, dar foarte scump l-am luat 9 eur (40 lei) un manunchi cat vezi in farfurie.:floare: Mi-am facut de- o pofta, dar nu mai iau. Cu 7 eur sunt cozile de creveti nefierti pt 2 mese (500g - 28 lei). Asa ca daca la tine sunt mai ieftini, stiind ca sunt si sanatosi, go for it! BTW, cat tin in frigider?
Si mi-am mai luat o cutie de cod de Alaska (prima oara ca l-am mancat ieri), ca tare bun a fost. Si la tine tot cuburi congelate? sau proaspat?

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic