Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1441 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 February 2013 - 12:04 AM

cerra, multumim! si eu am planificat deja cateva retete de ale tale, dupa Detox. neaparat painicile 50-50 pt MD cu cascaval, dar mai spre sfarsitul mentinerii. Si sigur niste dulciuri monti.
cum ai facut fenelul? L-am vazut si eu ieri la Lidl, dar cum nu eram convinsa 100% ca e pe lista Detox nu l-am luat. Si asta era vreo 10 lei kg - nu e ieftin si nu ma omor dupa gustul/mirosul ala ce-mi aduce a Ouzo :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1442 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 12:08 AM

Jurnal detox
Meniu, joi, ziua a 4-a, 14 februarie 2013
(ziua indragostitilor :floare:):

MD: 1 ceai matcha si 2 ceaiuri de plante ... pana la pranz

P: 300 g muschi de vita cu rosii (decojite din conserva) la cuptor + mar

ceaiuri vreo 3 cani

C: 250 g creveti cu salata iceberg + portocala

Dex, branza de vaci 0 e voie in aceeasi saptamana cu ouale si e obligatorie, sau in saptamana alternativa? ori se poate si sari?

#1443 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 February 2013 - 12:24 AM

dani, eu dau cam 4 euroi pe un kg de sparanghel proaspăt din "ţările calde", nu daţi cu pietre, asta e cererea şi oferta :D. ţine cam o săptămână, în frigider, depinde cît de proaspăt e cînd îl ei.
şi eu iau cod de alaska şi cod negru, fileuri congelate individual, nu proaspete.

cerra :floare: poate te inspiră vreo reţetă de a noastră, simplu şi bun :D

dacă ai mâncat ouă săptămina asta nu mânca şi brinza de vaci. oricum nu e obligatorie şi aia 0% e câh rău de tot.

săptâmîna viitoare să papi 2 ouă, nu trei. gălbenuşul are foarte multe grăsimi :(

#1444 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 12:41 AM

sa traiti am inteles! :(

vazusem niste capsuni la Lidl, dar sigur sunt "de plastic" ... ma gandeam sa le combin, dar ai dreptate, e cah, pe cand ouale fierte moi le ador! Are grasimi multe galbenusul, dar din cele bune, asa sunt noile descoperiri: creste colesterolul bun (HDL) nu pe cel rau. Sau nu are treaba detoxifierea cu colesterolul? :( Am avut impresia ca la un moment dat (nu pe topic) mi-ai spus ca tu iti faci 3 odata ...:D

Am zmeura de-a buna la congelator ..., dar astept cuminte dupa detox :D...

bun pret la sparanghel! o sa mai urmaresc, poate il gasesc si mai ieftin. Tu zici 18 lei /kg.:floare:

#1445 Useril este offline   Gina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 14 February 2013 - 12:55 AM

Vezi postareaDexter, la 30 January 2012 - 06:33 PM, a spus:

zeama de la o lămîie şi o lingură de lapte de 2% pe zi

O lingura de lapte pe zi?!?
Inteleg rostul lamaii, dar lapte-o lingura...?

#1446 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 01:08 AM

dacă am spus 3 am greşit, la detox mănînc un ou întreg şi trei albuşuri sau două ouă întregi. gălbenuşul are procentajul de grăsime prea mare in comparaţie cu proteina, de aia e numai ocazional.
ou cleios cu .... nu mai scriu că-ţi fac poftă :D

gina, lingura de lapte e ca să aibă ce pune lumea în ceai :floare: nu fac mişto, multe naţii nu concep ceaiul fără lapte. eu cred că am folosit o singură dată, la spanac.

#1447 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 01:09 AM

stiu, ca ai zis si varianta asta cu 1 galbenus + 2-3 albusuri sau 2 oua, dar asta a fost pe topic, in direct ... Ok, sunt ascultatoare, raman 2 oua!

cu spanacel de primavara ? :floare:

#1448 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 01:22 AM

în prima săptămînă a fost ok cu 3 ouă dar în a doua e mai delicat, că începi să scapi de grăsime, de aia e mai bine să nu dai ocazie cu grăsimea în plus ...
cu spanac baby bio făcut piure :D şi răspunsul adevărat este, cu pîine cu unt :floare:

#1449 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 01:24 AM

mmmmbuuun

#1450 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 01:25 AM

vezi că am editat :floare:

#1451 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 01:37 AM

eh, paine cu unt nu ma atrage. Mi-am scos de ani painea din cap. Si untul. Dar daca ai vazut briosele cerrei 50-50 ... ei bine pe alea le visez, sub forma de sandwich cu cascaval si verzituri!
si da, imi plac, spanacul, urzicile si stevia de primavara :floare:

si nu-nu ... nu am pofteeee :D

#1452 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 01:44 AM

la mine ou fiert cleios cu pâine cu unt, e micul dejun ideal :floare:

#1453 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 14 February 2013 - 09:24 AM

Dani, cand te vad pe tine mai-mai ca m-as apuca si eu, dar o sa aman pana dupa Pasti, sper sa am si atungi tragere de inima.
La noi nu este sparanghel decat din an in Pasti la kaufland, doar din acela alb si cred ca e batran, vechi de obicei pentru ca e din cale-afara de tare si de atos.

#1454 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 10:30 AM

Dex, cred ca e amintire din copilarie, corect?
Amintirea mea din copilarie: taticul meu imi facea 2 oua fierte moi (cu zeama - era expert), mi le punea fierbinti intr-o cana, punea bucatele de paine proaspata ... si era o minune . Acum nema paine ...

Sunt foarte foarte foarte curioasa de rezultatul de anul acesta, ca vad ca nu mai e la fel ca anul trecut (dupa 3 zile dadusem 2,5 kg, acum doar 1,8 kg si alea cam cu oscilatia acului in sus), dar poate voi continua sa scad mai mult in restul de 18 zile ramase, s-o fi inversat ordinea sau nu stiu ce e ... .
Erorile pana acum au fost din nestiinta: 2 ceaiuri cu fructe uscate ce contineau cristale de zahar si salata cu frunze mixte. Anul trecut am festelit-o parca ceva mai tare in primele 3 zile..., dar si organismul asta functioneaza cum numai el stie: unic!

#1455 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 10:39 AM

2ut, asteapta pana iti vine tie determinarea, ca asta e cel mai important, sa fii hotarat sa nu te abati nici un strop. Intre timp inarmeaza-te cu perseverenta si cand vei simti tu ca e timpul si poti te apuci, daca o sa vrei si o sa poti, ca nu-i musai, e doar pentru tine daca e sa fie.
Nu e greu Detoxul, te inregimenteaza intr-o rutina, iar 3 saptamani trec numaidecat. Te disciplineaza in ceea ce priveste rontaiala (de stres, de plictiseala, de pofta) si mesele prea abundente de seara ale oamenilor muncii :rolleyes:.
Pt mine si felul meu de a manca, ca mod de viata (eu de regula nu iau MD si de cele mai multe ori am la cina o friptura cu o salata/legume si pranzul similar), este o dieta usoara, imi vine manusa, insa tot imi trebuie cateva saptamani bune de informare/tatonare/avant inainte sa ma apuc. Iar Dex este o zana de moderator: asa de rabdator:floare: si de tolerant, incat de drag si din respect m-am apucat si anul trecut si anul asta, nu ca nu as fi vrut, dar e mai usor si mai frumos asa ... sa fie cu drag.

La mine primele 3 zile au trecut usor anul asta, spre deosebire de anul trecut, fara dureri de cap, lipsa de concentrare sau alte efecte neplacute intalnite in curele de detoxifiere, fara pofte. Asta ma bucura, pt ca de acum incolo nu mai astept sa am stari rele, doar in primele 3-4 zile ar fi manifestari detox. Mai am 18 zile si pe moment spuneam ca nu poftesc la ce nu am voie, ci ma gandesc in mod special cum sa mentin bunele meniuri de aici si pe perioada urmatoare.
E drept ca mai vad pe forum si visez si la cateva meniuri/preparate monti ... la care nu am voie acum-_-. Oricum detoxul e 100% monti ca meniuri, dar nu si ca orar de mese.

Mie Detox mi se potriveste foarte bine, are rezultate foarte multumitoare si mai ales, dupa cum am constatat, STABILE! Dar fiecarui om i se potriveste un alt regim, sau niciunul, pentru ca suntem unici si fiecare organism reactioneaza la acelasi tratament/regim diferit, functie de multi factori. Am spus toate astea ca stiu ca anul trecut te plangeai ca esti obisnuita cu monti si sa iei MD, daca nu ma insel ?

#1456 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 11:14 AM

Nu te inseli, asa e (mai ales cu MD, daca nu mananc pana pe la 10 ma apuca durerea de cap). Ma bucur ca-ti merge bine si nu ti-e foame/pofta.
Dex, ma intrebam, alea cca 7kg pe care le dai tu jos intotdeauna cand faci detoxul, le cam pui inapoi in decursul anului?

#1457 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 February 2013 - 11:32 AM

Dani, azi la Lidl caserola de 250gr capsune e 4.99lei. Face reclama pe ZU.
Forza detox!

#1458 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 12:32 PM

2ut, nu, asta spuneam mai sus, ca din experienta mea sunt STABILE kilogramele obtinute, daca ai cat de cat grija de ce mananci, dar nu asa de restrictiv ca la detox / mentinere, ci sa mananci echilibrat si sa eviti alimentele/combinatiile care ingrasa, sa te educi pe combinatii si meniuri care nu ingrasa. Si pe cat posibil fara excese.
Respectiv, exemplu meu: am terminat detox anul trecut la 57,7 kg si acum 2 luni aveam in continuare 57,0-58,0 kg.
In ultimele 3 luni, cu 4 ture de antibiotic si sinuzita + excesele culinare de sarbatori, am luat ceva ceva si prin urmare am plecat acum de la 58,8 kg. Eu zic ca daca nu eram tot racita sa fiu nevoita as mananc de 7 ori pe zi, ca am avut o plasa de medicamente, nu luam nici aceste 1,1 kg. Dar asta o sa vad anul asta, in speranta ca s-o da dusa sinuzita.

Un lucru important este, in ce priveste grija la alimentatie de care vorbeam, ca imediat ce vezi ca ai luat mai mult de 1-2 kg (variatie relativ normala sus - jos), imediat sa aplici ori dieta aceea de urgenta cu 700 g vita + rosie la cina (singura masa din zi), ori sa faci cateva zile de meniu detox pana iti revii la greutatea stabilizata dupa detox.

E valabil pt orice dieta:
STABILIZAREA GREUTATII OBTINUTE:
o parte foooooarte importanta si obligatorie a dietei sunt cele 6-7 saptamani de mentinere de dupa cele 3 de detox, pentru a stabiliza rezultatul obtinut:
La un detox pe bază de restricţionarea anumitor alimente (cu grad mare de toxine: alcool, cafea, cereale/zahar rafinate, produse procesate industrial) e posibil să pierzi in greutate. Cît? Numai corpul tău ştie.

In primele 3-4 zile corpul se detoxifica si incepand sa piarda toxinele posibil reactii asociate, aceastea dispar dupa primele zile cand se elimina majoritatea toxinelor.

La finalul celor 3 saptamani Detox se tin 6-7 saptamani de Mentinere, pe care trebuie sa le finalizezi cu maximum aceeasi greutate de la sfarsitul Detox. Doar atunci se considera dieta incheiata si organismul se reseteaza si nu vrea sa mai revina din inertie la vechea greutate. In cele 6 saptamani de mentinere, introducem in fiecare zi cate un aliment nou si urmarim reactia cantarului a doua zi dimineata. in primele 3 saptamani de mentinere nu mancam nimic fainos (orice contine faina, cartof, mazare, fasole, sfecla, cereale) si nimic ce contine zahar alb, alcool. Acestea nici in regimul normal de viata nu trebuie sa fie consumate decat ocazional.

Daca dupa cele 3 saptamani nu urmezi mentinerea, corpul tinde sa reia greutatea initiala incetatinita. Valabil absolut pt orice dieta! Celulele organismului se reinnoiesc la intervale de 7 saptamani.

#1459 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 12:41 PM

Moatza merci de info:floare: , sa imi mai spui ca stii ca nu ascult stiri :toothy6: ! inainte cat erau, ca aveau mereu?! Am sa trec azi (am 2 Lidl in drum spre casa, de aia tot bantui) sa iau, desi cred ca nu au nici un gust. in schimb au merele alea BIO foarte bune. De nu stiu cand nu am mai mancat mar ca atare (nefacut suc, sau umplutura din placinta :blush:)

#1460 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 12:57 PM

Inteleg, Dani, dar ma gandeam ca Dex tine de mai multi ani detoxul si de fiecare data in cele 3 saptamani slabeste cca 7kg, banuiesc ca nu e cu fiecare an cu 7 kile mai slab, nu?

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul