2ut, nu, asta spuneam mai sus, ca din experienta mea sunt STABILE kilogramele obtinute, daca ai cat de cat grija de ce mananci, dar nu asa de restrictiv ca la detox / mentinere, ci sa mananci echilibrat si sa eviti alimentele/combinatiile care ingrasa, sa te educi pe combinatii si meniuri care nu ingrasa. Si pe cat posibil fara excese.
Respectiv, exemplu meu: am terminat detox anul trecut la
57,7 kg si acum 2 luni aveam in continuare 57,0-58,0 kg.
In ultimele 3 luni, cu 4 ture de antibiotic si sinuzita + excesele culinare de sarbatori, am luat ceva ceva si prin urmare am plecat acum de la
58,8 kg. Eu zic ca daca nu eram tot racita sa fiu nevoita as mananc de 7 ori pe zi, ca am avut o plasa de medicamente, nu luam nici aceste 1,1 kg. Dar asta o sa vad anul asta, in speranta ca s-o da dusa sinuzita.
Un lucru important este, in ce priveste grija la alimentatie de care vorbeam, ca imediat ce vezi ca ai luat mai mult de 1-2 kg (variatie relativ normala sus - jos), imediat sa aplici ori dieta aceea de urgenta cu 700 g vita + rosie la cina (singura masa din zi), ori sa faci cateva zile de meniu detox pana iti revii la greutatea stabilizata dupa detox.
E valabil pt orice dieta:
STABILIZAREA GREUTATII OBTINUTE: o parte foooooarte importanta si obligatorie a dietei sunt cele 6-7 saptamani de mentinere de dupa cele 3 de detox, pentru a stabiliza rezultatul obtinut:
La un detox pe bază de restricţionarea anumitor alimente (cu grad mare de toxine: alcool, cafea, cereale/zahar rafinate, produse procesate industrial) e posibil să pierzi in greutate. Cît? Numai corpul tău ştie.
In primele 3-4 zile corpul se detoxifica si incepand sa piarda toxinele posibil reactii asociate, aceastea dispar dupa primele zile cand se elimina majoritatea toxinelor.
La finalul celor 3 saptamani Detox se tin 6-7 saptamani de Mentinere, pe care trebuie sa le finalizezi cu maximum aceeasi greutate de la sfarsitul Detox. Doar atunci se considera dieta incheiata si organismul se reseteaza si nu vrea sa mai revina din inertie la vechea greutate. In cele 6 saptamani de mentinere, introducem in fiecare zi cate un aliment nou si urmarim reactia cantarului a doua zi dimineata. in primele 3 saptamani de mentinere nu mancam nimic fainos (orice contine faina, cartof, mazare, fasole, sfecla, cereale) si nimic ce contine zahar alb, alcool. Acestea nici in regimul normal de viata nu trebuie sa fie consumate decat ocazional.
Daca dupa cele 3 saptamani nu urmezi mentinerea, corpul tinde sa reia greutatea initiala incetatinita. Valabil absolut pt orice dieta! Celulele organismului se reinnoiesc la intervale de 7 saptamani.