Reţete detox
#1541
Postat 22 February 2013 - 10:59 AM
De unde iei peste proaspat, ca ai pomenit de el la lole si mi-ati facut pofta si tu si moatza? Eu nu gasesc in Bucuresti peste destul de proaspat. Mai ales ca la dieta asta trebuie cam zilnic.
Am avut si eu ca si tine problema golirii intestinelor in ultimele zile si apoi cand am reusit, cantarul a fost prietenos!
Ref la Detox: Pe langa ce ai scris e voie si pui, legume, fructe si condimente, conform lista fixa / prima pagina. Si apoi 3 saptamani nu e mult. Eu nu am probleme cu meniurile, pentru ca eu sunt fan gratar + salata si evit porcul, deci fix aceste carnuri imi raman, cu ceva dezvoltare pe langa creveti la capitolul fructe de mare, + curcan si alte zburatoare (rata, gasca doar cand am de curte). Ce mi-a lipsit prima data, acum 1 an, a fost uleiul de masline din salata, dar acum m-am obisnuit. Mai mult am constatat ca lipsa uleiului la gatit mancaruri cu carne, de fapt nu afecteaza cu nimic preparatul final, nimeni dintre cei care nu-s la Detox nu s-a prins ca e ceva schimbat/lipsa. Dar fiecare trebuie sa faca doar daca i se potriveste, doar daca nu are probleme de santatate care sa permita o astfel de dieta fara branzeturi si doar daca psihic e de acord sa tina o dieta si in particular pe aceasta. Multa lume nu e de acord cu dietele, prefera mese mici si variate, e foarte bine si asa, fiecare cum considera si in functie de obiectiv. Si mie imi plac branzeturile, dar nu ma omor dupa ele, tot intr-o salata mixta cu de toate, sau tip greceasca imi plac cel mai mult, sau sosurile quattro formagi (pe pizza sau paste), ori in combinatie cu paste of course (lasagna si alte paste la cuptor). Lapte nu beau. Iaurt/kefir/sana rarissim. Deci mie mi s-a potrivit si rezultatele sunt bune. Insa dupa detox cum introduc branza o vad pe cantar. Anul asta o sa incerc sa fiu mai riguroasa la mentinere, desi primul we e compromis total ca joc in deplasare, cu mese festive si nebuneli. Dar sper s bag ceva inot si sa fiu ok.
Respectiv:
Azi, Detox tura a 2-a: dupa ziua a 11-a am -3 kg.
Anul trecut, Detox tura 1: dupa ziua a 7-a aveam -3,8 kg si dupa ziua a 11-a aveam -4,5 kg!
Dar mergem inainte cu rigurozitate maxima si o sa vedem la final. Anyway din inertie si la mentinere se mai slabeste 1 kg in prima saptamana.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1542
Postat 22 February 2013 - 11:22 AM
Mai aduc de la crescatoriile de prin bucovina pastrav care mie-mi place.
crap si caras au si in acvarii da mie nu prea-mi plac...
.
In alta ordine de idei eu am dat tarcoale mult topicului vostru, eu va incurajez numai ca na, mie nu mi se potriveste. Daca te uiti la menu-urile mele de la Lole ai sa vezi ca zilnic am lactate in el. Plus ca vreau si eu la sfarsit de saptamana sa ma rasfat cu cate ceva....sa am motivatie pe mai departe !
#1543
Postat 22 February 2013 - 12:27 PM
pastravul, salaul si stiuca imi plac si mie, preferabil captura
asa trebuie, sa faci ce iti prieste si ti se potriveste. Dupa astea 3 saptamani cand sper sa dau jos o buna parte din grasimea in exces, revin pe un regim mai soft
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1544
Postat 22 February 2013 - 04:05 PM
Astazi acelasi meniu...
MD: 1 grepfruit
P:300g carne tocata de vacuta (95% macra) facuta cu 300g rosii si codimentata bine - reteta este a lui Dexter...sper sa nu gresesc, e f buna!
C: peste file Tilapia facut la cuptor, condimentat bine si lasat pt 25-30 min la 200 C. Nu am pus alceva decat condimente, iese tare bun!, ca si leguma voi avea salata verde si ca fruct 1 cana capsuni.
Dexter, eu asa am vazut carne tocata cu cel mai putina grasime si asa am luat, dar nu m-am gandit sa-i zic la macelar sa-mi toace o carne fara grasime deloc

Hm...trebuiea sa ma trezesti Dexter, ca grea de cap sunt

Astazi sunt un pic fara energie,mai somnoroasa..dar trec eu si peste asta!
Jos toxina!!
Pupici!!
#1545
Postat 22 February 2013 - 05:42 PM
oana, fiecare reacţionează diferit la vită. la mine merge 95%, extra lean, dar dacă ai posibilitatea să toci din aia fără pic de grăsime e şi mai bine.
in nici un caz să nu luaţi carne tocată "normală", e prea grasă, verificat pe propria piele.
moleşeala e detox de cafea, incă o zi, două şi o să fii ca nouă
de măsurat te-ai măsurat?
o altă idee bună la detox este să mâncaţi sare de himalaya, am citit că are 85 de săruri şi minerale ...
evitaţi pe cît posibil conservele de roşii, dani tocmai a confirmat că pot fi probleme, cine ştie ce mai "ascund" ăştia prin ele, mai bine proaspete, să vedeţi ce mâncaţi.
castraveţi nu papă nimeni? şi ăştia sunt prietenoşi la cântar, eu îi fac cu mult oţet şi usturoi dat pe răzătoarea ceramică ... yummy
iulia, ştii ce repede trec 3 săptămîni? faci un efort şi eşti gata. zic şi eu ...
#1546
Postat 22 February 2013 - 05:45 PM
Eu ii mancam cruzi, in timp ce tricotam altceva de mancare,nu mi s-au parut deloc pretentiosi!
Si varza la fel, eu m-am inteles cu ea, dar la cata varza mananc eu, oi fi avind un metabolism special pentru ea....
#1547
Postat 22 February 2013 - 07:26 PM
Dexter, la 22 February 2013 - 05:42 PM, a spus:
Dex, eu am intrat aici sa le incurajez pe fete pt ca e importanta determinarea in perioada asta!
La mine is mai multe kilograme de dat jos

#1549
Postat 22 February 2013 - 08:13 PM
#1550
Postat 22 February 2013 - 08:16 PM
Nu pot sa explic, mie nu mi se face rau nici de la maioneza!
#1551
Postat 22 February 2013 - 08:22 PM
Castravetele murat e tolerat şi de personalitatea mea, maioneza idem.
Sunt în faza în care introduc pe rând câte un aliment, să văd care îmi dă stari imposibile...Dar cu castravetele proaspăt cum o fi?
Scuze de off!
#1552
Postat 22 February 2013 - 08:54 PM
#1553
Postat 22 February 2013 - 09:02 PM
#1554
Postat 22 February 2013 - 09:10 PM

Voi incerca totuşi.
#1555
Postat 22 February 2013 - 09:13 PM
Scoti si tu usturoiul si o sa fie ok!
#1556
Postat 23 February 2013 - 01:08 PM
Si eu am inceput dar din motive de dat prin strachini ... re-incep de luni cind o sa comunic iar rezultatele:)
#1557
Postat 23 February 2013 - 09:18 PM
Meniul de astazi...
MD: 1 grepfruit
P:250g creveti facuti a la Dani (la tigaie cu lamaie stoarsa, usturoi pisat, sare si piper)
C:supica din 300g piept pui taiat cubulete, 250g rosiute si ele taiate, usturoi,patrunjel,marar,cimbru, sare , acrita putin cu lamaie..piper si mult lichid!

Dexter, m-am masurat in prima zi de Detox.
Am facut si eu salata ta de castraveti aseara si am papat, parca mancam muraturi, asa avea gustul

Vad ca sunt ok cu dusul la baie


Jos toxina!! Multumesc pt sustinere

Va pup!!
#1559
Postat 24 February 2013 - 01:39 AM
#1560
Postat 24 February 2013 - 03:19 PM
Am o intrebare, daca eu am rosii de gradina pe care le-am uscat asta toamna, pot sa le hidratez si sa le folosesc in loc de conserve, pentru ca la timpul asta rosiile din supermarket nu le suport de nici un fel.
Am retinut si reteta cu castravete, mie imi place si il suport dar Crisu meu pe cel de sera nu-l suporta, ma intreb, asa, scurs si marinat oare cum i-l va suporta? Pentru ca noi vom incepe amandoi detoxul dupa Paste.
Interesant ce-ai observat si la fructe. Eu de obicei aveam mar dimineata si gref seara si ocazional seara portocala.
Oana

Jos toxina!