Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1541 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 February 2013 - 10:59 AM

Multumesc mult Iulia!
De unde iei peste proaspat, ca ai pomenit de el la lole si mi-ati facut pofta si tu si moatza? Eu nu gasesc in Bucuresti peste destul de proaspat. Mai ales ca la dieta asta trebuie cam zilnic.
Am avut si eu ca si tine problema golirii intestinelor in ultimele zile si apoi cand am reusit, cantarul a fost prietenos!

Ref la Detox: Pe langa ce ai scris e voie si pui, legume, fructe si condimente, conform lista fixa / prima pagina. Si apoi 3 saptamani nu e mult. Eu nu am probleme cu meniurile, pentru ca eu sunt fan gratar + salata si evit porcul, deci fix aceste carnuri imi raman, cu ceva dezvoltare pe langa creveti la capitolul fructe de mare, + curcan si alte zburatoare (rata, gasca doar cand am de curte). Ce mi-a lipsit prima data, acum 1 an, a fost uleiul de masline din salata, dar acum m-am obisnuit. Mai mult am constatat ca lipsa uleiului la gatit mancaruri cu carne, de fapt nu afecteaza cu nimic preparatul final, nimeni dintre cei care nu-s la Detox nu s-a prins ca e ceva schimbat/lipsa. Dar fiecare trebuie sa faca doar daca i se potriveste, doar daca nu are probleme de santatate care sa permita o astfel de dieta fara branzeturi si doar daca psihic e de acord sa tina o dieta si in particular pe aceasta. Multa lume nu e de acord cu dietele, prefera mese mici si variate, e foarte bine si asa, fiecare cum considera si in functie de obiectiv. Si mie imi plac branzeturile, dar nu ma omor dupa ele, tot intr-o salata mixta cu de toate, sau tip greceasca imi plac cel mai mult, sau sosurile quattro formagi (pe pizza sau paste), ori in combinatie cu paste of course (lasagna si alte paste la cuptor). Lapte nu beau. Iaurt/kefir/sana rarissim. Deci mie mi s-a potrivit si rezultatele sunt bune. Insa dupa detox cum introduc branza o vad pe cantar. Anul asta o sa incerc sa fiu mai riguroasa la mentinere, desi primul we e compromis total ca joc in deplasare, cu mese festive si nebuneli. Dar sper s bag ceva inot si sa fiu ok.

Respectiv:
Azi, Detox tura a 2-a: dupa ziua a 11-a am -3 kg.
Anul trecut, Detox tura 1: dupa ziua a 7-a aveam -3,8 kg si dupa ziua a 11-a aveam -4,5 kg!
Dar mergem inainte cu rigurozitate maxima si o sa vedem la final. Anyway din inertie si la mentinere se mai slabeste 1 kg in prima saptamana.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1542 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 February 2013 - 11:22 AM

Daniela, e destul de greu si pe aici cu pestele proaspat.... stiu ca sambata in general primesc la metro peste proaspat, iar la auchan joia sau vinerea mai aduc captura de pe dunare stiuca, salau (de asta n-au maia dus de anu' trecut).
Mai aduc de la crescatoriile de prin bucovina pastrav care mie-mi place.
crap si caras au si in acvarii da mie nu prea-mi plac...
.
In alta ordine de idei eu am dat tarcoale mult topicului vostru, eu va incurajez numai ca na, mie nu mi se potriveste. Daca te uiti la menu-urile mele de la Lole ai sa vezi ca zilnic am lactate in el. Plus ca vreau si eu la sfarsit de saptamana sa ma rasfat cu cate ceva....sa am motivatie pe mai departe !

#1543 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 February 2013 - 12:27 PM

caras, rosioara si biban nu imi plac nici mie ca au oase multe
pastravul, salaul si stiuca imi plac si mie, preferabil captura

asa trebuie, sa faci ce iti prieste si ti se potriveste. Dupa astea 3 saptamani cand sper sa dau jos o buna parte din grasimea in exces, revin pe un regim mai soft

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1544 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 22 February 2013 - 04:05 PM

Dupa prima zi de Detox -700g.
Astazi acelasi meniu...
MD: 1 grepfruit
P:300g carne tocata de vacuta (95% macra) facuta cu 300g rosii si codimentata bine - reteta este a lui Dexter...sper sa nu gresesc, e f buna!
C: peste file Tilapia facut la cuptor, condimentat bine si lasat pt 25-30 min la 200 C. Nu am pus alceva decat condimente, iese tare bun!, ca si leguma voi avea salata verde si ca fruct 1 cana capsuni.

Dexter, eu asa am vazut carne tocata cu cel mai putina grasime si asa am luat, dar nu m-am gandit sa-i zic la macelar sa-mi toace o carne fara grasime deloc :salut: si asa am facut si anul trecut la Detox, cumparam carne tocata cu 10% de grasime ca asa se gasea atunci, acum am avut noroc ca am gasit cu doar 5% grasime.
Hm...trebuiea sa ma trezesti Dexter, ca grea de cap sunt :salut: Data viitoare am sa cer la macelar sa-mi toace carnita fara urma de grasime, sper sa fie asa ceva..

Astazi sunt un pic fara energie,mai somnoroasa..dar trec eu si peste asta!

Jos toxina!!

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#1545 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 February 2013 - 05:42 PM

Brava Dani, brava Oana şi cântar prietenos la amândouă!

oana, fiecare reacţionează diferit la vită. la mine merge 95%, extra lean, dar dacă ai posibilitatea să toci din aia fără pic de grăsime e şi mai bine.
in nici un caz să nu luaţi carne tocată "normală", e prea grasă, verificat pe propria piele.
moleşeala e detox de cafea, incă o zi, două şi o să fii ca nouă
de măsurat te-ai măsurat?

o altă idee bună la detox este să mâncaţi sare de himalaya, am citit că are 85 de săruri şi minerale ...

evitaţi pe cît posibil conservele de roşii, dani tocmai a confirmat că pot fi probleme, cine ştie ce mai "ascund" ăştia prin ele, mai bine proaspete, să vedeţi ce mâncaţi.
castraveţi nu papă nimeni? şi ăştia sunt prietenoşi la cântar, eu îi fac cu mult oţet şi usturoi dat pe răzătoarea ceramică ... yummy

iulia, ştii ce repede trec 3 săptămîni? faci un efort şi eşti gata. zic şi eu ...

#1546 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 February 2013 - 05:45 PM

Castravetii mie mi s-au parut cei mai prietenosi, ca vorba nuvelei: Contin 90% apa!
Eu ii mancam cruzi, in timp ce tricotam altceva de mancare,nu mi s-au parut deloc pretentiosi!

Si varza la fel, eu m-am inteles cu ea, dar la cata varza mananc eu, oi fi avind un metabolism special pentru ea....
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1547 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 22 February 2013 - 07:26 PM

Vezi postareaDexter, la 22 February 2013 - 05:42 PM, a spus:

iulia, ştii ce repede trec 3 săptămîni? faci un efort şi eşti gata. zic şi eu ...

Dex, eu am intrat aici sa le incurajez pe fete pt ca e importanta determinarea in perioada asta!
La mine is mai multe kilograme de dat jos Imagine postata in trei saptamani nu mi-as rezolva problema, de asta am ales sa merg pe varianta de la Lole.

#1548 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 08:08 PM

iulia, succes la lole şi forza la doamne şi jos toxina! Imagine postata

#1549 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 22 February 2013 - 08:13 PM

Zerda, tolerezi castravetele? Nu-ţi face rău la colecist? Intenţionez să-i introduc în meniu dar parcă mi-e frică...
You are not alone! I'm here with you...

#1550 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 22 February 2013 - 08:16 PM

Eu il tolerez, ce sa mai zic ca in momentele de criza traiam cu castravete murat, mi-a spus o amica oripilata cand m-a vazut cum mergeam cu punga de castraveti murati in geanta ca nu se digera usor, m-am holbat la ea, in fapt daca era si acum in fata mea tot ma mai holbam!
Nu pot sa explic, mie nu mi se face rau nici de la maioneza!

#1551 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 22 February 2013 - 08:22 PM

Mulţam de promptitudine, zerda!

Castravetele murat e tolerat şi de personalitatea mea, maioneza idem.
Sunt în faza în care introduc pe rând câte un aliment, să văd care îmi dă stari imposibile...Dar cu castravetele proaspăt cum o fi?

Scuze de off!

#1552 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 22 February 2013 - 08:54 PM

Uite reteta din cartea de retete anti colesterol: castravete curatat de seminte, taiat cat de fin cu sare, otet balsamic, marar, usturoi, macerat 8 ore la frigider, 2 ore pe masa din bucatarie. Eu n-am avut niciodata probleme cu el. Incearca!

#1553 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2013 - 09:02 PM

şi eu macerez castravetele dar in oţet de vin alb şi numai jumate de oră, după care storc şi adaug usturoi şi pătrunjel dacă am. cu mărarul nu-s în prietenie prea strînsă

#1554 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 22 February 2013 - 09:10 PM

Nu ştiam de macerare, merci de idee! Usturoi? Hmm... =)) E scos de pe listă, alături de iaurt, brânză telemea şi varză murată.
Voi incerca totuşi.

#1555 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 22 February 2013 - 09:13 PM

Eu am dat reteta lu' madame Elisa Vergne, c-o fi cu otet de vin alb, sau rosu, nu conteaza. Vezi ca ea o lasa pana la 48 de ore si-i punea si iaurt la final, dar eu am scos iaurtul din ecuatie. Ideea e ca mie nu mi-a facut probleme si n-am mancat doar odata!
Scoti si tu usturoiul si o sa fie ok!

#1556 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 23 February 2013 - 01:08 PM

Eu ma laud doar cu rezultatele jumatatii mele...care a inceput sa arata foarte diferit la fata in special...a ajuns sa aiba barba ascutita ca pe vremuri:))

Si eu am inceput dar din motive de dat prin strachini ... re-incep de luni cind o sa comunic iar rezultatele:)
Imagine postata
Imagine postata

#1557 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 February 2013 - 09:18 PM

Dupa a 2-a zi de detox -600g, prima zi -700g

Meniul de astazi...
MD: 1 grepfruit
P:250g creveti facuti a la Dani (la tigaie cu lamaie stoarsa, usturoi pisat, sare si piper)
C:supica din 300g piept pui taiat cubulete, 250g rosiute si ele taiate, usturoi,patrunjel,marar,cimbru, sare , acrita putin cu lamaie..piper si mult lichid! :angryfire: -desert- 1 mar

Dexter, m-am masurat in prima zi de Detox.
Am facut si eu salata ta de castraveti aseara si am papat, parca mancam muraturi, asa avea gustul :angryfire:
Vad ca sunt ok cu dusul la baie =)), beau mult ceai si storc si lamaie, am baut apa cu 2 lingurite otet de mere- stiu ca e f bun pt multe probleme digestive si sunt tare satisfacuta :angryfire:

Jos toxina!! Multumesc pt sustinere :headbang:

Va pup!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#1558 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2013 - 09:52 PM

Brava Oana, forza şi jos toxina!

#1559 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 24 February 2013 - 01:39 AM

Vezi postareaOana S, la 23 February 2013 - 09:18 PM, a spus:

P:250g creveti facuti a la Dani (la tigaie cu lamaie stoarsa, usturoi pisat, sare si piper)

Si eu ii fac la fel de ani de zile. Nu stiam ca sint ai lui Dani:))Daca bagi la cuptor sint si mai buni.
Imagine postata
Imagine postata

#1560 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 24 February 2013 - 03:19 PM

Dani multumim frumos de toate amanuntele pe care le-ai observat. Si eu am tendinta de a da jos foarte greu si orice amanunt conteaza mult pentru mine.
Am o intrebare, daca eu am rosii de gradina pe care le-am uscat asta toamna, pot sa le hidratez si sa le folosesc in loc de conserve, pentru ca la timpul asta rosiile din supermarket nu le suport de nici un fel.
Am retinut si reteta cu castravete, mie imi place si il suport dar Crisu meu pe cel de sera nu-l suporta, ma intreb, asa, scurs si marinat oare cum i-l va suporta? Pentru ca noi vom incepe amandoi detoxul dupa Paste.
Interesant ce-ai observat si la fructe. Eu de obicei aveam mar dimineata si gref seara si ocazional seara portocala.

Oana :notworthy: si felicitari!

Jos toxina!

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou