Perfecte iti ies Lili!
Profiterol "magnific" - asa l-a definit socrella mea
				
						#102
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 10 April 2012 - 01:30 PM
				
						#104
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 10 April 2012 - 02:37 PM
Deci musai trebuie sa repet eclerele, cu pasta asta de la profiteroale.
Combinatia fructe de padure si ciocolata m-a cucerit iremediabil.
				
						#105
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 10 April 2012 - 02:55 PM
Eataly, la 10 April 2012 - 02:37 PM, a spus: 
Deci musai trebuie sa repet eclerele, cu pasta asta de la profiteroale.
Combinatia fructe de padure si ciocolata m-a cucerit iremediabil.
Eu ador fructele de padure, asa ca incerc sigur
Cojile de profiterol iti ies perfect.
				
						#106
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 15 April 2012 - 12:25 AM
Crema de ciocolata am congelat-o ... sa vedem cum se comporta.
Eu am umplut choux-urile cu Lékué Decopene. Am pus frisca in ea si a mers bine pt ca nici eu nu am seringa si nu am avut timp de decupat cojile.
Si dovada:
						
						
				
						#107
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 15 April 2012 - 12:48 AM
Sa va fie de bine si Hristos a inviat
				
						#109
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 17 April 2012 - 02:38 PM
Iata vin cu pozele, asa cum am promis. Prima data in ansamblu, a doua oara acompaniate de doua cupe cu inghetata (care din nu stiu ce motiv s-a topit la urgenta- dar si asa, tot delicios a fost
Imagini atasate
				
						#110
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 17 April 2012 - 02:49 PM
Salmida, la 15 April 2012 - 12:53 AM, a spus: 
Salmida
Eu acum am citit mai bine ce scrie pe sticla din poza! Eu zic ca merge super
mdoyna, la 17 April 2012 - 02:38 PM, a spus: 
Iata vin cu pozele, asa cum am promis. Prima data in ansamblu, a doua oara acompaniate de doua cupe cu inghetata (care din nu stiu ce motiv s-a topit la urgenta- dar si asa, tot delicios a fost
Merci de poze si ma bucur nespus ca ti-a placut
				
						#111
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 23 April 2012 - 11:52 AM
Dupa ce am rezistat eroic (aproape
Sambata abia seara erau gata "gogoselele" si crema, mai aveam de facut frisca. Pai nu putea sa-mi iasa totul din prima. Frisca, desi mai avea pana sa expire, era acra. Magazinele inchise la ora aia, asa ca am facut o lista pentru sot a doua zi. Dimineata eu am plecat cu copiii la muzeu (am mancat in oras, dar tot cu gandul la desert
In afara de fiu-meu care nu-i prea mare amator de deserturi, am declarat-o "prajitura anului". Fiica-mea a fost super-incantata, cand a vazut platoul a strigat la frate-sau sa vina repede ca n-a mai vazut asa ceva. Dar fiu-meu, cand a vazut "maglavaisul" zice:
- Mami, de unde ai invatat sa faci mancarea asta ciudata?
I-a dat totusi nota 6 (pe scara 1 la 10), dar fiica-mea a zis ca-i de nota 15, asa ca am iesit onorabil. De reactia sotului ce sa mai zic, si-a luat farfurioara si o furculita cu gandul sa-si puna vreo doua sa le manance uitandu-se la televizor, dar... n-au mai ajuns in farfurie!
Cred ca iar nu mai fac dulciuri o perioada....
				
						#112
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 23 April 2012 - 12:07 PM
Ma bucur enorm de mult ca v-a placut si oricum 15+6=21
21:2=10,5 deci media nu e rea e perfecta
				
						#113
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 06 May 2012 - 11:09 AM

Am facut jumate de portie pentru ca mai avem si altceva dulce.Tot si jumatate de portie de crema de ciocolata si mi-a ramas cam jumatate,dar adevarat ca nici nu le-am 'scaldat' in ea,ci doar 'brodat' din cauza sotului,care spre deosebire de-al tau,nu se da in vant dupa chestii cu ciocolata,mai ales daca-i amara.Asa ca ce-a ramas,am pus la congelator pentri next time.
Grazie pentru reteta
				
						#114
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 06 May 2012 - 11:32 AM
Chiar, uitindu-ma la poza, zic..unde-i ciocolata
Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum.
				
						#115
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 06 May 2012 - 12:01 PM
any_annette, la 06 May 2012 - 11:32 AM, a spus: 
...ar fi si culmea asa bunatate...sa apuce sa ajunga in congelator
				
						#116
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 06 May 2012 - 12:10 PM
				
						#117
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 06 May 2012 - 04:58 PM
any_annette, la 06 May 2012 - 11:32 AM, a spus: 
Chiar, uitindu-ma la poza, zic..unde-i ciocolata
Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum.
Any,
La-nceput am crezut c-am facut o boacana,pentru ca prea le-am mignonit,facand vreo 35 in loc de 25 cum ar fi trebuit din jumatate de portie.Dar cand sa le mancam,am constatat ca nu-i atat de mare boacana,caci luam cate una cu lingurita si era numai bine la marime.
Mie si pasta si crema de ciocolata mi-a iesit un pic mai deasa,ceea ce ma face sa cred ca faina de la tine e alta decat cea de la mine si in cazul dat,chiar face diferenta.Prin urmare,mi-a fost frica un pic ca nu vor iesi choux-urile,avand in vedere ca pasta mi-a parut mai fluida la tine in poze.In schimb asta mai densa si-a tinut forma mai bine si au ramas randuri chiar si dupa coacere.Clar ca daca le dai prin ciocolata,mare diferenta nu-i,caci nu se vad decat daca le lasam mai golase.
Iar crema de ciocolata am adus-o rapid la consistenta dorita,chiar si dupa ce s-a racit si-am vazut ca e mai densa decat a ta,punand-o la foc mic,adaugand cate un pic de lapte si mestacand bine.
Si cuptorul cred ca a avut un cuvant de spus,pentru ca au stat aproape 1 h la mine pana sa fie gata.Nu le-am facut gaurica,ci intepat direct cu seringa,si chiar daca nu a ramas complet acoperita gaurica,nu a curs deloc crema.
Sotul deja m-a intrebat cand mai fac,asa ca trebuie sa le repet,n-am scapare.
				
						#118
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 06 May 2012 - 11:06 PM
Probabil ca e altfel faina, se poate intampla sa fie mai umeda sau mai putin umeda.
				
						#119
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 08 May 2012 - 02:17 AM
... Sau mai bine faceti jumatate de portie de crema
				
						#120
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 08 May 2012 - 09:11 AM

 Ajutor
			
		






			
			
