Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 764 Pagini +
  • « Prima
  • 737
  • 738
  • 739
  • 740
  • 741
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#14761 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 February 2022 - 09:55 AM

:) nici n-as sti ce sa aleg

#14762 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 February 2022 - 10:28 PM

Mancare de bobi, frunze tip mangold, soric de porc.

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-83704000-1646080072.jpeg

#14763 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 March 2022 - 11:58 AM

Carne de porc in sos

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-13-0-85800500-1646215080.jpeg
Bine ca s-a terminat carnavalul. De acum trecem pe dieta.

#14764 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,294
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 March 2022 - 02:14 PM

Mama mia ce-mi vad ochii pe aici!
Eu am dezghetat ultimele urzici de anul trecut ca sa fac loc la astea noi.
Imagine atasata: monthly_03_2022/post-178-0-92820300-1646568864.jpg
brain loading....please wait....

#14765 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 March 2022 - 08:22 PM

Pollo alla Parmigiano, dar făcut în stil Montignac :drool: adică piept de pui făcut pe grătar, pus într-un sos excelent pe care l-am făcut de la 0, apoi pus mult parmezan tăiat felii subțiri deasupra și băgat la cuptor. A fost bun rău! Mult mai bun decît orice am mîncat la restaurant, chiar dacă acolo era făcut șnițel de pui, care se presupune că e mai bun. Din căutările mele, în original e cu șnițel de pui, nu cum am făcut eu.

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-233-0-56447300-1646676633.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-233-0-08124300-1646676648.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-233-0-48039700-1646676672.jpg

#14766 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 March 2022 - 10:04 PM

ba as crede ca e mai bun asa
snitelul bagat in lichid isi pierde tot sensul, parerea mea

#14767 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 08 March 2022 - 01:39 PM

Vezi postareaCarmella, la 07 March 2022 - 08:22 PM, a spus:

Pollo alla Parmigiano, dar făcut în stil Montignac :drool: adică piept de pui făcut pe grătar, pus într-un sos excelent pe care l-am făcut de la 0, apoi pus mult parmezan tăiat felii subțiri deasupra și băgat la cuptor. A fost bun rău! Mult mai bun decît orice am mîncat la restaurant, chiar dacă acolo era făcut șnițel de pui, care se presupune că e mai bun. Din căutările mele, în original e cu șnițel de pui, nu cum am făcut eu.


Bună, Carmela! Te rog, poţi să-mi spui cum ai făcut sosul? Mă interesează tot ce e Montignac :drool:

#14768 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 08 March 2022 - 05:25 PM

Black _cat, ouletul ala al tau arata demential.

Am facut supa Hamusta,tot cu kube,varianta asta este supa acra cu multe frunze de telina si mangold,kube la fel ca cele din supa de sfecla. Bun bun

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-591-0-31720000-1646753079.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-591-0-89519800-1646753133.jpg

#14769 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 March 2022 - 11:51 PM

Vezi postareacristinaD, la 08 March 2022 - 01:39 PM, a spus:

Bună, Carmela! Te rog, poţi să-mi spui cum ai făcut sosul? Mă interesează tot ce e Montignac :drool:


E un sos pe care îl fac des pentru paste, pentru midii sau creveți, cîteodată pun și brînză și iese saganaki.
Într-o tigaie cu fund dublu pun niște ulei de măsline și călesc o jumătate de ceapă și o căpățînă de usturoi tocate mărunt, mai întîi ceapa, apoi, cînd începe să se închidă la culoare pe margini, pun usturoiul. Pun cîțiva fulgi de chili, în funcție de cît de picant vreau să fie, și sare. Apoi torn o cutie de roșii cuburi, pun oregano, busuioc, măghiran, piper, alte sosuri aromate, de soia, de rodie, reducție de balsamic și las pe foc pînă se dizolvă roșiile și se face un sos frumos, puțin mai închis la culoare, nu rămîne roșu ca roșia. Din momentul acesta poți să faci orice cu el, să pui carne pește, paste.

#14770 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2022 - 12:14 PM

Vezi postareaclau_ash, la 08 March 2022 - 05:25 PM, a spus:

Am facut supa Hamusta,tot cu kube,varianta asta este supa acra cu multe frunze de telina si mangold,kube la fel ca cele din supa de sfecla. Bun bun

Am lesinat de pofta langa supa ta!

#14771 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 09 March 2022 - 01:56 PM

Vezi postareaCarmella, la 08 March 2022 - 11:51 PM, a spus:

Vezi postareacristinaD, la 08 March 2022 - 01:39 PM, a spus:

Bună, Carmela! Te rog, poţi să-mi spui cum ai făcut sosul? Mă interesează tot ce e Montignac :drool:


E un sos pe care îl fac des pentru paste, pentru midii sau creveți, cîteodată pun și brînză și iese saganaki.
Într-o tigaie cu fund dublu pun niște ulei de măsline și călesc o jumătate de ceapă și o căpățînă de usturoi tocate mărunt, mai întîi ceapa, apoi, cînd începe să se închidă la culoare pe margini, pun usturoiul. Pun cîțiva fulgi de chili, în funcție de cît de picant vreau să fie, și sare. Apoi torn o cutie de roșii cuburi, pun oregano, busuioc, măghiran, piper, alte sosuri aromate, de soia, de rodie, reducție de balsamic și las pe foc pînă se dizolvă roșiile și se face un sos frumos, puțin mai închis la culoare, nu rămîne roșu ca roșia. Din momentul acesta poți să faci orice cu el, să pui carne pește, paste.


Mulţumesc frumos! :drool:

#14772 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 10 March 2022 - 10:07 AM

Vezi postareaclau_ash, la 08 March 2022 - 05:25 PM, a spus:

Am facut supa Hamusta,tot cu kube,varianta asta este supa acra cu multe frunze de telina si mangold,kube la fel ca cele din supa de sfecla. Bun bun

Clau, 2 intrebari:
- carnea din kube este cruda, sau calita mai inainte?
- kubele se fierb direct in supa/ciorba sau separat?

#14773 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2022 - 12:26 PM

Ciorba falsa de burta (cu ciuperci pleurotus), dreasa cu ou si smantana:
Imagine atasata: monthly_03_2022/post-84-0-91668000-1647858341.jpg

Ompleta umpluta cu spanac tras la tigaie in unt:
Imagine atasata: monthly_03_2022/post-84-0-49580600-1647858376.jpg

#14774 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,749
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 March 2022 - 06:47 PM

Ce bunataturi aifacuttu acolo, Boni! Eu am facutpentru doua zile, friptura la gratar cu salata verde, rosii, castravete si avocado si un bors din oase de porc cu legume. Fara poze!

#14775 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 21 March 2022 - 11:45 PM

Bellamama raspunsuri:
1. Eu fac carnea in felul urmator: 800 gr carne vita + 200 grasime de miel tocata de 2 ori amestecata cu frunzele de la o telina mare taiate foarte marunt, 1 ceapa mare tocata marunt, 6 catei de usturoi tocati, sare, piper, baharat. Se amesteca totul bine si se caleste bine de tot pana dispare toata apa si ramane numai grasimea; se apasa pe carne cu lingura de lemn pana se faramiteaza carnea in bucarele mici mici. Se da la rece cam 1.5 ore. Dupa 1.5 ore se scoate carnea si se formeaza bile. Datorita grasimii vor ramane legate. Din 1 kg de carne ies cam 25 de bile . Dupa ce s-au format bilele, se dau la congelator cam 1 ora. Fiind congelate nu se vor faramita cand se impaturesc in aluatul de gris.

2. Kubele se fierb direct in supa, supa trebuie sa dea in clocot dupa care se da la foc mic. Daca ramane focul tare aluatul va fi tare ca o guma.

Daca se baga kube inghetate de la congelator ( aici se fac multe idata si o parte se baga la congelator si se folosesc mai tarziu) atunci se baga 3-4 kube, se asteapta cateva minute sa se incalzeasca supa si iar se adauga.

#14776 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 22 March 2022 - 09:47 AM

Vezi postareaclau_ash, la 21 March 2022 - 11:45 PM, a spus:

Bellamama raspunsuri:

Sarut manuta, foarte clar!

#14777 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 March 2022 - 12:25 PM

Supa crema de linte galbena, cu smantana si seminte de dovleac.
Imagine atasata: monthly_03_2022/post-84-0-69052100-1647944696.jpg

#14778 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 March 2022 - 07:30 PM

File de porc in lapte

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-13-0-67465200-1648229249.jpeg

Snitel tot de porc

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-13-0-79634000-1648229323.jpeg

Iepure

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-13-0-06735500-1648229355.jpeg

Imagine atasata: monthly_03_2022/post-13-0-53801700-1648229389.jpeg

#14779 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 21 April 2022 - 09:09 PM

Mamaliga mai altfel (lapte in loc de aoa, unt si parmezan) cu ciuperci si parmezan

Imagine atasata: monthly_04_2022/post-591-0-22717400-1650568113.jpg

#14780 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 28 April 2022 - 06:00 PM

Ciorba de miel

Imagine atasata: monthly_04_2022/post-591-0-84743400-1651161614.jpg

Arata acest topic


  • 764 Pagini +
  • « Prima
  • 737
  • 738
  • 739
  • 740
  • 741
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi