
Ce ati gatit astazi?
#14763
Postat 02 March 2022 - 11:58 AM

Bine ca s-a terminat carnavalul. De acum trecem pe dieta.
#14764
Postat 06 March 2022 - 02:14 PM
Eu am dezghetat ultimele urzici de anul trecut ca sa fac loc la astea noi.

#14765
Postat 07 March 2022 - 08:22 PM




#14766
Postat 07 March 2022 - 10:04 PM
snitelul bagat in lichid isi pierde tot sensul, parerea mea
#14767
Postat 08 March 2022 - 01:39 PM
Carmella, la 07 March 2022 - 08:22 PM, a spus:

Bună, Carmela! Te rog, poţi să-mi spui cum ai făcut sosul? Mă interesează tot ce e Montignac

#14768
Postat 08 March 2022 - 05:25 PM
Am facut supa Hamusta,tot cu kube,varianta asta este supa acra cu multe frunze de telina si mangold,kube la fel ca cele din supa de sfecla. Bun bun


#14769
Postat 08 March 2022 - 11:51 PM
cristinaD, la 08 March 2022 - 01:39 PM, a spus:

E un sos pe care îl fac des pentru paste, pentru midii sau creveți, cîteodată pun și brînză și iese saganaki.
Într-o tigaie cu fund dublu pun niște ulei de măsline și călesc o jumătate de ceapă și o căpățînă de usturoi tocate mărunt, mai întîi ceapa, apoi, cînd începe să se închidă la culoare pe margini, pun usturoiul. Pun cîțiva fulgi de chili, în funcție de cît de picant vreau să fie, și sare. Apoi torn o cutie de roșii cuburi, pun oregano, busuioc, măghiran, piper, alte sosuri aromate, de soia, de rodie, reducție de balsamic și las pe foc pînă se dizolvă roșiile și se face un sos frumos, puțin mai închis la culoare, nu rămîne roșu ca roșia. Din momentul acesta poți să faci orice cu el, să pui carne pește, paste.
#14771
Postat 09 March 2022 - 01:56 PM
Carmella, la 08 March 2022 - 11:51 PM, a spus:
cristinaD, la 08 March 2022 - 01:39 PM, a spus:

E un sos pe care îl fac des pentru paste, pentru midii sau creveți, cîteodată pun și brînză și iese saganaki.
Într-o tigaie cu fund dublu pun niște ulei de măsline și călesc o jumătate de ceapă și o căpățînă de usturoi tocate mărunt, mai întîi ceapa, apoi, cînd începe să se închidă la culoare pe margini, pun usturoiul. Pun cîțiva fulgi de chili, în funcție de cît de picant vreau să fie, și sare. Apoi torn o cutie de roșii cuburi, pun oregano, busuioc, măghiran, piper, alte sosuri aromate, de soia, de rodie, reducție de balsamic și las pe foc pînă se dizolvă roșiile și se face un sos frumos, puțin mai închis la culoare, nu rămîne roșu ca roșia. Din momentul acesta poți să faci orice cu el, să pui carne pește, paste.
Mulţumesc frumos!

#14772
Postat 10 March 2022 - 10:07 AM
clau_ash, la 08 March 2022 - 05:25 PM, a spus:
Clau, 2 intrebari:
- carnea din kube este cruda, sau calita mai inainte?
- kubele se fierb direct in supa/ciorba sau separat?
#14773
Postat 21 March 2022 - 12:26 PM

Ompleta umpluta cu spanac tras la tigaie in unt:

#14774
Postat 21 March 2022 - 06:47 PM
#14775
Postat 21 March 2022 - 11:45 PM
1. Eu fac carnea in felul urmator: 800 gr carne vita + 200 grasime de miel tocata de 2 ori amestecata cu frunzele de la o telina mare taiate foarte marunt, 1 ceapa mare tocata marunt, 6 catei de usturoi tocati, sare, piper, baharat. Se amesteca totul bine si se caleste bine de tot pana dispare toata apa si ramane numai grasimea; se apasa pe carne cu lingura de lemn pana se faramiteaza carnea in bucarele mici mici. Se da la rece cam 1.5 ore. Dupa 1.5 ore se scoate carnea si se formeaza bile. Datorita grasimii vor ramane legate. Din 1 kg de carne ies cam 25 de bile . Dupa ce s-au format bilele, se dau la congelator cam 1 ora. Fiind congelate nu se vor faramita cand se impaturesc in aluatul de gris.
2. Kubele se fierb direct in supa, supa trebuie sa dea in clocot dupa care se da la foc mic. Daca ramane focul tare aluatul va fi tare ca o guma.
Daca se baga kube inghetate de la congelator ( aici se fac multe idata si o parte se baga la congelator si se folosesc mai tarziu) atunci se baga 3-4 kube, se asteapta cateva minute sa se incalzeasca supa si iar se adauga.
#14777
Postat 22 March 2022 - 12:25 PM

#14779
Postat 21 April 2022 - 09:09 PM
