Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 764 Pagini +
  • « Prima
  • 736
  • 737
  • 738
  • 739
  • 740
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#14741 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,416
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 30 January 2022 - 10:40 PM

Tentativa de chicken biryani, am patit-o ca si cu clatitele japoneze - cred ca trebuie sa mananc undeva la restaurant sa-mi dau seama cum trebuie sa iasa si pe urma sa-mi dau cu parerea.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2022/post-192-0-03789100-1643575207.jpg


#14742 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 31 January 2022 - 09:34 AM

De aratat arata apetisant... Imi place culoarea orezului Imagine postata



Mai pun si eu ce am mai apucat sa pozez.

Supa crema de sparanghel si brocoli (congelate) dreasa cu ou si smantana si servita cu crutoane si zatar:
Imagine atasata: monthly_01_2022/post-84-0-63165200-1643614221.jpg

"One-pot-pasta" cu mazare si sos de branza si marar:
Imagine atasata: monthly_01_2022/post-84-0-80612900-1643614263.jpg


Omleta "pufoasa" (am batut albusele spuma, ca la pandispan) cu masline si cascaval. Era intuneric, am facut poza la bec, dar tot a iesit intunecata...
Imagine atasata: monthly_01_2022/post-84-0-38508100-1643614385.jpg

#14743 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 01 February 2022 - 06:54 AM

Adi, arata bine in poza, chicken biryani. Ce te-a nemultumit pe tine? Boni si pastele tale imi fac cu ochiul. Eu am facut pui cu smantana si mamaliga,fara poza ca nu e nimic spectaculos, ca si felurile simple pe care le fac in ultimul timp.

#14744 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 February 2022 - 12:25 PM

Fenicul la cuptor.
Am taiat felii subtiri 2 bulbi de fenicul, amestecat cu masline taggiasche, cappere mici de la Lipari, putina verdeata de la fenicul, ulei ev, sare, piper, felii foarte subtiri de parmigiano. Am amestecat si am invelit bine in hartie de copt, 180 de grade 30 minute. Extraordinar de bun. Pacat ca nu am poza finala.
Noi l-am mancat cu peste.

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-05344500-1643970288.jpeg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 04 February 2022 - 12:29 PM


#14745 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 February 2022 - 12:30 PM

Miel cu cartofi

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-96634100-1643970616.jpeg

#14746 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2022 - 01:16 PM

Vezi postareaany_annette, la 04 February 2022 - 12:25 PM, a spus:

Fenicul la cuptor.
Am taiat felii subtiri 2 bulbi de fenicul, amestecat cu masline taggiasche, cappere mici de la Lipari, putina verdeata de la fenicul, ulei ev, sare, piper, felii foarte subtiri de parmigiano. Am amestecat si am invelit bine in hartie de copt, 180 de grade 30 minute. Extraordinar de bun. Pacat ca nu am poza finala.
Noi l-am mancat cu peste.

interesant, o sa-l incerc si eu
nu e predominant gustul verdetii?

#14747 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 February 2022 - 12:26 AM

Vezi postareaAdriana, la 04 February 2022 - 01:16 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 04 February 2022 - 12:25 PM, a spus:

Fenicul la cuptor.
Am taiat felii subtiri 2 bulbi de fenicul, amestecat cu masline taggiasche, cappere mici de la Lipari, putina verdeata de la fenicul, ulei ev, sare, piper, felii foarte subtiri de parmigiano. Am amestecat si am invelit bine in hartie de copt, 180 de grade 30 minute. Extraordinar de bun. Pacat ca nu am poza finala.
Noi l-am mancat cu peste.

interesant, o sa-l incerc si eu
nu e predominant gustul verdetii?


Vai de mine incearca-l, eu nu credeam ca va fi atat de bun! Noi nu mancam fenicul gatit. Numai crud si foarte rar. Cu toate ca ne place, dar nu intotdeauna ne face bine. Ii aveam pe astia doi in frigider aproape uitati, asa ca a fost perfecta reteta.

Se simt toate gusturile, o sa-ti placa 😉

#14748 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 February 2022 - 02:12 PM

Rulou de porc la cuptor cu cartofi

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-49794000-1644494943.jpeg

Verdeata fiarta, cime di rapa

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-15158300-1644495044.jpeg

Chiftele din pui fiert, din seria nimic nu se arunca

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-78088300-1644495088.jpeg

Rulouri din piept de pui, prosciutto cotto si felii de branza

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-77130300-1644495130.jpeg

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-54123800-1644495158.jpeg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 10 February 2022 - 02:13 PM


#14749 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 February 2022 - 08:20 PM

Minunat arata rulourile, Any! Maine am in plan safac taitei chinezesti cu legume, si penne cu patru tipuri de branza.

#14750 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2022 - 04:37 PM

Vezi postareamino, la 10 February 2022 - 08:20 PM, a spus:

Minunat arata rulourile, Any! Maine am in plan safac taitei chinezesti cu legume, si penne cu patru tipuri de branza.


Aveam piept de pui felii pe care ori le faceam snitele, ori la gratar, ori cu lamaie, dar vroiam altceva decat ce fac de obicei. Le-am batut un pic inainte, am pus sare, apoi o feliuta de prosciutto cotto, o felie subtire de branza si apoi alta felie de prosciutto deasupra. Am rulat si am inchis cu scobitori. Le-am sigilat intai in ulei cald apoi am stins cu vin alb, cand s-a evaporat am pus un polonic de supa si am lasat pana au fost gata.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 12 February 2022 - 04:37 PM


#14751 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 12 February 2022 - 05:09 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 February 2022 - 04:37 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 10 February 2022 - 08:20 PM, a spus:

Minunat arata rulourile, Any! Maine am in plan safac taitei chinezesti cu legume, si penne cu patru tipuri de branza.


Aveam piept de pui felii pe care ori le faceam snitele, ori la gratar, ori cu lamaie, dar vroiam altceva decat ce fac de obicei. Le-am batut un pic inainte, am pus sare, apoi o feliuta de prosciutto cotto, o felie subtire de branza si apoi alta felie de prosciutto deasupra. Am rulat si am inchis cu scobitori. Le-am sigilat intai in ulei cald apoi am stins cu vin alb, cand s-a evaporat am pus un polonic de supa si am lasat pana au fost gata.


Super mod de a prepara pieptul de pui!

#14752 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 February 2022 - 02:27 PM

Ceva, nu stiu ce nume sa ii dau.
Straturi de telina si sfecla rosie, taiate felii subtiri, intercalate cu un sos cu ou, branza, lapte si faina, si coapte cam 1 ora.
Daca nu se colorau de la sfecla toate straturile arata mai bine.Imagine atasata: monthly_02_2022/post-84-0-61230500-1644927959.jpg

De bun a fost bun, mai fac Imagine postata

#14753 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 15 February 2022 - 09:08 PM

Any, rulourile tare arata foarte apetisant .

Boni si eu am avut pofta de ceva cu sfecla, am facut supa de sfecla cu cube (cube = carne tocata cu mirodenii imbracata intr-un strat de aluat de gris si fierte in supa)

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-591-0-41256000-1644952068.jpg

#14754 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 16 February 2022 - 04:59 PM

Clau, interesanta supa! Aluatul de gris cum il faci?

#14755 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 February 2022 - 08:59 AM

Clau, tu ai preluat stafeta de sfecla de la mine, eu preiau stafeta de supa/ciorba de la tine Imagine postata
Si pe mine ma intereseaza aluatul de gris de la cube. Seamana cu galustile cu prune?

Ciorba falsa, "de burta", cu ciuperci pleurotus. E prima data cand fac. A fost foarte, foarte buna.
Imagine atasata: monthly_02_2022/post-84-0-77722400-1645081123.jpg

#14756 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 17 February 2022 - 10:34 AM

Mino, boni, aluatul e asa: 1 kg gris, 1 kibgura sare, 3 pahare de apa. Se lasa ca juma' de ora sa se umfle si dupa aia se mai amesteca cu mana bine. Se ia cam o lingura de aluat, se face bila - seplaseaza bila in centrul mainii stangi pentu cine e dreptaci, sa aplatizeaza pe podul plamei stangi pana ajunge can la 0.5 cm (diametril arvfi intre 10-12 cm), se pune carnea inauntru sidupa aceea se aduna si se inchid marginile.
Atentie,mainile trebuie sa fie umede. Se rostogoleste bila intre maini pane devine perfecta, se pune deoparte panq se termina de facut toate bilele si se baga dupa aceea la fiert min 25 de min, foc mic
Din 1 kg de gris ies cam 50 de bile.

#14757 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 17 February 2022 - 04:21 PM

Mersi frumos, Clau!

P.s. ..era sa ma duc la Gogu sa vad ce inseamna kibgura, dar m-am lamurit inainte de a-l deranja pe Gogu :P :)

#14758 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 17 February 2022 - 06:32 PM

😄🤯😄🤯

Asa iese cand scriu cu ambele maini 😂😂

Cred ca iesea fum din Gogu pana pricepea ce am vrut eu sa scriu

#14759 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2022 - 01:01 PM

Snitel de pui

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-24496000-1645959634.jpeg

Chiftele cu sos

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-24449400-1645959673.jpeg

Fasole cu carnati

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-89687600-1645959696.jpeg

#14760 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2022 - 02:24 PM

Rulou de pui, lasagne, cartofi

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-75248800-1645964614.jpeg

Imagine atasata: monthly_02_2022/post-13-0-61441400-1645964642.jpeg

Arata acest topic


  • 764 Pagini +
  • « Prima
  • 736
  • 737
  • 738
  • 739
  • 740
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 1 utilizatori anonimi