Adriana, la 19 July 2022 - 05:09 PM, a spus:
cre ca era pe forumuri mai vechi ca am cautat acum 5 pagini de cheese cakeuri si n-am gasit
mersi de idee oricum ca am un munte de piine uscata si imi prinde bine
Sunt sigura ca de aici am luat-o, dar nici eu n-am reusit s-o regasesc. Uite reteta completa:
200 gr rosii (4 rosii medii), 100 gr felii de paine usc.ata, 100 gr unt,250 gr ricotta(sau crema de branza), 8 gr de gelatina(4 foi), 10 frunze mari de busuioc, 115 ml smantana slaba, 20 gr seminte de pin, 1 catel de usturoi, 20 gr parmezan ras,3 linguri ulei extravirgin de masline,1/2 lingurita de sare piper
Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Painea uscata o mixam in blender si o maruntim, adaugam untul topit, omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili de 18 cm. Presam cu un pahar si pastram la frigider. Intre timp mixam la blender busuiocul, sarea, catelul de usturoi si semintele de pin. Intr-un vas punem ricotta, adaugam amestecul de busuioc, uleiul de masline si parmezanul ras. Separat incalzim usor smantana si topim in ea gelatina scursa de apa, apoi incorporam la celelalte ingrediente. Obtinem un amestec cremos pe care il intindem uniform peste baza. Punem la frigider in jur de o ora, timp in care taiem rosiile feliute, lasandu-le la scurs sa mai piarda din lichid. Decoram apoi cheesecake-ul nostru cu ele si frunze de busuioc proaspat.
Eu am facut cantitate dubla, caci tava mea e mai mare.
Aceasta postare a fost editata de bellamama: 20 July 2022 - 09:37 AM