Ce ati gatit astazi?
#5381
Postat 06 May 2012 - 12:34 PM
#5382
Postat 06 May 2012 - 01:19 PM
cerra, la 05 May 2012 - 04:30 PM, a spus:
Si umplutura de brinza e cu ceva amestec, sau brinza sarata/ telemea rasa simpla? Ai mai zis ceva de o reteta cu ou si iaurt, aia e pentru aluat sau pentru umplutura?
De putine ori mi se face asa pofta de cocaturi, dar langoasele tale arata excelent si vreau si eu sa fac
#5383
Postat 06 May 2012 - 04:45 PM
Carmella, la 06 May 2012 - 01:19 PM, a spus:
cerra, la 05 May 2012 - 04:30 PM, a spus:
Si umplutura de brinza e cu ceva amestec, sau brinza sarata/ telemea rasa simpla? Ai mai zis ceva de o reteta cu ou si iaurt, aia e pentru aluat sau pentru umplutura?
De putine ori mi se face asa pofta de cocaturi, dar langoasele tale arata excelent si vreau si eu sa fac
Merge cu branza dulce de vaca si sa o sarezi tu sau cu telemea de oaie/vaca sarata/Feta.
La oricare varianta se adauga ou crud si (marar optional) daca doresti (eu am uitat se pun).
Reteta de care zicem cu lapte acru/iaurt este tot de aluat (reteta zice kefir dar daca nu am pun ce am eu atunci in frigider)
Reteta de ''Lagosi Ungaria''
Reteta asta o am chiar din Ungaria.
1kg de faina
200 ml lapte cald (in care dizolvam drojdia)
600ml kefir (la temperatura camerei)
50 gr drojdie
2 oua
1 lingura sare
1 lingura zahar (punem in laptele cald cu drojdia)
in rest se parcurg pasii ca si la reteta de langosi care am pus`o mai sus si la fel se lucreaza doar cu ulei.
Langosii astia se prajesc de obicei neumpluti si se da forma langosului rotunda.
ies foarte buni si langosii astia mai ales sa faci si mujdei de usturoi si apoi strecurat lasat doar lichidul care se pensuleaza deasupra langosului. Se mai servesc cu branza sarata/cascaval ras si smantana deasupra.
#5384
Postat 06 May 2012 - 05:18 PM
Imagini atasate
#5385
Postat 06 May 2012 - 05:31 PM

Ficatei prajiti la tigaie si piure de cartofi fierti in lapte

Salata de vara si mujdei nepozate
#5386 Guest_Gelutza_*
Postat 06 May 2012 - 08:38 PM
cerra, la 06 May 2012 - 05:31 PM, a spus:
Ficatei prajiti la tigaie si piure de cartofi fierti in lapte
Salata de vara si mujdei nepozate
Se pare c-am umblat cu aceleasi ingrediente astazi.La ciorba idem, dar nu am pozat fiindca abia dupa amiaza am scos acumulatorii de la incarcat, iar din ficatei am facut rulada aperitiv, m-a starnit any!
Rulada am pozat-o mai pe seara...
#5387
Postat 06 May 2012 - 09:08 PM
In dorul langosilor tale am mincat niste suberc cu brinza
#5388
Postat 06 May 2012 - 09:48 PM
Poza naspa, facuta cu telefonul si pe fuga
#5389
Postat 06 May 2012 - 11:16 PM
#5390
Postat 06 May 2012 - 11:28 PM
Bucataria portocalie
Am gatit dupa reteta asta (poze am facut cu telefonul dar la produsul finit.

Se vede suportul pe care sta cartea nu este zabrelita.

Lipseste coriandru(nu am avut) iar faina de malai am folosit de aceia foarte fina ca si faina alba de grau.
Foarte gustos!
Imagini atasate
#5391
Postat 07 May 2012 - 08:44 AM

Si tot de saptamana trecuta salata de varza rosie(varza a fost destul de mare),cu salata normala,rosii(sunt pe undeva ascunse)sare,piper,zeama de lamaie si iaurt de soia
:
Amelie nu a vrut sa manance ciorba,pe motiv ca ciorba nu e lila
#5392
Postat 07 May 2012 - 03:27 PM
Eu , snitele umplute ( o pasta din masline , ceapa , usturoi , mustar , patrunjel verde si fasii de castraveti murati si gogosar murat ) , pilaf de bulgur
#5393
Postat 07 May 2012 - 05:06 PM
Paste Lazane cu tocanita din muschiulet de porc, cu salata de rosii,castraveti si ceapa verde. Salata nepozata, ca o stiti. Si supa de pui cu galuste, tot nepozata , tot pentru ca o stiti. ( si m-am si temut...
Izuk, te rog descrie putin procedeul de la snitele, ca m-ar tenta si pe mine, dar nu imi inchipui : le-ai facut buzunar sau le-ai batut mai mari si le-ai umplut tip "carte"? Foarte bine arata!
Imagini atasate
#5394
Postat 07 May 2012 - 07:21 PM
"Pasta" pentru umplut : masline rondele , amestecate cu ceapa tocata marunt , usturoi feliute subtiri , patrunjel verde tocat si mustar .
Apoi am aranjat deasupra bastonase de castravete murat si gogosar murat si am procedat cum am zis mai sus .
#5395
Postat 07 May 2012 - 08:11 PM
#5396
Postat 07 May 2012 - 09:32 PM
salata de avocado pe felii de ciabatta (incercarea mea de azi)
#5397
Postat 09 May 2012 - 06:47 AM
miroase a toamna la mine in casa si pe geam se vede la fel, ploua maruntel
#5398
Postat 09 May 2012 - 08:18 AM
Kiva, la 06 May 2012 - 12:34 PM, a spus:
petunie, la 07 May 2012 - 08:44 AM, a spus:
Amelie nu a vrut sa manance ciorba,pe motiv ca ciorba nu e lila
de ce le dregi cu iaurt de soia? e un motiv anume sau doar pentru ca va place? intreb pentru ca mie tofu imi place dar iaurt de soia am cumparat doar o data si nu mi-a placut deloc. e drept ca nu am incercat sa fac acasa...
cerra, la 07 May 2012 - 09:32 PM, a spus:
de fapt altceva am vrut sa spun. vreau sa te intreb daca tu ii mai gasesti buni de cumparat. in postul pastelui gaseam si eu bun sau aproape bun, dar acum nu mai sunt copti. am luat si am tinut acasa o saptamana unul, in ziare (asa am citit tot pe forum pe undeva), si s-a copt, dar s-a cam innegrit miezul
Angel, la 09 May 2012 - 06:47 AM, a spus:
ma tot gandeam zilele astea cum era o perioada cand postai si nu te mai opreai
#5399
Postat 09 May 2012 - 08:35 AM

Ajutor












