Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#5381 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 06 May 2012 - 12:34 PM

Mai rarut pe aici, gatind din cand in cand, cand am pofte mai speciale si timp. Pranzul de azi - antricot de vita cu sparanghel si sos olandez. Bun :evil3:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-729-13363004155516.jpg

#5382 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 May 2012 - 01:19 PM

Vezi postareacerra, la 05 May 2012 - 04:30 PM, a spus:

Cand am terminat cu ruptul, luam prima bila si o intindem tot cu mana unsa , punem branza sau varza calita pe bucata de aluat




Si umplutura de brinza e cu ceva amestec, sau brinza sarata/ telemea rasa simpla? Ai mai zis ceva de o reteta cu ou si iaurt, aia e pentru aluat sau pentru umplutura?
De putine ori mi se face asa pofta de cocaturi, dar langoasele tale arata excelent si vreau si eu sa fac :evil3:

#5383 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 04:45 PM

Vezi postareaCarmella, la 06 May 2012 - 01:19 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 05 May 2012 - 04:30 PM, a spus:

Cand am terminat cu ruptul, luam prima bila si o intindem tot cu mana unsa , punem branza sau varza calita pe bucata de aluat




Si umplutura de brinza e cu ceva amestec, sau brinza sarata/ telemea rasa simpla? Ai mai zis ceva de o reteta cu ou si iaurt, aia e pentru aluat sau pentru umplutura?
De putine ori mi se face asa pofta de cocaturi, dar langoasele tale arata excelent si vreau si eu sa fac :occasion14:


Merge cu branza dulce de vaca si sa o sarezi tu sau cu telemea de oaie/vaca sarata/Feta.

La oricare varianta se adauga ou crud si (marar optional) daca doresti (eu am uitat se pun).

Reteta de care zicem cu lapte acru/iaurt este tot de aluat (reteta zice kefir dar daca nu am pun ce am eu atunci in frigider)

Reteta de ''Lagosi Ungaria''

Reteta asta o am chiar din Ungaria.


1kg de faina
200 ml lapte cald (in care dizolvam drojdia)
600ml kefir (la temperatura camerei)
50 gr drojdie
2 oua
1 lingura sare
1 lingura zahar (punem in laptele cald cu drojdia)

in rest se parcurg pasii ca si la reteta de langosi care am pus`o mai sus si la fel se lucreaza doar cu ulei.
Langosii astia se prajesc de obicei neumpluti si se da forma langosului rotunda.

ies foarte buni si langosii astia mai ales sa faci si mujdei de usturoi si apoi strecurat lasat doar lichidul care se pensuleaza deasupra langosului. Se mai servesc cu branza sarata/cascaval ras si smantana deasupra.

#5384 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 06 May 2012 - 05:18 PM

Azi la pranz : salata verde cu rosii chery, crap la cuptor, ciuperci umplute cu carne tocata , (patrunjel verde, usturoi verde,sare piper, ou) , friptura de porc la cuptor, cartofi prajiti

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1233-1336317453044.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1233-1336317469608.jpg


#5385 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 05:31 PM

Ciorba de cucos
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13363180771079.jpg

Ficatei prajiti la tigaie si piure de cartofi fierti in lapte

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-133631827468.jpg

Salata de vara si mujdei nepozate

#5386 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 May 2012 - 08:38 PM

Vezi postareacerra, la 06 May 2012 - 05:31 PM, a spus:

Ciorba de cucos


Ficatei prajiti la tigaie si piure de cartofi fierti in lapte

Salata de vara si mujdei nepozate


Se pare c-am umblat cu aceleasi ingrediente astazi.La ciorba idem, dar nu am pozat fiindca abia dupa amiaza am scos acumulatorii de la incarcat, iar din ficatei am facut rulada aperitiv, m-a starnit any!
Rulada am pozat-o mai pe seara...
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1400-1336329492665.jpg

#5387 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 May 2012 - 09:08 PM

Multumesc mult, Cerra! :floare: O sa-i fac cu siguranta curind in varianta ungureasca.
In dorul langosilor tale am mincat niste suberc cu brinza :-*

#5388 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 May 2012 - 09:48 PM

o cina porceasca.al meu a vrut cartofi prajiti cu branza rasa, am mai trantit niste ciocanele si ceva sorici prajit ca am dezgetat congelatorul si mai aveam ratacit pe acolo
Poza naspa, facuta cu telefonul si pe fuga
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-479-13363336930619.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5389 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 11:16 PM

Vezi postareaCarmella, la 06 May 2012 - 09:08 PM, a spus:

Multumesc mult, Cerra! :floare: O sa-i fac cu siguranta curind in varianta ungureasca.
In dorul langosilor tale am mincat niste suberc cu brinza :-*


Cu placere!

#5390 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 11:28 PM

Asta seara impreuna cu ucenica mea (fata prietenei mele)

Bucataria portocalie


Am gatit dupa reteta asta (poze am facut cu telefonul dar la produsul finit.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13363393535663.jpg

Se vede suportul pe care sta cartea nu este zabrelita.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-1336339335377.jpg

Lipseste coriandru(nu am avut) iar faina de malai am folosit de aceia foarte fina ca si faina alba de grau.

Foarte gustos!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13363393660155.jpg


#5391 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 07 May 2012 - 08:44 AM

Nu de azi,de saptamana trecuta:o ciorba,sau cum vreti sa-i ziceti,cu legume,piept de pui si linte,dreasa cu iaurt de soia:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-59-13363729464844.jpg

Si tot de saptamana trecuta salata de varza rosie(varza a fost destul de mare),cu salata normala,rosii(sunt pe undeva ascunse)sare,piper,zeama de lamaie si iaurt de soia
:
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-59-13363729520688.jpg








Amelie nu a vrut sa manance ciorba,pe motiv ca ciorba nu e lila Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5392 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 May 2012 - 03:27 PM

Cerra imi place ce ai tu in farfurie :(

Eu , snitele umplute ( o pasta din masline , ceapa , usturoi , mustar , patrunjel verde si fasii de castraveti murati si gogosar murat ) , pilaf de bulgur

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-780-13363972413328.jpg

#5393 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 07 May 2012 - 05:06 PM

Eu simplitati.
Paste Lazane cu tocanita din muschiulet de porc, cu salata de rosii,castraveti si ceapa verde. Salata nepozata, ca o stiti. Si supa de pui cu galuste, tot nepozata , tot pentru ca o stiti. ( si m-am si temut... :( )

Izuk, te rog descrie putin procedeul de la snitele, ca m-ar tenta si pe mine, dar nu imi inchipui : le-ai facut buzunar sau le-ai batut mai mari si le-ai umplut tip "carte"? Foarte bine arata!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-508-13364030212392.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5394 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 May 2012 - 07:21 PM

Am batut carnea si am impaturat-o ,am prins cu scobitoare pentru siguranta , apoi am panetat si prajit , am scos scobitoarea si am dat spre infulecare .
"Pasta" pentru umplut : masline rondele , amestecate cu ceapa tocata marunt , usturoi feliute subtiri , patrunjel verde tocat si mustar .
Apoi am aranjat deasupra bastonase de castravete murat si gogosar murat si am procedat cum am zis mai sus .

#5395 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 07 May 2012 - 08:11 PM

Multumesc, Dorina, poate reusesc sa le fac alor mei in week-end. :(
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5396 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 May 2012 - 09:32 PM

Eu vin cu ceva simplu da bun.

salata de avocado pe felii de ciabatta (incercarea mea de azi)

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13364190978658.jpg

#5397 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 09 May 2012 - 06:47 AM

placinta cu dovleac copt, spanac si ricotta

miroase a toamna la mine in casa si pe geam se vede la fel, ploua maruntel

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-49-1336538857822.jpg

#5398 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 09 May 2012 - 08:18 AM

Vezi postareaKiva, la 06 May 2012 - 12:34 PM, a spus:

Mai rarut pe aici, gatind din cand in cand, cand am pofte mai speciale si timp. Pranzul de azi - antricot de vita cu sparanghel si sos olandez. Bun :tongue3:
chiar ma gandeam intr-o zi ce mai faci. ma bucur sa te "vad" :headbang:


Vezi postareapetunie, la 07 May 2012 - 08:44 AM, a spus:

Nu de azi,de saptamana trecuta:o ciorba,sau cum vreti sa-i ziceti,cu legume,piept de pui si linte,dreasa cu iaurt de soia:
Amelie nu a vrut sa manance ciorba,pe motiv ca ciorba nu e lila Imagine postata
Imagine postata adevarul e ca mancarurile/ciorbele de linte sunt cam urate la aspect, dar vai ce bune Imagine postata
de ce le dregi cu iaurt de soia? e un motiv anume sau doar pentru ca va place? intreb pentru ca mie tofu imi place dar iaurt de soia am cumparat doar o data si nu mi-a placut deloc. e drept ca nu am incercat sa fac acasa...


Vezi postareacerra, la 07 May 2012 - 09:32 PM, a spus:

salata de avocado pe felii de ciabatta (incercarea mea de azi)
ma omori cu avocazii tai Imagine postata abea anul asta, in post, am descoperit si eu avocado la adevarata lui valoare. cred ca i-am nimerit combinatiile care sa imi placa.
de fapt altceva am vrut sa spun. vreau sa te intreb daca tu ii mai gasesti buni de cumparat. in postul pastelui gaseam si eu bun sau aproape bun, dar acum nu mai sunt copti. am luat si am tinut acasa o saptamana unul, in ziare (asa am citit tot pe forum pe undeva), si s-a copt, dar s-a cam innegrit miezul :-*


Vezi postareaAngel, la 09 May 2012 - 06:47 AM, a spus:

miroase a toamna la mine in casa si pe geam se vede la fel, ploua maruntel
hello Imagine postata. frumoase culorile toamnei.
ma tot gandeam zilele astea cum era o perioada cand postai si nu te mai opreai =)) iar acum... mi-e dor de tine si cocaturile tale Imagine postata

#5399 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 May 2012 - 08:35 AM

Eu am gasit un avocado necopt, l-am tinut cam 2 saptamani, fara ziar, si a iesit destul de bine!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5400 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 09 May 2012 - 09:06 AM

Vezi postareazerda, la 09 May 2012 - 08:35 AM, a spus:

Eu am gasit un avocado necopt, l-am tinut cam 2 saptamani, fara ziar, si a iesit destul de bine!!
inseamna ca al meu era lovit... si nu am vazut...
mai incerc :headbang:

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi