Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#6601 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 26 November 2012 - 08:33 AM

Ce de bunatati pe-aici, toate-mi plac. Aura, trebuie sa ma mai inspir de la tine cu retetele de post, ca io-s cam in pana.
La noi ieri, peste cu legume si cartofi natur (fara patrunjel, ca e farfuria Ioanei si ea nu serveste; am intrebat-o "nu ma lasi sa pun un pic de patrunjel pe cartofi, ce zici?" " ba da, pune, dar dup-aia sa mi-l dai jos de pe ei")

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-639-13539116306955.jpg

#6602 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 26 November 2012 - 08:37 AM

Vezi postarea2ut, la 26 November 2012 - 08:33 AM, a spus:

am intrebat-o "nu ma lasi sa pun un pic de patrunjel pe cartofi, ce zici?" " ba da, pune, dar dup-aia sa mi-l dai jos de pe ei")

Atasament poza1.JPG

stie ce vrea fetita ta!
bravos!! :-* :-* :-*

#6603 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 November 2012 - 02:19 PM

Vezi postarea2ut, la 26 November 2012 - 08:33 AM, a spus:

Ce de bunatati pe-aici, toate-mi plac. Aura, trebuie sa ma mai inspir de la tine cu retetele de post, ca io-s cam in pana.
La noi ieri, peste cu legume si cartofi natur (fara patrunjel, ca e farfuria Ioanei si ea nu serveste; am intrebat-o "nu ma lasi sa pun un pic de patrunjel pe cartofi, ce zici?" " ba da, pune, dar dup-aia sa mi-l dai jos de pe ei")
ha ha ha! îmi place de ea Imagine postata

Să ştii că nici mie nu imi place pătrunjelul frunză. Acum îl accept că ştiu că-i tare sănătos, da' când eram copil şi îmi permiteam mofturi cu mama nici nu vroiam să aud de el. Şi îl simţeam imediat dacă il punea pe ascuns.

Şi noi am mâncat peşte sambătă. N-am poze că nu mai apuc să fac poze decât cu pregătiri preliminare :)
L-am rugat pe soţ să cumpere ceva proaspăt. Noi de obicei cumpărăm somn, e suportabil la preţ şi ne place tare. Dar nu a găsit iar singurul care arăta bine era somonul, aşa că a cumpărat. Ioi şi vai ce bun a fost Imagine postata. Nu degeaba e aşa de scump.Imagine postata
Mie mi se pare că se "pupă" foarte bine cu hrean. Nu puteam să servesc peştele asta cu mujdei de usturoi, aşa că am făcut un sos din smântână+kefir+hrean ras. Excelentă combinaţia asta cu somonul.Imagine postata

Referitor la mâncare de post, scriu aici ce am gătit astea 2 saptămîni, poate mai inspiră şi pe alţii:
- tocăniţă de ciuperci (amestec pleurotus cu champignon) cu bază din multă ceapă şi usturoi.
- orez "chinezesc" colorat cu ananas (am mai tot scris eu despre el) - asta e singura formă în care îmi mănâncă şi Maia orez, cu beţişoare Imagine postata
- mancare de fasole verde congelată
- vinete "chinezeşti" - cred că este şi aici pe forum reţeta (pentru mâncarea asta mi-am pus vinete crude, feliate la congelator)
- spaghetti cu diverse sosuri. mai nou am 2 sosuri nou descoperite pentru noi: sos de gogoşari cu roşii (gogoşari feliaţi din congelator căliţi în puţin ulei + roşii de la conservă + busuioc) şi sos de mazăre (mazăre verde congelată + mazăre galbenă înmuiată peste noapte, făcute ca o tocăniţă cu ceapă)
- iahnie de fasole

#6604 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 November 2012 - 02:27 PM

Vezi postareaaura, la 25 November 2012 - 08:44 PM, a spus:

Salata de ton cu avocado
Chiftelute de varza
Sarmale (sic!) cu frunza de vita de post cu ciuperci, orez, praz si porumb


Pe langa faptul ca dovedesti inca o data ca si preparatele de post pot arata apetisant,vreau sa mai adaug ca va admir pentru faptul ca tineti la traditiile crestinesti chiar si pe meleaguri straine,unde s-ar parea ca nu e usor
deloc,trebuind sa tot dai lamuriri, in cazul in care esti pe undeva in vizite, si nu poti servi din preparate. :)


2ut,haioasa fraza :) Poate ca asa, in viziunea ei, ar fi impacat si capra si varza.
Din experienta parintilor de copii,am inteles ca daca nu-i place ceva copilului,dar la modul cel mai serios,mai bine nici de nu insistat,pentru ca mai rau faci si-ajunge copilul sa nu mai manance aproape nimic.

#6605 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 November 2012 - 02:32 PM

Mancare de pastai cu afumatura,muraturi sau salata dupa plac.. :)

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-405-13539331227569.jpg

#6606 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 November 2012 - 02:32 PM

Ce bine de mine! In acest week-end a gatit omul: ciorba de fasole cu ciolan afumat, fasole batuta si piftie. Numai eu nu mananc din ele :) si mi-am facut ficat de purcel la gratar. Si cred ca ma duc la masa la 2ut, a facut ceva ce mie imi place.
GEORGIA

#6607 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 November 2012 - 06:32 PM

Vezi postareastella, la 26 November 2012 - 07:45 AM, a spus:

Cerra :blink: m-am uitat cu jind la cele bunatati *porcesti*.
Sa va fie de bine.


Multumesc frumos!

Azi, nu am prea avut vreme de gateli dar tot am facut ceva: pogace cu jumari (normal se fac mici taiate cu paharul dar eu ma grabeam si am facut doua mari una o sa va arat acum cea care am adus`o acasa cealalta cand ma intorc dar numai cruda.

Acum cea coapta.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13539474321762.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13539474442536.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13539474548758.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13539474655392.jpg

Va pup tre sa plec la serviciu ptr 1 ora.

Cealalta pogace coapta nu am poza ptr ca am lasat`o in cuptor sa o scata prietena mea ca era ptr ea .La asta i`am rasucit marginile sa nu iese din ea jumarile ptr ca era taiata pe margine pe marimea tavii din bucata mare de aluat dupa masa.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13539611331467.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-1353961120375.jpg

#6608 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 26 November 2012 - 06:37 PM

Am tot auzit, dar nu am mancat niciodata asa ceva :blink: Arata intr/un mare fel...mai ales sectiunea :sm2: :) :)

#6609 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 November 2012 - 09:14 PM

Vezi postareacerra, la 25 November 2012 - 08:56 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 25 November 2012 - 08:44 PM, a spus:




Doamne ce harnice sunteti!

Bravo!

Bine zis "harnice" ca m-a ajutat si soacra-mea.

Vezi postarea2ut, la 26 November 2012 - 08:33 AM, a spus:

Ce de bunatati pe-aici, toate-mi plac. Aura, trebuie sa ma mai inspir de la tine cu retetele de post, ca io-s cam in pana.
La noi ieri, peste cu legume si cartofi natur (fara patrunjel, ca e farfuria Ioanei si ea nu serveste; am intrebat-o "nu ma lasi sa pun un pic de patrunjel pe cartofi, ce zici?" " ba da, pune, dar dup-aia sa mi-l dai jos de pe ei")

Atasament poza1.JPG


:D mi-a placut faza cu patrunjelul. Arata foarte fain ce ai facut.

Vezi postareaEllani, la 26 November 2012 - 02:27 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 25 November 2012 - 08:44 PM, a spus:

Salata de ton cu avocado
Chiftelute de varza
Sarmale (sic!) cu frunza de vita de post cu ciuperci, orez, praz si porumb


Pe langa faptul ca dovedesti inca o data ca si preparatele de post pot arata apetisant,vreau sa mai adaug ca va admir pentru faptul ca tineti la traditiile crestinesti chiar si pe meleaguri straine,unde s-ar parea ca nu e usor
deloc,trebuind sa tot dai lamuriri, in cazul in care esti pe undeva in vizite, si nu poti servi din preparate. :D



De data asta nu am invitat decat romani. Dar a fost o masa de post mai degraba catolic, adica cu lactate
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6610 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 November 2012 - 09:20 PM

Boni, eu vreau sa stiu cum faci orezul "chinezesc" colorat cu ananas. Ai mei mananca orezul bine si sigur le-ar place in combinatie cu ananas.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6611 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 26 November 2012 - 10:30 PM

Nu de azi, ci de ieri. Friptura suculenta de oaie cu sos de porto, sharon si fructul pasiunii :D
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#6612 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 November 2012 - 10:35 PM

Superb arata!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6613 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 26 November 2012 - 10:36 PM

Vezi postareazerda, la 26 November 2012 - 10:35 PM, a spus:

Superb arata!

:D Multumesc!

#6614 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 November 2012 - 10:46 PM

Vezi postarealenias, la 26 November 2012 - 06:37 PM, a spus:

Am tot auzit, dar nu am mancat niciodata asa ceva :D Arata intr/un mare fel...mai ales sectiunea :D :D :)


Este foarte buna. Eu fac si cu branza asa in loc de jumari si unsa cu untura se desface mult mai bine decat cu unt.

#6615 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 26 November 2012 - 10:56 PM

Vezi postareacerra, la 26 November 2012 - 06:32 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 26 November 2012 - 07:45 AM, a spus:

Cerra :D m-am uitat cu jind la cele bunatati *porcesti*.
Sa va fie de bine.


Multumesc frumos!

Azi, nu am prea avut vreme de gateli dar tot am facut ceva: pogace cu jumari (normal se fac mici taiate cu paharul dar eu ma grabeam si am facut doua mari una o sa va arat acum cea care am adus`o acasa cealalta cand ma intorc dar numai cruda.

Acum cea coapta.

Va pup tre sa plec la serviciu ptr 1 ora.

Cealalta pogace coapta nu am poza ptr ca am lasat`o in cuptor sa o scata prietena mea ca era ptr ea .La asta i`am rasucit marginile sa nu iese din ea jumarile ptr ca era taiata pe margine pe marimea tavii din bucata mare de aluat dupa masa.


Ce pofta mi-ai facut, mai doamna! :D

#6616 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 27 November 2012 - 04:38 AM

Bobita mai asta este bucatarie de mare chef!
felicitations! :)

#6617 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 27 November 2012 - 04:41 AM

Cerra...ce ai facut tu(pogace) arata f rustic si apetisant!!
Nici nu stiu ce e de fapt(scuze habar nu aveam de asta) ...e o placinta cu jumari??
Ce are in compozitie??(brinza exista?)
dar ca de obicei in fata ta nu pot decit sa ma inclin!!
:)

#6618 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 27 November 2012 - 08:40 AM

Vezi postareaverber, la 27 November 2012 - 04:38 AM, a spus:

Bobita mai asta este bucatarie de mare chef!
felicitations! :D

:) :D Multumesc, ma faci sa rosesc!
Am avut invitati in weekend si toti stiu ca-s "mare bloggerita". Nu puteam sa-i dezamagesc mai ales ca venisera sa sarbatorim medalia sotului si stiau ca voi pregati ceva deosebit. Partea cu documentarea si cu logistica/aprovizionarea mi-au dat ceva de furca. In tara asta nu prea gasesti carne de miel, oaie, iepure, vita pe care sa le poti pregati rare sau medium rare sau mai stiu eu cum. :)
Toate-s de varsta lui Tutankamon si cu fibra de cauciuc...

#6619 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 November 2012 - 08:44 AM

Am luat eu de la arabi ieri niste pulpa de vitel care era chiar vitel, pana m-am uitat la el se facuse deja, atat de fraged era!
O sa ma mai duc poate reusesc sa fac si eu o friptura pe gratar necauciucata!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6620 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 November 2012 - 08:51 AM

Vezi postareaaura, la 26 November 2012 - 09:20 PM, a spus:

Boni, eu vreau sa stiu cum faci orezul "chinezesc" colorat cu ananas. Ai mei mananca orezul bine si sigur le-ar place in combinatie cu ananas.
Sper că nu te-am indus în eroare cu exprimarea, că acum îmi dau seama că se putea înţelege şi altceva.
Orezul în sine este alb. Fierb separat orez basmati, în apă cu sare.
Între timp călesc într-o tigaie legume cât mai divers colorate, dar baza de plecare este întodeauna aceeaşi: ceapă roşie solzişori + usturoi tocat (eu il feliez) + ananas (am făcut şi cu proaspăt şi este excelent. dar merge şi cu conservă, iar asta este mult mai convenabilă la preţ...). Astea le las împreună până aproape caramelizează ananasul. Apoi adaug pe rând ceva roşu (ardei capia sau gogoşar), ceva portocaliu (morcovi - ăştia îi cam pun la sfârşit să nu-i gătesc prea mult din motive de monti), ceva galben (porumb - mai rar din aceleaşi motive- sau mai nou am descoperit mazarea galbenă pe care o fierb împreună orezul), ceva verde (mazăre verde, păstăi de fasole verde tăiate bucăţele).
Aşa iese orezul colorat :)
Poţi jongla cu legumele în funcţie de ce îţi place şi ce găseşti. Merge cam orice. Eu personal nu aş pune varză, brocoli, conopidă. Genul ăsta de legume nu mi s-ar potrivi mie în combinaţie. Dar gusturile diferă :D

Tot povestind despre orezul ăsta mi s-a făcut o poftă!!! Abea aştept să ajung acasă la prânz. Azi asta mâncăm.Imagine postata


Bobiţă, am o mare rugăminte la tine.
Te rog frumos micşorează pozele că îmi omoară toată pagina când o deschind, până face redimensionarea pozelor.
Mulţumesc :)

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

27 useri citesc topicul
0 membri, 27 vizitatori, 0 utilizatori anonimi