Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • 334
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#6621 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 27 November 2012 - 08:54 AM

Vezi postareazerda, la 27 November 2012 - 08:44 AM, a spus:

Am luat eu de la arabi ieri niste pulpa de vitel care era chiar vitel, pana m-am uitat la el se facuse deja, atat de fraged era!
O sa ma mai duc poate reusesc sa fac si eu o friptura pe gratar necauciucata!

:) Stii ca te invidiez, nu? La mine-n targ nu este magazin arabesc. Ei de obicei aduc vita si oaie de foarte buna calitate. Mi-e pofta de mor de vitel :)

#6622 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 27 November 2012 - 08:56 AM

Vezi postareaboni, la 27 November 2012 - 08:51 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 26 November 2012 - 09:20 PM, a spus:

Boni, eu vreau sa stiu cum faci orezul "chinezesc" colorat cu ananas. Ai mei mananca orezul bine si sigur le-ar place in combinatie cu ananas.
Sper că nu te-am indus în eroare cu exprimarea, că acum îmi dau seama că se putea înţelege şi altceva.
Orezul în sine este alb. Fierb separat orez basmati, în apă cu sare.
Între timp călesc într-o tigaie legume cât mai divers colorate, dar baza de plecare este întodeauna aceeaşi: ceapă roşie solzişori + usturoi tocat (eu il feliez) + ananas (am făcut şi cu proaspăt şi este excelent. dar merge şi cu conservă, iar asta este mult mai convenabilă la preţ...). Astea le las împreună până aproape caramelizează ananasul. Apoi adaug pe rând ceva roşu (ardei capia sau gogoşar), ceva portocaliu (morcovi - ăştia îi cam pun la sfârşit să nu-i gătesc prea mult din motive de monti), ceva galben (porumb - mai rar din aceleaşi motive- sau mai nou am descoperit mazarea galbenă pe care o fierb împreună orezul), ceva verde (mazăre verde, păstăi de fasole verde tăiate bucăţele).
Aşa iese orezul colorat :D
Poţi jongla cu legumele în funcţie de ce îţi place şi ce găseşti. Merge cam orice. Eu personal nu aş pune varză, brocoli, conopidă. Genul ăsta de legume nu mi s-ar potrivi mie în combinaţie. Dar gusturile diferă :)

Tot povestind despre orezul ăsta mi s-a făcut o poftă!!! Abea aştept să ajung acasă la prânz. Azi asta mâncăm.Imagine postata


Bobiţă, am o mare rugăminte la tine.
Te rog frumos micşorează pozele că îmi omoară toată pagina când o deschind, până face redimensionarea pozelor.
Mulţumesc :)

Boni, imi pare rau :D O sa le scot diseara cand ajung acasa. Le micsorez si le reatasez. In mod normal ar trebui sa nu ia mult la incarcare pentru ca folosesc un URL extern (pozele nu-s incarcate aici).

#6623 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 November 2012 - 09:07 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 27 November 2012 - 08:56 AM, a spus:

Boni, imi pare rau :) O sa le scot diseara cand ajung acasa. Le micsorez si le reatasez. In mod normal ar trebui sa nu ia mult la incarcare pentru ca folosesc un URL extern (pozele nu-s incarcate aici).
Nu te chinui cu astea existente. Doar de acum în colo, dacă ai timp, m-aş bucura.
Nu durează mult încărcarea pozei că am viteză destul de bună, dar cred că forumul le redimensionează şi asta durează ceva şi îmi şi dereglează/deranjează pagina.
Sărn'a :)

#6624 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 November 2012 - 10:48 AM

Vezi postareaverber, la 27 November 2012 - 04:41 AM, a spus:

Cerra...ce ai facut tu(pogace) arata f rustic si apetisant!!
Nici nu stiu ce e de fapt(scuze habar nu aveam de asta) ...e o placinta cu jumari??
Ce are in compozitie??(brinza exista?)
dar ca de obicei in fata ta nu pot decit sa ma inclin!!
:)


Este rustica da. O placinta cu jumeri da. Sunt si la patiserii de cumparat dar asa in forma rutunda mai micutza.

Nu trebuie sa te inclini! ce fac eu poate oricine sa faca. Imi plac mult chestiile rustice ptr ca am crescut cu ele.

Normal trebuia sa tai pogacele mici cu paharul, dar eu din criza de timp am optat ptr o pogace mare. Difera forma doar.

Asta nu are branza decat jumari macinate, piparate si sarate. Cea cu branza tot asa la tava o fac , tot asa o ung cu untura dar simpla untura nu cu jumeri.Am tot pus eu pe aici placinta cu branza.

#6625 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 November 2012 - 10:53 AM

Vezi postarealenias, la 26 November 2012 - 06:37 PM, a spus:

Am tot auzit, dar nu am mancat niciodata asa ceva :) Arata intr/un mare fel...mai ales sectiunea :D :D :)


Nu se face greu! cu untura ies straturile mult mai bine decat cu unt si mai frageda placinta /pogacea.

#6626 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 November 2012 - 01:21 PM

Vezi postareacerra, la 27 November 2012 - 10:53 AM, a spus:



Nu se face greu! cu untura ies straturile mult mai bine decat cu unt si mai frageda placinta /pogacea.


Cerra, cand ai timp imi dai si mie reteta?
Straturile alea din sectiune mi-au dat mancarimi in palma( de genul vreau sa fac si io?)! :occasion15:

#6627 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 November 2012 - 03:09 PM

Vezi postareaEataly, la 27 November 2012 - 01:21 PM, a spus:



Cerra, cand ai timp imi dai si mie reteta?
Straturile alea din sectiune mi-au dat mancarimi in palma( de genul vreau sa fac si io?)! :occasion15:


Este aceiasi pe care am mai zis`o pe aici de la palcinta foioasa cu branza la care eu ii mai ziceam dobrogeana mea ptr ca a mea dobrogeana avea si drojdie. foarte simplu:

uite reteta originala Placinta Dobrogeana I (am retetea asta de la mama unei prietene care este din Constanta. Poate se face si in alt mod eu scriu ce am eu.

500gr faina

250ml apa caldutza
2 oua
sare
untura 400gr

Procedeu:

din faina si oua,sare,apa se face un aluat ca si de taitei, care se imparte in 8 buc. si se lasa la odihnit 30min.

Se intinde 1 buc cu sucitorul (pe masa putin infainata) cit sa depaseasca tava in care o vei coace, se unge cu untura se pune deoparte.

Se intinde a2a bucata cu sucitorul la dimensiunea primei bucati se pune peste prima bucata unsa si se trece iarasi cu sucitorul peste amindoua. Se ung iarasi cu untura si se impacheteaza ca si la aluatul frantuzesc se intinde cu sucitorul, pe dimensiunea tavii. Asa se impacheteaza toate bucatile.

Umplutura de brinza:

800-1kg de brinzeturi imbinate sarate
125gr gris
3 oua
100ml smintina
zahar vanilat 2 plicuri

Aranjamentul in tava?

se pune din cele 4 buc rezultate cite o bucata apoi brinza, si tot asa vin 3 straturi de brinza si 4 de aluat. (aluat normal deasupra) se unge cu ou si se pune la cuptor.


Placinta Dobrogeana II (favorita mea drojdia pusa de la mine putere)


aceleasi ingrediente de la modelul I doar ca se adauga jumatate de pachetel de drojdie, muiata in 100 ml lapte caldut, 1 lingurita de zahar si coplectez cu inca 150ml apa caldutza sa fie cantitatea totala de 250 ml.

procedeul de impachetare la fel cu model I ( se intinde pe masa infainata)

EU fac model asta dospit, (aluat de paiine folosesc) impart in 3-4 bucati dupa fiecare bucata intinsa ung cu untura, pun brinza si suprapun celelalte foi si ung pun brinza si la sfirsit ung cu untura apoi impahetez ca si la aluatul frantuzesc, pun in tava, tai crud las sa creasca ung cu ou pun ierburi deasupra sau susan, mac, pun la copt. simplu si bun. ( poti face si cornuri aperitiv dupa ce ai impachetat aluatul, intinzi cu sucitorul sa aibe forma dreptunghiulara,ungi cu untura toata foaia, apoi tai odata pe mijloc aluatul pe lungime, apoi mergi zig zag si ies triunghiuri pe care le umpli sau le lasi simple rulate, lasi la crescut, ungi deasupra pui ierburi sau ce doresti tu si gata . De data asta am uns cu jumari si untura si nu am pus branza aluatul este acelasi. [b][b]La pogace am facut dubla cantitatea.

Uite cam cum merge treaba cu foile dar ultima faza cu impachetatul frantuzeste nu am . Ii dai ce forma vrei tu dreptunghiulara sau rotunda.

La mine pare foaia e mai mare ca am facut portia dubla si am intins o singura foaie si am facut doua tavi din ea una dreptunghiulara si ina rotunda cu jumeri. Dar musai impachetarea aia la sfarsit ca asa se acopera marginile si nu iese din ea.




Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13540225267836.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13540225382595.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13540225827686.jpg

Asa zic eu taiata zig zag

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-1354021713234.jpg

#6628 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 November 2012 - 03:13 PM

Ok, multumesc!Imi plac aluaturile astea impaturite la nesfarsit! :occasion15:

#6629 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 November 2012 - 03:37 PM

Vezi postareaEataly, la 27 November 2012 - 03:13 PM, a spus:

Ok, multumesc!Imi plac aluaturile astea impaturite la nesfarsit! :occasion15:


Cu placere!

Si mie imi plac si fac din ele diverse(cornuri, pariziene etc). Daca nu iti place combinatia de branza care este in reteta, pui cum vrei tu asta conteaza cel mai putin doar ca trebuie branza stoarsa bine si poti folosii chiar si urda/ricotta, dulce sau sarata.

Am editat sa pun pozele ce le aveam pe telefon de la pogacea de ieri.


Impaturitul frantuz se face dupa ce ai ajuns la faza din ultima poza care am pus`o cu aluatul crud si acoperit cu ultima foaie.

#6630 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 November 2012 - 05:11 PM

Vezi postareaboni, la 27 November 2012 - 08:51 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 26 November 2012 - 09:20 PM, a spus:

Boni, eu vreau sa stiu cum faci orezul "chinezesc" colorat cu ananas. Ai mei mananca orezul bine si sigur le-ar place in combinatie cu ananas.
Sper că nu te-am indus în eroare cu exprimarea, că acum îmi dau seama că se putea înţelege şi altceva.
Orezul în sine este alb. Fierb separat orez basmati, în apă cu sare.
Între timp călesc într-o tigaie legume cât mai divers colorate, dar baza de plecare este întodeauna aceeaşi: ceapă roşie solzişori + usturoi tocat (eu il feliez) + ananas (am făcut şi cu proaspăt şi este excelent. dar merge şi cu conservă, iar asta este mult mai convenabilă la preţ...). Astea le las împreună până aproape caramelizează ananasul. Apoi adaug pe rând ceva roşu (ardei capia sau gogoşar), ceva portocaliu (morcovi - ăştia îi cam pun la sfârşit să nu-i gătesc prea mult din motive de monti), ceva galben (porumb - mai rar din aceleaşi motive- sau mai nou am descoperit mazarea galbenă pe care o fierb împreună orezul), ceva verde (mazăre verde, păstăi de fasole verde tăiate bucăţele).
Aşa iese orezul colorat :D
Poţi jongla cu legumele în funcţie de ce îţi place şi ce găseşti. Merge cam orice. Eu personal nu aş pune varză, brocoli, conopidă. Genul ăsta de legume nu mi s-ar potrivi mie în combinaţie. Dar gusturile diferă :D

Tot povestind despre orezul ăsta mi s-a făcut o poftă!!! Abea aştept să ajung acasă la prânz. Azi asta mâncăm.Imagine postata


Bobiţă, am o mare rugăminte la tine.
Te rog frumos micşorează pozele că îmi omoară toată pagina când o deschind, până face redimensionarea pozelor.
Mulţumesc :occasion15:

Imi place!! Cumpar ananas si il fac. Merci mult.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6631 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 28 November 2012 - 07:16 PM

de seara,paste cu sos de rosii,putin ardei iute si carnati

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-244-13541229966041.jpg
Prietenii advarati sunt rari

#6632 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 29 November 2012 - 05:16 AM

Vezi postareaDestiny, la 28 November 2012 - 07:16 PM, a spus:

de seara,paste cu sos de rosii,putin ardei iute si carnati

Atasament IMG_7353.JPG

Pofta mare arata ca de obicei foarte.....wow!! :violent6:

#6633 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 29 November 2012 - 06:51 AM

Vezi postareaboabe de cafea, la 26 November 2012 - 10:30 PM, a spus:

Nu de azi, ci de ieri. Friptura suculenta de oaie cu sos de porto, sharon si fructul pasiunii :violent6:


nemaipomenit arata! - ai pus undeva reteta? sunt foarte curioasa

#6634 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 29 November 2012 - 09:15 AM

Vezi postarearedivivus, la 29 November 2012 - 06:51 AM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 26 November 2012 - 10:30 PM, a spus:

Nu de azi, ci de ieri. Friptura suculenta de oaie cu sos de porto, sharon si fructul pasiunii :violent6:


nemaipomenit arata! - ai pus undeva reteta? sunt foarte curioasa

Buna dimineata!
Este deocamdata decat pe blog (adresa e in semnatura). Nu am avut timp inca sa o pun si aici. sper sa reusesc diseara.
Multumesc! :D

#6635 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 29 November 2012 - 10:46 PM

ciorba cu orez, legume maruntite, leustean nepozata

pasta de vinete cu ceapa cruda, piper, ulei si sare, pasta de avocado cu usturoi, zeama de lamaie, mustar, piper, intinse pe paine prajita (am pus servetel in farfurie ptr ca este painica fierbinte).

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13542219717224.jpg

#6636 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 November 2012 - 02:24 AM

Ciorba cu rosii si naut
Tocana de cartofi
Varzari cu salata de rosii & fenicul & sos tahini

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13542350319727.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6637 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 01 December 2012 - 01:02 PM

Poftesc la placinta dobrogeana a Cerrei :)
Eu azi mancare de 1 decembrie :) ...glumesc ...simplu , supa de pui , salata buf si sarmale

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-780-13543596562854.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-780-13543596458257.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-780-13543596672609.jpg

#6638 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 December 2012 - 02:10 PM

Vezi postareaizuk, la 01 December 2012 - 01:02 PM, a spus:

Poftesc la placinta dobrogeana a Cerrei :)
Eu azi mancare de 1 decembrie :P ...glumesc ...simplu , supa de pui , salata buf si sarmale



Poi cat e sa o faci?

Fain meniu ptr azi ai pregatit. Eu taraneste tare azi ptr ca asa imi place :)

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13543637720944.jpg

si peste prajit in faina de malai

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13543637802365.jpg

#6639 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 December 2012 - 03:15 PM

Eu tot sarmale de varza, de post.
Si supa de naut cu acini di pepe.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6640 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 01 December 2012 - 03:29 PM

iahnie cu sos;drob,pateuri umplute cu crema de ciuperci (merci Maya)
2 feluri de ficat prajit
Pui cu portocale dupa capul meu....
:)

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • 334
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi