Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#6861 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 January 2013 - 02:54 PM

Racitura mea direct din tava mare sectiunea

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13574764256146.jpg

fripturica tinuta in punga magica 1 ora la cuptor si azidimineata am transferat`o in tava de ceramica fara punga doar cu sosul care era si am pus vin si am tot stropit`o cu saftul din tava fripturica vine scoasa din tava fara saft.

Bucata intreaga de cotlet cu tot cu os condimentata bine (pusa`n punga cu osul in jos)
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-1357476656139.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-1357476509608.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13574765188931.jpg

Garnituri,salate nu am facut, ptr ca dupa cum vad lumea a papat racitura si numai are chef nimeni de mancat asa ca pas. Oricum dupa masa mergem la Ion ptr ca maine mergem la alt Ion si iaca asa.



ciorba fara poze ca inca nu a maincat nimeni ciorba.

#6862 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 06 January 2013 - 07:42 PM

Cerrulino, ce bunatati ai facut! :tongue3:

#6863 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 January 2013 - 10:03 PM

Cerra , arata demential.
Am mai dat si eu prin bucatarie =)) , "medalioane" de porc cu mamaliguta

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-780-13575025748434.jpg

#6864 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 January 2013 - 10:17 PM

cartofi pai homemade, mi-s gata de meci =))


Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-13575032805345.jpg

#6865 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 January 2013 - 11:20 PM

Vezi postareaDexter, la 06 January 2013 - 10:17 PM, a spus:

cartofi pai homemade, mi-s gata de meci =))





Cu asa meniu ma uit si io la meci desi fac cu nervii cand se uita sotul meu:)

Am zis azi ca merg la Ion da? stiu ca maine este dar cum sunt multi prieteni se tine 2 zile si nu ajung bine vad o pulpoaca de curcan intreaga pe masa si zice fata prietenei mele cam asa: pe tine te asteapa si tre sa te gandesti ce faci cu ea ca imi este capul gol si vin mai multi seara asta .Am zis poi umpluta? poi da cu ce cu ce???????

M`am gandit putin si am pornit la treaba. Scos osul, pus intr`un castron niste vinete fasii marinate picante italiene , praz, cuburi de cascaval, bacon ptr captusit ,2 linguri de amidon , 2 oua, sare, piper,niste cranberry, smochine uscate, niste struguri marii negri uscati (asa sunt ei cumparati uscati)

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575066139927.jpg

Ptr captusit pulpa pus primul strat peste carne interior apoi la sfarsit capitonata pulpa

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575081968017.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-1357580772667.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575066228241.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575066386959.jpg


Piparat si invelit in hartie de copt si pus la cuptor la 190-200gr cred ca vreo 2 ceasuri (probat cu furculita)

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575066542521.jpg

Pus la racit cat de cat (se poate servii si rece)

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575066780743.jpg

feliata pulpa

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575066975578.jpg

Am fost laudata ca este foarte bun si cum se face(ma scos repede prietena mea si le a zis sa manince acum ca este premiera si nu se stie daca se mai repeta) ea stia ca altadata fac altfel cu ce am la indemana.Am facut pozele cu tel ca sa nu scap ocazia daca tot am bucatarit:)


Impreuna cu fata prietenei mele am mai croit un piept de curcan umplut cu sos proaspat de cranberry (ea la facut eu am ajutat`o la umplut si la pus in aluat).

Bucata de piept de curcan se scobeste in mijloc si se baga sosul inauntru, se condimenteaza si se pune in hartie de copt infasurat la copt cam 1 ora (au stat in aceiasi tava amandoua si pulpa si pieptul umplut) dupa c eeste facut, normal trebuia lasat la racit dar eram in criza d etimp si am sarit peste etapa asta si l`am pus direct asa cald

foaia de aluat ptr foietaj peste care am pus bacon, praz si cascaval



Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575073700849.jpg

Am pus pieptul umplut si iarasi aceiasi operatie l`am acoperit cu bacon, praz si cascaval



Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575073801228.jpg

copt

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575073928888.jpg

feliat

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-1357507432432.jpg

Au fost si salate facute de ea, pate, salata de vinete, oua umplute, si binenteles

Tarta/placinta cu spanac, prosciutto si cascaval a mea care nu lipseste de la nici o petrecere si nu puteam sa nu o pozez.

Facuta de fata prietenei mele

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13575074403776.jpg



#6866 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 January 2013 - 11:40 PM

Vezi postareaizuk, la 06 January 2013 - 10:03 PM, a spus:

Cerra , arata demential.
Am mai dat si eu prin bucatarie =)) , "medalioane" de porc cu mamaliguta
Si medalioanele tale arata foarte bine si daca ma uit bine la mamaliguta parca imi este pofta. Azi am papat putin si nici nu vreau sa mai pap ptr ca tre sa slabesc pik.



#6867 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 January 2013 - 10:05 AM

Hummus :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13575458573673.jpg

#6868 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2013 - 01:48 PM

cerra, m-ai ucis cu ruladele din pulpa si piept curcan! exceptional ce bine ti s-a tinut felioaca! inteleg ca ai dezosat pulpa? cum ai reusit sa lasi carnea intreaga la cotorul osului? era doar o pulpa inferioara? ai mai invelit cu bacon si pe afara pulpa, ori doar spartura? ca nu vad la pulpa chiparata bacon decat la taietura
cum e sosul de craberryes proaspat facut? din deshidratate?
super extra califrageslistic!
ma atrage si placinta cu spanac, prosciuto si cascaal. Ai zis undeva cum se face? merge si cu spanac congelat maruntit?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6869 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2013 - 01:53 PM

Ieri nu am gatit, dar am taiat tot si aranjat platourile, cu materialul clientului: aperitivul pregatit ieri de sf Ion, pt taticul meu. Va poftesc la masa de ziua tatei!
La fripturi nu am mai avut timp de poze (basca uitasem camera acasa si am folosit tel) pt ca era o guritza mica ce-mi transmitea din sufrageria mamei: sa vina calnatii, adu' mami calnatii! Au fost 4 feluri de fripturi: peste, pulpan de curcan + carnati de curcan, muschi file de porc cu carnati de porc, pulpe de pui, muraturi bune (Castraveti in saramura + gogosari in otet). Tort tiramisù si fursecuri cu cocos, reteta MayaImagine postata

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13575595812043.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13575597140103.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-1357559724286.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13575597302481.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13575597346349.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13575597489791.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13575597583193.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13575599002639.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6870 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 January 2013 - 04:41 PM

Cerra, rulada e superba!!!

Daniella, frumoasa masa. Salata din poza e cu porumb si patrunjel?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6871 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 January 2013 - 07:39 PM

Vezi postareaGeany, la 07 January 2013 - 10:05 AM, a spus:

Hummus :rolleyes:




Foarte bine arata! :violent6:

#6872 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 January 2013 - 07:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2013 - 01:53 PM, a spus:




Frumoase bucate!

Tu ce ai papat din toate alea dupa masa?

#6873 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 January 2013 - 07:59 PM

da' stiu ca mananca romanul, tata! ce de mancari!

Cerra, ai o imaginatie! Se vede ca bucataresti la foc continuu, brava, fata!

Daniella, sa-ti traiasca tatal, sa fie sanatoasa si mama! masa arata ca ptr baieti de-armata, mult, consistent, romaneste! bravo parintilor ca mai pot tine pasul! Gura aia mica a capatat ce-a vrut? calnatzii?

#6874 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 January 2013 - 08:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2013 - 01:48 PM, a spus:

cerra, m-ai ucis cu ruladele din pulpa si piept curcan! exceptional ce bine ti s-a tinut felioaca! inteleg ca ai dezosat pulpa? cum ai reusit sa lasi carnea intreaga la cotorul osului? era doar o pulpa inferioara? ai mai invelit cu bacon si pe afara pulpa, ori doar spartura? ca nu vad la pulpa chiparata bacon decat la taietura

:occasion14:

A fost o pulpa intreaga inferioara+superioara. Pulpa se incepe a se dezosa din capatul partii superioare, cu un cutit ascutit pe linga os, apoi tragi incet de carne in jos si continui dezosarea tot asa pe linga os pina ajungi la capatul celalt al pulpei inferioare. Intoarsa deja pe dos, scoti oasele mici, lungi si subtiri de la pulpa inferioara, dar lasi pielea in capat asa cum ramane ptr ca trebuie sa reconstruiesti pulpa in forma initiala cand o umpli. Cand ai terminat d edezosat, carnea toata este pe dinafara iar pielea pe dinauntru. Intorci cu grija carnea si piparezi, sarezi si aranjezi un rand de bacon peste carnea piparata dar sa ajunga bacon pina in capatul pulpii inferioare, apoi bagi umplutura acre tre s ao inghesi cu grija sa fie presata colo si baconul la fel de bine aranjat sa iese in final asa frumos definit baconul (pupla nu este in sange ce se vede roz este stratul de bacon) si acoperi bine cu bacon si prinzi cu scobitori cum se vede in imagini, iar deasupra numai pui bacon. Am mai atasat o poza inainte de umplere.


Sosul/dulceata de cranberry este facuta din fructe congelate pe foc mai scazute cu putin zahar si amidon spre sfarsitul prepararii. Sosul racit se introduce in bucata de piept (1/2 piept de curcan). Imbracat in 400gr de aluat ptr foietaj si cu ce vezi i imagini , iese un baton gros cat o tava (exact tava de ceramica in care am pus eu aici friptura din cotlet avem tavi la fel ).


ma atrage si placinta cu spanac, prosciuto si cascaal. Ai zis undeva cum se face? merge si cu spanac congelat maruntit?


Merge cu spanac congelat pe care il decongelezi si incearca sa nu il blenduiesti il toci mai mare si il dustuiesti dar nu pina se prapadeste se se faca pasta . Nustiu daca am pus si aici reteta dar este la cerulina. N Dca vrei verifica si daca nu`i o scriu si aici.


#6875 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 January 2013 - 08:20 PM

Vezi postareamoatza, la 07 January 2013 - 07:59 PM, a spus:

!

Cerra, ai o imaginatie! Se vede ca bucataresti la foc continuu, brava, fata!




Poi, ce sa fac? Numai vroia nimeni sa plece a n`spea oara la cumparaturi seara asa ca m`am orientat repede cu ce am gasit/ramas de la celelalte preparate si am reusit sa gasesc si eu ceva si gata hocus pocus preparatus. Mancare era dar, o parte din care au confirmat ca vin a doua zi ( azi) au sunat ca totusi vin in prima zi (ieri de boboteaza) si atunci repede inca ceva trebuia facut rulada aia din piept de curcan si pulpa misterioasa (asa au denumit`o ptr ca au zis ca este buna dar nu stiu cu ce este). Ptr azi alte fripturi si alte salaturi. Eu azi am fost la fratele meu si acum numai am chef sa merg iarasi dincolo. Anul trecut am organizat eu petrecerea de SF Ion (Adica Ionul de ieri prietenul nostru) Doar v`am pus poze atunci. Am avut ajutoare dar eu chef (asa strigau dupa mine sa nu sminteasca ceva ce ziceam sa puna,sa taie etc. Aranjamentele le am facut eu si tot asa organizare pe doua zile, mincarea proaspata pregatita).

#6876 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2013 - 12:27 AM

Vezi postareaaura, la 07 January 2013 - 04:41 PM, a spus:

Cerra, rulada e superba!!!

Daniella, frumoasa masa. Salata din poza e cu porumb si patrunjel?

Multumesc!
Salata: o cutie de porumb, una de ton, una de fasole rosie, zeama de la o lamaie (sau doua, depinde cat de acra vrei), ceapa rosie maruntita, ulei, s&p. Patrunjel doar de ornament, dar merge si mai mult dc ai excedent sau chef ... In 5 minute gata salata, eu mi-s practica! :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6877 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2013 - 12:33 AM

Vezi postareacerra, la 07 January 2013 - 07:41 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2013 - 01:53 PM, a spus:



Frumoase bucate!

Tu ce ai papat din toate alea dupa masa?

Am papat salata, destulaaaa, o rosie cherry, 1 masilina si o bucatica de toba (era facuta cu afumatura! nu am mai intalnit!). Atata lauda lumea slaninuta, facuta de mama d-lui Dani, si se radea din farfurii vazand cu ochii, ca am probat si eu, mi s-a intors stomacul pe dos cand am simtit gustul ala in gura (am scuipat-o pe shest...).
La felul doi mi-am luat revansa: muuuulti de tot castraveti murati, cu friptura de curcan multa si carnati din ambele sortimente (pui si porc).
Am gustat chiar si fursecurile Maya, dar am sarit tiramissu si in schimb am mancat un kinder bueno primit de fiica-mea! de regula ma abtin perioade lungi de la dulciuri, doar cand imi vine pofta pap o cioco intreaga, Acum, de la Mos NIcolae incoace mi s-a umplut casa de dulciuri si am dat iama in ele ca sa nu mai manance picea atat de multe !!! :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6878 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2013 - 12:36 AM

Vezi postareamoatza, la 07 January 2013 - 07:59 PM, a spus:

da' stiu ca mananca romanul, tata! ce de mancari!

Cerra, ai o imaginatie! Se vede ca bucataresti la foc continuu, brava, fata!

Daniella, sa-ti traiasca tatal, sa fie sanatoasa si mama! masa arata ca ptr baieti de-armata, mult, consistent, romaneste! bravo parintilor ca mai pot tine pasul! Gura aia mica a capatat ce-a vrut? calnatzii?


Multumim mult de urari, tuturor si voua sanatate, precum si celor dragi!
Asa-i uitandu-te aici, nici nu zici ca e lumea ghiftuita :P dupa sarbatori si se gandeste la niscai salati verzi ceva .. =))

Gura cea mica, a mancat pe drum incolo un covrig mare cu mac. Inainte de aperitiv, un musafir neinstruit i-a scapat nu 1, ci 3 oua kinder, dar am reusit sa palmam o parte din ouale de ciocolata si s-a bucurat de surprize ...
Asa ca spre sfarsit de aperitiv i-a venit oleak de foame si a mancat multe rosii cherry (placerea ei) cu un fir de cascaval
apoi, dupa carnati o trimiteau mesenii... ca mama-i mai inceata ... si eu nu am verificat cand a zis ca pune friptura si carnatii la incalzit am zis ca asa face, nu ca le pune la minim si doar cate 2 tavi o data ...
dar, da s-a mai indeletnicit si cu o gura de carnat de pui, iar da-i cu rosii, un fir de friptura de pulpa frageda de curcan...

aaa, si multe, multe pahare cu apa + un cos de mandarine ... cam asta meniul ei!

Iar azi, on topic, i-am facut paste cu branza ei si mamali cu cas si cu iaurt de capra mie. No pics available, ... sorry :P !

cerra, merci mult de explicatii o sa incerc si eu, ca arata splendid, sper sa mi se tina si mie felia sa de bine. La umplutura oi vedea ... de ce ai pus si amidon? se poate si fara?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6879 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2013 - 10:15 AM

Tocanita de cartofi cu coaste de purcel:

Imagine postata

Friptura de vitel la cuptor cu cartofi cu ceapa si oregano, tot la cuptor:

Imagine postata

Poze facute pe graba ca foamea era mare!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6880 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2013 - 10:21 AM

Vai ce-i aici pe pagina asta =)) :) !!!!!!!

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi