Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 452
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9061 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2015 - 11:57 PM

Vezi postareaPeter, la 08 January 2015 - 03:33 PM, a spus:

Mmmmh, lecker!

Peter tu pui ou in cartofii dati pe razatoare?

#9062 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 January 2015 - 04:45 AM

Vezi postareaDaniella, la 09 January 2015 - 09:15 PM, a spus:

Dar de puricei ati auzit?

bunicul meu era expert la așa ceva, dar se numea găgău (varianta transilvană). cu un pahar de zeama de varza alături, haolică ce poftă imi e.

on topic - c'a mortazza + ridichi și ceapă verde

#9063 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2015 - 08:03 AM

Tocinei de mult n-am mai facut. soacramea care e maramureseanca le spune "hremzli"
de fapt un fel de "chiftele* de cartofi.

#9064 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 January 2015 - 08:22 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2015 - 11:57 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 08 January 2015 - 03:33 PM, a spus:

Mmmmh, lecker!

Peter tu pui ou in cartofii dati pe razatoare?


La ca. 800 g de cartofi cruzi eu pun un ou. Dar nu inainte de a fi pus sare la cartofii dati pe razatoare, si lasati la scurs!
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9065 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2015 - 12:22 PM

Ma duc sa cumpar cartofi :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9066 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2015 - 02:08 PM

Sper sa am si eu suficienti ca azi n-am cumparat.
Peter tu ii prajesti in putin ulei sau ii pui pe plita fara nimic?

#9067 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 January 2015 - 04:00 PM

Cartofii nu sunt Monti dar chestia mămăligoasă pot să o fac. Cum fac mămăligă Monti trec la atac.
Sorina

#9068 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 January 2015 - 07:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 January 2015 - 02:08 PM, a spus:

Sper sa am si eu suficienti ca azi n-am cumparat.
Peter tu ii prajesti in putin ulei sau ii pui pe plita fara nimic?


Prajesc in putin ulei(strat subtire)si las pe hirtie absorbanta. :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9069 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 January 2015 - 08:55 PM

Gata, pina si meniul de maine este stabilit. Vorba sefei: "ramine cum am stabilit"(defapt ea stabileste, eu execut... :) )
Rindul nostru maine sa dam mancare la copii. :P
Supa crema de praz cu toate cele + creveti si crutoane
Cirnati de porc simpli cu gnocchi si spanac "Blubb" :P
Rulada de biskuit cu zmeura sau/si Zitronentarte ala Kiva.
Si mai am ceva filet de porc, poate ptr. cei care nu vor cirnati(dar nu ma tem...)

Pe maine,

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9070 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2015 - 09:59 PM

Vezi postareaPeter, la 10 January 2015 - 08:55 PM, a spus:

Supa crema de praz cu toate cele + creveti si crutoane
Cirnati de porc simpli cu gnocchi si spanac "Blubb" :)


Supa asta e preferata mea, o fac des. De fapt tot ce e cu oraz imi place... Dar Ce este spanacul "Blubb"?
Sunteti f. Organizati! Si desert si tot tacamul... :P dar nu ne-ai zis ce ati gatit azi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9071 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2015 - 11:56 PM

Vezi postareaPeter, la 10 January 2015 - 08:22 AM, a spus:

La ca. 800 g de cartofi cruzi eu pun un ou. Dar nu inainte de a fi pus sare la cartofii dati pe razatoare, si lasati la scurs!

Rad 800 gr cartofi curatati, las la scurs o jumatate de ora, ii pun stringindu-i bine ca sa mai iasa apa din ei, intr-un castron si ii amestec cu un ou, fac turtite si le prajesc in putin ulei. Corect?

#9072 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 January 2015 - 07:18 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 January 2015 - 11:56 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 10 January 2015 - 08:22 AM, a spus:

La ca. 800 g de cartofi cruzi eu pun un ou. Dar nu inainte de a fi pus sare la cartofii dati pe razatoare, si lasati la scurs!

Rad 800 gr cartofi curatati, las la scurs o jumatate de ora, ii pun stringindu-i bine ca sa mai iasa apa din ei, intr-un castron si ii amestec cu un ou, fac turtite si le prajesc in putin ulei. Corect?


Sa nu uiti de sare si piper. Si daca tot mai lasa ceva apa si te deranjeaza, mai poti amesteca cu putina faina de cartofi. Eu am din asta acasa ca imi trebuie la Seidenknödeli.
Dar asta facultativ.
Alexander de ex. le vrea mai groase, eu mai subtiri. Sa vezi ce faine iasa daca iei inelele tale de risotto si le faci rotunde in tigaie... :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9073 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 January 2015 - 07:27 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 January 2015 - 09:59 PM, a spus:


Supa asta e preferata mea, o fac des. De fapt tot ce e cu oraz imi place... Dar Ce este spanacul "Blubb"?
Sunteti f. Organizati! Si desert si tot tacamul... :P dar nu ne-ai zis ce ati gatit azi?


Blubb in legatura cu spanac provine de la un spot de reclama care a fost odata aici...mai este? Nu stiu.
De gatit Daniella, nu prea am gatit sambata, fiindca eram la slujba. Dar seara am pus citeva felii din cirnatiul uitat prin frigi in tigaie,
am spart 5 oua, deasupra citeva bucati de brinza, tot uitata prin frigi si am avut parte de citeva ochiuri de oua "lecker". :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9074 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 January 2015 - 09:14 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 January 2015 - 11:56 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 10 January 2015 - 08:22 AM, a spus:

La ca. 800 g de cartofi cruzi eu pun un ou. Dar nu inainte de a fi pus sare la cartofii dati pe razatoare, si lasati la scurs!

Rad 800 gr cartofi curatati, las la scurs o jumatate de ora, ii pun stringindu-i bine ca sa mai iasa apa din ei, intr-un castron si ii amestec cu un ou, fac turtite si le prajesc in putin ulei. Corect?


Eu, la faza asta, pun si putina branza rasa.Nu pun sare (sau nu multa), dar pun branza sarata.Si pun peste ei un sos de smantana cu usturoi (mujdei+ smantana sau iaurt mai gras+ putin piper).
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9075 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 January 2015 - 11:14 AM

Supa este gata:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14209676804451.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9076 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2015 - 11:35 AM

Vezi postareaPeter, la 11 January 2015 - 07:18 AM, a spus:

Sa nu uiti de sare si piper. Si daca tot mai lasa ceva apa si te deranjeaza, mai poti amesteca cu putina faina de cartofi. Eu am din asta acasa ca imi trebuie la Seidenknödeli.
Dar asta facultativ.
Alexander de ex. le vrea mai groase, eu mai subtiri. Sa vezi ce faine iasa daca iei inelele tale de risotto si le faci rotunde in tigaie... :)

Peter

Buna idee cu fulgii, ii am de as'vara de cind trebuia sa ingros lucrurile pentru prietena mea care nu maninca gluten si fulgii de cartofi sunt un bun inlocuitor al fainii
Was is das Seidenknödeli?
Retin ideea, doar ca la indemina am un inel rotund si unu patrat, ori ii prajesc unul cite unul ori ii fac de toate formele, ma duc sa vad unde am ascuns cutia cu celelalte, desi acu imi vine in minte ca am cre' ca 2 chestii de facut forme de omlete, po' sa incerc cu ele.

#9077 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 January 2015 - 12:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2015 - 11:35 AM, a spus:

Was is das Seidenknödeli?


Knödeli din cartofi fierti in coaja, striviti si facut un aluat in care se baga destula faina de cartofi. Ele iasa atunci asa ca matasea.
Seide= matase. :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9078 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 January 2015 - 12:58 PM

Gata.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14209739158737.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14209739233271.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9079 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 January 2015 - 01:45 PM

Ahaaaa! Asa va trebuie daca m-ati incitat! Iaca ce-am facut:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-73-14209766652825.jpg


Fara faina.Doar cartofi ras pe razatoarea mica, storsi bine, branza, ou, piper.Usturoiul l-am pus in ei de data asta!

Peter, ce e in prima poza? Imagine postata Imagine postata Ma atrage cumplit!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9080 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 11 January 2015 - 05:55 PM

Vezi postareaPeter, la 08 January 2015 - 01:27 PM, a spus:


Rösti cu somon, si "Streichkäse" cu verdeturi(un fel de Philadelphia). Salata de cimp.

Peter


O mancarica pe gustul meu :thumleft: ! Peter, imi place combinatia de ingrediente, imi plac culorile si prezentarea.
Merci pentru inspiratie!

Azi va trebui sa fac rôsti :D
Minds are like parachutes ... They only function when open!

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 452
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi