Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 496
  • 497
  • 498
  • 499
  • 500
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9941 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 April 2016 - 02:53 AM

Aaaaa, deci asta e motivul pentru care mai toate magazinele au la oferta oale pentru fiert sparanghelul !? :rolleyes:

#9942 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2016 - 12:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 April 2016 - 11:56 PM, a spus:

si eu ii ador, ce sos le-ai facut?


Sosul clasic: hollandaise, dar de data asta l-a facut REWE ...ca asa e cand te hotarasti la ora 8 seara ca sa faci, totusi, cina...De regula il fac eu, evident ca fara potentiatorii de gust nu e chiar asa de pregnant, dar e bun! Daca va hotarati sa il luati din magazin, va recoman cu caldura sosul de la Thommy, daca il gasiti pe la voi. DIn cauza de ora tarzie ieri nu l-am mai gasit, am luat Knorr...pacat de sparanghel.

Vezi postareayoyo, la 16 April 2016 - 02:53 AM, a spus:

Aaaaa, deci asta e motivul pentru care mai toate magazinele au la oferta oale pentru fiert sparanghelul !? :rolleyes:


Ai uitat curatatorul aferent. :rolleyes:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9943 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2016 - 12:43 PM

Va recomanD, da? Calul meu sufera de streche cronica, dupa cum observati :rolleyes:) Mereu pe fuga.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9944 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,795
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 April 2016 - 03:05 PM

Vezi postareayoyo, la 16 April 2016 - 02:53 AM, a spus:

Aaaaa, deci asta e motivul pentru care mai toate magazinele au la oferta oale pentru fiert sparanghelul !? :notworthy:


Dar de ce trebuie oala speciala ? (Intreb doar de curiozitate, mie imi place mai mult sparanghelul la cuptor...)

#9945 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2016 - 04:50 PM

Adi, dupa multi ani am invatat si eu: de regula e o oala gen oala de spaghetti, ca sa stea sparanghelul in "picioare", cum ar veni, intr-o sita speciala. Cred ca altfel eviti sa fierbi varfurile pana se fac terci. Partea de jos e ceva mai al dente, aia de sus foarte frageda. Tot asa e important sa ai sparanghel cam de aceeasi grosime, ca sa il nimeresti pe tot al dente, altfel unii iti ies fleoscaiti. Va pun una de pe net:
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-14608182102793.jpg

Personal, am fiert intr-una normala. Tot bun a fost :notworthy:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9946 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 16 April 2016 - 06:30 PM

Eu am auzit pareri si pareri despre sistemul asta de oala. Nu e chiar atat de inovator si extraordinar pe cat e promovat. Na, o chestie din care sa mai scoata bani. Folosit de cateva ori pe an. Eu il fac pe abur in cratita asta si sunt multumita cum iese :notworthy:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-729-14608238557357.jpg

Desi a inceput sezonul si aici e zona de asparagus eu inca nu am vazut la gheretele unde se vinde de obicei. Il astept sa apara.

Pana atunci, azi am avut hotdog cu Wiener unii, cu carnaciori altii. Buni. Chiflele astea le-am facut prima data si sunt bune. Nu pot sa zic ca sunt ca alea de hotdog din magazin ca mie alea nu imi plac deloc. Astea sunt moi si pufoase, usor de muscat cand e ceva umplutra :thumleft:


Imagine atasata: monthly_04_2016/post-729-14608241275316.jpg

#9947 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 April 2016 - 06:45 PM

eu nu mai fierb sparanghelul de mulți ani, 4 minute in microwave și e perfect. sau 10-15 minute in cuptor.

friptură cu garnitură abstractă :notworthy:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-1215-1460824685965.jpg

#9948 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 April 2016 - 07:58 PM

Nici nu mai aveti nevoie de mine aici, la ce bunataturi faceti. Continuati tot asa, ca-mi place muult! :notworthy:
Si este trafic pe ac. :thumleft:

La sparanghel mai astept(zgircenia, deh)si ca sa va sperii pe toti(mai ales pe Maya, oare mai citeste aici??) ...eu cumpar sosul Hollandaise, ca-i bun si sanatos. :P
Si un sparanghel fiert este clasic. Restul este corcitura.
Luati sparanghel care sa nu fie lemnos jos -> si la fiert, cit se fierbe virful mai tare...necunoscatorii nici nu-si dau seama. =))

Maine moussaka cu vinete, cartofi si carne tocata, un Gugelhupf "lecker" si a paine care a facut-o deja Kiva. Sper sa-mi iasa la fel de bine ca a ei. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9949 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2016 - 08:37 PM

Ai revenit, sefu? Ma bucur! Si mie imi place sparanghelul fiert, cu cartof fiert si Hollandaise...tu de care cumperi?

@ Kiva: dito!

@ Dexu: Ala pare un dry aged, sau? Mmmmm...pe la mine tocmai ce a trecut nenea vanatoru' si mi-a adus niste T-bones, dry aged. Cred ca a fost la vanatoare de brontozauri, intr-o...lume disparuta, ca altfel nu imi explic dimensiunile :notworthy:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-14608317966506.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-14608318126077.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9950 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2016 - 08:39 PM

Scuzemuati, va rog, poza blurata :notworthy:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9951 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 April 2016 - 08:43 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 08:37 PM, a spus:

ca altfel nu imi explic dimensiunile :thumleft:



Pozele, intr-adevar sunt mari... :notworthy:

Dar carnea pare a fi f. buna...

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9952 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2016 - 08:53 PM

Vezi postareaPeter, la 16 April 2016 - 08:43 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 08:37 PM, a spus:

ca altfel nu imi explic dimensiunile :thumleft:



Pozele, intr-adevar sunt mari... :notworthy:

Dar carnea pare a fi f. buna...

Peter


:floare: =)) :P Si deja sunt reduse cu 50%...O sa am grija, mersi ca mi-ai spus!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9953 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 April 2016 - 10:16 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 08:53 PM, a spus:


:thumleft: :floare: =)) Si deja sunt reduse cu 50%...O sa am grija, mersi ca mi-ai spus!


Gracias. :notworthy:

Daca vrei poze mari, ajunge si 800 × 480. Esti pe HTML si ajunge.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9954 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2016 - 10:43 PM

Ia, ca asta e mai mica de 800. Sper sa fi mers. Eu le micsorez in paint, nu am timp de bibilit. Azi am facut T-bone dry aged...not my thing. Dupa cum vedeti, azi is cu fite-n cap :notworthy: Dar, dupa minem dry aged, alaturi de trabuc si whisky, e o treaba de barbati :thumleft:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-14608394271429.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9955 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 April 2016 - 01:22 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 08:37 PM, a spus:

@ Dexu: Ala pare un dry aged, sau?

angus dry aged thick cut, un pic mai groasă ca t-bone-ul tău

#9956 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 April 2016 - 08:38 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 10:43 PM, a spus:

Ia, ca asta e mai mica de 800. Sper sa fi mers. Eu le micsorez in paint, nu am timp de bibilit. Azi am facut T-bone dry aged...not my thing. Dupa cum vedeti, azi is cu fite-n cap :floare: Dar, dupa minem dry aged, alaturi de trabuc si whisky, e o treaba de barbati =))




Saru' mana Lori. :thumleft: Nici eu nu mai bibilesc mult la poze, chiar ca le micsorez cu PS.
Carnea ta arata "saftig". :notworthy:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9957 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 April 2016 - 10:07 AM

Merge sparanghelul fiert si in oala normala, tb doar atentie.noi la munca fierbeam cate 10 kg deodata, va dati seama ca nu aveam oala speciala pt atata cantitate.
Iar curatator se curata f bine cu cel de cartofi,eu asa am curatat mereu.Cand am curatat prima data la munca chiar m-am si cronometrat, 10 kg in 20 min.
Anul asta inca n-am luat din cel alb,tb sa ajung la producatorii loco, cei proaspeti culesi sunt dementiali cruzi.Merg super si pt picea mea sa-i molfaie .
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9958 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 April 2016 - 11:48 AM

Vezi postareaIoana, la 17 April 2016 - 10:07 AM, a spus:

Merge sparanghelul fiert si in oala normala, tb doar atentie.noi la munca fierbeam cate 10 kg deodata, va dati seama ca nu aveam oala speciala pt atata cantitate.
Iar curatator se curata f bine cu cel de cartofi,eu asa am curatat mereu.Cand am curatat prima data la munca chiar m-am si cronometrat, 10 kg in 20 min.
Anul asta inca n-am luat din cel alb,tb sa ajung la producatorii loco, cei proaspeti culesi sunt dementiali cruzi.Merg super si pt picea mea sa-i molfaie .


Servus Ioana, ma bucur ca totul e OK, sper. :floare:

Si eu fierb sparanghelul in oala normala. Curatatorul de sparanghel il am datorita sefei, care a luat de la Tupper. :rolleyes: Dar e perfect, tre sa recunosc. La fel ca si la morcovi si alte radacinoase..Cit despre cronometrare; respect. :thumleft:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9959 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 April 2016 - 02:27 PM

Eu declar deschis sezonul la terasa( pe balcon :thumleft: ) cu mici mustar si bere,muzica la maxim :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14608959939865.jpg

#9960 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 April 2016 - 03:23 PM

Vezi postareaIoana, la 17 April 2016 - 10:07 AM, a spus:

Merge sparanghelul fiert si in oala normala, tb doar atentie.noi la munca fierbeam cate 10 kg deodata, va dati seama ca nu aveam oala speciala pt atata cantitate.
Iar curatator se curata f bine cu cel de cartofi,eu asa am curatat mereu.Cand am curatat prima data la munca chiar m-am si cronometrat, 10 kg in 20 min.
Anul asta inca n-am luat din cel alb,tb sa ajung la producatorii loco, cei proaspeti culesi sunt dementiali cruzi.Merg super si pt picea mea sa-i molfaie .


Ioana, esti tare, mama! 10 kg in 20 minute?!?! Wow! Respect! Sper ca sunteti bine!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 496
  • 497
  • 498
  • 499
  • 500
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi