Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 617
  • 618
  • 619
  • 620
  • 621
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12361 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 20 May 2019 - 10:22 PM

Eu le fac si cu legume, de cand am copchil care nu mananca (pe vazutelea :P) legume gatite. Ceapa, morcov, telina radacina, pastarnac si ardei (varianta full option, basic e doar cu ceapa si morcovi) rase si calite, plus patrunjel verde, adaugate la compozitia clasica. Ies legate, si oarecum pufoase. Cantitatile nu le stiu, numa' din ochi lucrez. ;)

#12362 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 May 2019 - 09:03 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 May 2019 - 08:54 PM, a spus:



Eu nush ce fac uneori...ca imi ies perisoarele foarte vartoase...mie nu imi plac foarte carnoase. Ultima oara le-am facut dupa indicatiile lu' ma' care mi-a zis ca la un kg de carne (fifty-fifty) sa pun cateva linguri de orez...ni-or iesit taaari vartoasî. Imagine postata Voi cum le faceti? Eu : carne, orez, ou, sare, piper si imi mai place sa pun si cimbru...


Eu am observat ca daca le fac doar din carne de porc mai macra ies mai pufoase decat cele in amestec porc -vita! Mai adaug o ceapa cruda rasa fin in compozitie, pe langa orez cam 2-3linguri la 500g carne, ou si cimbru. Eu le fierb separat in apa si sare pana se umfla putin orezul apoi le transfer in apa cu legume si mai las sa fiarba si acolo cu legumele pana devin pufoase!

Aceasta postare a fost editata de mino: 21 May 2019 - 09:16 AM


#12363 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,645
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 21 May 2019 - 10:41 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 May 2019 - 08:54 PM, a spus:

Eu nush ce fac uneori...ca imi ies perisoarele foarte vartoase...mie nu imi plac foarte carnoase. Ultima oara le-am facut dupa indicatiile lu' ma' care mi-a zis ca la un kg de carne (fifty-fifty) sa pun cateva linguri de orez...ni-or iesit taaari vartoasî. Imagine postata Voi cum le faceti? Eu : carne, orez, ou, sare, piper si imi mai place sa pun si cimbru...

Bunica m-a invatat sa nu le pun orez, ci paine muiata si stoarsa bine + oua (ca la chiftele).
Ies pufoase si usoare.

#12364 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 May 2019 - 11:45 AM

io iar am gatit o salata la birou, da' nu va mai pun poza ca ziceti ca fac misteaux ;)

am luat sparanghel alb, azi il imprietenesc cu niste muschi de vitel, ceva unt si piper.

#12365 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 May 2019 - 12:16 PM

Vezi postareamoatza, la 21 May 2019 - 11:45 AM, a spus:

io iar am gatit o salata la birou, da' nu va mai pun poza ca ziceti ca fac misteaux ;)

am luat sparanghel alb, azi il imprietenesc cu niste muschi de vitel, ceva unt si piper.


Sa-l imbraci cu un sos olandez! Nu mult,macar putin!

#12366 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 May 2019 - 01:07 PM

Vezi postareamino, la 21 May 2019 - 12:16 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 21 May 2019 - 11:45 AM, a spus:

io iar am gatit o salata la birou, da' nu va mai pun poza ca ziceti ca fac misteaux :P

am luat sparanghel alb, azi il imprietenesc cu niste muschi de vitel, ceva unt si piper.


Sa-l imbraci cu un sos olandez! Nu mult,macar putin!


niciun sos, ca suntem grasi! intai il aburesc un pic, apoi il trag in unt, pun niste suc de lamaie si ceva piper. io zic c-ar iesi ok ;)

#12367 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 May 2019 - 01:10 PM

Vezi postareamino, la 21 May 2019 - 12:16 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 21 May 2019 - 11:45 AM, a spus:

io iar am gatit o salata la birou, da' nu va mai pun poza ca ziceti ca fac misteaux ;)

am luat sparanghel alb, azi il imprietenesc cu niste muschi de vitel, ceva unt si piper.


Sa-l imbraci cu un sos olandez! Nu mult,macar putin!


Subliniez si eu, Moata! Ia-ti un sos olandez, o sa iti placa. Se incalzeste separat si se pune pe sparanghelul fierbinte in farfurie.


@ Bella: Esti din zona Ardealului sau Banatului? Si nemtii fac Hackbällchen cu paine muiata, cartof ras etc. si le zice Klößchen :P In Sud, in BAvaria fac Leberklößchen.

@ Mino: Si eu mai faceam asa din cand in cand, le fierbeam separat, dar acum le pun cand a fiert borsul cu zarzavatul tare si atunci pun si ardeiul gras si ceva verdeata, o parte o las sa o presar la final. Le las sa fiarba cam 25 de minute, le dau in clocot, eu nu sting aragazul cum face Geany, banuiesc ca il stinge ca sa nu fie fierte diferit, unele mai tare, altele mai putin. Dar vad ca ea le pune deodata in bors, eu stiu ca e ultimul pas inainte de a stinge focul si apoi verdeata pe deasupra.Asa a fost carnea mea porc si vita, si nu mi.a placut cum au iesit neam...o sa pun cum ai spus tu. Si cu ceapa rasa, buna idee! Eu le puneam verdeata tocata marunt.
De asta e misto sa ne mai schimbam retetele de baza,. E incredibil cat difera gustul aceleeasi mancari in functie de tehnica folosita, da da!


@ Moata: Mai poti adauga si niste cartofi noi facuti natur, cu sare si unt pe deasupra.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12368 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 May 2019 - 01:27 PM

Azi am lasat borsul pe maine ca am gasit la reducere la K paste de astea papardelle alea mai late si alla chitara

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-04485900-1558437702.jpg

Am facut papardelle cu legume(vanata curatat pijama taiata rondele trasa la tigaie cu putin ulei de masline si rondele de dovlecel,fasii de ardei gras rosu,capacele de rosie,miezul facut separat sos cu sos de rosii ,usturoi,rosmarin ardei iute ,putin zahar putin vin alb,cateva maslinute...)

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-63748300-1558437877.jpg

Si imprietenit totul,asa arata ''capodoperu'' ;)

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-47179800-1558437971.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-17213100-1558437985.jpg

#12369 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 May 2019 - 01:31 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 May 2019 - 01:10 PM, a spus:

@ Moata: Mai poti adauga si niste cartofi noi facuti natur, cu sare si unt pe deasupra.


sa-i vad cum stau cu apetitul, intai le dau o salata de ton.
garnitura mai am ciuperci cu cartofi dulci, picanti.

#12370 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 May 2019 - 01:31 PM

Eu nu prea iubesc pastele dar astea arata suuuper! Cred ca si gustul e minunat!

#12371 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 May 2019 - 01:32 PM

Vezi postareamino, la 21 May 2019 - 01:31 PM, a spus:

Eu nu prea iubesc pastele dar astea arata suuuper! Cred ca si gustul e minunat!


+1

#12372 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 May 2019 - 01:37 PM

Eu consider ca pastele sunt f. bune,important e sa ai la indemana ingrediente de calitate si sa gasesti reteta preferata,ca sunt pt. toate gusturile ;)

#12373 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 May 2019 - 01:42 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 May 2019 - 01:10 PM, a spus:


@ Mino: Si eu mai faceam asa din cand in cand, le fierbeam separat, dar acum le pun cand a fiert borsul cu zarzavatul tare si atunci pun si ardeiul gras si ceva verdeata, o parte o las sa o presar la final. Le las sa fiarba cam 25 de minute, le dau in clocot, eu nu sting aragazul cum face Geany, banuiesc ca il stinge ca sa nu fie fierte diferit, unele mai tare, altele mai putin. Dar vad ca ea le pune deodata in bors, eu stiu ca e ultimul pas inainte de a stinge focul si apoi verdeata pe deasupra.Asa a fost carnea mea porc si vita, si nu mi.a placut cum au iesit neam...o sa pun cum ai spus tu. Si cu ceapa rasa, buna idee! Eu le puneam verdeata tocata marunt.
De asta e misto sa ne mai schimbam retetele de baza,. E incredibil cat difera gustul aceleeasi mancari in functie de tehnica folosita, da da!



Am inteles bine? Tu fierbi borsul cu legumele si apoi adaugi la fiert perisoarele? Mama mea care a fost bucatareasa m-a invatat sa adaug borsul cand sunt toate legumele +carnea fierte, altfel din cauza aciditatii (sper ca este corect) raman toate cam tari. De aceea și rosiile se pun ultimele la mancare, ca celelalte legume raman tari, din cauza lor. Iar perisoarele le fierb separat putin sa le pot spumui iar zeama o strecor si o adaug in ciorba!

Aceasta postare a fost editata de mino: 21 May 2019 - 02:04 PM


#12374 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 May 2019 - 01:46 PM

da, si eu stiam ca substanta acra se pune la sfarsit, dar vad si la paprika tv ca astia pun bulionul, rosiile chiar de la inceput, peste carnea de vita, de multe ori, si dau la cuptor cu orele, adica slow-slow food.

#12375 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,645
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 21 May 2019 - 01:47 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 May 2019 - 01:08 PM, a spus:

@ Bella: Esti din zona Ardealului sau Banatului? Si nemtii fac Hackbällchen cu paine muiata, cartof ras etc. si le zice Klößchen :) In Sud, in BAvaria fac Leberklößchen.

Bucuresteanca din mama in fiica... si in bunica!
Era doar un pont pentru perisoare pufoase.
Se vede ca nimic nu e nou sub soare... nici macar in farfurie :rolleyes:

#12376 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 May 2019 - 02:15 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 May 2019 - 01:10 PM, a spus:


@ Mino: Si eu mai faceam asa din cand in cand, le fierbeam separat, dar acum le pun cand a fiert borsul cu zarzavatul tare si atunci pun si ardeiul gras si ceva verdeata, o parte o las sa o presar la final. Le las sa fiarba cam 25 de minute, le dau in clocot, eu nu sting aragazul cum face Geany, banuiesc ca il stinge ca sa nu fie fierte diferit, unele mai tare, altele mai putin. Dar vad ca ea le pune deodata in bors, eu stiu ca e ultimul pas inainte de a stinge focul si apoi verdeata pe deasupra.

Nu nu nu! poate nu m-am exprimat eu bine! eu pun la fiert osul ,spumuiesc, zama e fierbinte si clocoteste,opresc focul (asa procedez eu si la supa de galuste nu le pun in timp ce clocoteste apa) adaug perisoarele cate una pe cat posibil sa nu fie suprapuse,dau iar drumul la foc mic si incep sa spumuiec ,cand nu mai iese spuma pun legumele ,ceapa taiata marunt, ceva morcov razalit pe randeaua cu ochiuri fine si ce mai am ,albitura,ardei sau rosie daca e ,dau si astea un clocot 2 cu crengute de cimbru,apoi la sf. pun borsul dar il las si pe asta sa fiarba putin si verdeata cand sting focul o presar ,mai amestec o data in oala si gata asta e...

#12377 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 May 2019 - 06:40 PM

Sigur nu a fost concentratia de cofeina cum trebuie azi ca nici eu nu m-am exprimat cum trebuie Imagine postata
Fetelor, eu folosesc numele generic de bors la ce stiu ca se face din mosi stramosi, doar ca nu pun...bors Imagine postata, ca nu am. Asadafr, fac ciorba, dar tot bors ii spun. O acresc si eu cu putina zeama de lamaie daca e oru suc de rosii/rosii, pe care le pun tot asa spre final; normal ca nu iese borsul ala nebunie de acasa.

Altfel, da, cand am bors, il fieerb chiar separat cu cateva crengute de cimbru si il pun la final, dupa ce au fiert toate.


@ Bella, adevar grait-ai Imagine postata


Vezi postareamino, la 21 May 2019 - 01:31 PM, a spus:

Eu nu prea iubesc pastele dar astea arata suuuper! Cred ca si gustul e minunat!


Mmmm, poate nu e rau sa faceti o excursie prin Italia, in sud mai ales :rolleyes: Cum a zis si Geany, sunt pe toate gusturile. Eu de cand am descoperit reteta cu piper negru si usturoi, valeu! Is in cap dupa ele ...

@ Moata: Sunt convinsa ca stii deja, dar: sa fierbi sparanghelul ca pe paste, in apa clocotita cu sare, lasat cam 15 minute, facut al dente nu sa arate lesinat , ca ala din muraturi...si pune-l intr-o oala mai ingusta in picioare, adica sa fie cu varfurile-n sus , ideal sa nu intre in apa. Eu pun capac si las varfurile sa se faca practic la aburul care se produce :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12378 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 May 2019 - 07:01 PM

Una bucata zi! Atat am rezistat de la primul atentat cu cartofi la stabilitatea mea pisicologica Imagine postata...
Cartofi "noi" à l'allemande :rolleyes:, cu ceapa, sunculita si mararel Imagine postata

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-99066900-1558458079.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12379 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 May 2019 - 08:27 PM

Mmmm ce apetisant arata Laponel! :rolleyes: ...Mie imi e o pofta de salata orientala de numa,da' cam stramba din nas hunii,nu-i nimika o sa-i iau prin invaluire,o comit fara sa le cer opinia,o data pusa sub nas aia e nu mai au scapare,''ii iau prin surpriza' '' :)

#12380 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 May 2019 - 08:39 PM

Salata cu ton

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-89018900-1558463598.jpg

Tenderloin de vitel cu sparanghel si sos fleurette

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-60762200-1558463689.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-01033500-1558463740.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-22874900-1558463781.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-94683400-1558463839.jpg

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 617
  • 618
  • 619
  • 620
  • 621
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi